Bali zonder vlucht doorreis suggesties

Bali zonder vlucht doorreis suggesties

Verre groepsreizen Singlereizen Tips en adviezen Travel hacks

Je kunt bij Simi kiezen uit twee jongeren vakanties Bali: De Bali jongeren vakantie met vluchten en de Bali rondreizen zonder vluchten. Bij beide jongerenreizen Bali geniet je van hetzelfde programma. Met maar liefst 15 excursies inbegrepen bij je reissom, alle transfers ter plekke benodigd voor het programma en je overnachtingen, weet je goed waar je aan toe bent en kan het niets anders dan een top jongerenvakantie worden!

Op het programma van de jongerenreizen Bali staat onder andere een bezoek aan diverse tempels, wildwater-raften, een fietstocht door de rijstvelden, een snorkeltour bij Gili Trawangan en meer! Het enige verschil tussen de twee Bali rondreizen is dat je kiest voor een jongeren vakantie inclusief of exclusief vluchten. In deze blog helpen we bij je keuze welke jongerenreis je het beste kunt kiezen als je twijfelt. Ook geven we je leuke suggesties voor het combineren van je jongeren vakantie Bali met backpacken door andere landen Azië.

Jongerenvakantie Bali met leeftijdsgenoten

Waarom kiezen voor de jongeren vakantie Bali met vluchten?

  • Als je wilt genieten van een rondreis Bali waarbij vervoer, verblijf en een activiteitenpakket volledig voor je worden geregeld.
  • Je wilt graag samen vliegen met de groep (let op: hiervoor dien je tijdig te boeken! Last minute is dit niet altijd meer mogelijk).
  • Als je niet van plan bent langer op Bali of in Azië te blijven en alleen voor de rondreis met leeftijdsgenoten wilt gaan.

Waarom kiezen voor de Bali rondreizen zonder vluchten?

  • Je geniet van de flexibiliteit om zelf je vluchten uit te kiezen. Maakt jou een overstap niet zo veel uit, waardoor je kunt besparen op je vluchten? Of reis je liever rechtstreeks? 
  • Misschien vind je het fijn om zelf nog even één of enkele dagen te acclimatiseren in Ubud voordat de Bali jongeren vakantie van start gaat. Of juist om na afloop van de jongerenreizen Bali wat extra relax dagen te plannen in Kuta.
  • Je kunt de Bali rondreizen combineren met een individueel backpack avontuur in Azië. Of samen met een vriend of vriendin natuurlijk! Dat vergt even wat tijd om alles uit te stippelen, maar als je er toch bent!

Voor de derde reden geven we je hieronder leuke suggesties voor je doorreis!

Doorreis suggesties Bali zonder vlucht

Thailand

Vluchtduur vanaf Denpasar naar Bangkok: +/- 4 uur

Bangkok

Alleen al in de hoofdstad kun je je enkele dagen goed vermaken. Bezoek de Wat Phra Kaew tempel, zie het koninklijk paleis, onderneem een canal boat tour of boek een kookcursus. Ook zijn er vaak leuke markten te vinden. In Bangkok zijn er talloze accommodatie soorten. Door een hostel te boeken, leer je andere backpackers kennen en betaal je een zacht prijsje. Echter zijn de hotels in Thailand ook prima betaalbaar.

Wil je in Bangkok blijven? Vanuit Bangkok kun je diverse tours boeken die buiten de stad afspelen. Bijvoorbeeld naar de oude hoofdstad Ayutthaya, naar Erawan National Park en naar het koraaleiland. Ook junglewandeltochten zijn een mogelijkheid. Wil je backpackend Thailand door? Overweeg dan met de trein door het land te reizen. Je kunt kiezen uit nachttreinen, maar ook overdag reizen waarbij je veel meekrijgt van het mooie landschap. Google even op de trajectkaart van Thailand en je ontdekt dat er vier grote trajecten zijn, waarbij je je gemakkelijk door het land kunt bewegen.

Tips:

  • Als je reist in het hoogseizoen is het raadzaam treintickets vroeg vast te leggen. Ter plekke kan het ook vaak via je accommodatie of via het loket op het station, maar we raden aan dit al eerder online te doen.
  • Thailand is wel een groot land, dus van tevoren uitzoeken wat je graag wilt gaan bezoeken en doen is een must. Ga voor enkele grotere plaatsen en onderneem vanuit daar je tours. Dan ben je niet alleen maar aan het reizen.
  • Met een nachttrein of binnenlandse vlucht reis je het makkelijkst vanuit Bangkok naar Chiang Mai.
  • De oude hoofdstad Ayutthaya bezoek je vanuit de hoofdstad met slechts 1,5 uur reizen met de trein.
  • Naar Phuket kun je in 1,5 uur afreizen met een binnenlandse vlucht voor een paar tientjes. Binnenlandse vluchten zijn in grote landen als Thailand heel gebruikelijk en vaak ook niet zo prijzig. Vanuit Phuket kun je ook gemakkelijk de eilanden bezoeken.

Vietnam

Vluchtduur vanaf Denpasar naar Hanoi +/- 5 uur

Hanoi - Vietnam

Hanoi is een van de best bewaarde oude hoofdsteden ter wereld. Je kunt er genieten van koloniale gebouwen, unieke musea en oude tempels. Waar Vietnam ook bekend om staat zijn de bruisende steden. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds staan de straten vol met motorrijders en marktjes. Net zoals in Bali zijn de locals heel relaxed en ontspannen. Het oude stadscentrum is ook zeker dan een aanrader om te bezoeken. In de avond wordt het hier heel gezellig, alles wordt dan verlicht en er zijn veel leuke barretjes en restaurants te vinden. Voor 20-30 euro per nacht slaap je al in een goed hotel. 

Niet alleen is het stadsleven heel interessant, maar de natuur is ook makkelijk te bezoeken, het rustige platteland is dan ook een klein eindje verderop. Je kunt hier mooie bossen bezoeken, bergen beklimmen en kennis maken met de traditionele dorpjes. De Ha long Bay ligt misschien ietsje verder, maar is echt een aanrader als je nog een langere periode wilt backpacken in Vietnam! Je zult ook merken dat Vietnam ook een hele andere ervaring is dan de jongeren vakantie Bali die je hiervoor hebt beleefd.

Tips:

  • Door de hoge luchtvochtigheid is het in de winter relatief koud in Hanoi. In de zomer is het heet en vochtig. Het regenseizoen loopt van mei tot augustus. Dit maakt dat de herfstperiode de beste tijd is om Hanoi te bezoeken.
  • De valuta die Vietnam gebruikt heet de Vietnamese Dong (VND), 1 euro is gelijk aan ongeveer 25.000 VND.
  • Het beste kun je je hotel boeken in Hanoi old Quarter. Hier heb je het meeste aanbod en ook zijn hier veel tours te vinden.
  • De luchthaven ligt zo'n 30 km van het centrum. Een taxirit kost dan ongeveer VND 400.000 (ongeveer 20 euro).
  • De app Grab is handig om te downloaden, hiermee kun je een taxi regelen en daarin staat gelijk het tarief vermeld. Ritten kunnen wel iets langer duren, het is namelijk heel druk op de weg.
  • Je kunt ook voordat je naar Hanoi gaat eerst vliegen naar Ho Chi, nog een grote stad in Vietnam (deze is iets moderner) vervolgens neem je dan een binnenlandse vlucht naar Hanoi.

Maleisië

Vluchtduur vanaf Denpasar naar Kuala Lumpur +/- 3 uur

Orang-oetan - Maleisië

Kuala Lumpur is een grote hoofdstad, vergelijkbaar met Singapore, dat veel culturen en etniciteiten kent en is zeker een aanrader om achter je Bali rondreis aan te plakken. Je krijgt een iets rijker beeld van Azië te zien en in Kuala Lumpur is dan ook genoeg te beleven. Breng daar vooral een bezoek aan de Batu Caves, een tempel dat zich in een grot bevindt en maak een onvergetelijke hike in Bukit Tabur. Zie ook de bekende Petronas Towers. Niet ver buiten de stad bevindt zich een prachtig regenwoud waar je diverse mooie hikes kunt maken.

Een grote aanrader is het bezoeken van de vele marktjes en shopping malls. Bij de Jalan Alor nightmarket kan je het lekkerste eten halen en sfeervol met de locals onder gezellige verlichting dineren. Voor een echte locale ervaring kun je een bezoek brengen aan Sungei Wang mall, waar je het goedkoopst kunt shoppen. Voor een hotel met privékamer en badkamer ben je ongeveer 30-40 euro per nacht kwijt, maar dan zit je ook midden in het centrum.

  • Voor het grootste deel is het heel erg warm in Kuala Lumpur met temperaturen van wel 30 graden. Kuala Lumpur kent een tropisch regenwoud klimaat en daardoor is er ook het hele jaar door regen.
  • De Maleisische valuta is de Maleisische Ringgit (MYR), 1 euro is gelijk aan ongeveer 5 MYR.
  • Een taxirit in het centrum van Kuala Lumpur kost rond de 10 MYR (ongeveer 2,50). Maar je kunt hier ook gebruik maken van het openbaar vervoer.
  • Ook in deze stad is het heel druk, dus calculeer genoeg reistijd in als je iets wilt bezoeken.
  • Mocht de grote stad je bevallen, dan kun je ook een reis naar Singapore erachteraan plakken (4,5 uur met de bus of 50 minuten vliegen).
  • Mocht de Maleisische natuur je verassen, dan zijn er in de omgeving genoeg leuke tours die je kunt boeken zodat je met een gids het tropisch regenwoud kunt bezoeken.

Maleisië is overigens ook een mooi land om een rondreis in te maken. De Cameron Higlands ligt zo'n 150 km ten noorden van Kuala Lumpur en ligt 1500 meter boven zeeniveau, daarmee zijn de Highlands het hoogste gebied van Maleisië. De Cameron Highlands staan bekend om de uitgestrekte theeplantages, die liggen op de heuvels. Je kunt hier uiteraard thee drinken, maar ook prachtig hiken. Vanaf Kuala Lumpur vertrekt een snelbus die je naar deze plantages brengt. De rit duurt dan ongeveer 4,5 uur. 2 Dagen is genoeg tijd om de highlands te verkennen. 

Nog een aanrader is het bezoeken van Langkawi. Langkawi ligt ten Noorden en bestaat uit het hoofdeiland en 99 kleinere eilanden. Het is een mooi gebied om heerlijk tot rust te komen. Je vindt er prachtige bossen, regenwouden, rijstvelden, oude tempels en adembenemende watervallen. Vanaf Kuala Lumpur is het een uurtje vliegen om op dit prachtige eiland te komen.

Iets centraler gelegen in Maleisië vind je ook de Taman Negara National Park. Dit is het oudste tropische regenwoud ter wereld. Het is een primair regenwoud, dat houdt in dat er nog niet (nauwelijks) is gekapt. Het nationale park verkeerd nog in oorspronkelijke staat en is de perfecte locatie om een junglesafari te doen, waar je kunt hiken, een boottocht kan doen en wildlife kan gaat spotten. Je kunt met de bus vanaf Kuala Lumpur Jerantut binnen 4 uurtjes al bereiken. Aangezien er een rivier om het park heen ligt zul je bij Jerantut met de ferry/boot de rivier moeten oversteken. Het wordt sterk aangeraden om in Kuala Lumpur een excursie te boeken.

Australië

Vluchtduur vanaf Denpasar naar Sydney +/- 6 uur

Sydney Opera house - Australië

Australië is wel iets anders dan het Azië waar je tijdens je jongeren vakantie Bali kennis mee hebt gemaakt. Australië kent woestijngebieden, rode stenen en tropische regenwouden, waar veel bijzondere dieren te vinden zijn. Dus ben je op zoek naar wat afwisseling dan kun je gemakkelijk een reis naar Sydney achter je rondreis Bali aanplakken.

Sydney is tevens niet de hoofdstad van Australië, maar met haar perfecte ligging en diverse opties aan activiteiten is het zeker een bezoek waard. Door de ideale ligging van deze prachtige stad kun je niet alleen de steden en straten van Sydney verkennen met een heerlijk zonnetje, maar kun je ook heerlijk duiken of snorkelen op het strand en nationale parken bezoeken. Twee nationale parken die we dan echt aanraden zijn de Blue Mountains National Park en het Royal National Park. Sydney staat bekend om haar grote luchthaven en is een grote multiculturele stad waar veel te zien en beleven is. 

Houd er rekening mee dat Australië een groot land is. Als je voor korte tijd wilt backpacken na de groepsreis Bali, dan is Australië niet aan te raden. De reisduur van plek naar plek is lang. Om je een beeld te geven: Vliegen van Sydney in het zuid-oosten van het land naar Perth in het zuid-westen van het land duurt alleen al vijf uur. Als je Australië wilt bezoeken vergt dan een hoop planningswerk en het land is qua planning uitdagender dan de andere opties. Bezint eer ge begint ;-).

Tips:

  • Sydney kent een warm Zeeklimaat en in de zomer bereiken de temperaturen wel 30 graden. In de winter koelt het iets meer af en wordt het overdag zo'n 17 graden. In het algemeen regent het redelijk veel in Sydney.
  • De valuta in Australië heet de Australische Dollar (AUD), 1 euro staat gelijk aan ongeveer 1,60 AUD.
  • Budgetwijs ben je in Australië redelijk wat meer kwijt dan in Azië. De prijzen van verblijf, vervoer en voedsel liggen relatief hoog.
  • Voor een overnachting ben je ongeveer 70 dollar kwijt. Overweeg te slapen in hostels om andere backpackers tegen te komen.

Overweeg ook eens een rondreis Indonesië

Met ongeveer 17.000 geregistreerde eilanden kent Indonesië veel diversiteit in natuur en cultuur. Je kan dus ook aansluitend op je jongeren vakantie Bali een rondreis door een ander gedeelte van Indonesië eraan vastplakken. We hebben een paar leuke bestemmingen voor je uitgelicht die ervoor zorgen dat je de hoogtepunten bezoekt en het optimale uit je rondreis Indonesië haalt. Deze keuze is vooral handig als je niet al te ver wilt reizen, maar wel nog meer uit je rondreis Indonesië wilt halen. Je zult zien dat elk eiland een hele andere ervaring biedt.

Hieronder staan ideeën voor een rondreis door Indonesië waarbij je diverse eilanden van het land combineert. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om slechts één eiland te bezoeken.

Rondreis Indonesië

Lombok (Indonesië)

Vluchtduur Denpasar naar Lombok +/- 40 minuten, per boot ongeveer 1 uur

Op Lombok kun je niet alleen prachtige witte stranden bezoeken, maar ook vulkanen beklimmen en zoeken naar watervallen midden in de jungle. Zo heeft het voor de actievelingen als voor de strandhangers veel te bieden. Met 40 minuten reizen ben je in een rustiger gebied dat wat minder toeristen kent. Voor een hele andere Indonesische ervaring kun je dus naar het wat minder toeristische Lombok, wat zich op de Gili-eilanden bevindt. Hier kun je dan heerlijk bijkomen van de iets intensievere maar super gezellige en avontuurlijke Bali jongerenvakantie die je hiervoor hebt beleefd. 

Java (Indonesië)

Vluchtduur Lombok naar Jakarta +/- 2 uur

Java wordt ook wel het kloppende hart van Indonesië genoemd, hier bevinden zich de iets grotere steden, waaronder de hoofdstad Jakarta. Op Java vind je de miljoenensteden en eeuwenoude tempels. Het eiland wordt gedomineerd door een lange rij aan vulkanen wat zorgt voor prachtige wandelingen. Op het eiland zijn ook diverse mooie natuurparken te bevinden, de Baturaden is hier de bekendste van. Online zijn genoeg leuke gegidste excursies te vinden die je ook andere delen van Java laat zien. 

Sumatra (Indonesië)

Vluchtduur Jakarta naar Sumatra +/- 2 uur en 30 minuten

Sumatra is nog redelijk onbekend bij de meeste reizigers. Dit is zonde want Sumatra kent een divers landschap. Je kunt op dezelfde dag het tropisch regenwoud bezoeken, heerlijk relaxen aan het strand en prachtige vulkanen bewonderen. Deze onbekendheid zorgt er ook voor dat het een iets rustiger eiland is met minder bezoekers. Je kunt op Sumatra ook prachtige valleien bezoeken en een bezoek aan het Toba meer is zeker de moeite waard. Sumatra is dan ook de ideale plek om je Indonesië rondreis af te sluiten.

Wanneer kan ik mijn vluchten vastleggen?

Bij de Bali groepsreis zonder vluchten is je vliegticket, in tegenstelling tot onze andere reizen, niet inbegrepen. Je boekt dus zelf je vluchten, en kunt dit doen als de minimumdeelname voor deze jongeren vakantie Bali bereikt is. Het advies is dus om je boeking voor de groepsreis Bali niet uit te stellen. Hoe eerder mensen hun reis boeken, hoe eerder we kunnen doorgeven dat de reis doorgaat. De minimumdeelname voor deze groepsreis Indonesië is 10 personen. Je ontvangt van ons een berichtje zodra je je vluchten vast kunt leggen. 

Over het algemeen worden vliegtickets duurder naarmate je later boekt. Als je op tijd boekt geef je dus jezelf en je medereizigers de kans om een gunstige vlucht te boeken. 

Zodra de minimumdeelname is bereikt ontvang je van ons ook inloggegevens voor je Simi account, waarin je kennis kunt maken met je reisgenoten en de vertrekinformatie in kunt zien. Via dit platform geef je ook je vluchtgegevens aan ons door. Als je aankomt op de aankomstdag van de reis, regelen wij een transfer voor je naar de eerste accommodatie. Als je al eerder op Bali aanwezig bent kun je ook ervoor kiezen op eigen gelegenheid naar de accommodatie af te reizen. Belangrijk: Geef wijzigingen in vluchten ook altijd door.

Mee met Simi naar Bali

Reis met Simi mee en bepaal je eigen vluchtschema

Met de Bali rondreis zonder vlucht geniet je van meer vrijheid en nog belangrijker: De optie om je rondreis Bali door te zetten en nog meer leuke steden/landen te bezoeken! Er is immers zoveel te beleven in Azië dat gelijk naar huis gaan gewoon misschien zonde zou zijn als je de gelegenheid hebt om langer rond te reizen. Je bent er immers toch. Met de Bali rondreis zonder vlucht heb je ook nog eens de optie om eerder te vertrekken en alvast heerlijk kunt acclimatiseren op het prachtige Bali totdat de rest van de reizigers aankomen. Natuurlijk heb je hierbij ook de optie om dit met je partner/vriendin te doen. Zonder vlucht heb je zoveel meer mogelijkheden en kun je als het bevalt nog ietsje langer na genieten. Je kunt je vluchtschema zelf invullen!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.