Corona-info: je kunt je vakantie gerust boeken. Je reissom is altijd gegarandeerd door SGR. Lees voor vertrek de vereisten voor de bestemming op Nederland Wereldwijd. Indien Simi een reis annuleert ontvang je binnen 14 dagen je geld terug (als je niet wilt omboeken naar een andere reis). 

Griekenland singlereis
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL CAL CAL

Griekenland singlereis

 • 18-32 jaar
 • 10 dagen
 • Eenvoudig

Griekenland heeft onzettend veel te bieden. Of je er nou al eens geweest bent of dit de eerste keer wordt, er valt altijd iets nieuws te ontdekken. Het noorden van Griekenland ontdek je tijdens deze singlereis Griekenland. Pittoreske dorpjes, een uitgestrekte kust met helder zeewater en goudgele stranden, ontelbaar veel cafeetjes met de heerlijkste Griekse hapjes, gekleurde huisjes met houten balkonnetjes.... wat wil je nog meer?

Deze singlereis Noord-Griekenland betreft een groepsreis Griekenland met alle elementen van een rondreis, maar waarbij we de overnachtingslocaties beperken om het allemaal wat comfortabeler te maken. Op het programma van de Griekenland singlereis staan onder andere een wijnproeverij, het ontdekken van Thessaloniki, kanoën, een hike bij Olympus Mountain, een tour in Meteora en nog meer.

Ondanks dat je de singlereis Noord-Griekenland mee maakt met een gevarieerd programma, heb je ook de tijd om zelf het een en ander in te vullen of simpelweg te genieten op het strand of op een terrasje. Dit maakt het een flexible groepsvakantie.

De reisduur van deze Noord-Griekenland singlereis is 10 dagen, niet te lang en niet te kort. De gebieden die we gaan ontdekken? We overnachten een aantal nachten in Kavala, een gezellige en toeristische stad aan de Griekse kust. Je kunt hier absoluut genieten van het weer, de cultuur, het heerlijke eten en de rijke geschiedenis. Vervolgens reizen we door naar de Olympische Rivièra, een pareltje. Dit gebied staat bekend om de uitgestrekte kust, de pittoreske bergdorpjes, de uitgestrekte natuur en het heerlijke eten. Voeg daar een aantal leuke activiteiten aan toe en je hebt een schitterende groepsreis die zeker op je bucket list hoort.

Je beleeft deze singlereis Noord-Griekenland samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 32 jaar. Je mag alleen mee, maar ook samen boeken. Iets meer dan de helft van de Simi reizigers reist alleen. Uiteraard is een Nederlandstalige Simi reisbegeleider aanwezig in Griekenland en werken we samen met lokale gidsen. De overnachtingen, de activiteiten, de vluchten en de transfers zijn allemaal al inbegrepen bij je reissom. Ben je al geënthousiasmeerd door deze beschrijving? Lees dan vooral het onderstaande uitgebreide dag-tot-dag programma door en de andere kopjes met informatie over deze singlereis Noord-Griekenland.

Let op: Bij deze groepsvakantie reizen de leeftijdsgroepen 18-25 jaar en 24-32 jaar samen.

In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 1 256,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Aankomst in Griekenland

Het is zo ver. Vandaag vertrekken we naar het mooie en zonnige Griekenland. Met een overstap vliegen we naar Thessaloniki Airport en hebben we een transfer naar Kavala, een mooie kuststad waar we de komende dagen zullen overnachten (+/- 2 uur rijden). Vanuit Kavala gaan we diverse leuke activiteiten ondernemen de komende dagen, en heb je bij terugkomst de mogelijkheid om het strand te bezoeken of te relaxen bij het zwembad van het hotel. Je slaapt samen met drie reisgenoten in een kamer. Op basis van de heenweg mag je natuurlijk zelf beslissen met wie je graag een kamer deelt.

Bij aankomst in het hotel heb je tijd om even op te frissen en maken we daarna wat meer kennis met elkaar en ook de Nederlandstalige Simi reisbegeleider, die jullie opwacht op de luchthaven van Thessaloniki. Het programma van de week wordt ook direct doorgenomen. 

Vandaag hebben we nog even niks op de planning. Iedereen zal ongetwijfeld even uit willen rusten van de reisdag. We kunnen het wel aanraden om nog even samen lekker uit eten te gaan, zodat je elkaar nog wat meer leert kennen voordat we beginnen met het programma. Natuurlijk kun je uitsluitend een leuk plekje opzoeken voor een drankje.

 • De reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en tref je op de luchthaven van Thessaloniki.
 • Onder het kopje data/prijzen kun je de geplande vliegtijden vinden zodra deze bekend zijn.

Dag 2 - Griekenland verkennen per kano

Na het ontbijt, dat iedere dag in Griekenland is inbegrepen bij je reissom, reizen we met de transfer in iets meer dan een uur naar de Nestos rivier. Hier gaan we een mooie kanotocht maken! We beginnen de kanotocht in het dorpje Paranesti en kanoën naar Toxotes. De prachtige natuur en het goede klimaat in deze regio staan garant voor een fantastische belevenis. 

Vanuit Toxodes reizen we weer terug naar ons hotel in Kavala (+/- 30 minuten rijden). In de avond zoeken we weer een gezellig restaurantje op om samen te eten. Het staat jullie overigens vrij om te kiezen om gezamenlijk te dineren of om dit in kleinere groepjes te doen. Indien jullie gezamenlijk willen dineren, is het handig om dit tijdig aan de reisbegeleider te laten weten voor een reservering.

Vervolgens kun je kiezen of je er een rustige avond van maakt of graag nog een beetje van de omgeving wilt zien tijdens een hike van Kavala naar Palia Kavala waarbij je diverse vergezichten, bijzondere bruggen en mooie delen van de rivier gaat zien. Onder het kopje bestemming geven we nog wat meer informatie over deze wandeling.

Dag 3 - Vrije dag met verschillende mogelijkheden

We worden wakker in het mooie Griekenland en hebben vandaag een dag om volledig zelf in te vullen. Zodoende kun je naast het vaste programma ook zelf je reis een beetje vormgeven. Of je nou voor een wat relaxtere dag wil gaan of juist je dag goed wil vullen, het is in Kavala allemaal mogelijk. Voor vandaag zijn er diverse mogelijkheden:

 • Het verkennen van Kavala (zie tabje bestemming voor tips)
 • Relaxen bij het hotel of een van de stranden aan de kust (zie tabje bestemming)
 • Watersport: Kavala is een ideale uitvalsbasis voor watersport activiteiten. Als je graag wilt windsurfen, waterskiën, waterfietsen, kanoën of graag de uitdaging aangaat op een waterbanaan, reis dan naar het strand Nea Iraklitsa (ook wel Alana). Hier is van alles mogelijk. 
 • Optionele activiteit: Griekenland is een land van scheepvaart. Vandaag kun je het Maritiem Museum bezoeken in Kavala (kosten: 29 euro per persoon). Je krijgt een rondleiding door het museum tijdens een ochtendbezoek en de transfer, rondleiding en de entreeprijs zijn inbegrepen. Mogelijk vanaf 10 deelnemers.

Dag 4 - Paardrijtocht, boottocht en hike

Tijd om het departement verder te ontdekken! Na het ontbijt vertrekken we naar een boerderij en de buurt van Kerkini. Hier hebben ze meer dan 30 paarden en veulens en zijn een aantal mooie paden te vinden voor een paardrijtocht. Er wordt een paard voor je uitgezocht die goed bij jouw hoogte past en als we allemaal goed zitten en de basis hebben geleerd maken we een rustige wandeling langs het meer, door het bos en over de groene wandelpaden nabij de berg Kroussia. 

Na de rit verkennen we de omgeving nog wat meer tijdens een boottocht over het Kerkini Meer. Leuk om te weten is dat hier zoveel zeldzame vogelsoorten voorkomen, dat mensen hier vanuit alle windrichtingen naartoe komen om ze te spotten. Heb je thuis nog een verrekijker liggen? Dan kan het een aanrader zijn om deze mee te nemen!

We reizen terug naar het hotel, waar je de keuze hebt om lekker te zwemmen of om nog een mooie hike te lopen. De stad Kavala staat bekend om de oude Via Egnatia weg, die goed bewaard is gebleven. Vroeger verbond deze handelsweg de steden Neapolis (vroegere naam van Kavala) en Philippi. Het is een eenvoudige, maar culturele en historische wandeling.

Dag 5 - Dag naar eigen invulling Kavala

Ook vandaag heb je de mogelijkheid om je dag zelf invulling te geven. Je kunt natuurlijk ter plekke kijken wat je graag wilt ondernemen, maar het is ook een mogelijkheid om voor vertrek al samen met je reisgenoten iets leuks af te spreken via de WhatsApp groep. De gegevens voor je Simi account ontvang je enkele weken voor vertrek.

Bij dag drie hebben we al een aantal tips gegeven. Voor vandaag nog een aantal tips:

 • Optionele activiteit: Bezoek aan het Tabaksmuseum in Kavala!
 • Optionele activiteit: In Dato is het mogelijk om een paardrijtocht bij te boeken, zowel als je geen ervaring hebt als veel ervaring. 
 • Tip: Loop eens een rondje door het oude stadscentrum van Kavala (Panagia). Zie de diverse huisjes in de meest prachtige kleuren, probeer Griekse hapjes uit, bekijk de houten balkonnetjes en vervolg de weg naar de vuurtoren en het fort. Kamares, het oorspronkelijk Romeinse aquaduct, is niet te missen.

Dag 6 - Thessaloniki ontdekken en Olympische Rivièra

Na onze dagen goed gevuld te hebben in de omgeving van Kavala is het tijd om een ander stukje Griekenland te verkennen! Ditmaal de Olympische Rivièra, een gebied dat bekend staat om de lange kustlijn met goudgele stranden en helder water, de berg Olympus van de Griekse goden, schattige bergdorpjes en een rijke cultuur en geschiedenis. We zullen hier vier nachten verblijven.

Onderweg bezoeken we Thessaloniki (+/- 1 uur en 50 minuten rijden), de meest bruisende stad van de Olympische Rivièra. Hier brengen we een bezoek aan de bekende Witte Toren en Heptapyrgion, een Byzantijns en Ottomaans fort. Daarna krijg je vrije tijd om samen met je reisgenoten de stad te verkennen.

 • Tips: drink een cocktail aan de kust, bezoek indien een doordeweekse dag een van de markten (Modiano market, Bezestini market, Kapani market), loop een rondje om een van de oude kerken (Agia Sophia, Agios Dimitrios), bezoek het centrale plein van de stad (Aristotelesplein) en uiteraard ook de historische Galeriusboog.

Na Thessaloniki bezocht te hebben reizen we door naar ons hotel. Hier bekijken we wie graag waar wilt slapen en hebben we daarna de tijd om te dineren en te zwemmen.

Dag 7 - Olympus Mountain hike

Een mooie hike hoort er natuurlijk ook bij als je in deze omgeving bent in het prachtige Griekenland. Vanuit het hotel rijden we naar Palios Panteleimonas, een gezellig plaatsje dichtbij de berg Olympus. De ochtend zullen we vullen met een hike bij berg Olympus. We krijgen te maken met wat hoogteverschillen, maar hiken enkel in de ochtend zodat de hike voor iedereen goed te doen is. Goed schoeisel is wel relevant vandaag. Leuk om te weten is dat deze berg wordt gezien als de thuis van de Griekse Olympische goden.

In de middag heb je vrije tijd in het dorp Palios Panteleimonas. In de namiddag keren we terug naar het hotel en heb je weer tijd om te dineren, te zwemmen en te genieten van een vrije avond.

 • Deze groepsreis is een rondreis, waarbij we ervoor hebben gekozen om de slaaplocaties beperkt te houden. Deze liggen centraal tussen de activiteiten die we gaan ondernemen. Dit maakt een rondreis een stuk minder intensief, waardoor je meer van het programma kunt genieten! De dagafstanden zijn redelijk beperkt.
 • De overnachtingslocaties zijn vooraf ingepland, maar kunnen door omstandigheden ter plekke in enkele gevallen wijzigen. In dat geval zal de overnachtingslocatie altijd vergelijkbaar zijn aan het geplande overnachtingslocatie.

Dag 8 - Vrije dag Olympische Rivièra

Nog een keer genieten we van een vrije dag, ditmaal bij onze tweede overnachtingslocatie. Je kunt uiteraard weer genieten van een relaxdag, maar ook zijn er twee toffe optionele activiteiten mogelijk vandaag:

 • Optionele activiteit: de Vergina Koninklijke Tombes. 30 jaar geleden zijn in Vergina koninklijke graven gevonden. Deze zijn nu ook te bezoeken! Het is een unieke vondst en het vermoeden is door deze opgraving dat Vergina oorspronkelijk Aiges was, de eerste hoofdstad van Macedonië. Het is wel een stukje rijden met een uber of taxi.
 • Optionele activiteit: Gisteren heb je de Olympus Mountain bezocht. Vandaag is het mogelijk om te paragliden boven dit gebergte. Een onvergetelijke ervaring met adembenemende uitzichten over de bergtoppen en het strand. 
 • Enkele weken voor vertrek ontvang je inloggegevens voor Mijn Simi. Hierin kun je je vertrekinformatie bekijken en contact leggen met je reisgenoten door je telefoonnummer achter te laten.
 • In je vertrekinformatie kun je een link vinden naar de Griekenland paklijst!
 • Bij het tabje bestemming kun je een kaartje vinden van de plekken die we bezoeken in Griekenland.

Dag 9 - Tour Meteora

Vandaag staat op de planning een tour in Meteora. Hier kun je 6 kloosters vinden die zijn gebouwd op hoge rotspilaren. Deze plek is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Griekenland en valt onder de UNESCO werelderfgoedlijst. Leuke weetjes zijn dat de zes (overgebleven) kloosters nog steeds in gebruik zijn en dat hier mensen vanuit de hele wereld komen om hier te bidden. "Meteora" betekent letterlijk ook zweven en daarmee wordt verwezen naar de op rotsformaties gebouwde kloosters. Oorspronkelijk waren dit er 24. We reizen naar Kalmpaka, vanuit waar we naar Meteora wandelen.

Na de tour is het tijd voor een relaxte activiteit. We bezoeken in Kalampaka (van waaruit je Meteora kunt zien!) een wijnmakerij. Hier hebben krijgen we een rondleiding en genieten we van een wijnproeverij. Vanavond is de laatste avond in het mooie Griekenland. We sluiten de groepsreis af met een barbecue met een Grieks voor- en hoofdgerecht, Griekse wijn en ouzo!

 • Voor als je een echte James Bond fan bent: De James Bond film For Your Eyes Only uit 1981 is deels op deze locatie opgenomen!

Dag 10 - Vertrek naar Nederland

Na een mooie reis vol met avonturen, gezelligheid en een volle fotocamera is het weer tijd om naar Nederland te vliegen. Afhankelijk van de vliegtijden heb je nog de tijd om laatste souvenirtjes te scoren of om te relaxen op het strand. 

 • Tijdens deze groepsreis is een Nederlandse reisbegeleider aanwezig.
 • Zorg dat je drie uur voor vertrek op Schiphol bent. Het is vervelend als je moet haasten.
 • Via Mijn Simi kun je voor vertrek al contact leggen met je reisgenoten. 96% doet dit ook.
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma. Bij een rondreis is het daarom altijd handig om een flexibele instelling te hebben.

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Vliegreis Amsterdam - Thessaloniki met 1 overstap
 • Transfers luchthaven en excursies
 • Ruimbagage
 • 5 hotelovernachtingen in Kavala
 • 4 hotelovernachtingen in Paralia (Olympische Rivièra)
 • 9x ontbijt in de hotels
 • Kanoën
 • Hike Kavala - Palia Kavala
 • Paardrijtocht bij Kerkini Lake
 • Boottocht Kerkini Lake
 • Hike Via Egnatia 
 • Bezoek Thessaloniki incl. Witte Toren en Heptapyrgion
 • Hike Olympus Mountain
 • Bezoek bergdorpje Palios Panteleimonas
 • Tour Meteora
 • Rondleiding en wijnproeverij bij wijnmakerij
 • BBQ incl. Grieks voorgerecht, Grieks hoofdgerecht, een ouzo en een Grieks wijntje
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Engelstalige gids bij excursies 
 • Bijdrage SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

De hotelkamer deel je samen met drie reisgenoten en hebben een eigen douche, bad en toilet. 

Exclusief

 • Reisverzekering die de activiteiten die je gaat ondernemen dekt
 • EUR 1,50 toeristenbelasting per persoon per nacht
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is

Vertrekinformatie

We reizen met het vliegtuig naar bestemming. Met 1 overstap vlieg je naar Thessaloniki in Griekenland. Ook de terugvlucht is vanaf deze plaats. De totale tijd dat je in de lucht bent is ongeveer 3,5 uur en je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol. Het reizen doen we met een groepsticket. 

Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Vluchttijden

De geplande vluchttijden kun je vinden onder het tabje data/prijzen bij de desbetreffende vertrekdatum. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. De defintieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Samen of alleen reizen

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen en je reist dus zeker niet alleen als je in je eentje boekt. Ook de mensen die samen reizen boeken bewust een groepsreis, dus staan ook zeker open voor contact.

Reis je samen? Geef het dan op in het opmerkingen/bijzonderheden veldje. Dan kunnen wij hier rekening mee houden.

Wie zijn mijn reisgenoten?

De 18-25 groep en de 24-32 groep reizen tijdens deze groepsvakantie samen. Je reisgroep bestaat dus uit reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Ongeveer 55% van de Simi reizigers is vrouw en 45% man en het zijn vooral mensen die houden van avontuur, gezelligheid en samen genieten. De meeste reizigers van Simi Reizen zijn tussen de 20 en 26 jaar oud. Informeer gerust naar de groepssamenstelling van jouw gewenste vertrekdatum.

Kennismaken met reisgenoten

Na je boeking van de groepsreis ontvang je van ons in mei een inlogcode voor Mijn Simi. Indien je in mei, juni of juli boekt, ontvang je deze binnen ongeveer een week na je boeking/betaling. Met deze inlogcode kun je terecht op Mijn Simi. Hier kun je onder andere je vertrekinformatie bekijken, je reisgenoten inzien, je telefoonnummer delen om samen een Whatsappgroep aan te maken alvorens de reis en kennis te maken, het forum bezoeken, eventueel nog een reisverzekering aflsluiten en gemakkelijk je (restant)betaling doe via iDeal.

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 16 personen. Het verleden leert ons echter dat het behalen van het minimumaantal geen probleem is en dat 98% van onze groepsreizen door gaat. Maximaal kunnen er 30 reizigers per reisdatum mee. Indien de minimumdeelname helaas niet bereikt wordt zullen we altijd eerst proberen te kijken naar een oplossing om de reis alsnog doorgang te kunnen bieden.

Boeken van deze groepsreis

Boeken kun je via deze pagina bij het tabje data/prijzen. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de SGR.

Optionele activiteiten

Ter plaatse zijn diverse optionele activiteiten mogelijk. Onder andere:

 • Bezoek Maritiem Museum in Kavala op een vrije dag in Kavala
 • Bezoek Tabaksmuseum in Kavala op een vrije dag in Kavala
 • Paardrijden in Dato op een vrije dag in Kavala
 • Bezoek Vergina Koninklijke Tombes op de vrije dag in Paralia Katerini
 • Paragliden Olympus Mountain op de vrije dag in Paralia Katerini

Ook in het dag-tot-dag programma staan enkele tips aangegeven.

Bovenstaande activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen een minimumdeelname hebben. Optionele activiteiten boek je zelf ter plaatse bij. Simi Reizen is hierin geen partij en kan niet instaan voor de kwaliteit van de geleverde optionele activiteiten. Optionele activiteiten worden door lokale aanbieders uitgevoerd waarbij Simi Reizen geen controles doet met betrekking tot vergunningen en diploma's, in tegenstelling tot de activiteiten die inbegrepen zijn bij je reissom. We kunnen geen garanties geven met betrekking tot tussentijdse prijswijzigingen of de beschikbaarheid van de activiteit. Bovenstaande lijst is uitsluitend bedoeld om je een idee te geven van de mogelijkheden en kosten. 

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn (incl. evt. boosterprikken). Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan musea en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Do 07-07-2022
  Za 16-07-2022
  1 299,00 €
 • Za 16-07-2022
  Ma 25-07-2022
  1 299,00 €
 • Ma 25-07-2022
  Wo 03-08-2022
  1 299,00 €
 • Wo 03-08-2022
  Vr 12-08-2022
  1 299,00 €
 • Do 08-09-2022
  Za 17-09-2022
  1 299,00 €
 • Za 17-09-2022
  Ma 26-09-2022
  1 299,00 €
 • door Groepsreis Griekenland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 07-09-2021

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Voor het eerst mee met Simi naar Noord-Griekenland. Super leuke reis gehad met genoeg leuke activiteiten zoals kayakken!! Een reis die ik had willen missen dankzij de leuke groep en onze reisleidster Kim!

 • door Groepsreis Griekenland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 07-09-2021

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Fantastische vakantie met een gezellige groep, top reisleidster en veel leuke sportieve activiteiten!

 • door Groepsreis Griekenland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 07-09-2021

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Super gezellig vakantie gehad. Veel gedaan en gezien.

 • door Groepsreis Griekenland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 07-09-2021

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Super toffe reis met een super gezellige groep en reisleidster @kim. Bijna niet te merken dat deze reis voor het eerst georganiseerd werd. Een reis om niet snel te vergeten.

 • door Groepsreis Griekenland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 07-09-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Geweldige noord Griekenland reis gehad, goede afwisseling van leuke actieve activiteiten en rust dagen en we hadden natuurlijk de leukste reisleidster Kim!

 • door Groepsreis Griekenland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 22-07-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik heb een hele leuke vakantie gehad in Noord-Griekenland! Een leuke en gezellige groep, leuke activiteiten (alleen een beetje jammer dat de reistijden naar de activiteiten wat aan de lange kant was), lekker eten, goed weer, goede reisbegeleiding. Kortom, deze reis is aan te raden!

 • door Groepsreis Griekenland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 22-07-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Een super mooi reis gemaakt met Simi naar Noord Griekenland! Een heel leuke en gezellige groep, leuke en afwisselende activiteiten en de begeleiding was top!
  Het toetje was het bezoek aan Meteora, wat ondanks 43 graden, zeer bijzonder was!

 • door Groepsreis Griekenland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 22-07-2021

  0

  REISLEIDING

  0

  PRIJS KWALITEIT

  0

  ACTIVITEITEN

  0

  Dit jaar voor het eerst met Simi op reis naar Noord-Griekenland. Vooraf vond ik de groepsgrootte (28 man) best fors, maar het bleek een ontzettend leuke groep met een super reisleidster (Iris) te zijn! Wegens corona moest er voor de heenreis e.e.a geregeld worden, maar Simi hield ons goed op de hoogte van de maatregelen.
  In Griekenland was het programma goed gevuld met o.a. kajakken, paardrijden, hiken en een boottocht (allemaal bij de prijs inbegrepen), maar er was ook genoeg vrije tijd. En mocht er iets niet doorgaan (bv. geen beloofd zwembad bij het hotel), dan werd er een passend alternatief verzorgd (een middag zwemmen bij een 5* hotel). Enige minpunt waren de lange busritten (en daarom het soms vroege opstaan), maar dat hoort er allemaal bij.

  Al met al raad ik Simi Reizen écht aan, ook voor de 30+'ers onder ons!

 • door Groepsreis Griekenland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 22-07-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Reis naar Noord-Griekenland gemaakt. Groep bestond uit 28 personen. Vooral bang dat dit heel groot zou zijn, maar in de praktijk juist heel gezellig, waren kleine subgroepjes maar iedereen werd betrokken bij activiteiten. Door Corona waren vooral optionele activiteiten moeilijker te boeken. Maar wel aan te raden om extra activiteiten uit te zoeken, wanneer je een meer actieve reis wilt hebben.
  Reisleider was heel fijn en flexibel. Ze zorgde ervoor dat er rust tussen activiteiten was, dat iedereen mee kon doen en was vooral zelf relaxt en maakte met iedereen een praatje.
  Wanneer er onverwachts dingen waren werd geprobeerd dit gelijk op te lossen of werd het teruggekoppeld zodat het voor volgende groepen beter zou gaan (bijv. Kortere hike vanwege extreme warmte).

 • door Groepsreis Griekenland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 23-07-2020

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Erg leuk als je op zoek bent naar een actieve reis. Mede door de reisleider was de groep erg snel een hechte groep. Naast de activiteiten ook genoeg moment om te ontspannen in het zonnetje aan het water.
  Daarnaast stond de reisleider (Koen) ook altijd klaar voor eventueel extra advies en wist zelfs de beste gyros plekjes te vinden !

 • door Groepsreis Griekenland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 23-07-2020

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  De reis was heel mooi, je komt op prachtige plekken en elke dag gingen we weer iets anders doen. Onze reisleider Koen deed vaak mee met spellen en vertelde regelmatig goed van te voren wat er van je verwacht werd elke dag. Erg actief, erg leuk, maar je bent wel vaak helemaal op na de activiteiten van de dag.

 • door Groepsreis Griekenland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 23-07-2020

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Top vakantie in Griekenland. Gezellig gehad met een hele leuke groep en reisleider Koen is de beste en Simi Reizen is zeker aan te raden

 • door Groepsreis Griekenland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 14-07-2020

  7

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Mooie rondreis door het noorden van Griekenland. Afwisseling van natuur, cultuur, actief en relaxen. Naar mijn mening vond ik bepaalde activiteiten wel aan de korte kant, waardoor je de rest van de dag zelf in moet delen. Aan de andere kant geeft dit de reiziger wel de ruimte om zelf de omgeving te verkennen of iets te ondernemen.

Griekenland ontdekken

Om je een idee te geven van welk gebied we bezoeken in Griekenland, kun je hieronder een kaartje vinden met daarop een aantal gemarkeerde punten van plekken die we een bezoek brengen.

Je kunt inzoomen op de kaart door te scrollen met je muis. Indien je deze pagina bezoekt op je mobiel kun je inzoomen door twee vingers te gebruiken. Klik vervolgens op een van de punten om meer over een specifieke locatie te lezen. 

Verblijf tijdens de groepsreizen

Gedurende deze reis verblijf je in twee verschillende nette hotels. Bij beide hotels in het ontbijt inbegrepen. Je slaapt samen met drie andere reisgenoten op een kamer. Uiteraard kun je op basis van de heenweg zelf beslissen met wie je graag een kamer wil delen. 

Over Griekenland

Griekenland is een populaire reisbestemming. Griekenland is het meest zuidelijke land van de Balkan en kent veel cultuur, geschiedenis, vriendelijke mensen en heeft een mooie natuur. Doordat het land mooie kustplaatsen heeft, maar ook binnenland met mooie natuur en bezienswaardigheden, is het een ideaal land voor een mooie rondreis met Simi Reizen. Het land staat bekend om de rijke geschiedenis vol met filosofie, sport en religie. Bij het oude Griekenland stond natuur en religie dan ook centraal. In de zomer is de kans op neerslag gemiddeld gezien vrij nihil en lopen de temperaturen vaak op tussen de 23 en 40 graden, afhankelijk van of je aan de kust bent of in de bergen. Heerlijk weer dus voor een groepsreis! Omdat de luchtvochtigheid lager ligt dan in Nederland, zijn ook de hoge temperaturen hier een stuk aangenamer. In Griekenland wordt Grieks gesproken en in de zomer sprake van een uur tijdsverschil (het is er een uur later).

De Griekse keuken bestaat met name uit veel vlees, vis, ovengerechten en verse producten. Als je in Nederland een Grieks restaurant bezoekt is de keuken daarentegen wel anders dan wanneer je een restaurant in Griekenland bezoekt. Je kunt een mediterrane keuken verwachten met veel salade, groente, rijst, aardappelen, honing en fetakaas. Vaak zijn de gerechten ook redelijk gezond. In het binnenland wordt veel waarde gehecht aan vlees, rond de kust is dat meer vis.

Over Kavala

Kavala is de eerste locatie waar we meerdere nachten zullen verblijven. Het is een kuststad met ontzettend veel cultuur en geschiedenis. Door de ligging op heuvels, aan de voet van de berg Simbolo, kun je door een beetje omhoog te klimmen prachtige uitzichten verwachten. Daarnaast is Kavala een van de belangrijkste steden in Griekenland met betrekking tot de visserij. Daarom kun je hier ook een groot Maritiem Museum vinden.

Kavala bestaat uit een nieuw gedeelte en een oude gedeelte, ook wel Palia Poli (oude stad) en Nea Poli (nieuwe stad). Beide zijn de moeite waard om te ontdekken. De oude stad, die ook wel Panagia wordt genoemd, wordt gedomineerd door oude, vaak gekleurde, huisjes met houten balkonnetjes. Als je afbeeldingen bekijkt op Google zal je vast ook niet het aquaduct ontgaan zijn met de prachtige bogen. Deze aquaduct heeft de naam Kamares, en is oorspronkelijk gebouwd in de Romeinse tijd. Het aquaduct scheidt het oude en nieuwe stadscentrum van elkaar en is 270 meter lang. Ook kun je in het oude stadscentrum diverse cafeetjes vinden waar je Griekse hapjes (mezedes) uit kunt proberen.

Naast dat er voldoende te zien en te doen is in Kavala, is het natuurlijk ook een heerlijke kuststad voor relaxen op het strand, zwemmen in de zee en een stukje wandelen over de boulevard. 

Meer tips voor je bezoek aan Kavala:

 • Wandel omhoog naar de vuurtoren. Je kunt de vuurtoren niet altijd bezoeken, maar van buiten is deze ook erg mooi en je hebt ook nog eens een mooi uitzicht over de stad en de zee vanaf hier. Bezoek ook gelijk de heilige kerk van Panagia.
 • Kavala kent een aantal mooie stranden, waaronder Batis, Palio, Tosca, Kalamitsa, Rapsani, Perigiali, Ammoglossa Keramotis en Ammolofi.
 • Het fort van Kavala kun je op het hoogste punt van de stad vinden en kiunnen we ook zeker aanraden om te bezoeken. Het is een echt verdedigingsfort. In de zomer worden hier ook wel eens evenementen gehouden.
 • Het Archeologisch Museum van Kavala biedt een kijkje in de bevinden van een breder gebied van Griekenland.
 • 15 kilometer van het het centrum kun je Phillipi vinden, een opgegraven stad met o.a. een amfitheater, pilaren en een blik op diverse opgravingen.
 • The House of Muhammad Ali is ook een bijzondere bezienswaardigheid. 

Over de Olympische Rivièra / Pieria

De Olympische Rivièra, ook wel Pieria is een gebied dat zich uitstrekt van Neoi Peroi (zuid) tot aan Axios-Loudias-Aliakmonas National Park (noord). In het westen van het gebied kun je National Park Olympos en de Pierian Mountains vinden. Het gebied eindigt in het oosten aan de kust. De hoofdstad van Pieria is Katerini. Het mooie aan dit gebied is dat het populair is onder toeristen, maar nog niet mega platgelopen is. 

De Olympus Mountain die je kunt vinden in dit gebied is de hoogste berg van Griekenland en is volgens de Griekse mythologie de thuis van de Griekse goden. Om de berg heen kun je veel wijngaarden vinden. Uiteraard gaan wij ook wijn proeven. De kustlijn van de Olympische Rivièra is maar liefst +/- 80 kilometer lang. De stranden zijn goudgeel en het water is heerlijk helder. Daarnaast heeft dit gebied de meest schattige dorpjes met gekleurde huisjes en een warme bevolking. In deze regio slapen we het tweede gedeelte van de groepsreis.

Meer informatie over programma-onderdelen

Hike Kavala - Palia Kavala 

Het wandelpad Kavala - Palia Kavala (“De weg van het water”) is er eentje die zeer geliefd is. Het laat je het oude gedeelte van Kavala zien en cultuur en historie komen hier samen. De eerste 5 kilometer van de route brengt je naar de Three Elms. De daarna volgende 5.5 kilometer brengt je naar Palia Kavalia. Je loopt over diverse bijzondere stenen bruggen, langs beken en langs water. 

Het pad is goed begaanbaar, je loopt deels over een verhard wandelpad en deels over een soort bospad. Het eerste gedeelte is vrij vlak, met een kleine stijging aan het einde. Het tweede gedeelte is een iets verwilderd pad dat niet altijd verhard is. In totaal hike je ongeveer 4 uur, afhankelijk van de wandelsnelheid van de groep.

Paardrijden

Maak je geen zorgen als je nog nooit paard hebt gereden. De basis wordt rustig doorgenomen en ook de wandeling maken we op een rustig tempo. We raden je het zeker aan om deze ervaring mee te maken, maar mocht je je er niet prettig bij voelen ben je natuurlijk nooit verplicht om deel te nemen aan een activiteit.

Meteora

De rotsen zijn gevormd door wind- en watererosie en vanaf de negende eeuw werden de rotsformaties al beklommen. Een aantal eeuwen later kwamen hier monniken naartoe om zich af te zonderen van de gemeenschap en om te vluchten van de destijdse Turkse bezetters. We lopen van rots naar rots over trappen en bruggen, waardoor het geen enorme afstanden zijn maar het wel handig kan zijn om te denken aan goede dichte schoenen. Een dag met adembenemende uitzichten staat je te wachten, vol met geschiedenis, natuur, architectuur, religie en cultuur. 

Thessaloniki

Thessaloniki is een gezellige Griekse stad in de Olympische Rivièra. Aanraders in deze gezellige Griekse stad zijn onder andere het bezoeken van een van de markten (Modiano market, Bezesteni Market, Kapani Market), een van de oude kerken (Agia Sophia, Agios Dimitrios), het Odos Manoli Andronikou Archeologisch Museum, het centrale plein van de stad (Aristotelesplein) en de historische Galeriusboog. Natuurlijk is het ook een optie om gezellig met je groepsgenoten een drankje te doen en om direct de Griekse lekkernijen uit te proberen door bij een lokaal restaurant uit eten te gaan. De stad staat vooral bekend om de vele kerken.

Hoe kan ik betalen in Griekenland?

In 1981 in Griekenland lid geworden van de Europese Unie. Je kunt hier gewoon betalen met de euro. Voor Griekenland wordt aangeraden om voldoende contact geld mee te hebben omdat je op sommige plekken niet kunt pinnen (ook niet te veel vanwege veiligheid). Je kunt hier met de bankpas pinnen, wat vaak ook goedkoper is dan met de creditcard.

Het kan zijn dat er in beide landen transactiekosten worden gerekend voor het pinnen, waardoor het veelal goedkoper kan zijn om iets grotere bedragen tegelijk te pinnen in plaats van vaak kleine bedragen. Als er transactiekosten worden gerekend is dit vaak een paar euro per transactie.

Heb ik een visum nodig voor reizen naar Griekenland?

Voor Griekenland heb je ook een paspoort of identiteitskaart nodig, maar hoeft die niet langer geldig te zijn dan je verblijf. Houd iets speling aan. Je hebt voor deze groepsreis geen visum nodig.

Wat zijn praktische zaken om rekening mee te houden?

Als je op vakantie gaat is het altijd handig om even te kijken of je een visum dient aan te vragen, eventuele vaccinaties verplicht zijn of worden aanbevolen, of je een wereldstekker nodig hebt en of je een paspoort nodig hebt in plaats van je id-kaart. Al deze informatie kun je vinden op onze pagina over visa, inentingen en medicijnen. Voor Italië geldt het volgende (controleer dit zelf ook nog even via Google voor vertrek):

 • Visum: niet nodig
 • Vaccinaties: geen vaccinaties verplicht of aanbevolen (website ggd)
 • Wereldstekker: niet nodig (informatie wereldstekker)
 • Paspoort of id-kaart: kan beide
 • Valuta: de Euro
 • Tijdsverschil: in Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.
 • Talen: In Griekenland wordt Grieks gesproken. Vaak kun je prima met Engels uit de voeten.

Hoe werkt het met vliegen?

We reizen op basis van een groepsticket naar Griekenland. Dit heeft als voordeel dat de tickets al ruim voor vertrek vastliggen en dat jullie in de meeste gevallen dicht bij elkaar zitten in het vliegtuig. Bij groepstickets heb je vooraf niet altijd een fysiek ticket nodig. Vaak is het voldoende om met je paspoort naar de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij te gaan, dan vinden ze je gegevens in het systeem. Deze informatie ontvang je allemaal in je vertrekinformatie, die je uiterlijk vier weken voor vertrekt ontvangt via Mijn Simi.

Let op: Indien je heel last minute boekt is het niet altijd meer mogelijk om op het groepsticket mee te vliegen. Lees meer over de vliegreis en de groepstickets.

Let op: Vergeet niet bij vliegreizen altijd je eerste officiele voornaam aan ons door te geven via het boekingsformulier, exact zoals deze in je paspoort staat. 

Vlieg je voor de eerste keer? Neem dan eens een kijkje op onze pagina vliegen voor de eerste keer. help, hoe werkt dat?

Kan ik het water gewoon drinken in Griekenland?

In Griekenland is het water prima veilig om te drinken. Ondanks dat het schoon is, zit er wel in lichte mate chloor in. Dit water smaakt anders dan in Nederland en als je er gevoelig voor bent kun je hierdoor een beetje last krijgen van je maag. Als je je er fijner bij voelt kun je beter flesjes water kopen in de supermarkt.

Ik reis alleen, ben ik de enige?

Zeker niet. Meestal reist er ongeveer 60% alleen en 40% samen met een vriend, vriendin of een groepje. Ook deze mensen bewust een groepsreis om nieuwe mensen te leren kennen. Je zult merken dat vaak op dag 1 de sfeer er al in zit. Lees meer over de gemiddelde groepssamenstelling.

Hoe werkt dat precies met de leeftijdsgroepen?

Deze groepsreis kan geboekt worden in de 18-25 en in de 24-32 leeftijdsgroep. Deze twee leeftijdsgroepen reizen bij deze reis standaard gecombineerd als één reisgroep. Je reist dus samen met mensen tussen de 18 en 32 jaar. Incidenteel kan het voorkomen dat iemand mee reist die iets ouder is.

Worden er inentingen verplicht of aanbevolen?

Voor Griekenland zijn er geen vaccinaties verplicht of aanbevolen. Meer informatie kun je vinden op https://www.ggdreisvaccinaties.nl/heb-ik-een-vaccinatie-nodig en de Simi Reizen vaccinatie pagina.

Hoe werkt het precies met optionele activiteiten?

Bij het dag-tot-dag programma en onder het kopje belangrijk kun je verschillende suggesties vinden voor optionele activiteiten. Mocht je naast het vaste programma wat extra's willen ondernemen, is dit dus zeker mogelijk. Je kunt deze activiteiten zelf ter plaatse boeken of reserveren, Simi Reizen is hier verder geen partij in. We raden je aan om voorafgaand de groepsreis al een beetje te overleggen in de Whatsapp groep wat jullie samen willen ondernemen, zodat je dit eenmaal in Griekenland tijdig kunt reserveren.

Wat kost ongeveer een maaltijd en een drankje in Griekenland?

In Griekenland kost een normale maaltijd meestal rond de 10-15 euro. Dit kan verschillen per gebied. Een kopje koffie kost ongeveer 2,50 euro en een biertje 3 euro. Op sommige plekken worden de prijzen verhoogd in het hoogseizoen. Handig weetje: In Griekenland wordt verwacht dat je niet te bloot een restaurant bezoekt.

Wanneer is het handig om deze groepsreis te boeken?

We raden je aan om deze groepsreis tijdig te boeken. Niet alleen is tijdig boeken qua prijs vaak gunstiger, ook weet je dan zeker dat je plekje alvast vast ligt. Van beide Griekenland groepsreizen is de verwachting dat de reizen al vroegtijdig vol zullen raken.

Kan ik ook kiezen voor het nemen van een optie?

Als je graag mee wilt met deze groepsreis is het mogelijk om direct een boeking te plaatsen, maar kun je ook kiezen voor het nemen van een optie. Hoe dit precies werkt kun je lezen op onze pagina een optie op een reis nemen. Een optie nemen is vooral handig wanneer je nog vrij moet regelen of als je nog heel even wil nadenken over de groepsreis. Weet je zeker dat je graag mee wilt? Dan kun je een boeking plaatsen. Een boeking is namelijk direct een definitieve boeking.

Ik heb een allergie of dieet, in hoeverre kan daar rekening mee worden gehouden?

Je kunt het in het boekingsformulier aangeven als je een dieet volgt of allergieën hebt, dan proberen we hier zo veel mogelijk rekening mee te houden. Indien je hele specifieke allergieën hebt of diëten volgt, kan het raadzaam zijn om wat snacks vanuit Nederland mee te nemen zodat je altijd iets bij je hebt dat je kunt eten. Eet je glutenvrij? Neem dan eens ons pagina door over glutenvrij reizen. Ook erg nuttig overigens als je andere allergieën of diëten hebt. Tijdens deze groepsreis is het ontbijt inbegrepen, net al een Griekse BBQ. Een vegetarische BBQ is hierbij geen probleem, mits je het even aangeeft bij het maken van je boeking. 

Welke groepsreizen zijn vergelijkbaar met deze groepsreis?

Groepsreizen die het meest vergelijkbaar met de Griekenland groepsreis zijn als volgt:

Daarnaast kun je de volgende groepsreizen wellicht ook interessant vinden:

 • Zeilrondreis Griekenland: 11-daagse zeilrondreis eilanden van Griekenland met meerdaags bezoek aan Athene
 • Cyprus: 8-daagse relaxvakantie met watersportactiviteiten, geschiedenis en cultuur

Kan in van tevoren contact leggen met mijn reisgroep?

Ja zeker. Uiterlijk vier weken voor vertrek ontvang je van ons de inloggegevens van Mijn Simi. Hier kun je een lijst zien met de voornamen, woonplaatsen en leeftijden van je reisgenoten. Door hier je telefoonnummer achter te laten, kunnen jullie samen een Whatsapp groep starten. Veel groepen vinden het ook fijn om samen in te checken en via de Whatsapp groep hier afspraken voor te maken. In Mijn Simi kun je ook je vluchtgegevens vinden, net als je vertekinformatie met een link naar de paklijst. Ook het betalen van de restsom kan hier eenvoudig via iDeal geregeld worden.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van jullie groepsreizen?

Op de hoogte blijven van de avonturen van reizigers, nieuwtjes en nieuwe groepsreizen? Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief (+/- 6 keer per jaar een mail) en ons volgen op YouTube (voor aftermovies van groepsreizen) en Facebook en Instagram (voor 'live volgen van reisavonturen, reisfoto's en leuke nieuwtjes).

Welke verzekeringen dien ik af te sluiten?

Lees meer over onze kortlopende annuleringsverzekering en kortlopende reisverzekering.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland en Nederland binnen te mogen reizen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je het reisadvies, de regels m.b.t. de toegangseisen van Griekenland en regels m.b.t. de terugreis naar Nederland controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Ook of een boosterprik noodzakelijk is. Indien je niet gevaccineerd bent: Voor de terugreis naar Nederland stelt de Nederlandse overheid het verplicht dat je een negatieve testuitslag kunt overhandigen voor de terugreis indien er geen sprake is van een groen reisadvies. Simi Reizen faciliteert het evt. testen voor de terugreis en het vervoer naar de testlocatie niet. Controleer zelf of dit op bestemming mogelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje belangrijk voor meer informatie m.b.t. corona.