7 tips voor je groepsreis Griekenland Athene

7 tips voor je groepsreis Griekenland Athene

Groepsreizen Europa Singlereizen Tips en adviezen

Simi heeft twee groepsreizen Griekenland in het aanbod. Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar de grootste stad van Griekenland en de omstreken daarvan, dan is de Griekenland rondreis Athene zeker een aanrader! Athene brengt al jaren lang een perfecte combinatie tussen cultuur, strand, natuur, geschiedenis en de echte Griekse ervaring! Simi Reizen organiseert een 9-daagse groepsreis Griekenland waarbij je alle hoogtepunten van de stad Athene en omstreken bezoekt en meer te weten komt over de geschiedenis van deze oude en zeer interessante stad. 

Ga je al mee met de single reizen Griekenland of heb je toch iets meer overtuiging nodig? In deze blog zetten we 7 tips voor je op een rij die ervoor moeten zorgen dat jij weet wat je kunt verwachten van je reis of die je misschien wel aanwakkeren tot een bezoek aan deze culturele stad!

Athene zit vol met historische ruïnes, musea en gebouwen. Zoveel dat je soms moeilijk op een rijtje kunt zetten wat je allemaal wilt bezoeken. Op de tweede dag van je groepsreis Griekenland is er daarom een stadstour ingepland, om jou en je reisgenoten kennis te laten maken met deze adembenemende stad én elkaar. 

In Athene is er veel vrije tijd voor je ingepland, zodat je een beetje draai kunt geven aan je eigen jongerenreis Griekenland. Aangezien het een stad is waar veel te bezoeken is, komt helaas lang niet alles aan bod tijdens deze stadstour. Daarom zijn hier 7 tips die je helpen met het maken van een eigen planning. Welke hoogtepunten moet je hebben gezien tijdens je bezoek aan Athene?!

Athene

Tip 1 - Strand-dag Athene

Naast het bekijken van prachtige culturele gebouwen tijdens de groepsreis Griekenland, kan zo'n stad-dag nogal hectisch worden. Wil je dus even relaxen aan het strand? Dat kan! Met het OV ben je ongeveer een half uur onderweg vanaf de binnenstad naar Kalamaki Beach. Hier kun je heerlijk relaxen aan een wit strand. In deze omgeving zijn ook diverse leuke barretjes te vinden waar je een heerlijk koud drankje kunt halen. Op Kalamaki beach kun je je handdoekje neerleggen en heerlijk relaxen in de zon, maar bij de verschillende beachclubs kun je ook een bedje en een parasol huren. Dus als je op zoek bent naar een echt vakantie gevoel, dan is een bezoekje aan Kalamaki Beach zeker een aanrader.

Er zijn ook andere stranden beschikbaar in de buurt van Athene. Kijk even van tevoren wat je aanspreekt en als je een bedje wilt huren, houdt er dan rekening mee dat je deze op sommige dagen van tevoren moet regelen in verband met drukte. Houdt er ook rekening mee dat je in Patras gemakkelijker het strand kunt bezoeken. Je kunt er dus ook voor kiezen om in Athene de stad te verkennen en in Patras naar het strand te gaan. 

Beach Athene

Tip 2 - Zonsondergang/ Zonsopgang

Sommige drukke locaties zijn ook prachtig om tijdens zonsondergang, of zelfs bij zonsopgang te bezoeken. Denk hierbij aan de Akropolis. Een nog andere mooie locatie om de zon onder te zien gaan is de Lycabettus Hill. Dit is het hoogste punt van Athene en is een prachtige locatie die uitkijkt over de hele stad. Het wordt hier rond zonsondergang druk, maar ook zeer gezellig! De wandeling naar het puntje van de top is iets steiler, maar geeft je wel het beste uitzicht.

Voor een iets makkelijkere klim kun je ook naar Philopappos Hill, hier wordt het rond de avond ook heel sfeervol en is net zoals de Lycabettus Hill een prachtige locatie om even tot rust te komen, terwijl je uitzicht hebt over de stad die goud kleurt terwijl de zon in de achtergrond langzaam onder gaat. Tijdens de single reizen Griekenland kun je het bekijken van een zonsondergang niet overslaan!

Akropolis Athene

Tip 3 - Wijk Plaka

Wijk Plaka komt ook aan bod tijdens de stadstour aan het begin van de jongerenreis Griekenland, maar echt verken je deze wijk nog niet. Het is zeker een aanrader om nog even terug te gaan naar deze wijk en leuke terrasjes en winkeltjes te verkennen. Het leukste om in Plaka te bezoeken zijn de smalle straatjes weg van de drukke gebieden. Zo kun je heerlijk ronddwalen in deze grote stad weg van de drukte. De winkels in Plaka zijn heel schattig en overal kun je traditionele kleding en sieraden halen. Aan de hoofdstraat kun je 's avonds heel sfeervol zitten. Met live muziek en een prachtige locatie met veel mensen om je heen zul je zien hoe leuke je hier kunt zitten en ga je een gezellige avond tegemoet. Leuk om het begin van je Groepsreis Griekenland sfeervol af te trappen!

Een stukje dat zeker niet te missen valt tijdens je herbezoek aan Plaka zijn de trappen. Deze trappen lijden naar de Akropolis en daarop staan gezellige Griekse terrassen. Ook hier wordt het 's avonds heel sfeervol en kun je heerlijk de avond doorbrengen met je reisgenoten.

Plaka, Athene

Tip 4 - Shoppen in Athene

Ongetwijfeld ga je tijdens deze jongerenreis Griekenland ook nog even shoppen. Voor het shoppen is Athene van alle markten thuis. Je kunt er leuke vintage winkels vinden in kleine wijken, maar ook chique wijken vol met dure winkels en merkkleding. Voor vintage kleding kun je het beste gaan naar Protogenous Street. Dit is een vrij nieuwe maar hippe wijk waar je in diverse winkels vintage designer items kunt scoren, maar ook in kleine barretjes heerlijk kunt bijkomen van al dat shoppen!

In Ermou vindt je de iets bekendere winkels. Dit is dan ook een van de meeste populaire winkelstraten in Athene. Dit zijn bijvoorbeeld de H&M en de Zara. Leuk als je houdt van de iets bekendere route, is op zich niks mis mee toch ;-).

In Kolonaki vind je de meest hippe merken en de chiqueste winkels. Hier vind je de bekende merken zoals Prada en Louis Vuitton. Een bekend Grieks merk APIVITA heeft hier haar grootste winkel geopend. Leuk om deze ook even te bezoeken. 

Niet alleen kun je in winkels shoppen, maar door de stad zitten ook leuke vlooienmarkten verspreid, waar je als je goed speurt leuke authentieke Griekse spulletjes kunt halen. Je moet maar net geluk hebben dat je er op zondag bent want dan wordt er op Avyssinias Square een antieke rommelmarkt gehouden, hier kun je de leukste souveniertjes en spulletjes halen. Of ga naar Thissio, hier kun je handgemaakte producten halen. De markt begint bij de straat Apostolou Pavlou. Maar kijk vooral van tevoren na het boeken van de jongerenreis Griekenland online of er leuke pop-up marktjes zijn waar je overheen kunt struinen.

Winkel Athene

Tip 5 - Nationale tuinen van Athene

Een heerlijk plekje om even te bezoeken tussen het shoppen door of om wat rust op te zoeken van de hectische stad, zijn de nationale tuinen van Athene. Naast het bekijken van exotische planten, kun je ook hier archeologische resten en ruïnes vinden. In de nationale tuinen van Athene kun je heerlijk genieten van een terrasje in de schaduw, maar het is ook nog eens leuk om dieren te spotten. Zo zijn er door het park parkieten te vinden, kun je naar een Turtle en Koi Fish Pond, maar ook naar een Mini Zoo. 

Een bezoek aan het park kun je niet overslaan tijdens de single reizen Griekenland, een wandeling hoeft hier niet lang te duren, want zo groot is het park niet. Maar heerlijk om even bij te komen van alle hectiek in de grote stad en te kijken hoe de lokale bevolking hun vrije tijd besteed!

Nationale tuinen van Athene

Tip 6 - Rooftop bars van Athene

In Athene kun je overal wel terecht voor een lekker drankje en hapje. Maar een ding dat we je zeker aanraden is om een rooftop bar te bezoeken. Hier kun je tijdens de zonsondergang uitkijken op een sfeervolle stad die 's avonds helemaal opleeft. Dit kun je doen met een lekkere cocktail in de hand of tijdens een gezellig etentje met je reisgenoten. Rooftop bars komen in Athene veel voor, hier zijn de vijf leukste rooftop bars voor je op een rij:

  • Attic Urban Rooftops, met uitzicht op de Akropolis en de leukste winkelstraten van Athene is dit een van de leukste rooftop bars die je kunt bezoeken. Het eten smaakt er heerlijk en het is ook nog eens betaalbaar. Een leuke draai die gegeven is aan deze bar is dat er diverse plekken zijn waar je mooie foto's kunt maken. Zo is er een schommel die uitkijkt op de Akropolis, dus perfect voor wat leuke plaatjes op social media!
  • De 360 Degrees Cocktail bar, de plek om te genieten van een heerlijke cocktail en een mooi uitzicht is de 360 degrees Cocktail bar. Deze bevindt zich bovenaan de 360 degrees hotel en is de hotspot van Athene! Dit is namelijk een van de meest bekende rooftop bar in Athene. Met een gezellige, maar chique inrichting is dit de perfecte avond voor een uitgebreide borrel of etentje met je reisgenoten!
  • Art Lounge, als je op zoek bent naar een iets rustiger uitje, dan is de Art Lounge echt wat voor jou! Naast het genieten van een cocktail met een lekker hapje voor ernaast. Kun je bovenaan dit hotel heerlijk uitkijken op een grote stad. In dit restaurant kun je genieten van kunst, maar zo kun je er ook kunstboeken lezen en heerlijk bijkomen van een intensieve dag!
  • Andaman, dit is een Thais restaurant in Athene, waar je zeker even wat moet eten voordat je je cocktail opdrinkt en weggaat. Misschien niet helemaal in de Griekse stijl, maar het eten is hier zo lekker dat deze bar de lijst wel heeft gehaald. Deze rooftop bar heeft een sfeervolle Thaise inrichting, met een kleurrijk interieur!
  • Loukoumi Bar, als je op zoek bent naar een feestelijke avond dan is Loukoumi bar een goede keus. Deze bar wordt vaak bezocht door de lokale bevolking en vaak zijn hier dan ook live optredens of is er een dj aanwezig! De perfecte start voor een avondje uit tijdens de jongerenreis Griekenland!

We raden tijdens de single reizen Griekenland sterk aan om op zijn minst 1 keer naar een rooftop bar te gaan. Dit is ook de plek waar de jonge lokale bevolking hun tijd door brengt met vrienden en familie, misschien haal je er nog wat leuke kennissen uit!

Rooftop Bar Athene

Tip 7 -Wandelingen in Athene

Niet alleen kun je er heerlijk shoppen en culinair eten, maar ook zijn er heel veel leuke wandelroutes in en rond Athene! Veel ruïnes en oude gebouwen zitten verstopt midden in de stad, waardoor het soms moeilijk word om uit te stippelen welke route je moet lopen om er zo veel mogelijk in een korte tijd te zien. Je kunt natuurlijk zelf een route uitstippelen, maar er zijn ook handige websites die helpen met het uitstippelen van zo'n route. Op Komoot.com kun je leuke wandelroutes vinden, die allemaal heel divers van elkaar zijn. Rechts van de hoofdstad vind je een grote berg waar er veel verschillende routes te lopen zijn. Het is een aanrader om een zo'n mooie route te maken tijdens de single reizen Griekenland en dan de Holy Monastery of Kaisariani te bezoeken. Dit is een oude klooster die zich op het topje van de berg bevindt. In het gebergte kun je zelf een route bedenken, maar er zijn verschillende trails die je kunt lopen. Op Google Maps kun je een overzichtje van deze trails zien. Daarbij kun je dan ook bekijken wat je tegenkomt bij de verschillende trails.

Lycabettus Hill

Mee met Simi naar Athene met de groepsreis Griekenland

Met deze tips weet je zeker dat je alles uit je bezoek haalt naar Athene. Zo heb je een combinatie van natuur, strand, cultuur en zelfs culinair op een rij! Als je met Simi meereist naar Athene bezoek je niet alleen deze prachtige stad, maar ook andere mooie plekken. Zo breng je ook een bezoek aan Ancient Olympia, Dimitsana en Vytina. Ook verblijf je in Patras, waar opnieuw genoeg te beleven valt. Wat Athene zo populair maakt, wat je ook zeker gaat merken tijdens de groepsreis Griekenland, is dat de stad zo divers is. Het ene moment loop je door de straat en dan zie je een groot feest bovenop een rooftop bar of live muzikanten midden in de stad. Het andere moment sta je zomaar voor de stoep bij een historisch gebouw dat een grote geschiedenis kent. Ben je dus spontaan en houd je wel van een verrassing, dan is de jongerenreis Griekenland Athene echt wat voor jou!

Klinkt Athene niet helemaal als jouw ding, dan heeft Simi ook vele andere actieve groepsreizen jongeren. Het uitkiezen van een groepsreis kan altijd nog wel een uitdaging zijn. Hoe weet je nu wat het beste bij jou past. Mocht je er dus echt niet uitkomen dan kun je altijd nog de keuzehulp invullen. Misschien levert het je wel een toffe reis op met nieuwe vrienden die helemaal bij jou passen!