Samenstelling afgelopen jaar

43%
57%
Gem. leeftijd 2018: 23 jaar
 • Verblijf op camping
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten grotendeels of geheel inbegrepen

Hiking & Rafting Montenegro

Dit is wellicht de meest avontuurlijke, bijzondere, actieve vakantie die je bij Simi kunt boeken. Een reis vol afwisseling, prachtige uitzichten, geweldige tochten door de wilde natuur en met als knallende afsluiting een tweedaagse raft-tocht

Tijdens deze unieke 11-daagse reis maak je kennis met Montenegro, maak je een fantastische trekking door de bergen van 5 dagen waarbij we op unieke plekjes overnachten.  

Ook een tweedaagse raft-tocht staat op het programma, gevolgd door twee dagen ultiem relaxen op een kleine camping op 4km van het strand in een olijfboomgaard, met een rivier met prachtige uitgesleten rotspoelen waar je een heerlijke duik kunt nemen. 

De eerste week ben je dus superintensief op reis met je groepsgenoten, waarna je nog een paar dagen kunt bijkomen en kunt genieten van de andere kant van Montenegro!

Combineer een hike door de bergen met een tweedaagse tocht op de Tara rivier en ga voor een onvergetelijke zomervakantie!

Deze reis wordt gecombineerd aangeboden voor de 18-22 en 23-35 groep. Maximaal kunnen 24 reizigers mee, het minimum is 12. Wees er tijdig bij, want vliegtickets worden snel duurder voor deze bestemming. 

Als je gaat voor een echt actieve vakantie, nieuwe dingen wilt ontdekken, nieuwe mensen wilt leren kennen en geniet van natuur en bergen, dan is deze reis een onvergetelijke must-do! 

 • Unieke trektocht
 • 2-daagse raft-tocht 
 • Eindig aan de kust
 • Avontuurlijke reis! 
 • Incl. retourvlucht
 • Incl. meeste maaltijden
 • Dagen in de bergen

1 251,50 €,-
11 dagen

BOEK DEZE REIS

Dag 1 - Eindhoven - Tivat

Vandaag begint je avontuur in Montenegro. We vliegen vanaf Eindhoven naar Tivat en worden daar opgewacht. We reizen naar het meer van Bukumirsko waar onze tenten al klaar staan en een warme maaltijd wacht. Gekoelde drankjes zijn te koop bij de kok/chauffeur. Natuurlijk kun je ook op het vliegveld nog iets meenemen voor onderweg. Je waant jezelf al meteen ver van huis en op deze mooie plek aan het meer (dat zeker uitnodigt tot een duik!) heb je echt het gevoel dat je reis begonnen is! 

Vanaf deze bijzondere plek start je trektocht door de bergen van Montenegro de volgende dag. 

Tips:

 • Goed ingelopen wandelschoenen zijn een must voor deze groepsreis
 • Kleding voor verschillende weertypen is van belang. Je ontvangt voor vertrek van ons een paklijst
 • Voor deze reis is het belangrijk dat je een redelijke conditie hebt. Hoewel het mogelijk is op sommige plekken de wandelafstand in te korten is het het leukst als je de hele tocht zelf kunt volbrengen. 

Dag 2 - Top van de Stitan

Vandaag maken we een wandeltocht met als einddoel de top van de berg Stitan van 2147 meter hoog. Een adembenemend mooie wandeltocht door de bergen die gelijk een goed beeld geven van de komende dagen.

We verblijven opnieuw aan het meer en lopen dezelfde weg heen als terug. Dit heeft als groot voordeel dat je niet de hele tocht hoeft te lopen als je dat niet wilt. 

Voor ons is het van belang dat iedereen het maximale uit zijn vakantie kan halen. Dat betekent dat we rekening proberen te houden met iedereen en het tempo van iedereen tijdens deze reis.

Deze dag is de wandeltocht behalve ontzettend mooi ook bedoeld om een inschatting te maken van ieders niveau. We maken aan de hand hiervan een groep die het iets rustiger aan zal doen en een groep die wat sneller zal gaan.

Een vakantie is absoluut geen wedstrijd, dus het gaat er vooral om dat je doet waar jij je prettig bij voelt. We komen 's avonds allemaal op hetzelfde punt terug, dus er is geen winnaar. 

Dag 3 - Kommovi-massief

Na het ontbijt maken we ons klaar voor de eerste dag van de echte trektocht. We vertrekken in twee groepen en beginnen de dag al op tijd. We maken vandaag een lange maar ontzettend mooie tocht over de top van de Jablanov van 2200 meter hoog naar het Kommovi-massief. We slaan de tenten op bij een hooggelegen herderskerkje. 

De kok-chauffeur zal deze dag een groot stuk moeten omrijden om bij ons te komen en zal dan direct beginnen met de voorbereidingen voor het diner.

Er is een optie voor mensen om de laatste 5km opgehaald te worden met de jeep die ons tijdens de trektocht zal vergezellen en die ook gedurende de reis onze bagage zal vervoeren. Natuurlijk gaan we ons best doen om de tocht zo te doen dat iedereen deze gewoon volledig uit kan lopen! 

Dag 4 - Berghut Stavna

Vandaag trekken we over een zogeheten zadel dat ruim boven de 2000 meter ligt en lopen we door een prachtige vallei tussen de pieken van het Kommovi massief. 

We bereiken uiteindelijk de berghut Stavna, waar we na enkele dagen weer eens een keer echt kunnen douchen en gebruik kunnen maken van een normaal toilet! We slapen in eenvoudige bungalows (voor max. 6 personen) en eten deze avond in het restaurant van de berghut.

Een ideale dag om de eerste helft van deze avontuurlijke trektocht te vieren met je reisgenoten, om even te ontspannen en te genieten van relatieve luxe. 

Tips:

 • Wist je dat we een geïmproviseerde douche hebben de dagen hiervoor? Een spectaculaire manier om te douchen in een geweldige omgeving. 

Dag 5 - Vranjak

Vandaag passeren we voor het eerst sinds het begin van onze trektocht weer een asfaltweg. We lopen vandaag richting het noorden naar de herdershutten van Vranjak. Vandaag is het mogelijk om een deel van de reis in te korten.

Na het oversteken van de asfaltweg duiken we snel weer de wildernis in en slapen op een fantastische plek en leven op een iets modernere manier dan de herders (met douche en toiletten!), maar brengen de avond door op een fantastisch plekje in een herdershutje. 

Tips:

 • Vergeet niet ook op dag 5 nog foto's te maken. Vaak maken mensen de eerste dagen veel foto's en hebben vervolgens van het laatste deel van de reis geen foto's meer. 
 • Zorg ervoor dat je je kleding goed in laagjes opbouwt. Over het algemeen is het mooi weer in de zomer, maar het is handig om snel kleding aan- of uit- te kunnen trekken indien nodig. 

Dag 6 - Biogradsko meer

Vandaag wandelen we nog over een top en dalen vervolgens door prachtige oerbossen af naar het Biogradsko meer, midden in het nationaal park Biogradsko.

We verblijven hier in bungalows en voor degenen die willen is het mogelijk een duik in het koude water te maken, maar na een paar intensieve dagen is het vooral tijd om te relaxen, bij te komen en natuurlijk te genieten van deze laatste dag midden in de bergen.

 

Dag 7 - Tara-kloof

Na het ontbijt rijden we in ongeveer een uur naar de Tara-kloof, waar ons tweedaagse mega-avontuur gaat beginnen op de rivier de Tara. Onze 2-daagse rafting tocht voert ons door de meest afgelegen delen van de Tara. 

We overnachten in de kloof op een kleine camping aan de rivier. Er is een kampvuur, muziek en natuurlijk een heerlijke maaltijd. Je reisbagage wordt alvast naar het eindpunt van de tocht gebracht zodat je alleen de hoogst nodige dingen mee hoeft te nemen. 

Deze dag komen we relatief weinig mensen tegen, het tweede deel van de raft-tocht zal drukker zijn. 

Tips:

 • Een gopro of andere actie-camera kan voor deze reis erg leuk zijn! 
 • Montenegro valt niet binnen de EU (ook al betalen ze met de euro), check dus voor vertrek of je reisverzekering alle activiteiten dekt en of alles in Montenegro ook gedekt zal worden! 
 • Laat waardevolle spullen verder lekker zoveel mogelijk thuis! 

Dag 8 - Raften deel twee

Op dit tweede gedeelte kom je meer toeristen tegen, maar het landschap blijft onverminderd mooi! Er zijn maar weinig plekken binnen Europa waar zoveel wildernis te ervaren is als in Montenegro. In de loop van de middag, nadat we in totaal zo'n 100 kilometer geraft hebben arriveren we in Scepan Polje.

Na de gidsen bedankt te hebben (en een fooi gegeven te hebben: het gemiddelde inkomen in Montenegro ligt vele malen lager dan in Nederland) worden we opgehaald en naar de Adriatische kust gebracht. Hier verblijven we de laatste nachten op een kleine camping in een olijfboomgaard, vlakbij het oude stadje Bar. 

De transfer duurt 3 tot 4 uur en geeft je gelijk een mooie sightseeing tour van het binnenland van Montenegro. 

Het echt actieve gedeelte van deze reis zit er nu op. Als je wilt tenminste! Je kunt namelijk verschillende excursies ter plaatse bijboeken, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een paar dagen zon, zee, strand. 

Dag 9 - 10, 11

De laatste dagen van deze reis verblijven we op een prachtige locatie in een olijfboomgaard. Vlakbij de camping vind je een riviertje met rotspoelen waar je kunt zwemmen, maar het strand en de zee liggen ook slechts op 4 km van de camping. Een taxi is een goedkope optie om met meerdere mensen makkelijk naar zee te gaan. Wandelen kan natuurlijk ook, in ongeveer een uur ben je in het oude stadje Stari Bar. Op de camping wordt gebarbecued. 

Ter plekke kun je nog de volgende activiteiten bijboeken als je wilt:

 • Wandeltocht
 • Canyoning (eenvoudig of moeilijkere optie)
 • Uitstapje naar de baai van Kotor
 • Uitstapje naar Ulcinj met verschillende beachbars en muziek
 • Een pittige wandeltocht over de top van de Rumija naar het Skadar-meer

Op dag 11 worden we naar het vliegveld gebracht en vliegen we weer terug naar Nederland na een intensieve, avontuurlijke groepsreis in 1 van de meest onontdekte wildernissen van Europa!

Belangrijke informatie / vertrekgarantie

De minimumdeelname voor onze rondreis Montenegro is 12 personen. 

De groepen 18-22 en 23+ zijn standaard gecombineerd, maar met het slapen kun je natuurlijk zelf bepalen bij wie je zit.

ps: 98% van onze groepsreizen gaan door! Uiterlijk vier weken voor vertrek maken we de definitieve beslissing. 

Conditie

Voor deze reis is een goede basisconditie vereist. We wandelen veel in de bergen en zijn op sommige dagen lang onderweg. Houd er rekening mee dat als je deze groepsreis boekt je tevens moet beschikken over goede wandelschoenen. 

Indien je met enige regelmaat sport of wandelervaring hebt is dit over het algemeen voldoende om de reis goed te kunnen volbrengen. Neem bij twijfel altijd eerst contact met ons op om te kijken of dit de reis is die het beste bij jou past.

Waarom bij Simi boeken?

 • Gemiddeld scoren onze reizen een 8.7
 • Simi is in 2017 verkozen tot beste aanbieder van jongerenreizen, maar heeft ook awards ontvangen als organisatie met de beste reisleiding en als beste aanbieder van actieve vakanties.
 • Bij Simi voer je de reis echt als groep uit. Het grootste deel van het programma en de activiteiten doen we met de hele groep, met daarnaast ruimte voor mensen om op individuele basis nog optioneel iets te ondernemen. 
 • Alle reisgelden worden gegarandeerd door de Stichting GGTO. Op de website kun je onze aansluiting controleren. 
 • Jaarlijks reizen vele honderden reizigers tussen de 16 en 35 jaar met Simi Reizen

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. 

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Reisinformatie

We vliegen met TUIfly vanaf Eindhoven Airport naar Tivat in Montenegro. Inbegrepen is handbagage van 10 kilo. Je kunt zelf ruimbagage bijboeken voor EUR 30 (EUR 15 per enkele reis). Vluchttijden worden enkele maanden voor vertrek gecommuniceerd en kunnen soms nog wijzigen. 

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Inclusief

 • Retourvlucht Eindhoven - Tivat
 • 20 kilo ruimbagage + handbagage (= normaal EUR 30)
 • Transfers ter plaatse
 • Nederlandse reisleider
 • Overnachtingen volgens programma
 • Gebruik van tenten en luchtbedden (slaapzak zelf meenemen)
 • Bagagevervoer tijdens trektocht
 • Bagagevervoer tijdens raften (je neemt alleen de basis zelf nog mee in de boot)
 • Diner dag 1-10
 • Ontbijt dag 2-11
 • Lunchtpakket dag 2-8
 • 2-daagse rafting tocht incl. materialen en gids
 • Bijdrage garantiefonds Stichting GGTO

Exclusief

 • Reisverzekering
 • Niet benoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Eigen uitgaven en optionele activiteiten
 • Entreekosten Nationaal Park Biogradsko (2-3 euro pp)

Bijzonderheden

Je bent volgens onze algemene voorwaarden verplicht eventuele bijzonderheden die van belang zijn voor de reis door te geven. Dit geldt voor dieetwensen, allergieen, maar ook voor gezondheids issues die relevant kunnen zijn tijdens een reis, ook als je daar niet dagelijks hinder van ondervind. 

Leeftijden en minimumdeelname

Deze reis wordt gecombineerd uitgevoerd voor de leeftijdsgroepen 18-22 en 23+. De minimumdeelname voor deze rondreis bedraagt 12 personen.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Prijs
 • Vr 20-07-2018
  Ma 30-07-2018
  1 249,00 €
 • Vr 03-08-2018
  Ma 13-08-2018
  1 249,00 €

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Groepsreizen Balkan Servië (Jongerenvakanties 18-22) op 29-07-2017

  image

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik ging dit jaar met Simi naar Servië en het was een geweldige ervaring. Het is een unieke manier van back to basic reizen naar een land waar menig Nederlander weinig van weet: Midden in de natuur in een tentje zonder voorzieningen

  + Unieke manier om dit uitzonderlijke land te leren kennen
  + Activiteiten waren geweldig, ook al zou je die anders niet doen
  + Je reist met geweldige medereizigers en reisleiders
  + Bijna alles zat in de prijs en prijzen in Servië zijn sowieso niet duur
  + Back to basic. Dus geen stroom, wifi en (fatsoenlijk) toilet

  - Lange busritten naar de activiteiten tot meer dan 3 uur
  - Weinig vrije tijd over, je komt altijd laat aan en in Servië is t' om
  20:30 al donker. Een boekje lezen is er niet bij, wat ik best jammer
  vond

  Kort bij kort een avontuur om niet te vergeten

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 05-08-2016

  image

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Zoon 17 ging mee op deze actieve vakantie en raakte gewond aan zijn voet. Hij werd goed verzorgd en niet alleen gelaten. Wij werden goed geïnformeerd. Het noodnummer was goed bereikbaar. Zoon moest aldaar naar een dokter. Er werd ook gezorgd voor een iemand die kon tolken. De kosten konden worden voorgeschoten. Er zijn dus goede afspraken/procedures bij Simireizen ook als er iets mis gaat. Zoon heeft verder een topvakantie gehad

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 17-07-2016

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Wat een super vakantie heb ik gehad! Meteen op de heenweg was het al super gezellig! Hierdoor was ik de slechte start (m'n koffer pastte eerst niet in de bus door een fout van de busorganisatie) gelukkig al snel vergeten.

  De camping zelf was erg leuk. Buiten de activiteiten om hebben we veel gezwommen in het meer en in het riviertje. In de avond vaak kampvuur met marshmallows.

  De activiteiten waren ook goed geregeld en erg leuk, vooral het canyoning en het bellyjakken vond ik super leuk! Ook konden we de laatste 3 dagen nog optionele activiteiten doen zoals een trekking tocht, mountainbiken, naar Lublijana, skydiven, etc.

  Onze reisleiders waren ook top! Ozzie en Chaneequa hebben alles super goed geregeld! We konden goed bij ze terecht met vragen en verder deden ze gezellig met ons mee!

  Al met al een super reis gehad met veel nieuwe vriendschappen!..

  Wat een super vakantie heb ik gehad! Meteen op de heenweg was het al super gezellig! Hierdoor was ik de slechte start (m'n koffer pastte eerst niet in de bus door een fout van de busorganisatie) gelukkig al snel vergeten.

  De camping zelf was erg leuk. Buiten de activiteiten om hebben we veel gezwommen in het meer en in het riviertje. In de avond vaak kampvuur met marshmallows.

  De activiteiten waren ook goed geregeld en erg leuk, vooral het canyoning en het bellyjakken vond ik super leuk! Ook konden we de laatste 3 dagen nog optionele activiteiten doen zoals een trekking tocht, mountainbiken, naar Lublijana, skydiven, etc.

  Onze reisleiders waren ook top! Ozzie en Chaneequa hebben alles super goed geregeld! We konden goed bij ze terecht met vragen en verder deden ze gezellig met ons mee!

  Al met al een super reis gehad met veel nieuwe vriendschappen!..

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 07-07-2017

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Op deze vakantie verveel je je geen enkel moment. Elke dag hadden we leuke en erg gevarieerde activiteiten, maar ook ruim genoeg tijd om lekker te zwemmen of iets anders voor jezelf te doen. De reisleiding was serieus zodra dat nodig was en had alles onder controle, maar was op de meeste momenten niet te onderscheiden van de reizigers, wat hartstikke gezellig is

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 02-08-2016

  image

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Een geweldige vakantie gehad met simi in Kroatië. We hadden een super groep met super leuke reisleiding! Famke, manon, joyce en mellissa super bedankt jullie waren echt super tof! We hebben echt super vette dingen gedaan zoals raften en kayakken dus deze vakantie ga ik echt nooit meer vergeten!

  Een geweldige vakantie gehad met simi in Kroatië. We hadden een super groep met super leuke reisleiding! Famke, manon, joyce en mellissa super bedankt jullie waren echt super tof! We hebben echt super vette dingen gedaan zoals raften en kayakken dus deze vakantie ga ik echt nooit meer vergeten!

 • door Frankrijk Actief (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 21-07-2017

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Goede organisatie. Top activiteiten die voldoen aan de verwachtingen met ervaren begeleiding. Heel aangename reisleiding. Prachtige locatie! Jammer dat opstapplaats op de autostrade ligt, zo was het niet mogelijk met openbaar vervoer te komen.

 • door Kroatie actief (Jongerenvakanties 18-22) op 09-07-2016

  image

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Super vakantie
  Goede, rustige busreis met ervaren chauffeurs met voldoende stops.
  Accommodatie (tent) was goed, de tenten waren ruim voldoende voor 3 personen met bijbehorende koffers.
  De activiteiten waren super! gedoken,geraft, canyoning gedaan, echt heel leuk,zeker voor de beginner zoals ik.
  De camping was goed, mooi strand, supermarkt aanwezig en voldoende douche/wc ruimtes
  De reisleiding was erg goed, 4 super leuke mensen die de hele vakantie voor de klaarstaan.
  En bovenal en super leuke groep mensen ontmoet met ieder een eigen verhaal (leeftijdgroep 15 t/m 27 jaar) een gemixte groep van 2 (kleinere) groepen uit heel nederland. echt vrienden die ik zeker na de vakantie weer ga zien.
  Simi reizen, bedankt!

 • door Jongerenreizen Ierland (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 07-08-2017

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De rondreis door Ierland was geweldig! Goed georganiseerd door Simi met een leuke reisleiding en chauffeur die ons door heel Ierland heeft rondgereden. Hierbij bezochten we prachtige plekken en werden gezellige activiteiten georganiseerd.
  Sommige dagen zaten we lang in de bus, maar dat was ook zeker gezellig en er was genoeg ruimte voor tussenstops (en vooraf wisten we al wel dat er veel gereden zou worden).
  Grootste nadeel was dat niet alle hostels voldoende waren: sommige hostels hadden geen geweldige locatie (naast een trambaan of op 30 min van het centrum) en 1 hostel was niet echt gericht op een groep met jongeren (we moesten stil zijn en ze waren extreem netjes).
  Maar die hostels mochten de pret niet drukken: geweldige reis met geweldige mensen gehad om nooit te vergeten!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 19-08-2016

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Super vakantie als je nog twijfelt!, niet doen!
  beste vakantie die ooit gehad heb,
  super begeleiding, super reisgidsen, en fantiastische activiteiten en groep dynamiek.

  Super vakantie als je nog twijfelt!, niet doen!
  beste vakantie die ooit gehad heb,
  super begeleiding, super reisgidsen, en fantiastische activiteiten en groep dynamiek.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 11-08-2017

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Kort maar krachtig
  10\10
  De sfeer was heel relaxt met humor. Als je twijfelt gewoon gaan. Actieviteiten konden wat extremer. Maar er moet ook rekening gehouden worden met de minions. Goed eten (credits: Demian). Tenten zijn ruim. Het was vooral leuk door de gezelligheid en een toffe groep!

Montenegro

Pas sinds 2006 een onafhankelijk land met een interessante geschiedenis. Er wonen slechts 700.000 mensen in het land, waarvan ongeveer 25% in Podgorica woont, de grootste stad van het land. De een na grootste stad telt slechts 60.000 inwoners. Tijdens deze rondreis bezoeken we de belangrijkste en mooiste plekken van Montenegro, dat bekend staat om de bijzondere natuur, de vele historische uitingen en natuurlijk de azuurblauwe zee, waar je ook tijdens deze vakantie tijd voor krijgt om te ontdekken! 

Montenegro grenst aan Kroatië, Bosniëm Albanië, Kosovo en Servië en heeft relatief veel kustlijn en een uitstekend klimaat voor een zomervakantie.

Als je kiest voor deze rondreis Montenegro ga je het avontuur tegemoet. Je verblijft op unieke plekjes die afwisselend toeristisch en juist niet toeristisch zijn en beleeft een super diverse vakantie. 

Valuta?

Hoewel Montenegro geen lid van de EU is (maar wel kandidaat-lid), gebruiken ze wel de euro. Dat komt omdat Montenegro geen eigen munteenheid heeft en op termijn van plan is volwaardig EU-lid te worden. 

Kosten voor eten en drinken

Een maaltijd in een goedkoop restaurant kost ongeveer 6 tot 8 euro, voor een driegangen-maaltijd ben je voor ongeveer 12,5 euro klaar. Een biertje kost gemiddeld anderhalve euro en een kop koffie ongeveer een euro. 

Tijdens de wandelingen passeren we regelmatig waterbronnen. Ook de jeep beschikt altijd over gevulde jerrycans drinkwater. Onderweg tijdens de trektocht is er uitsluitend gelegenheid om boerenproducten te kopen zoals kaas en karnemelk. 

Optionele activiteiten

Activiteiten die je buiten het Simi reisprogramma om boekt, zijn geen onderdeel van je reisovereenkomst met Simi Reizen en doe je op eigen gelegenheid en eigen risico. Je boekt deze ter plaatse en betaalt rechtstreeks aan de aanbieder. Mogelijke activiteiten tijdens de laatste paar dagen:

 • Zeilen incl. instructeur - EUR 20 per uur
 • Windsurf clinic 3 uur - EUR 60 pp
 • Canyoning easy - EUR 45 (min. 5 personen)
 • Canyoning moeilijk EUR 85 (min. 5 personen)
 • Een taxibusje naar bv baai van Kotor, ongeveer EUR 70 enkele reis voor 8 personen

Hoe goed moet mijn conditie zijn en heb ik ervaring nodig?

Je hebt geen ervaring nodig voor deze groepsreis. Wel is het zo dat je een echte actieve vakantie boekt. Een goede basisconditie is aan te raden. Hoewel je niet met je bepakking hoeft te lopen en er mogelijkheden zijn om de tocht her en der een beetje in te korten als het te pittig wordt blijft het een actieve reis. Als je iets minder actief wilt raden we je de reguliere rondreis Montenegro aan. 

We raden je aan om voorafgaand aan deze reis te zorgen dat je wandelschoenen goed ingelopen zijn zodat het risico op blaren sterk vermindert. Zorg daarnaast dat je ons kledingadvies dat je in het inloggedeelte te zien krijgt, zo goed mogelijk opvolgt. 

Ik ben vegetarisch of heb allergieen, kan ik wel mee?

Ja, als we vooraf weten dat je een speciaal dieet hebt kunnen we hier rekening mee houden. Houd er wel rekening mee dat het slechts beperkt mogelijk is rekening te houden. Heb je dus hele specifieke dieet-eisen, neem dan voor vertrek contact met ons op om te controleren of we hier aan kunnen voldoen. Bij een trektocht zoals we deze maken is het niet zo eenvoudig om met alles rekening te kunnen houden, maar we doen ons best! 

Wat is de groepssamenstelling?

Je reist met andere reizigers tussen de 18 en maximaal 35 jaar oud. De gemiddelde leeftijd ligt vaak tussen de 22 en 26 jaar ongeveer, maar staar je niet blind op iets als leeftijd, want uiteindelijk gaat het meer om het type mens dat je bent dan je leeftijd alleen. 

Je ontvangt van ons in mei inlogcodes waarmee je terecht kunt in het beschermde gedeelte van de site. Hier vind je voornaam, leeftijd en woonplaats van je reisgenoten en kun je contact leggen door middel van bijvoorbeeld een whatsapp groep. 

Hoe werkt het met vliegen precies?

We vliegen met TUIfly van Eindhoven naar Tivat in Montenegro. Je reisleider wacht op je in Montenegro. Je vliegt dus als groep samen. Er is een standaard aantal tickets voor ons vastgelegd, daarna worden tickets uitsluitend nog op aanvraag geboekt. Dit geven we op dat moment duidelijk aan op de website. 

Alleen reizen of samen reizen?

Beiden kan. Meestal is de verdeling ongeveer 60% alleen reizend, 40% samen met een vriend of vriendin of groepje. Juist deze mix maakt onze jongerenvakanties zo leuk. Mensen die elkaar al kennen zijn vaak wat vrijer en brengen snel de sfeer erin, terwijl het reizen met een groep mensen van dezelfde leeftijd ongeveer sowieso leuk is. 

Kosten ter plaatse?

Je boekt een vrij volledige reis. Natuurlijk zul je her en der nog wat kleine inkopen doen zoals snacks. De kosten in Montenegro zijn echter laag, waardoor je al voor enkele euro's een maaltijd kunt kopen. Een biertje kost maar anderhalve euro (halve liter) en ook voor een kop koffie betaal je niet snel meer dan een euro. Dit maakt de reis goed betaalbaar.