8 redenen om nu een jongeren groepsreis naar Costa Rica te boeken

8 redenen om nu een jongeren groepsreis naar Costa Rica te boeken

Prachtige stranden, mooie bossen en magische watervallen. Dit is Costa Rica! Het land heeft twee kusten aan de Stille Oceaan en aan de Caribische Zee en daarnaast is het rijk aan een tropisch regenwoud. Hierdoor is Costa Rica een uniek land waar ontzettend veel te beleven is. Dit maakt het tevens ideaal voor een toffe jongerenreis. Naast dit zijn er nog tal van redenen waarom Costa Rica zeker een bezoek waard is. Wij hebben er 8 op een rij gezet.

1. Adembenemende natuur

Natuurliefhebbers opgelet! Costa Rica hoort wat natuur betreft zeker weten op je bucketlist te staan! Dit land is rijk aan de meest adembenemende landschappen. Zoals al eerder benoemd, kun je hier onder andere tropische regenwouden en prachtige bossen vinden. Om een onvergetelijke indruk van het tropische regenwoud te krijgen, is het een echte aanrader om de hangbruggen van Arenal te bezoeken. Dit traject met 8 hangbruggen geeft je een prachtig uitzicht over de wouden. In hetzelfde nationale park vind je de Arenal Vulkaan. Deze vulkaan is nog actief en is toch wel een van de opvallendste natuurverschijnselen in het land. Dit is een van de meest actieve vulkanen ter wereld. De laatste uitbarsting vond plaats op 23 augustus in 2000. De vulkaan wordt tijdens de groepsreis zeker niet overgeslagen. Op dag 7 van de single reis van Simi Reizen staat een bezoek aan de Arenal Vulkaan op het programma. Niet alleen de vulkaan is prachtig, ook de mooie watervallen zijn een must see. Dicht bij de plek La Fortuna ligt de Fortunawaterval. Deze waterval heeft een val van maar liefst 75 meter en komt uit in een helderblauwe waterpoel. Kortom, Costa Rica komt zeker geen natuur te kort!

2. Spot de Costa Ricaanse wildlife met de singlevakantie

Naast de natuur is Costa Rica ook het thuis van vele soorten dieren. Zo zijn er talloze prachtig gekleurde vogel- en vlindersoorten te vinden. Ook komen er verschillende soorten apen voor in de oerwouden van het land. Je kunt er doodshoofdaapjes, witschoudercapucijnapen, brulapen en zwarthandslingerapen tegenkomen. Overal in het land kom je apen tegen. Op sommige plekken komen ze zelfs super dichtbij. Deze eigenwijze dieren zijn zo erg gewend aan het toerisme, dat ze zelfs handtassen leeggraaien of stelen. Let dus wel goed op je spullen tijdens het bezichtigen van deze leuke dieren. Tijdens je rondreis heb je ook een grote kans om verschillende reptielen zoals kaaimannen en slangen te zien. Verder leven er in Costa Rica ook verschillende soorten kikkers, luiaards, tapirs, miereneters en nog veel meer. Genoeg wildlife waardoor je je helemaal als Freek Vonk kunt voelen!

3. Het Costa Ricaanse klimaat

Costa Rica bestaat uit een tropisch klimaat, waarbij het oosten en noordoosten een tropisch regenwoud klimaat hebben. De verdere delen van het land hebben een tropisch moesson klimaat en een tropisch savanne klimaat. Dit betekent dat Costa Rica het hele jaar door een aangename temperatuur heeft met een gemiddelde minimumtemperatuur van 15 graden in de koudste maanden. Aangezien de temperatuur het hele jaar lekker is, kan Simi Reizen ook buiten het hoogseizoen groepsvakanties naar Costa Rica organiseren. In de zomermaanden is er echter wel meer kans op neerslag, maar dat mag de pret zeker niet drukken. In de zomermaanden staat namelijk ook alles in bloei, wat zorgt voor prachtige plaatjes!

4. Bezoek de stranden tijdens de groepsvakantie naar Costa Rica

In Costa Rica beschikt over een kustlijn van meer dan 1700 km lang. Costa Rica betekent in het Spaans ‘Rijke kust’ en daar doet het land zeker eer aan. Je vindt er twee lange kustlijnen, namelijk een aan de Stille Oceaan en een aan de Caribische Zee. De stranden aan deze kustlijnen zijn erg mooi en bijzonder, want de natuur en de jungle zijn nooit ver weg en trekken door tot ver aan het strand. Met de singlereis van Simi Reizen ga je onder andere het Samara strand bezoeken. Dit strand ligt aan de Stille Oceaan. Hier kun je verschillende activiteiten ondernemen of lekker uitrusten van de actieve jongerenreis. De stranden zijn namelijk de perfecte plek om te relaxen!

5. Duik in de Costa Ricaanse cultuur met de solovakantie

Helaas vind je in Costa Rica weinig terug van de oorspronkelijke cultuur van het land. De cultuur en de architectuur hebben op dit moment sterke Spaanse invloeden. De mannelijke inwoners van Costa Rica noemen zichzelf tico’s en de vrouwelijke noemen zichzelf tica’s. Een veel gebruikte uitdrukking in dit land is ‘Pura Vida’, wat puur leven betekent. Dit is echter meer dan een uitdrukking, want dit staat voor de positieve instelling die de inwoners van het land hebben. Wat ook leuk is aan Costa Rica is dat de inwoners helemaal into voetbal zijn. Dit is misschien wel een van de populairste gespreksonderwerpen. Je hoeft dan ook niet raar op te kijken als mensen weten wie Johan Cruijff is. Op dag 5 tijdens de jongerenvakantie naar Costa Rica verblijf je bij lokale families en eet je bij een gastgezin. Zo maak je de cultuur van heel dichtbij mee. Hoewel het communiceren misschien een beetje lastig gaat, is het wel een hele leuke manier om kennis te maken met de interessante cultuur.

6. De Costa Ricaanse keuken

De Costa Ricaanse keuken is eigenlijk een mix van verschillende keukens over de wereld. Zo heeft het onder andere Chinese en Afrikaanse invloeden. Het nationale gerecht van Costa Rica is Gallo Pinto. Dit betekent letterlijk ‘gevlekte haan’, wat gek is, want het gerecht heeft vrij weinig te maken met een haan. Het gerecht bestaat namelijk uit bonen met rijst. De meest gebruikte ingrediënten in deze keuken zijn rijst en bonen en dit wordt op allerlei manieren gecombineerd. In Costa Rica hebben ze ook gerechtjes genaamd bocca’s. Dit is eigenlijk de Costa Ricaanse vorm van tapas. Bocca’s kunnen bijvoorbeeld bestaan uit porties vlees of vis. Verder is Costa Rica rijk aan verschillende groente- en fruitsoorten. Zo worden er door het hele land veel vruchtensalades aangeboden. Last but not least zijn zeevruchten ook enorm populair. Maar dat is eigenlijk ook wel te verwachten, aangezien het land aan de Stille Oceaan en de Caribische Zee ligt.

7. Steden en dorpjes

San José is de hoofdstad van Costa Rica. Deze stad heeft verschillende Amerikaanse invloeden. Zo is het stratenplan naar een Amerikaans voorbeeld nagemaakt. In het centrum vind je nog wel veel Spaanse invloeden. Het centrum is daarom ook een van de meest bezochte plekken door toeristen. Hoogtepunten in de stad zijn toch wel het nationale museum van Costa Rica en het nationale theater. Naast deze stad, kom je niet veel grote steden tegen in Costa Rica. De levendige plekken bevinden zich voornamelijk aan de kust. Hier zijn namelijk tal van barretjes, restaurants en winkeltjes. Een leuke kustplaats is onder andere Tamarindo. Deze plek bezoek je op dag 13 van de single reis naar Costa Rica. Dit is een leuk surfplaatsje met veel restaurants en hotels. Er hangt een gezellig sfeertje en er worden hier vele activiteiten georganiseerd. Een ideale plek om even bij te komen van de rondreis.

8. De leukste activiteiten tijdens de actieve jongerenreis

Een reis naar een bepaald land is natuurlijk niet compleet zonder leuke activiteiten. Ook met de groepsreis naar Costa Rica staan de leukste activiteiten op jouw programma. Zo ga je hiken door de adembenemende natuur, ga je raften op de Pacuare rivier, ga je op zoek naar wildlife tijdens een wildlife boottocht en is er tijd om een frisse duik te nemen. Naast alle geplande activiteiten heb je ook veel vrije tijd om helemaal zelf te bepalen wat je gaat doen. Zo kun je ervoor kiezen om lekker te relaxen op het strand of om een optionele activiteit te gaan doen. Houd met de optionele activiteiten wel rekening dat je deze op tijd van tevoren boekt, zodat je verzekerd bent van een plek. Kortom, je kunt je vakantie helemaal eigen maken, zodat je de tijd van je leven hebt!

Costa Rica verdient zeker een plek op jouw bucketlist! Het is een veelzijdig land met voor ieder wat wils. Met de singlereis van Simi Reizen staat er genoeg op het programma om er een onvergetelijke reis van te maken! Heb je nu ontzettend veel zin in een groepsreis? Neem dan hier een kijkje tussen het reisaanbod van Simi Reizen.

Meer groepsreizen

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs

Meer lezen