Avontuurlijk reizen in Montenegro

Avontuurlijk reizen in Montenegro

Montenegro is een nieuwe reisbestemming voor komend zomer bij Simi, maar we weten nu al dat het een mega populaire reis gaat worden. We zijn net terug van onze voorbereidingsreis in Montenegro en zijn super enthousiast over de mogelijkheden: mooi weer, lekker en goedkoop eten, aardige mensen en vooral ook met heel veel mogelijkheden!

Maar eerst een stukje informatie over Montenegro, want waarschijnlijk weet je niet eens waar het precies ligt (en dat is niet jouw schuld). Montenegro ligt boven Albanië en onder Kroatië aan de kust van de Adriatische zee. Er wonen maar 600.000 mensen in het hele land, waarvan een groot deel aan de kust. Montenegro is sinds 2006 onafhankelijk en er wordt met de euro betaald, omdat ze geen eigen munteenheid hebben.

Als vakantieland is Montenegro nog niet zo ontdekt door Nederlands als bijvoorbeeld Kroatië. Als we bij Simi een nieuwe bestemming toevoegen, kijken we altijd naar een paar dingen:

  • Is het een originele bestemming?
  • Wat is het prijsniveau?
  • Is het modern genoeg?
  • Kun je er avontuur beleven?
  • Kunnen we er een mooie Simi reis van maken?

Montenegro is op alle punten een JA! We hebben het hele land gezien tijdens onze voorbereiding en zijn onder de indruk van de natuur, de mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten, maar ook de kust waar je in de zomer perfect kunt verblijven. 's Zomers is het er warm, kun je er heerlijk zwemmen en genieten van de vele goedkoper barretjes en restaurants waar je voor 5 euro een prima maaltijd kunt eten. Voor een kop koffie of een biertje betaal je ongeveer anderhalve euro. 

Als je in Montenegro bent, heb je gelijk door dat je in het buitenland bent. Er is een heel andere cultuur, lang niet iedereen spreekt Engels en ook de taal wijkt af van wat wij kennen. Dat alles maakt Montenegro, ondanks dat het maar 2,5 uurtjes vliegen is, een bijzondere vakantiebestemming.

Natuur Montenegro

Over de natuur in Montenegro kunnen we een boek schrijven, want er zijn weinig landen zo afwisselend als Montenegro, waar je 's ochtends kunt wandelen in bergen tot boven de 2500 meter hoog en 's middags aan het strand kan liggen genieten van een cocktail. 

Montenegro is ruig, met hoge, steile bergen, maar ook met mooie bergmeertjes, stranden en heerlijk weer. In de bergen leven wolven en beren, terwijl aan de kust dolfijnen zwemmen. Een land vol kleine tegenstellingen, dat het ideaal maakt voor een rondreis

In 2018 kun je dan ook uit twee verschillende rondreizen kiezen. Bij de ene rondreis reis je met je reisgenoten langs de hoogtepunten van Montenegro, terwijl je bij de andere reis de bergen ervaart en eindigt op een camping bij een olijfboomgaard, niet te ver van de stad Bar. 

Optie 1: Rondreis Montenegro - van alles wat

De eerste rondreis door Montenegro brengt je langs alle belangrijke gebieden. Je begint en eindigt aan de kust van Montenegro. We beginnen in de historische stad Herceg Novi, waar een mooi oud stadscentrum de verschillende invloeden van de Ottomaanse en Spaanse bezettingen laat zien. 

Vervolgens trekken we van de kust naar de bergen rondom Zabljak. We reizen dwars door ruige berggebieden en komen aan in een prachtige omgeving waar we 2 nachten verblijven en een mooie hike maken. Ook gaan we mountainbiken in de indrukwekkende natuur van het Bjeselica gebied. 

Na een paar dagen in de bergen trekken we vervolgens door naar het meer van Skadar. Een sprookjesachtig meer met bergen rondom. Vanuit Skadar reizen we naar het strand van Budva waar we onze laatste avond doorbrengen. 

Optie 2: Hike & Raft

Een super actieve vakantie waarbij we vanaf het vliegveld naar het Biogradska meer en nationaal park reizen. We verblijven hier in mooie, eenvoudige hutjes en beginnen vanaf hier aan onze hike. De eerste dag is een inlooptocht, waarna we vervolgens in een aantal dagen dwars door de bergen trekken. Het wandelen in de bergen van Montenegro is goed te doen, maar op sommige stukken steil en uitdagend. 

Vanuit deze plek trekken we vervolgens naar de diepste rivierkloof van Europa, waar de Tara rivier doorheen stroomt. Hier begint ook gelijk deel twee van je Montenegro-avontuur met een tweedaagse rafttocht door de canyon. Het raften is overigens voor iedereen te doen, maar het is een indrukwekkende manier om een land te verkennen.

Na een volle week superactief geweest te zijn, reizen we vervolgens naar de kust, waar we op een fantastisch mooi plekje kamperen. Het strand is met een taxibusje eenvoudig en goedkoop te bereiken. Als je nog energie over hebt kun je natuurlijk ook nog kiezen om canyoning te doen, om je reis helemaal actief en compleet te maken! 

Meer weten over de jongerenreizen in Montenegro? 

terug naar blogs

Meer lezen