Samenstelling afgelopen jaar

62%
38%
Gem. leeftijd 2018: 23 jaar
 • Verblijf op camping
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten grotendeels of geheel inbegrepen

Hiking & Rafting Montenegro

Dit is wellicht de meest avontuurlijke, bijzondere, actieve vakantie die je bij Simi kunt boeken. Een reis vol afwisseling, prachtige uitzichten, geweldige tochten door de wilde natuur en met als knallende afsluiting een tweedaagse raft-tocht

Tijdens deze unieke 11-daagse reis maak je kennis met Montenegro, maak je een fantastische trekking door de bergen van 5 dagen waarbij we op unieke plekjes overnachten.  

Ook een tweedaagse raft-tocht staat op het programma, gevolgd door twee dagen ultiem relaxen op een kleine camping op 4km van het strand in een olijfboomgaard, met een rivier met prachtige uitgesleten rotspoelen waar je een heerlijke duik kunt nemen. 

De eerste week ben je dus superintensief op reis met je groepsgenoten, waarna je nog een paar dagen kunt bijkomen en kunt genieten van de andere kant van Montenegro!

Combineer een hike door de bergen met een tweedaagse tocht op de Tara rivier en ga voor een onvergetelijke zomervakantie!

Deze reis wordt gecombineerd aangeboden voor de 18-22 en 23-35 groep. Maximaal kunnen 24 reizigers mee, het minimum is 12. Wees er tijdig bij, want vliegtickets worden snel duurder voor deze bestemming. 

Als je gaat voor een echt actieve vakantie, nieuwe dingen wilt ontdekken, nieuwe mensen wilt leren kennen en geniet van natuur en bergen, dan is deze reis een onvergetelijke must-do! 

 • Unieke trektocht
 • 2-daagse raft-tocht 
 • Eindig aan de kust
 • Avontuurlijke reis! 
 • Incl. retourvlucht
 • Incl. meeste maaltijden
 • Dagen in de bergen

1 251,50 €,-
11 dagen

BOEK DEZE REIS

Dag 1 - Eindhoven - Tivat

Vandaag begint je avontuur in Montenegro. We vliegen vanaf Eindhoven naar Tivat en worden daar opgewacht. We reizen naar het meer van Bukumirsko waar onze tenten al klaar staan en een warme maaltijd wacht. Gekoelde drankjes zijn te koop bij de kok/chauffeur. Natuurlijk kun je ook op het vliegveld nog iets meenemen voor onderweg. Je waant jezelf al meteen ver van huis en op deze mooie plek aan het meer (dat zeker uitnodigt tot een duik!) heb je echt het gevoel dat je reis begonnen is! 

Vanaf deze bijzondere plek start je trektocht door de bergen van Montenegro de volgende dag. 

Tips:

 • Goed ingelopen wandelschoenen zijn een must voor deze groepsreis
 • Kleding voor verschillende weertypen is van belang. Je ontvangt voor vertrek van ons een paklijst
 • Voor deze reis is het belangrijk dat je een redelijke conditie hebt. Hoewel het mogelijk is op sommige plekken de wandelafstand in te korten is het het leukst als je de hele tocht zelf kunt volbrengen. 

Dag 2 - Top van de Stitan

Vandaag maken we een wandeltocht met als einddoel de top van de berg Stitan van 2147 meter hoog. Een adembenemend mooie wandeltocht door de bergen die gelijk een goed beeld geven van de komende dagen.

We verblijven opnieuw aan het meer en lopen dezelfde weg heen als terug. Dit heeft als groot voordeel dat je niet de hele tocht hoeft te lopen als je dat niet wilt. 

Voor ons is het van belang dat iedereen het maximale uit zijn vakantie kan halen. Dat betekent dat we rekening proberen te houden met iedereen en het tempo van iedereen tijdens deze reis.

Deze dag is de wandeltocht behalve ontzettend mooi ook bedoeld om een inschatting te maken van ieders niveau. We maken aan de hand hiervan een groep die het iets rustiger aan zal doen en een groep die wat sneller zal gaan.

Een vakantie is absoluut geen wedstrijd, dus het gaat er vooral om dat je doet waar jij je prettig bij voelt. We komen 's avonds allemaal op hetzelfde punt terug, dus er is geen winnaar. 

Dagafstand en wandeltijd: Vandaag gaan we 11 kilometer wandelen, waarbij we 800 meter zullen stijgen en dalen. De wandeltijd is +/- 5,5 uur.

Dag 3 - Kommovi-massief

Na het ontbijt maken we ons klaar voor de eerste dag van de echte trektocht. We vertrekken in twee groepen en beginnen de dag al op tijd. We maken vandaag een lange maar ontzettend mooie tocht over de top van de Jablanov van 2200 meter hoog naar het Kommovi-massief. We slaan de tenten op bij een hooggelegen herderskerkje. 

De kok-chauffeur zal deze dag een groot stuk moeten omrijden om bij ons te komen en zal dan direct beginnen met de voorbereidingen voor het diner.

Er is een optie voor mensen om de laatste 5km opgehaald te worden met de jeep die ons tijdens de trektocht zal vergezellen en die ook gedurende de reis onze bagage zal vervoeren. Natuurlijk gaan we ons best doen om de tocht zo te doen dat iedereen deze gewoon volledig uit kan lopen! 

Dagafstand en wandeltijd: Vandaag maken we de meeste kilometers! We zullen 24 kilometer gaan wandelen, waarbij we 900 meter zullen stijgen en 600 meter zullen dalen. Hier doen we +/- 8 uur over, waarbij het laatste uur valt in te korten.

Dag 4 - Berghut Stavna

Vandaag trekken we over een zogeheten zadel dat ruim boven de 2000 meter ligt en lopen we door een prachtige vallei tussen de pieken van het Kommovi massief. 

We bereiken uiteindelijk de berghut Stavna, waar we na enkele dagen weer eens een keer echt kunnen douchen en gebruik kunnen maken van een normaal toilet! We slapen in eenvoudige bungalows (voor max. 6 personen) en eten deze avond in het restaurant van de berghut.

Een ideale dag om de eerste helft van deze avontuurlijke trektocht te vieren met je reisgenoten, om even te ontspannen en te genieten van relatieve luxe. 

Dagafstand en wandeltijd: Vandaag wandelen we 15 kilometer, waarbij we 700 meter zullen stijgen en dalen. De wandeltijd is +/- 6 uur.

Tips:

 • Wist je dat we een geïmproviseerde douche hebben de dagen hiervoor? Een spectaculaire manier om te douchen in een geweldige omgeving. 

Dag 5 - Vranjak

Vandaag passeren we voor het eerst sinds het begin van onze trektocht weer een asfaltweg. We lopen vandaag richting het noorden naar de herdershutten van Vranjak. Vandaag is het mogelijk om een deel van de reis in te korten.

Na het oversteken van de asfaltweg duiken we snel weer de wildernis in en slapen op een fantastische plek en leven op een iets modernere manier dan de herders (met douche en toiletten!), maar brengen de avond door op een fantastisch plekje in een herdershutje. 

Dagafstand en wandeltijd: Vandaag gaan we 19 kilometer wandelen, waarbij we 600 meter zullen stijgen en dalen. De wandeltijd is +/- 6 uur.

Tips:

 • Vergeet niet ook op dag 5 nog foto's te maken. Vaak maken mensen de eerste dagen veel foto's en hebben vervolgens van het laatste deel van de reis geen foto's meer. 
 • Zorg ervoor dat je je kleding goed in laagjes opbouwt. Over het algemeen is het mooi weer in de zomer, maar het is handig om snel kleding aan- of uit- te kunnen trekken indien nodig. 

Dag 6 - Biogradsko meer

Vandaag wandelen we nog over een top en dalen vervolgens door prachtige oerbossen af naar het Biogradsko meer, midden in het nationaal park Biogradsko.

We verblijven hier in bungalows en voor degenen die willen is het mogelijk een duik in het koude water te maken, maar na een paar intensieve dagen is het vooral tijd om te relaxen, bij te komen en natuurlijk te genieten van deze laatste dag midden in de bergen.

Dagafstand en wandeltijd: Vandaag maken we de laatste kilometers en wandelen we 11 kilometer. Hierbij zullen we 300 meter stijgen en 1000 meter dalen. Hier doen we ongeveer 4,5 uur over.

 

Dag 7 - Tara-kloof

Na het ontbijt rijden we in ongeveer een uur naar de Tara-kloof, waar ons tweedaagse mega-avontuur gaat beginnen op de rivier de Tara. Onze 2-daagse rafting tocht voert ons door de meest afgelegen delen van de Tara. 

We overnachten in de kloof op een kleine camping aan de rivier. Er is een kampvuur, muziek en natuurlijk een heerlijke maaltijd. Je reisbagage wordt alvast naar het eindpunt van de tocht gebracht zodat je alleen de hoogst nodige dingen mee hoeft te nemen. 

Deze dag komen we relatief weinig mensen tegen, het tweede deel van de raft-tocht zal drukker zijn. 

Tips:

 • Een gopro of andere actie-camera kan voor deze reis erg leuk zijn! 
 • Montenegro valt niet binnen de EU (ook al betalen ze met de euro), check dus voor vertrek of je reisverzekering alle activiteiten dekt en of alles in Montenegro ook gedekt zal worden! 
 • Laat waardevolle spullen verder lekker zoveel mogelijk thuis! 

Dag 8 - Raften deel twee

Op dit tweede gedeelte kom je meer toeristen tegen, maar het landschap blijft onverminderd mooi! Er zijn maar weinig plekken binnen Europa waar zoveel wildernis te ervaren is als in Montenegro. In de loop van de middag, nadat we in totaal zo'n 100 kilometer geraft hebben arriveren we in Scepan Polje.

Na de gidsen bedankt te hebben (en een fooi gegeven te hebben: het gemiddelde inkomen in Montenegro ligt vele malen lager dan in Nederland) worden we opgehaald en naar de Adriatische kust gebracht. Hier verblijven we de laatste nachten op een kleine camping in een olijfboomgaard, vlakbij het oude stadje Bar. 

De transfer duurt 3 tot 4 uur en geeft je gelijk een mooie sightseeing tour van het binnenland van Montenegro. 

Het echt actieve gedeelte van deze reis zit er nu op. Als je wilt tenminste! Je kunt namelijk verschillende excursies ter plaatse bijboeken, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een paar dagen zon, zee, strand. 

Dag 9 - 10, 11

De laatste dagen van deze reis verblijven we op een prachtige locatie in een olijfboomgaard. Vlakbij de camping vind je een riviertje met rotspoelen waar je kunt zwemmen, maar het strand en de zee liggen ook slechts op 4 km van de camping. Een taxi is een goedkope optie om met meerdere mensen makkelijk naar zee te gaan. Wandelen kan natuurlijk ook, in ongeveer een uur ben je in het oude stadje Stari Bar. Op de camping wordt gebarbecued. 

Ter plekke kun je nog de volgende activiteiten bijboeken als je wilt:

 • Wandeltocht
 • Canyoning (eenvoudig of moeilijkere optie)
 • Uitstapje naar de baai van Kotor
 • Uitstapje naar Ulcinj met verschillende beachbars en muziek
 • Een pittige wandeltocht over de top van de Rumija naar het Skadar-meer

Op dag 11 worden we naar het vliegveld gebracht en vliegen we weer terug naar Nederland na een intensieve, avontuurlijke groepsreis in 1 van de meest onontdekte wildernissen van Europa!

Belangrijke informatie / vertrekgarantie

De minimumdeelname voor onze rondreis Montenegro is 12 personen. 

De groepen 18-22 en 23+ zijn standaard gecombineerd, maar met het slapen kun je natuurlijk zelf bepalen bij wie je zit.

ps: 98% van onze groepsreizen gaan door! Uiterlijk vier weken voor vertrek maken we de definitieve beslissing. 

Conditie

Voor deze reis is een goede basisconditie vereist. We wandelen veel in de bergen en zijn op sommige dagen lang onderweg. Houd er rekening mee dat als je deze groepsreis boekt je tevens moet beschikken over goede wandelschoenen. 

Indien je met enige regelmaat sport of wandelervaring hebt is dit over het algemeen voldoende om de reis goed te kunnen volbrengen. Neem bij twijfel altijd eerst contact met ons op om te kijken of dit de reis is die het beste bij jou past.

Onderschat deze reis niet. 5 dagen hiken is intensief, we maken veel hoogtemeters en hebben er dagen tussen zitten dat de dagafstand aanzienlijk is. Boek deze reis dus echt alleen als je weet dat je conditie op peil is. 

Waarom bij Simi boeken?

 • Gemiddeld scoren onze reizen een 8.7
 • Simi is in 2017 verkozen tot beste aanbieder van jongerenreizen, maar heeft ook awards ontvangen als organisatie met de beste reisleiding en als beste aanbieder van actieve vakanties.
 • Bij Simi voer je de reis echt als groep uit. Het grootste deel van het programma en de activiteiten doen we met de hele groep, met daarnaast ruimte voor mensen om op individuele basis nog optioneel iets te ondernemen. 
 • Alle reisgelden worden gegarandeerd door de Stichting GGTO. Op de website kun je onze aansluiting controleren. 
 • Jaarlijks reizen vele honderden reizigers tussen de 16 en 35 jaar met Simi Reizen

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. 

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Reisinformatie

We vliegen met TUIfly vanaf Eindhoven Airport naar Tivat in Montenegro. Inbegrepen is handbagage van 10 kilo. Je kunt zelf ruimbagage bijboeken voor EUR 30 (EUR 15 per enkele reis). Vluchttijden worden enkele maanden voor vertrek gecommuniceerd en kunnen soms nog wijzigen. 

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Vliegen

Je reisleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Bij aankomst word je dan opgewacht door je reisleider en begint je vakantie. Tijdens je hele check-in op het vliegveld zijn wij altijd bereikbaar: tijdens kantooruren op ons reguliere telefoonnummer, maar op het moment dat je buiten kantoortijden vliegt, op ons noodnummer dat in je vertrekinformatie wordt gecommuniceerd. 

Inclusief

 • Retourvlucht Eindhoven - Tivat
 • 20 kilo ruimbagage + handbagage (= normaal EUR 30)
 • Transfers ter plaatse
 • Nederlandse reisleider
 • Overnachtingen volgens programma
 • Gebruik van tenten en luchtbedden (slaapzak zelf meenemen)
 • Bagagevervoer tijdens trektocht
 • Bagagevervoer tijdens raften (je neemt alleen de basis zelf nog mee in de boot)
 • Diner dag 1-10
 • Ontbijt dag 2-11
 • Lunchtpakket dag 2-8
 • 2-daagse rafting tocht incl. materialen en gids
 • Bijdrage garantiefonds Stichting GGTO

Exclusief

 • Reisverzekering
 • Niet benoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Eigen uitgaven en optionele activiteiten
 • Entreekosten Nationaal Park Biogradsko (2-3 euro pp)

Bijzonderheden

Je bent volgens onze algemene voorwaarden verplicht eventuele bijzonderheden die van belang zijn voor de reis door te geven. Dit geldt voor dieetwensen, allergieen, maar ook voor gezondheids issues die relevant kunnen zijn tijdens een reis, ook als je daar niet dagelijks hinder van ondervind. 

Leeftijden en minimumdeelname

Deze reis wordt gecombineerd uitgevoerd voor de leeftijdsgroepen 18-22 en 23+. De minimumdeelname voor deze rondreis bedraagt 12 personen.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Jongerenreizen Ierland (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 06-08-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Het was een topreis met simi. In diverse prachtige plaatsen in Ierland geweest. Veel gewandeld en andere actieve dingen gedaan. Topreisleidster vanuit Nederland en hele aardige en behulpzame gids uit Ierland. Alles goed geregeld en de groep was heel fijn. Ierland is een prachtig land!

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 16-08-2017

  geen foto

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  ik heb het erg naar mijn zin gehad.ik had geweldige reisleiders en mede vakantiegangers mee en de activiteiten waren goed uitgekozen en georganiseerd

 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenvakanties 18-22) op 28-07-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Hele fijne reis gehad. Top reisgenoten, fijne reisleiding. Communicatie kon wat beter vanuit de reisleiders en soms waren ze wat afwezig, maar het was een mooie reis. Onderweg nog een keer problemen gehad met 1 van de busjes, maar heel snel opgelost en wij hebben er eigenlijk weinig van gemerkt.

 • door Frankrijk Actief (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 21-07-2017

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Goede organisatie. Top activiteiten die voldoen aan de verwachtingen met ervaren begeleiding. Heel aangename reisleiding. Prachtige locatie! Jammer dat opstapplaats op de autostrade ligt, zo was het niet mogelijk met openbaar vervoer te komen.

 • door Frankrijk Actief (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 11-08-2017

  image

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik ben al op meerdere georganiseerde reizen geweest, maar deze beland toch zeker in de top. De activiteiten zijn soms pittig, maar voor iedereen goed te doen. De reisleiding coacht waar nodig en de reisgroep was gevarieerd in samenstelling, wat erg goed was voor de dynamiek. Al met al een topvakantie! Aanradertje als je houdt van de franse Alpen, veel gezelligheid en je zo nu en dan even flink in het zweet werken.

 • door Rondreis Amerika Californie (Jongerenvakanties 18-22) op 09-08-2017

  image

  7

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Californïe is heel erg mooi, de afwisseling van natuur en steden was erg leuk. De hotel en motels waren over het algemeen goed. Soms waren er wat spanningen in de groep, ik vind dat de reisleidster hier op bepaalde momenten meer had moeten ingrijpen. Over het algemeen was de reis wel geslaagd.

  Hoi Martje,

  Bedankt voor je reactie. We gaan het intern bespreken!

 • door Frankrijk Actief (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 29-07-2016

  image

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik heb de vakantie als geweldig ervaren
  De reisleiding wat echt top
  De activiteiten en de gidsen waren top
  De camping en de bus reis vond ik minder
  Over het algemeen een super vakantie gehad met de groep

  Ik heb de vakantie als geweldig ervaren
  De reisleiding wat echt top
  De activiteiten en de gidsen waren top
  De camping en de bus reis vond ik minder
  Over het algemeen een super vakantie gehad met de groep

 • door 15-daagse rondreis Nationale Parken (Jongerenvakanties 18-22) op 18-09-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een geweldige vakantie gehad! Een mooie reis, goed georganiseerd en een leuk gezelschap.

  Fijn om te horen dat je het leuk hebt gehad Nicole!

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 17-07-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De beste vakantie ooit! Die had ik dit jaar bij Simi-reizen! De groep was enorm gezellig en had eigenlijk vanaf dag 1 al een klik! De hele vakantie was enorm gezellig en dat bleef niet alleen bij de vakantie, want na de vakantie hebben we al 2 reunien gehad en de derde is al gepland! De reisleiding Chaneequa en Ozzie waren ook geweldig en mengden zich goed in de groep! Daarnaast waren ook de activiteiten enorm leuk! Conclusie: Een geweldige ervaring en onvergetelijke herinnering rijker!...

  De beste vakantie ooit! Die had ik dit jaar bij Simi-reizen! De groep was enorm gezellig en had eigenlijk vanaf dag 1 al een klik! De hele vakantie was enorm gezellig en dat bleef niet alleen bij de vakantie, want na de vakantie hebben we al 2 reunien gehad en de derde is al gepland! De reisleiding Chaneequa en Ozzie waren ook geweldig en mengden zich goed in de groep! Daarnaast waren ook de activiteiten enorm leuk! Conclusie: Een geweldige ervaring en onvergetelijke herinnering rijker!...

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 20-07-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  k heb een hele leuke week gehad in Frankrijk, de activiteiten waren top en waren goed geregeld. Het dorpje was op loopafstand waardoor je er makkelijk naartoe kon gaan in de ochtend of bijvoorbeeld in de avond om een drankje met elkaar te drinken in de locale pub. Daarnaast was de reisleider Sebastiaan echt een topper. Hij deed leuk mee en maakte ook vaak de sfeer in groep, maar hij was ook serieus op de momenten waarop dat moest en dan schakelde hij heel snel van jolig en vrolijk maar zijn serieuze kant. Al met al is het top week geweest en zal ik zeker Simi aanbevelen en nog een keer met Simi meegaan op reis.

Montenegro

Pas sinds 2006 een onafhankelijk land met een interessante geschiedenis. Er wonen slechts 700.000 mensen in het land, waarvan ongeveer 25% in Podgorica woont, de grootste stad van het land. De een na grootste stad telt slechts 60.000 inwoners. Tijdens deze rondreis bezoeken we de belangrijkste en mooiste plekken van Montenegro, dat bekend staat om de bijzondere natuur, de vele historische uitingen en natuurlijk de azuurblauwe zee, waar je ook tijdens deze vakantie tijd voor krijgt om te ontdekken! 

Montenegro grenst aan Kroatië, Bosniëm Albanië, Kosovo en Servië en heeft relatief veel kustlijn en een uitstekend klimaat voor een zomervakantie.

Als je kiest voor deze rondreis Montenegro ga je het avontuur tegemoet. Je verblijft op unieke plekjes die afwisselend toeristisch en juist niet toeristisch zijn en beleeft een super diverse vakantie. 

Valuta?

Hoewel Montenegro geen lid van de EU is (maar wel kandidaat-lid), gebruiken ze wel de euro. Dat komt omdat Montenegro geen eigen munteenheid heeft en op termijn van plan is volwaardig EU-lid te worden. 

Kosten voor eten en drinken

Een maaltijd in een goedkoop restaurant kost ongeveer 6 tot 8 euro, voor een driegangen-maaltijd ben je voor ongeveer 12,5 euro klaar. Een biertje kost gemiddeld anderhalve euro en een kop koffie ongeveer een euro. 

Tijdens de wandelingen passeren we regelmatig waterbronnen. Ook de jeep beschikt altijd over gevulde jerrycans drinkwater. Onderweg tijdens de trektocht is er uitsluitend gelegenheid om boerenproducten te kopen zoals kaas en karnemelk. 

Optionele activiteiten

Activiteiten die je buiten het Simi reisprogramma om boekt, zijn geen onderdeel van je reisovereenkomst met Simi Reizen en doe je op eigen gelegenheid en eigen risico. Je boekt deze ter plaatse en betaalt rechtstreeks aan de aanbieder. Mogelijke activiteiten tijdens de laatste paar dagen:

 • Zeilen incl. instructeur - EUR 20 per uur
 • Windsurf clinic 3 uur - EUR 60 pp
 • Canyoning easy - EUR 45 (min. 5 personen)
 • Canyoning moeilijk EUR 85 (min. 5 personen)
 • Een taxibusje naar bv baai van Kotor, ongeveer EUR 70 enkele reis voor 8 personen

Hoe goed moet mijn conditie zijn en heb ik ervaring nodig?

Je hebt geen ervaring nodig voor deze groepsreis. Wel is het zo dat je een echte actieve vakantie boekt. Een goede basisconditie is aan te raden. Hoewel je niet met je bepakking hoeft te lopen en er mogelijkheden zijn om de tocht her en der een beetje in te korten als het te pittig wordt blijft het een actieve reis. Als je iets minder actief wilt raden we je de reguliere rondreis Montenegro aan. 

We raden je aan om voorafgaand aan deze reis te zorgen dat je wandelschoenen goed ingelopen zijn zodat het risico op blaren sterk vermindert. Zorg daarnaast dat je ons kledingadvies dat je in het inloggedeelte te zien krijgt, zo goed mogelijk opvolgt. 

Ik ben vegetarisch of heb allergieen, kan ik wel mee?

Ja, als we vooraf weten dat je een speciaal dieet hebt kunnen we hier rekening mee houden. Houd er wel rekening mee dat het slechts beperkt mogelijk is rekening te houden. Heb je dus hele specifieke dieet-eisen, neem dan voor vertrek contact met ons op om te controleren of we hier aan kunnen voldoen. Bij een trektocht zoals we deze maken is het niet zo eenvoudig om met alles rekening te kunnen houden, maar we doen ons best! 

Wat is de groepssamenstelling?

Je reist met andere reizigers tussen de 18 en maximaal 35 jaar oud. De gemiddelde leeftijd ligt vaak tussen de 22 en 26 jaar ongeveer, maar staar je niet blind op iets als leeftijd, want uiteindelijk gaat het meer om het type mens dat je bent dan je leeftijd alleen. 

Je ontvangt van ons in mei inlogcodes waarmee je terecht kunt in het beschermde gedeelte van de site. Hier vind je voornaam, leeftijd en woonplaats van je reisgenoten en kun je contact leggen door middel van bijvoorbeeld een whatsapp groep. 

Hoe werkt het met vliegen precies?

We vliegen met TUIfly van Eindhoven naar Tivat in Montenegro. Je reisleider wacht op je in Montenegro. Je vliegt dus als groep samen. Er is een standaard aantal tickets voor ons vastgelegd, daarna worden tickets uitsluitend nog op aanvraag geboekt. Dit geven we op dat moment duidelijk aan op de website. 

Alleen reizen of samen reizen?

Beiden kan. Meestal is de verdeling ongeveer 60% alleen reizend, 40% samen met een vriend of vriendin of groepje. Juist deze mix maakt onze jongerenvakanties zo leuk. Mensen die elkaar al kennen zijn vaak wat vrijer en brengen snel de sfeer erin, terwijl het reizen met een groep mensen van dezelfde leeftijd ongeveer sowieso leuk is. 

Kosten ter plaatse?

Je boekt een vrij volledige reis. Natuurlijk zul je her en der nog wat kleine inkopen doen zoals snacks. De kosten in Montenegro zijn echter laag, waardoor je al voor enkele euro's een maaltijd kunt kopen. Een biertje kost maar anderhalve euro (halve liter) en ook voor een kop koffie betaal je niet snel meer dan een euro. Dit maakt de reis goed betaalbaar.