Groepsreizen Macedonië

Groepsreizen Macedonië

Reis met Simi naar het kleine, maar mooie Macedonië. Vanuit een comfortabel hotel aan het meer van Ohrid beleef je met Simi een heerlijke relaxvakantie in het hoogseizoen naar Ohrid in Macedonië. Met een aantal leuke inbegrepen activiteiten krijg je tijdens deze 8-daagse reis een goed beeld van dit bijzondere land. Macedonië is een reisbestemming die de moeite van het ontdekken zeker waard gaat zijn! 

Relaxvakantie Macedonië

Hotel aan een meer en met zwembad

Ontbijt inbegrepen

Heerlijke temperaturen (25/26 graden)

Stadstour door Ohrid

Hike door Macadonische dorpjes

Cuba Libre nachtclub avond

Kajakken

Afscheidsdiner

Lekker veel relaxen

Ruimbagage inbegrepen

Optionele activiteiten mogelijk

Hoewel Macedonië maar een klein land is, is het de moeite van een groepsvakantie zeker waard. Met mooi weer in de zomer (gemiddeld 25 graden in juli en augustus) en gelegen aan het meer van Ohrid is onze vakantie in Macedonië een aanrader voor wie van rust, een prima hotel en een reis met mensen van rond je eigen leeftijd houdt. 

De hotelreis groepsvakantie naar Macedonië is een echte relax- en zonvakantie. Daarnaast hebben we een aantal leuke activiteiten op het programma staan voor wat actie tussen het relaxen door. Zo hebben we bijvoorbeeld een mooie stadstour door Ohrid en maken we een mooie hike door de Macadonische dorpjes. Het fijne aan Macedonië is ook dat er zeker wel toeristen komen, maar dat dit over het algemeen rustiger is dan in andere landen. De groepsvakantie wordt aangeboden voor mensen tussen de 18 en 35 jaar, die samen zullen reizen in 1 groep. 

Waarom mee met deze reis?

Het voordeel van onze groepsvakanties is dat heel veel is inbegrepen bij de reissom. Naast de vlucht, de accommodatie en het ontbijt zijn er ook een aantal leuke activiteiten inbegrepen. Als je alleen bent kun je op de heenreis beslissen met wie je samen in het hotel slaapt tijdens de groepsvakantie. Mocht je liever alleen slapen is daar bij deze reis ook de mogelijkheid toe. Deze groepsvakantie biedt je lekker veel vrijheid en naast de activiteiten die in het programma staan, kun je er ook voor kiezen om andere optionele activeiten te doen naast het relaxen, wat dacht je bijvoorbeeld van het bezoeken van een nationaal park of paragliding?

Over Macedonië 

Naast bovenstaande details boek je een groepsvakantie natuurlijk ook op de bestemming. Macedonië is een ontzettend mooi vakantieland waar nog niet veel mensen veel over weten. Macedonië is een zonbestemming, een avontuurlijke bestemming maar ook zeker een goedkope bestemming. Een avondmaaltijd kost je bijvoorbeeld in de meeste gevallen maar tussen de 3 en de 10 euro. Ook een drankje is zeker niet duur. 

Ohrid kent een uitgebreide geschiedenis. De plaats lag vroeger aan een Romeinse handelsweg, de Via Egnatia, waardoor er veel is gestreden om dit dorpje. Deze weg liep van Rome door Albanië en Macedonië naar Isantbul. Daarnaast zijn er nog een enorm fort, een Romeijns theater, diverse standbeelden van belangrijke mensen in het land en een kerkje uit 1295 te vinden. Ohrid heeft een leuk haventje, een levendig centrum en daarnaast heb je natuurlijk het grote heldere Ohrid Lake. Overal kun je oude bijzondere kerkjes vinden met een geschiedenis. Aan dit meer zijn veel stranden te vinden waar je heerlijk kunt relaxen. Doordat het tussen de bergen ligt is het een enorm mooi aanzicht.

Gekeken naar het weer kan het in Macedonië lekker warm worden. Vaak lopen de temperaturen op tot 25 tot 30 graden. Heerlijk dus voor deze relax groepsvakantie.

Hoe is het om mee te gaan met een groepsvakantie?

Misschien ben je nog nooit meegeweest met een groepsvakantie en zou je graag willen weten hoe dit is voordat je een groepsvakantie boekt. Bij ons zijn de groepsgroottes per reisbestemming zeer divers. Dit ligt er bijvoorbeeld aan met hoeveel personen je een actviteit uit kunt voeren en in wat voor accommodatie je slaapt. Bij de Macedonie groepsvakantie reis je vaak met ongeveer 10 tot 14 personen, wat een fijn aantal kan zijn als je het voor de eerste keer probeert. Je zult zien dat vaak op de eerste reisdag de sfeer er al goed inzit en iedereen graag elkaar leert kennen.

Misschien had je al gelezen dat je met onze groepsvakanties alleen mee kunt, maar ook samen met iemand anders of een groepje. Dit zorgt voor een lekker diverse groep. Je hoeft er niet bang voor te zijn dat mensen die samen reizen enkel met elkaar omgaan, terwijl jij misschien wel in je eentje boekt. Ze boeken een groepsreis met de reden dat ze samen met andere een leuke ervaring op willen doen en omdat ze het leuk vinden om nieuwe mensen te leren kennen.

Tijdens de Macedonie groepsvakantie doe je de groepsactiviteiten samen. In de vrije tijd kun je samen met je groepsgenoten iets leuks plannen. Bijvoorbeeld een optionele activiteit, een drankje doen, shoppen, zwemmen in het meer of zwembad of een mooie wandeling maken. Er valt genoeg te beleven. Maar mocht je behoefte hebben om af en toe een momentje voor jezelf te pakken, dan is dat bij deze reis ook gemakkelijk mogelijk.

De activiteiten en het hotel tijdens de groepsreizen Macedonië 

Tijdens de groepsreizen Macedonie staan naast het heerlijke relaxen ook leuke activiteiten op het programma. Zo ga je tijdens de groepsreis Macedonie in 2019 onder andere kajakken. We maken een hike door authentieke Macedonische dorpjes en krijgen een interessante stadstour door Ohrid. Ook hebben we een gezellige Cuba Libre avond. Dit is een populaire nachtclub in Ohrid waar regelmatig live dans muziek uit Cuba te horen is en waar ook wel eens Latino avonden georganiseerd worden. Voor elke week zal het een verrassing zijn wat er in de club op het programma staat. Het hotel heeft een groot zwembad met een bar. Zo kun je heerlijk relaxen in je vrije uurtjes. Maar natuurlijk kun je ook gaan zwemmen bij het strand van het Ohrid Lake. Een van de vele stranden kun je al vinden op loopafstand van het hotel. Voor zwemmen heb je hier heerlijk weer. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden is in Ohrid rond de 25 a 26 graden. Lekker om mee te zwemmen, maar ook zeker niet te heet voor de groepsactviteiten tijdens de groepsreizen Macedonie. Op de laatste avond van de groepreis Macedonie hebben we een gezamenlijk afscheidsdiner, welke is inbegrepen in de prijs. 

We verblijven in Hotel Park Lakeside, gelegen aan het meer van Ohrid. Dit is een vier sterren hotel, alhoewel we wel moeten zeggen dat dit hotel voor Nederlandse standaarden geen vier sterren heeft. Het is een redelijk groot, net hotel op een goede locatie voor een leuke groepsreis. Je slaapt tijdens de groepsreis op een drie- of vierpersoonskamer. Verder heeft het hotel een restaurant, een gratis handdoekenservice, een wasservice, een bar en gratis wifi op verschillende plekken waaronder de kamer (kwaliteit kan wisselend zijn). Tegen betaling kun je ook (tafel)tennissen. Op de kamer heb je een bad en/of douche, een televisie, een fohn en verfrissende airco. 

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis alllemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.

Meer weten?

Meer informatie over de reizen 
Beoordelingen 
Groepsreizen Europa 
Vooraf met elkaar kennismaken 

Indien je vragen hebt mag je altijd contact met ons opnemen.