Avontuurlijke groepsreizen Montenegro

Avontuurlijke groepsreizen Montenegro

Montenegro is ongetwijfeld niet het meest bekende land in Europa. Toch is het een land dat perfect in het rijtje van populaire reisbestemmingen past die we aanbieden. Het is er 's zomers mooi weer, het heeft bergen tot meer dan 2000 meter hoog en leent zich perfect voor een unieke groepsreis en actieve vakantie! 

Een beetje actief of super actief op reis? 

We hebben twee rondreizen in Montenegro. Bij de reguliere rondreis zie je veel van de hoogtepunten van dit kleine maar afwisselende land dat pas een jaar of tien onafhankelijk is. Bij de Hike en Raft reis kom je ook op verschillende plekken, maar beleef je de vakantie vooral als een actieve vakantie. Beide reizen zijn voor de leeftijd 18-22 en 23-35 jaar en worden gecombineerd aangeboden. 

De tweede rondreis is echt superactief en omvat behalve een mooie hike ook een unieke tweedaagse raft-tocht door de Tara rivier. 

Waarom jouw zomervakantie naar Montenegro zou moeten gaan:

  1. Gemiddeld 29 graden in juli en augustus met weinig neerslag
  2. Er is zowel kust als bergen als bossen en meren. Enorm afwisselend dus!
  3. Je kunt er gewoon de Euro gebruiken, ondanks dat het land geen lid is van de EU
  4. Slechts 3 uur vliegen vanaf Nederland
  5. Goedkoop eten en drinken

Montenegro ligt onder Kroatie en Servie en boven Albanie. Er wonen slechts 600.000 mensen dus het is allemaal niet supergroot. In 2006 werd Montenegro pas een onafhankelijk land en is lange tijd nog onderdeel van Servie geweest. Er zijn verschillende nationale parken en tijdens onze rondreizen kom je op een aantal supermooie plekjes. 

Wist je trouwens dat het prijspeil voor allerlei dingen zo'n 50% lager ligt dan in Nederland? Met name bij drankjes, cocktails en uit eten gaan ben je aanzienlijk goedkoper uit. Natuurlijk is het wel gebruikelijk om een fooi te geven bij goede bediening. 

De twee rondreizen in detail

Groepsreis 1: rondreis Montenegro 8 dagen

Incl: retourvlucht, verblijf, alle vervoer, 5x ontbijt en 5x diner, boottocht, mountainbike tocht, hike en meer. 

Bij deze rondreis door Montenegro kom je op de mooiste plekjes van Montenegro terecht. We beginnen aan de baai van Kotor en eindigen aan het strand, maar zien ook de indrukwekkende bergen. Al met al kies je met deze groepsreis voor een afwisselende reis naar een land dat nog helemaal niet zo bekend is. Je ziet best veel van het land en kunt rekenen op veel afwisseling. 

Montenegro is een snel aan populariteit winnende reisbestemming en past heel goed in het reisaanbod van actieve vakanties en rondreizen dat we al hebben. Deze reis is niet al te actief, maar wel actief genoeg om je geen moment te hoeven vervelen. De afwisseling en het idee om in een heel ander land te zijn zorgen er daarnaast voor dat je optimaal zult genieten van deze reis. 

Groepsreis 2: Hike en raft 11 dagen

Incl: retourvlucht, ruimbagage, bagagevervoer, groot deel van de maaltijden, 2-daagse rafttocht, 5-daagse hike, 2 dagen vlakbij de kust.

Dit is de meest avontuurlijke groepsreis die je bij Simi kunt boeken in 2018. Ook hier is de retourvlucht vanaf Eindhoven naar Tivat in Montenegro met TUIfly inbegrepen. Daarnaast is een groot deel van de (eenvoudige) maaltijden inbegrepen. Houd er rekening mee dat we tijdens de vijfdaagse hike geen rekening kunnen houden met extreme allergieen. 

We beginnen deze rondreis met een vijfdaagse trektocht dwars door de natuur. Voor deze trektocht moet je een goede conditie hebben, maar je bagage wordt vervoerd. Daarnaast is er beperkt de mogelijkheid om de afstand te beperken als het toch wat zwaarder blijkt dan vooraf gedacht. Het doel is natuurlijk een onvergetelijke vakantie in de natuur aan je aan te bieden! 

Na de spectaculair mooie hike door de bergen, waarbij we telkens op andere plekjes slapen worden we opgepikt en maken we ons klaar voor een unieke tweedaagse raft-tocht. Om vervolgens de reis af te sluiten verblijven we nog een aantal dagen op een heerlijke camping en kunnen daar nog lekker uitrusten en nagenieten. Het leuke van deze rondreis is dat je weliswaar minder afstand aflegt, maar wel heel intensief op stap bent met je reisgenoten. 

Onbekend? Zeker! Origineel? Ja! Bijzonder? Ook! 

Als je voor een reis naar Montenegro kiest, kies je toch een beetje voor het onbekende, het nieuwe en iets origineels. We weten zeker dat je Montenegro na deze reis een warm hart toe zult dragen en enorm gaat genieten van het bijzondere land. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat je, behalve natuurlijk de reissom, al heel veel inbegrepen hebt bij de reis. Ter plaatse zijn drankjes en maaltijden goedkoop (voor zover deze niet al inbegrepen zijn). 

Natuurlijk is het kiezen voor een onbekende bestemming altijd spannend, maar is dat niet juist het leuke van reizen? Op zoek naar het nieuwe, het onbekende en een originele plek om je kostbare vakantietijd door te brengen? 

terug naar blogs

Meer lezen