Alleen op vakantie met een singlereis

Alleen op vakantie met een singlereis

Singlereizen

Alleen op vakantie gaan is hartstikke leuk! Als je mee gaat met een groepsreis of singlereis, ga je alleen op vakantie, maar toch ook samen. Meegaan met een singlereis kan verschillende redenen hebben. Misschien vind je het wel hartstikke leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, misschien geniet je enorm van de sfeer met een grote groep op een camping of in een hostel of misschien lukt het gewoon niet om met vrienden of familie op vakantie te gaan. 

Steeds vaker horen we dat het reizigers niet lukt om met vrienden op vakantie te gaan omdat hun vrienden bijvoorbeeld al gesetteld zijn of kinderen hebben, op andere momenten vakantie hebben van school of werk en ook zeker dat vrienden hele andere interesses hebben bij een vakantie. Zo kan het zijn dat je vrienden vooral houden voor een strandvakantie of een bepaald vakantieland, terwijl jij misschien juist op zoek bent naar een lekker actieve vakantie binnen Europa of een rondreis in Amerika of Canada, Groepsreizen bieden je een leuke oplossing. In dit blog geven we een aantal redenen waarom het leuk is om alleen op vakantie te gaan en leggen we je uit wat dit inhoudt.

Single reizen jongvolwassenen

Nieuwe mensen leren kennen

Bij de reizen van Simi Reizen is het mogelijk om alleen op vakantie te gaan met een groepsreis maar ook om samen op vakantie te gaan met een aantal mensen die je al kent. Of je nou alleen of samen gaat, iedereen heeft 1 kenmerk sowieso gemeenschappelijk; ze vinden het leuk om met mensen die ze nog niet kennen een nieuwe ervaring te delen. Daarnaast ga je door de inhoud van het programma misschien sneller op reis naar een vakantieland waar je eerder nog niet over had nagedacht. De meeste reizen hebben een actief programma. Ook bieden we rondreizen aan en vakanties waarbij er sprake is van een combinatie van lekker actief bezig zijn en kunnen relaxen aan het strand of bij het zwembad. Zo is er voor ieder wat wils. We horen vaak genoeg verhalen van mensen die vrienden voor het leven hebben ontmoet tijdens een groepsreis en zelf verhalen van nieuwe stelletjes!

Het gaat er tijdens de groepsreizen om dat je samen met andere leeftijdsgenoten een overgetelijke tijd mee gaat maken. De singlereizen hebben dus niet als hoofdinsteek dat single personen op vakantie gaan om een relatie te krijgen, maar natuurlijk kan dat wel gebeuren. Dit jaar hebben we zelfs berichten binnen gekregen van oud reizigers die tijdens de vakantie een relatie hebben gekregen en nu samen een kind hebben.

Samen aan activiteiten deelnemen

Tijdens de jongerenreizen ga je diverse activiteiten ondernemen waarbij je bij de ene activiteit meer moet samenwerken dan bij de andere. Ook al doe je een activiteit alleen als je alleen op vakantie gaat, je bent altijd lekker bezig in groepsverband. In de avond kun je met elkaar hierover napraten en na de vakantie kun je de foto’s met elkaar delen van de leuke momenten die je samen hebt gehad. Je zult merken dat de groep snel erg hecht met elkaar wordt.

Bij ons is er altijd sprake van een vast programma. Op de reispagina’s kun je van dag tot dag doornemen wat je tijdens de reis gaat doen. Om je daarnaast ook wat vrijheid te geven om zelf of in een klein groepje nog wat leuke activiteiten te ondernemen, zorgen we altijd ook voor wat vrije tijd. Bij sommige reizen heb je een tot enkele dagen vrije dagen en bij andere reizen heb je bijvoorbeeld een ochtendactiviteit, waarna je de rest van de dag vrij hebt. 

Alleen op vakantie met mensen van je eigen leeftijd 

Om ervoor te zorgen dat het voor iedereen een leuke vakantie is samen met leeftijdsgenoten, houden we bij Simi Reizen verschillende leeftijdsgroepen aan. Bij ons kun je meereizen met de leeftijdscategorieën 16-17 jaar, 18-22 jaar en 23-35 jaar. Dit zorgt ervoor dat je met mensen op vakantie gaat die in dezelfde levensfase zitten. Alleen op vakantie gaan is daarom hartstikke gezellig. Voor de jongere deelnemers is het ook weleens de eerste ervaring van zonder ouders op vakantie gaan. Om toch niet direct in je eentje op een bus of vliegtuig te stappen kun je daarom kennis maken met het zonder ouders op vakantie gaan tijdens een groepsreis.

Wil je meer lezen over onze groepsreizen om alleen op vakantie te gaan? Bekijk dan ons reisaanbod. Bij vragen mag je altijd contact met ons opnemen.

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.