Montenegro vakanties

Rondreizen en actieve vakanties Montenegro

Bij Simi houden we nogal van reisbestemmingen die nog niet zo platgetreden zijn. Montenegro past daar perfect in! Vrijwel nergens in Europa vind je op zo weinig oppervlakte zoveel verschillende landschappen.

Hoge bergen, azuurblauwe zee en een vrijwel onontdekt vakantieland dat snel aan populariteit wint. Ideale ingrediënten voor een groepsreis met Simi. 

Actieve vakanties Montenegro 18-35 jr

Montenegro avontuurlijke groepsreis

8 dagen

Groepsreis jongeren door avontuurlijk Montenegro inclusief vlucht, activiteiten, vervoer en verblijf in diverse accommodaties. Met leuke activiteiten zoals een overnachting in een traditionele trekkershut in de bergen, bezoek aan Kotor, stranddagen en kajakken

 • Verblijf in Appartement
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten grotendeels of geheel inbegrepen
voor 1129.00
BEKIJK REIS

Singlereis avontuurlijk Montenegro

8 dagen

Singlereis avontuurlijk Montenegro incl. leuke activiteiten, vlucht, vervoer en verblijf in diverse accommodaties. Bezoek historisch Kotor, stap in een kajak, geniet van een wijnproeverij en slaap een nacht in een traditionele trekkershut in de bergen. Wat er verder allemaal op het programma staat? Lees het hier!

 • Verblijf in Appartement
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten grotendeels of geheel inbegrepen
voor 1129.00
BEKIJK REIS

Ideale rondreis

Strand, bergen en actie

Ontdek fascinerend Montenegro

Incl. veel maaltijden

Incl. activiteiten

Incl. retourvlucht 

Incl. ruimbagage

En Nederlandstalige reisbegeleider

Aankomende zomer hebben we weer een mooie reis voor de leeftijdsgroepen 18-25 en 24-39 jaar.

Als je een van de jongerenvakanties met Simi boekt, boek je eigenlijk altijd een min of meer actieve vakantie. De 8-daagse rondreis door Montenegro is wat rustiger dan de meeste actieve vakanties en is meer een ontspannen sightseeing-vakantie. Wel met activiteiten natuurlijk!

Waarom reizen naar Montenegro?

De belangrijkste reden om jongerenreizen / groepsreizen naar Montenegro te organiseren is dat het voldoet aan alle belangrijke randvoorwaarden die we bij Simi aan een nieuwe reisbestemming stellen:

 • Een stabiel land 
 • Prachtige natuur
 • Mogelijkheid om een uniek programma samen te stellen
 • Betaalbaar
 • Ongerept

Montenegro als actieve vakantie bestemming

Montenegro is een land om te ontdekken. Tijdens onze groepsreizen in Montenegro zul je een belangrijk deel van dit kleine land ontdekken en verblijf je zowel in de ruige bergen als aan de kust. De reis betreft een vliegtuig reis.

Montenegro leent zich perfect voor uiteenlopende actieve sporten. Raften, canyoning, klimmen, bergwandelen, maar ook activiteiten als parapente en andere extreme sporten zijn steeds meer mogelijk. Aan de andere kant kun je in Montenegro ook terecht als je houdt van een beetje cultuur en geschiedenis. 

Door verschillende bezettingen, waaronder door de Venetianen, Ottomanen en later als onderdeel van Joegoslavië, heeft het land een unieke stijl ontwikkeld en kom je tijdens een vakantie in Montenegro nog echt terecht in een land dat anders is dan wij gewend zijn. Dat maakt een vakantie in Montenegro tot een avontuurlijke, afwisselende reis! 


Over Montenegro als land

Montenegro is 1 van de jongste landen binnen Europa. Tot juni 2006 maakte het land deel uit van Servië en daarvoor van Joegoslavië. Door middel van een referendum is de onafhankelijkheid uitgeroepen. Omdat Montenegro geen eigen munteenheid heeft wordt gebruikgemaakt van de euro, terwijl het land geen lid is van de Europese Unie. Doordat Montenegro wel kandidaat-iid van de EU is, wordt dit oogluikend toegestaan. Montenegro is tevens lid van de NAVO.

Met slechts 620.000 inwoners, waarvan er ruim 170.000 in de hoofdstad Podgorica wonen kun je voorstellen dat er op de meeste plekken niet zoveel mensen te vinden zijn. Tijdens onze trektocht door Montenegro komen we in 5 dagen maar 1 keer over een asfaltweg, dus als je op zoek bent naar een actieve vakantie waar je nog echt de wildernis in kunt zit je zeker goed!

Wat Montenegro interessant maakt is de ligging met zowel kust als bergen tot boven de 2200 meter. Tijdens beide van onze groepsreizen in Montenegro breng je zowel tijd door in de bergen als aan de kust. Ideaal voor een zomervakantie toch?

Let op: Montenegro is, net als de andere Balkan-landen, een land waar veel vlees gegeten wordt en het voor vegetariërs cq. veganisten of mensen met een specifiek dieet niet altijd eenvoudig is een geweldige maaltijd te krijgen. Tijdens onze rondreis kunnen we rekening houden, maar besef wel dat je in een heel ander land met andere gewoonten en gebruiken bent. Wees hier op voorbereid voor je een rondreis naar Montenegro boekt. 

Prijzen

In Montenegro ligt het gemiddelde inkomen veel lager dan in Nederland. Dat zorgt er natuurlijk voor dat veel dingen goedkoper zijn dan bij ons. Perfect voor een studentenreis!

Met name bij het bestellen van een biertje of een cocktail zul je merken dat prijzen aanzienlijk lager liggen dan je gewend bent. Ook een maaltijd koop je goedkoper dan bij ons. Voor geimporteerde dranken en dergelijke betaal je dan weer relatief veel. Laat de Heineken dus lekker staan tijdens deze reizen en ga voor een lokaal biertje. 

Hoewel geen noodzaak zul je merken dat een kleine fooi ervoor zorgt dat mensen veel moeite voor je doen. In landen als Montenegro moeten mensen vaak met weinig geld rondkomen en vaak ook nog een hele familie verzorgen. Een kleine bijdrage bovenop de kosten voor je maaltijd kunnen daar enorm bij helpen. 

De groepsreis

Hieronder zetten we kort voor je uiteen wat de achtdaagse rondreis inhoudt:

Rondreis Montenegro 8 dagen: deze groepsvakantie brengt je langs de mooiste plekken van Montenegro. Tijdens deze rondreis ontdek je onder andere de Baai van Kotor, de grote toeristische trekpleister van het land, maak je een prachtige kajaktocht en bezoeken we het meer van Skadar.

Deze rondreis combineert cultuur met actief bezig zijn, maar niet al te actief. Het is een afwisselende groepsreis waar veel standaard inbegrepen is bij de reissom en waar je in 8 dagen tijd echt het land een beetje leert kennen. De laatste avond en nacht brengen we door in een populair kustplaatsje. Bergen, meren en zee dus tijdens deze unieke rondreis!


Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis alllemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.

Avontuur?

Vakanties naar Montenegro boek je alleen als je wel in bent voor iets nieuws, iets dat niet zo voor de hand ligt, maar waar je wel kunt genieten van het echte vakantiegevoel. Beide reizen hebben avontuurlijke elementen in de reis zitten en bij beide reizen is veel inbegrepen. Uiteindelijk komt het dus neer op je eigen smaak bij het maken van de keuze! 

Bekijk ook de reis informatie indien je nog meer wilt weten over onze avontuurlijke groepsreizen.