5 avontuurlijke singlereizen voor 2023

5 avontuurlijke singlereizen voor 2023

Singlereizen

Als reisorganisatie zijn we gek op onze avontuurlijke singlereizen. Elke single reis die we aanbieden is anders. De ene reis leent zich meer voor een culturele ervaring, andere reizen zijn avontuurlijker van karakter en veel van onze rondreizen zijn een combinatie van verschillende elementen. Saai wordt het nooit! 

In dit artikel zetten we vijf avontuurlijke reisbestemmingen voor je op een rijtje. Deze singlereizen zijn allemaal prima te doen, dus je hoeft geen megasportieve, dagelijks in sportschool-zittende reiziger te zijn om ze te volbrengen. 

Avontuurlijke singlereis 1: Ecuador

Als je op zoek bent naar een singlereis vol avontuur is Ecuador een absolute topbestemming. Als je een vakantie naar Ecuador boekt, boek je avontuur in een van de meest afwisselende landen van Zuid-Amerika. Er zijn weinig landen waar je bergen hebt die hoger zijn dan 6000 meter, de Amazone jungle in kunt en als je wilt nog even kunt relaxen aan het strand voor je weer naar huis gaat. Hoewel Ecuador één van de kleinere landen is in Zuid-Amerika, is de veelzijdigheid van deze reisbestemming enorm. 

Tijdens deze avontuurlijke singlereis ga je onder andere:

 • Wandelen over een vulkaankrater
 • Een trektocht maken door de Toachi canyon
 • Wandelen naar meer dan 5000 meter hoog naar het basiskamp van de Chimbarazo vulkaan
 • Een jungletrektocht door de Amazone maken
 • Raften in de Amazone

Nog afgezien van de activiteiten die we ondernemen, is Ecuador echt een heel andere wereld. Bereid je dus voor op een beetje cultuurshock en houd er rekening mee dat de wegen minder goed zijn, het rijgedrag een stuk avontuurlijker en het tempo anders ligt dan je bij ons gewend bent. 

Voor deze rondreis is een goede conditie vereist. Je hoeft echter geen topsporter te zijn. 

Meer weten over de singlereizen Ecuador? 

Ecuador singlereizen

Avontuurlijke reis 2: Op avontuur in Sri Lanka

Sri Lanka bevindt zich in de Indische Oceaan en is een land dat toeristen veel te bieden heeft. Niet voor niets is onze singlereis Sri Lanka eigenlijk altijd uitverkocht. Sri Lanka is in veel opzichten vergelijkbaar met India, maar dan heel veel compacter. Je komt terecht in een volledig andere wereld, waar je prachtige activiteiten gaat ondernemen. Zo maken we een beroemde treinreis, bezoeken we de Sigirya Lion Rock en bezoeken we de stad Kandy. 

Met deze singlereis Sri Lanka boek je een afwisselende rondreis. We hebben ervoor gekozen om ontzettend veel activiteiten bij de reissom inbegrepen te maken en ook de maaltijden inclusief te doen. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent en hoef je niet na een lange dag nog op jacht naar voedsel. 

Houd er ook bij deze singlereizen rekening mee dat je je in een ander werelddeel bevindt waar alles anders loopt. Reken er niet op dat je eten bijvoorbeeld tegelijk wordt geserveerd, die luxe hebben ze vaak niet. Houd er ook rekening mee dat je veel rijst en lokale gerechten zult eten. Dit maakt je avontuur alleen maar leuker, want je krijgt tijdens deze reis echt meer inzicht ook in het lokale leven.

Wat je tijdens deze rondreis Sri Lanka gaat beleven? 

 • Hike naar Little Adam's Peak
 • Canyoning
 • Sigiriya Lion Rock
 • Treinrit Nuwara Eilya (die beroemde rit!)
 • Bezoek theeplantage
 • Wildlife safari
 • Introductiels surfen
 • en heul veul meer!

Meer over de singlereizen Sri Lanka? 

Avontuurlijke reis 3: Singlereizen Georgië

Georgië is een land dat bij veel mensen echt onbekend is. Sommige mensen herinneren zich nog wel de opnames van "Wie is de mol" enkele jaren geleden in Georgië, maar verder is het een vrij onbekend land. Toch is Georgië een van de meest avontuurlijke reisbestemmingen die we aanbieden bij Simi Reizen. 

Georgië is ruig, Georgië is authentiek, indrukwekkend en hoewel de plaatsnamen moeilijk uit te spreken zijn, heeft het vele historische plaatsen die meer dan de moeite waard zijn. 

Bij een rondreis door Georgië kom je in aanraking met UNESCO erfgoederen, maak je kennis met de indrukwekkende bergen van de Kaukasus. Georgië ligt net boven Turkije en Armenië en is een ruig en authentieke reisbestemming. De wegen zijn er niet zo goed als bij ons en vegan eten wordt lastig, maar het is ook weer niet zo dat Georgië helemaal geen toerisme gewend is. Het land wordt steeds populairder als reisbestemming, ook door de gunstige ligging. 

Officieel is Georgië al Azië, maar het ligt een beetje in het grensgebied dat ook wel Eurazië genoemd wordt. Zeker voor wandelliefhebbers is Georgië een reisbestemming om verder te onderzoeken. 

Wat we gaan doen? 

 • Wijnproeverij op unieke plek
 • Stadstour Tbilisi
 • Kleine kookworkshop
 • Bezoek Okatse canyon
 • Verschillende unieke historische plekken met moeilijke namen

Singlereizen Georgie

Meer over de singlereizen Georgië

Avontuurlijke reis 4: Singlereis Bulgarije

Een onbekend land voor velen, maar voor Simi een reden te meer om te bezoeken! Bulgarije staat bol van de prachtige plekken en reizigers die afgelopen jaar met ons meegeweest zijn naar Bulgarije zijn zonder uitzondering onder de indruk. We snappen dat voor veel mensen Bulgarije niet heel veel zegt en we betwijfelen of je de hoofdstad (Sofia) uit je hoofd wist, maar is dat niet juist een reden om deze avontuurlijke singlereis eens beter te bekijken? 

Veel mensen kennen Sunny Beach natuurlijk, maar Bulgarije heeft gelukkig heel veel meer te bieden dan dat. Watervallen, burchten, wandeltochten en soms bizarre monumenten staan je te wachten. Als je een wandelliefhebber bent en houdt van historie en prachtige natuur is Bulgarije een niet te missen reisbestemming. 

Wat je allemaal gaat zien en doen? Google het gerust even, dan krijg je er meer beeld bij! 

 • Bezoek Tsarvets burcht 
 • Bezoek Shipka monument
 • Buzludzha monument
 • Kanotocht op stuwmeer
 • Bezoek aan Thracische tempel
 • Klimtuin
 • Bulgaars diner met jeneverproeverij
 • Bezoek aan Rila Klooster (zie afbeelding)

Meer weten over de vakanties Bulgarije? 

Groepsreis Bulgarije

Avontuurlijke singlereizen nummer 5: rondreizen Cuba!

Als je het reisaanbod van Simi bekijkt zie je dat we altijd kiezen voor bestemmingen die nog een beetje authentiek zijn. Als er 1 reisbestemming is die echt authentiek is en blijft is dat toch wel Cuba. Dat komt natuurlijk met name door de manier waarop Cuba geleid wordt, als communistisch land. Dat betekent dat mensen die in Cuba wonen, allemaal een soortgelijk salaris verdienen en eigenlijk iedereen in dienst is van de staat.

Cuba is een arm land, maar prachtig gelegen in de Caribische zee en met veel unieke plekken en hoogtepunten. Tijdens onze singlereizen Cuba kom je op de mooiste plekken van het eiland en maak je kennis met dit bijzondere land. 

Wat we allemaal gaan ondernemen? 

 • Fietsen in Havana
 • Rondrit in klassieke Amerikaanse auto
 • Canopy tour in de boomtoppen
 • Kajaktocht
 • Zwemmen bij een waterval
 • Een citytour in Trinidad
 • en nog heel veel meer

Waarom aansluiten bij een singlereis?

Een reis met voornamelijk single reizigers is een ideale manier om een land te verkennen. Iedereen vindt het leuk om met anderen op stap te zijn en als je bij Simi Reizen boekt, weet je ook nog eens dat iedereen tussen de 18 en max. 32 is. Dat betekent dat je sowieso met een jonge, levendige groep gaat reizen en dus ook activiteiten doet die daarop afgestemd zijn.

Samen een bestemming ontdekken is ook nog eens heel bijzonder. Doordat je samen een vakantie beleeft leer je elkaar echt kennen. Heel veel van onze groepen en groepsreizen zorgen er dan ook voor dat je nieuwe vriendschappen sluit. 

Bij Simi Reizen weet je ook nog eens dat de leeftijd gemiddeld niet zo hoog ligt, waardoor je altijd kunt rekenen op mensen die nog een drankje willen doen en het ook leuk vinden om activiteiten te ondernemen. Levendig, actief, avontuurlijk, dat is wat we doen! 

Top 5 singlereis bestemmingen

We hadden van deze top 5 makkelijk een top10 of top20 kunnen maken, want er zijn talloze bestemmingen die zich perfect lenen voor een single reis. Ook binnen Europa zijn er meer dan genoeg bestemmingen die meer dan de moeite van een bezoek waard zijn. Maar, als we het echt hebben over bestemmingen waar je avontuur kunt verwachten en waar dingen echt anders lopen dan je in Nederland of België gewend bent, dan heb je hierboven een goede top5 te pakken. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.