Actieve vakanties Slovenië

Als je Slovenië hoort zul je misschien niet eens gelijk weten waar het ligt. Niet zo heel gek, want Slovenië is als vakantiebestemming nog redelijk onontdekt. Volkomen onterecht, want het ligt maar iets verder dan Oostenrijk, het is er enorm groen, enorm betaalbaar en enorm bergachtig, met bergen tot 3000 meter hoog. Voor een actieve vakantie denken we zelfs dat Slovenië wel eens de beste reisbestemming kan zijn. 

Met onze reizen voor jongvolwassenen vertrekken we ook komend zomer weer naar het prachtige Slovenië waar elke zomer tussen de 200 en 300 jongeren hun vakantie met Simi vieren. In het onderstaande filmpje zie je in anderhalve minuut wat ongeveer tijdens deze actieve jongerenvakantie op het programma staat. Slovenie als reisbestemming

Slovenië heeft eigenlijk alles wat een reisbestemming moet hebben: het is er in de zomer over het algemeen mooi weer, de mensen zijn er vriendelijk, je hebt echt het gevoel in een ander land te zijn en alles is betaalbaar. Slovenie ligt ingeklemd tussen Kroatie, Oostenrijk en Italie en is vanuit Nederland net iets meer dan 1000 kilometer rijden. Goed te doen dus! 

Actieve vakanties zijn waar het in Slovenie wat ons betreft om draait. Hoewel er verschillende gebieden zijn en Slovenie zelfs een stukje kust heeft, is het gebied waar wij ons begeven vooral bergachtig, vol met groene heuvels en blauwe rivieren en een ideale reis voor wie zoekt naar sfeer en gezelligheid. 

We verblijven op een camping op ongeveer een uurtje rijden van Maribor en hebben daar een geheel eigen gedeelte van de camping tot onze beschikking. We hebben een eigen kampvuurplek, kunnen zelf koken en hebben een heel hostel tot onze beschikking waar een deel van de groep kan slapen. De actieve vakanties naar Slovenie scoren dan ook super bij jongvolwassenen die zoeken naar een actieve vakantie met veel gezelligheid.

Het is een echte groepsreis waarbij je vooraf al een pakket aan activiteiten boekt. Doordat iedereen hetzelfde pakket geboekt heeft, zijn de groepsreizen van Simi ook echte groepsreizen. Dat wil niet zeggen dat je de hele dag hand in hand liedjes hoeft te zingen, maar de sfeer tijdens onze reizen is wel altijd zo gezellig dat er altijd wel een goede sfeer is waarin iedereen zich prettig vindt. 

Activiteiten in Slovenië

Als je je vakantie met andere jongvolwassenen bij Simi boekt, reis je met leeftijdsgenoten. We hebben een groot aantal activiteiten standaard inbegrepen bij de reissom. Natuurlijk kan het zijn dat bepaalde activiteiten je minder liggen of je misschien sommige dingen spannend kan vinden.

We snappen dat natuurlijk, maar hebben er toch voor gekozen om zoveel mogelijk activiteiten bij de prijs in te laten zitten. Het zorgt voor een veel btere sfeer in de groep als je samen ervaringen deelt en uiteindelijk zijn veel activiteiten ook een mentale overwinning als je het eenmaal gedaan hebt. Onze reisbegeleiding is er om je te ondersteunen waar nodig.

Standaard inbegrepen bij de reissom zijn de volgende activiteiten:

  • Raften - afhankelijk van de waterstand is het een leuke tocht of een spectaculaire tocht, maar ideaal voor iedereen die nog niet eerder geraft heeft en leuk voor iedereen die het al wel eerder heeft gedaan
  • Canyoning - de activiteit waar iedereen fan van wordt! We dalen een rivierkloof af en klauteren, springen en glijden door natuurlijke rotsformaties. Een heerlijke activiteit!
  • Paintball - als je elkaar al een weekje kent is er niks beter dan ook op elkaar te kunnen schieten natuurlijk. We maken er een gezellig spelletje van!
  • Zorbing - dit is een activiteit die je gewoon eens moet beleven, of is het meer....overleven?
  • Bierproeverij - gezellig, leuk en een goede afwisseling tijdens je actieve vakantie. 
  • Via Ferrata - bij deze tocht maak je op avontuurlijke wijze kennis met de bergen van Slovenie. We volgen een route langs een rotswand en maken een prachtige tocht. 
  • Hydrospeed - liggend op het water dalen we een rivier af op een plank die het midden houdt tussen een bodyboard en een kayak. Een perfecte manier om de rivier weer heel anders te beleven. 

Jaarlijks kiezen honderden jongvolwassenen voor deze actieve vakantie (die ook altijd helemaal vol zit) voor de combinatie van actief bezig zijn, gezellig op groepsreis met leeftijdsgenoten en een reis naar een land dat voor veel mensen niet zo bekend is. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs

Meer lezen