Macedonië relaxvakantie 8 dagen

Macedonië relaxvakantie 8 dagen

 • 23-35 jaar
 • 8 dagen
 • Eenvoudig

Helaas wordt deze groepsreis dit jaar niet aangeboden. Bekijk onze bestemmingen van dit jaar!

Macedonië is een ideaal vakantieland voor een zonvakantie. Tijdens deze reis naar het meer van Ohrid zijn een aantal activiteiten standaard inbegrepen bij de reissom. Tevens vlieg je rechtstreeks met TUI fly naar Macedonië. Je verblijft op basis van logies en ontbijt, maar een maaltijd in Macedonië koop je al voor een bedrag tussen de 3 en 10 euro. 

Ga voor een heerlijk ontspannen vakantie vanuit een comfortabel hotel, maar geniet ook van reizen met leeftijdgenoten en een aantal leuke, inbegrepen excursies die je vakantie helemaal compleet zullen maken.

Bij deze vakantie combineer je alles een beetje met elkaar. Je onderneemt een aantal leuke activiteiten, maar het programma is niet zo gevuld dat je geen tijd hebt om te relaxen bij het zwembad of om zelf dingen te ondernemen.

Je verblijft in een prima hotel aan het meer van Ohrid. Een taxi naar het centrum kost omgerekend ongeveer EUR 5. Per persoon dus maar 1,25 als je een taxi deelt. 

Je slaapt standaard in een drie of vierpersoonskamer. Op basis van de heenweg bepaal je bij wie je op de kamer ligt. Indien je samen reist slaap je uiteraard standaard bij elkaar. 

Deze reis is ideaal te boeken door single reizigers maar ook door kleine groepjes. Macedonië is als vakantieland ontzettend interessant om te ontdekken en het historische Ohrid is zeker de moeite waard! Deze reis wordt standaard aangeboden in de 18-22 groep en 23-35 groep. Als er te weinig deelnemers in 1 leeftijdsgroep zijn zul je samen reizen met de anderen. 

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20200 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

899,00 €, 8 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights

 • Stadstour Ohrid
 • Hotel aan meer
 • Met zwembad
 • Ontbijt inbegrepen
 • Kajakken
 • Cuba libre avond 
 • Hike door Macedonische dorpjes
 • Gem. 25/26 graden
 • Afscheidsdiner

Dag 1 - Macedonië - meer van Ohrid

Reis naar het prachtige Macedonië en geniet van een heerlijke, afwisselende zonvakantie in het zeer betaalbare Macedonië. 

Nadat we onze bagage op het vliegveld van Ohrid weer in ontvangst genomen hebben worden we rechtstreeks naar het hotel gebracht. Na het inchecken bij Hotel Park Lakeside is er tijd om te genieten van de omgeving, te eten en een duik te nemen in het zwembad of in het meer. 

Deze avond maken we als groep kennis met elkaar en organiseert de reisleiding een kennismakingsavond. Zo leer je je reisgenoten iets beter kennen en kun je nog beter genieten van je vakantie. 

Tips:

 • Macedonië is een goedkoop vakantieland. Met name eten en drinken is erg goedkoop, maar ook een taxi naar het centrum van Ohrid is goedkoop, zeker als je deelt. 
 • Tijdens je reis kun je nog een aantal andere activiteiten ter plekke doen. Informeer je hiervoor op de eerste avond. 

Dag 2 - Ohrid

We worden vandaag rondgeleid door Ohrid, het "Jeruzalem van de Balkan". Een stad met een enorme verscheidenheid aan geschiedenis, van de Romeinen tot Alexander de Grote. Behalve het originele Amfitheater zul je merken dat Ohrid in de hele geschiedenis een belangrijke rol heeft gespeeld. 

Ohrid is een UNESCO werelderfgoed en zeker de moeite van het ontdekken waard. Het ligt aan een 287 meter diep meer (Ohrid Lake) en heeft diverse gebouwen uit de elfde en veertiende eeuw. 

De stadstour is daarnaast een goede manier om de beste plekken alvast te leren kennen. Je gids legt met plezier uit waar je de beste plekjes kunt vinden om bijvoorbeeld een cocktail te drinken. Super handig voor de komende dagen!

De rest van de dag heb je voor jezelf om te genieten van zon, een frisse duik of een drankje op een terras.

Dag 3 - Vrije dag

Relaxen, genieten, een extra activiteit plannen of jezelf vermaken in Ohrid: vandaag kun je zelf bepalen wat je wilt doen. Wij zouden zeggen: lekker naar het zwembad!

Behalve de inbegrepen activiteiten bij deze reis kun je ook kiezen uit een aantal extra excursies, waaronder paragliding en een bezoek aan Nationaal Park Mavrovo met een wandeling en lunch. 

Paragliding is altijd windafhankelijk, dus wil je dit doen, informeer dan direct op dag 1 naar de mogelijkheden zodat de kans het grootste is dat je ook daadwerkelijk kunt gaan. 

In de avond staat een Cuba Libre avond op het programma. Dit is een leuke en populaire nachtclub in Ohrid. Er is hier regelmatig live dans muziek uit Cuba en ook zijn er vaak Latino avonden. Dit zal elke week een verrassing zijn! Entree en 2 drankjes zijn inbegrepen.

Dag 4 - Hiking tour Galichica

Na een dag rustig aan doen is het tijd om lekker actief bezig te gaan. We maken een mooie hiketocht door de kleurrijke delen van Galichica. De hike duurt ongeveer 2 tot 3 uur. We starten in het dorpje Konjsko en eindigen in het dorpje Pesthani.

Geniet van de mooie en kleurrijke landschappen van Macedonie, de natuur en de mooie authentieke dorpjes. We wandelen de gehele tocht langs het Ohrid Lake. Het zal geen super zware hike zijn. Kortom; schoenen aan, flesje drinken mee, zonnebril op en lekker samen genieten.

Dag 5 - Pub Crawl

Overdag kun je zelf kijken wat je wilt doen. Na het avondeten maken we ons op voor een gezellige pubcrawl in de leukste bars van Ohrid. De drankjes zijn niet inbegrepen deze avond, maar overal zeker betaalbaar.

Een leuke uitstap overdag die betaalbaar met de taxi te doen is is bijvoorbeeld het "Bay of the Bones" museum overdag. Je kunt dit ook als boottocht doen vanuit Ohrid centrum. Ook kun je bijvoorbeeld een daguitstap naar Albanië maken. 

Een tweede leuke uitstap is om te voet naar het fort van Tsaar Samuel te gaan, gelegen in Ohrid, bovenop de heuvel. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de omgeving en kun je je nog beter voorstellen hoe Ohrid in elkaar zit. Natuurlijk kun je ook iets bezoeken wat je interesseerde tijdens de stadstour op dag 2.

Dag 6 - Avontuurlijke kajaktocht

We maken vandaag een mooie kajaktocht. Jullie worden opgehaald bij het hotel en kajakken in +/- 3 uur naar de overkant van het water, terwijl jullie genieten van de super spectaculaire uitzichten. Een extra begeleider zal met jullie mee kajakken. Geniet van het rustige water van Ohrid, waardoor je ook lekker kunt relaxen in het water. Aan de oppervlakte is het water zeer helder en je zult zien dat hoe dieper het gaat, hoe meer het een Emerald groene kleur wordt. Vanuit de kajak zul je de oranje en grijze kliffen zien.

Eenmaal op het strand aangekomen kun je een lekkere duik nemen in het water en op het strand liggen. Bij dit strand zijn ook leuke terrasjes te vinden om te lunchen. Hierna zullen jullie weer worden teruggebracht naar het hotel.

Dag 7 - Afsluitend diner

Vandaag heb je nog een volledige vrije dag. 's Avonds sluiten we de vakantie af met een diner voor de hele groep in een restaurant aan het meer van Ohrid. 

Overdag kan het leuk zijn om een kajak te huren en het meer van Ohrid over te varen, terwijl je onderweg natuurlijk kunt stoppen voor een picnic, een frisse duik of om de verschillende bezienswaardigheden te zien. Leuk en betaalbaar! Zie ook de optionele activiteiten die we aangeven bij de andere vrije dagen.

 • Diving center Amfora biedt de mogelijkheid te duiken in het meer van Ohrid. Voor gevorderde duikers niet spectaculair misschien, maar het water is helder en zeker voor een introductieduik aan te raden!

Dag 8 - Ohrid - Amsterdam

Vandaag checken we uit, pakken onze spullen en worden opgehaald voor onze transfer naar het vliegveld van Ohrid. In drie uurtjes vlieg je vervolgens comfortabel weer naar huis. 

We weten zeker dat na een weekje rusten de batterijen weer goed opgeladen zijn.

Tijdens deze reis naar Macedonie heb je veel tijd voor jezelf en veel vrijheid om je vakantie zelf in te richten, maar kun je je reisgenoten opzoeken op het moment dat je dat wilt. Zo kun je relaxen bij het zwembad afwisselen met contact met je reisgenoten en het samen bedenken van leuke activiteiten om te ondernemen, buiten het door Simi georganiseerde programma om. 

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Hotel Park Lakeside

Je verblijft tijdens deze groepsreis in Hotel Park Lakeside, gelegen aan het meer van Ohrid. Hoewel het officieel een viersterrenhotel is, zouden we dit hotel naar Nederlandse standaarden geen 4 sterren geven.

Wel is het een degelijk, net hotel waar je kunt genieten van het meer van Ohrid en het grote zwembad en het terras. Gemiddeld scoort het hotel een 8,1 gemiddeld bij reviews. 

De kamers zijn netjes, schoon en vrij ruim. Wel moet je er ook hier rekening mee houden dat sommige dingen niet 100% afgewerkt zijn zoals wij dat gewend zijn, maar storend wordt dat niet. 

In de meeste gevallen slaap je samen met drie anderen op een kamer. Afhankelijk van de groepsgrootte kan het soms ook zijn dat je met 1 of 2 anderen op een kamer ligt, aangezien de mannen en vrouwen apart slapen.

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. 

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Vertrekinformatie

We vliegen vanaf Schiphol. Inbegrepen zijn de rechtstreekse retourvlucht. Ruimbagage is inbegrepen.

Geplande vluchttijden:

Amsterdam 06:55 - Ohrid 09:55
Ohrid 10:30 - Amsterdam 13:40

Vliegen

Je reisleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Bij aankomst word je dan opgewacht door je reisleider en begint je vakantie. Tijdens je hele check-in op het vliegveld zijn wij altijd bereikbaar: tijdens kantooruren op ons reguliere telefoonnummer, maar op het moment dat je buiten kantoortijden vliegt, op ons noodnummer dat in je vertrekinformatie wordt gecommuniceerd. 

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Retourvlucht met TUI fly incl. 10 kilo handbagage 
 • 20 kilo ruimbagage
 • Alle activiteiten die standaard in het programma zijn opgenomen: Cuba Libre night (entree nachtclub en 2 drankjes inbegrepen), kajakken, stadstour Ohrid en hiken.
 • 7 overnachtingen in Hotel Park Lakeside
 • Dagelijks ontbijt
 • Afscheidsdiner
 • Nederlandstalige reisleidinggg
 • Garantie SGR

Exclusief

 • Reisverzekering 
 • Drankjes, lunch en diner. Prijzen van drankjes liggen fors lager dan in Nederland. Een cocktail koop je voor ongeveer 3 tot 4 euro, een biertje kost ongeveer anderhalf tot 2 euro en een glas wijn rond de 2 euro. Een volledige maaltijd in een restaurant varieert tussen de 5 en 10 euro, maar is natuurlijk volledig afhankelijk van je eigen wensen. 
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten
 • Taxikosten. Houd er rekening mee dat het hotel buiten de stad ligt. Je zult dus met enige regelmaat een taxi moeten nemen. Reken hierbij op ongeveer 5 euro per taxi. Als je met vier personen een taxi deelt kost het je dus EUR 1,25 per keer. 

Optionele activiteiten

Je kunt ter plaatse nog een groot aantal activiteiten zelf bijboeken. 

 • Paragliding (69 euro p.p, transfer en gids)
 • Excursie naar Nationaal Park Mavrovo (45 euro p.p, transfer, gids en lunchpakket)
 • Mountainbiken (45 euro p.p., transfer, gids en lunchpakket)
 • St. Naum (19 euro p.p, transfer en gids)
 • Duiken (45 euro p.p, transfer en gids)
 • Zeilen (25 euro p.p, transfer en gids)

Uitsluitend op basis van beschikbaarheid. Voor sommige activiteiten is een minimum deelname nodig. Je kunt optionele activiteiten ter plaatse beslissen en afrekenen. Prijzen zijn een benadering en kunnen ter plaatse afwijken.

Optionele activiteiten boek je rechtstreeks bij de betreffende aanbieder. Deze aanbieders werken niet direct met Simi Reizen samen. Je voert deze activiteiten dus op eigen verantwoordelijkheid uit. Bij onze eigen partners werken we samen en controleren we actief benodigde vergunningen en verzekeringen. Bij overige bedrijven hebben we die mogelijkheid niet. Simi Reizen is geen partij hierin.

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 10 personen. 

Boeken van deze vakantie

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de SGR.

Indien je een eenpersoonskamer wilt boeken kan dit tegen een meerprijs van 140 euro.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

d

 • door Macedonie groepsreis (Groepsreizen & singlereizen 23-35) op 15-07-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Land en omgeving:
  Macedonie is echt een super land, de natuur en omgeving is prachtig! De bevolking is vriendelijk op sommige achter de kassa na dan (als je met 1000 denar betaald)^^.
  Oja en als niet van grote vliegvelden zoals schiphol houdt, wees gerust het vliegveld in Macedonie is nog kleiner dan Eelde airport Groningen. :)
  Hotel Bellavue:
  Het hotel waar we verbleven oogt enigzins luxe in vergelijking met de huizen die ik heb gezien.
  De hotel kamer was mooi ruim waar ik met 2 andere reisgenoten genoeg ruimte hadden. De airco werkte prima en we hadden ook een minibar en een tv tot ons beschikking. De douche was een beetje aan de kleine kant (bad, wc , wasbak op ongeveer 6m2) en het bad lekte waardoor we dagelijks een waterballet konden opvoeren. Verder was het balkon mooi ruim en hadden we een prachtig zee uitzicht.
  Het ontbijt was een beetje eentonig en brood vond ik best wel droog. Er was wel brood wat te eten was maar na een paar dagen ben je er wel op uitgekeken. Bij de lokale supermarkt waren er dan nog wel andere lekkere dingen die je er voor in de plaats kon eten.
  Reisorganisatie simi reizen:
  De transfer na/van het hotel naar alle activiteiten of het vliegveld was perfect geregeld. Op dagen als er geen activiteit was kon je met zijn vieren ;) voor maar 300 denar naar het centrum van Ohrid.
  De activiteiten waren echt super en voor herhaling vatbaar.
  De rondleiding was echt prachtig, ondanks dat je veel moest lopen. Dat ben namelijk al helemaal vergeten als terug op je hotelkamer bent.
  Het mountainbiken heb ik niet meegemaakt maar is wel een aanrader ondanks dat het zware tocht was, ik zal zelf de volgende keer wel mee gaan!
  De jeep safari, het uitzicht tijdens deze wiebelige tocht is prachtig en op sommige stukken adembenemend. Ergens op 2km hoogte hebben we ook nog een stuk gehiked. Ikzelf ben longpatient en vond dit stukje best zwaar, dus heb je iets van astma of iets anders op longgebied zorg dat je voldoende inhalers of wat dan ook bij je hebt. De terugreis met de jeep is wel 5 a 10 keer zo erg qua wiebelen dus ben je wagenziek weet waaraan je begint...
  Oja Cuba libre beach was echt een leuke club vooral de latin avond was geweldig. #aanrader
  Reisleiding:De reisleidster was super, als er iets ws kon je bij haar terecht. Ze regelde de overige activiteiten die je erbij kon boeken.
  Verder nog de geweldige (onverwachte) fotos die ze maakt en die ons een mooie herinnering oplevert!! Oja sporten in de hitte is voor ons ook geen probleem!!
  Al met al een super reis met een geweldige reisleidster, een gezellige groep en een leukk programma !!
  Enne als je single bent, ookal ben je niet opzoek dan is deze reis echt een aanrader. Misschien kom je heel toevallig iemand tegen

Macedonië als vakantiebestemming

Wellicht niet het eerste land waar je aan denkt, maar zeker de moeite van het bezoeken waard. Tijdens deze groepsreis naar Macedonië hebben we geprobeerd een combinatie te maken van een relaxvakantie en een groepsreis. Je hebt veel vrijheid, veel tijd om te genieten van zwembad en het grote meer van Ohrid, maar ook een aantal activiteiten met de hele groep zodat je elkaar goed leert kennen. 

We vliegen rechtstreeks naar Ohrid met TUIfly.  

Klimaat

Gemiddeld is het in juli en augustus rond de 25 graden, met weinig kans op neerslag en met veel kans op zeer warm weer. In de zomerperiode ligt de dagtemperatuur maar iets hoger dan de nacht-temperatuur. Houd er rekening mee dat het meer van Ohrid door de diepte op sommige plekken nooit echt warm zal worden, maar op een hete dag is dat ideaal voor een stukje verkoeling natuurlijk.

Hotel en afstanden

Je hotel ligt enkele kilometers buiten de stad Ohrid (3 kilometer). Het hotel zelf heeft een terras, een restaurant, een bar (ook aan het zwembad), een zwembad en is een prima uitvalsbasis voor een relaxte vakantie. Een taxi neem je voor ongeveer EUR 5 per rit, maar gedeeld door vier personen is het natuurlijk niet duur. Lopend is het centrum ook prima te doen.

Het hotel scoort op review websites gemiddeld een 8,1.

Faciliteiten hotel Park Lakeside

 • Direct aan het strand
 • Restaurant
 • Zwembad
 • Fohn, televisie en bad en/of douche
 • Gratis handdoekenservice
 • Wasservice
 • Bar
 • Gratis wifi in het de kamer, het restaurant en bij het strand (kwaliteit zeer wisselend!)
 • Koelkast/minibar op kamer
 • Tafeltennis en tennis tegen betaling
 • Airco op kamer

Zowel badkamer als kamer zijn eenvoudig maar netjes. 

Prijzen voedsel en drank

Macedonie is goedkoop. Voor 5 euro kun je prima uit eten, een biertje koop je voor anderhalve euro, een glas wijn voor 2 en een cocktail voor 3 euro. Geef de mensen achter de bar of in het restaurant wel altijd fooi, want in veel gevallen verdienen ze slechts enkele honderden euro's per maand voor een fulltime baan. 

Valuta

Je betaalt met de Macedonische Denar. Omgerekend is 60 denar ongeveer 1 euro (afhankelijk van de wisselkoers). Je kunt in restaurants vaak wel pinnen, evenals bij geldautomaten, maar veel gaat ook nog contant. Zorg dus dat je bij aankomst gelijk wat extra geld opneemt. 

Wat maakt deze reis zo leuk?

Bij deze reis heb je weliswaar leeftijdsgenoten om je heen, maar ook veel vrijheid. Als je samen reist kun je uiteraard samen slapen, houd er wel rekening mee dat er sprake is van drie- en vierpersoonskamers. We delen de kamers altijd in op basis van geslacht.Een eenpersoonskamer is te boeken tegen een toeslag. 

Houd er rekening mee dat deze reis, doordat je in een hotel verblijft, je iets meer vrijheid geeft dan andere reizen waar je op een camping verblijft. Op een camping is samen koken, samen eten en de ruimte waar je verblijft veel compacter, waardoor je meer groepsgevoel zult hebben. Deze reis is vooral ideaal voor mensen die wel met leeftijdgenoten op pad willen, maar niet de hele dag echt aan een groepsreis vast willen zitten. 

Wat voor type vakantie boek ik?

Als je deze reis boekt, boek je vooral een relaxvakantie. Hoewel we een aantal leuke excursies inbegrepen hebben bij de reissom, heb je tijdens deze reis ook veel tijd om zelf je dag in te delen. Ohrid is een gezellige stad met veel historie, veel ontdekkingsmogelijkheden en veel uitgaansmogelijkheden tegen lage prijzen. 

Hoe werkt het met vliegen?

Enkele dagen voor vertrek kun je je ticket inzien in je Simi account. Je hoeft verder niks te regelen, enkel je paspoort of ID kaart meenemen naar het vliegveld. Hand- en ruimbagage is bij deze reis inbegrepen. De reisleider is vaak al ter plaatse en vliegt dus niet met jullie mee. Samen met je groep zul je naar de gate lopen en vliegen. Bij aankomst in Ohrid staan een transfer naar het hotel en de reisleider jullie op te wachten. Het met de groep inchecken op het vliegveld loopt zo goed als altijd soepel. Wij zullen echter gedurende de reis altijd bereikbaar zijn, op ons reguliere telefoonnummer tijdens kantoortijden en op het noodnummer (zie vertrekinformatie) indien het buiten kantoortijden is.

Wat moet ik regelen voor vertrek?

Voor deze bestemming heb je geen visum nodig. Ook een wereldstekker is niet nodig. Er zijn geen inentingen verplicht, al worden de DTP en Hepatitus A intentingen wel aangeraden. Heb je medicijnen nodig? Vergeet dan niet bij je boeking aan te geven welke medicijnen je gebruikt en welke diagnose je hebt. Daarnaast raden we je aan om op tijd contact op te nemen met je huisarts of je een verklaring nodig hebt voor het meenemen van je medicijnen. Voor het inpakken van je koffer hebben een handige paklijst gemaakt. Op deze pagina kun je ook meer informatie vinden over wat nog meer nodig is om te regelen voor vertrek, zoals het afsluiten van een reisverzekering.