Tips voor je verblijf in Barcelona

Tips voor je verblijf in Barcelona

Tijdens de Spanje en Andorra groepsreis bezoek je diverse plekken in het zonnige Spanje. Zo begint de jongerenreis in Andorra, een dwergstaat in de Pyreneeën dat grenst aan zowel Spanje als Frankrijk. Vervolgens reis je tijdens de singlereis door naar Balaguer, een typisch Spaans plaatsje waar je optimaal kunt genieten van de Spaanse zon op een gezellig terrasje. Na diverse activiteiten gedaan te hebben, zoals raften, een jeepsafari, kajakken en een bergwandeltocht, is het tijd om door te reizen naar het bruisende Barcelona, de laatste locatie van de groepsreis. Omdat Barcelona ontzettend veel te bieden heeft, krijg je hier ook voldoende vrije tijd om alles te doen wat bovenaan jouw lijstje staat! In deze blog helpen we je met dat lijstje!

To see in Barcelona

Wat is sowieso leuk om te bezichtigen in Barcelona tijdens de Spanje en Andorra jongerenvakantie?

1. Sagrada Familia

Het is vast geen verrassing dat we de Sagrada Familia bovenaan het to see lijstje zetten voor tijdens de groepsreis. Dit is er toch wel eentje die je gezien moet hebben als je in Barcelona bent. Ondanks dat deze baseliek nog steeds niet af is (ja inderdaad, nog steeds niet), is het zeker wel een bezoekje waard tijdens de singlereis. De verwachting is dat de kerk rond 2030 klaar zal zijn. In 1882 was de bouw al begonnen. Waarom de bouw zo lang duurt? Onder andere omdat de bouw van de kerk uitsluitend mag worden betaald met donaties. De basiliek is vooral bekend omdat het is ontworpen door de bekende architect Gaudi. Gaudi's werken kun je in heel Barcelona vinden tijdens de groepsreis. Een leuke funfact is dat sagrada het Spaanse woord is voor heilig. De letterlijke vertaling is dus 'heilige familie'. 

2. La Rambla

Vergeet ook vooral La Rambla niet bezoeken als je in Barcelona bent tijdens de groepsvakantie. Dit is een straat van langer dan 1 km dat loopt van Place de Catalunya (wat ook de moeite waard kan zijn) naar de haven / de zee. Je kunt hier veel standbeelden, tekenaars, leuke winkeltjes en mimespelers vinden. Je zult zien dat het hier erg druk is, want het is een van de bekendste straten in Barcelona. Las Ramblas heeft ook lekker veel terrasjes, voor als je tussendoor even wilt afkoelen met wat groepsgenoten. Houd er rekening mee dat deze straat echt gericht is op toeristen, maar dat je het zeker een keer bezocht moet hebben als je in Barcelona bent! Een leuke tussenstop is de indoormarkt van Barcelona, La Boqueria. Daarnaast kom je langs bekende plekken zoals het monument van Columbus, Placa Reial, taartenwinkeltje Escriba en Canaletes. 

3. Park Güell

Park Güell is een park in Barcelona met diverse gebouwen van Gaudi. Met uitzicht over Barcelona kun je hier wel even rondlopen tijdens de groepsreis. Het ligt in het noorden van Barcelona en de bouw is gestart rond het jaar 1900. Wat je kunt verwachten? Een mooi park met keramieken gebouwen, veel groen en bijzondere viaducten. Veel is gemaakt met mozaïek, waardoor het zeker een mooie bezienswaardigheid is als de zon erop schijnt. In Barcelona kun je sowieso veel werken zien van Gaudi tijdens de singlevakantie, maar dit park laat wel zijn meest creatieve kant zien. 

4. FC Barcelona stadium - Camp Nou

Alle voetbalfans opgelet! In Barcelona kun je een bezoek brengen aan het voetbalstadium! Dit stadium werd in 1957 geopend. Het stadium heet eigenlijk Estadi del FC Barcelona, maar is nu bekend met de naam Camp Nou (het nieuwe veld). Ontdek waar Lionel Messi speelt en traint! Wie weet is er wel een wedstrijd wanneer jij in Barcelona bent tijdens de groepsreis. Wist je dat o.a. de Nederlandse spelers Johan Cruijff, Frank de Boer en Ibrahim Afellay Camp Nou als thuisbasis hebben gehad?

5. Poble Espanyol

Poble Espanyol is het Spaanse openluchtmuseum van Barcelona. Waan je in een Spaans dorp bovenop een berg (de Montjuicberg) en ontdek de replica van de oude stadspoort van Avila, de gegants (reuzenpoppen die worden gebruikt bij Spaanse festiviteiten), Plaza Mayor (nagebouwd Castiliaans plein met terrasjes) en diverse mooie oude gebouwen die zijn nagebouwd. Je wordt met deze nagebouwde gebouwen meegenomen naar alle Spaanse regio's, waarbij je ook uitleg krijgt over de cultuur en geschiedenis van deze regio's. Zoek ook vooral Sant Miquel op, een Romaans klooster, want vanaf dit punt heb je een ontzettend mooi uitzicht over de stad.

To do in Barcelona

In Barcelona zijn ook diverse dingen leuk om te doen tijdens de singlereis! 

1. Naar het strand

Het heerlijke aan de stad Barcelona is dat het strand direct naast de stad ligt. Zo kun je tijdens de groepsreis de stad ontdekken en relaxen aan het strand prima combineren! Er zijn meerdere stranden te vinden in Barcelona. Platja del Pont de Petroli kun je vinden op vijf minuten loopafstand van het hostel van de jongerenreis. Ideaal! Wil je meerdere stranden verkennen? Overweeg dan ook Barceloneta. Dit strand is het meest bekende strand van Barcelona en erg populair vanwege de strandtenten, de souvernirwinkeltjes aan de boulevard, de speelveldjes en de gezelligheid. Het is het meest levendige strand van Barcelona, maar hiermee ook wel direct het druktste strand van de stad. Naast Platja del Pont de Petroli zijn de stranden Mar Bella en Bogatell ook de wat rustigere stranden waar vooral lokale mensen komen die willen genieten van de zee. Op Platja de la Mar Bella zijn ook diverse watersporterten te doen. 

2. Tapas proeven!

Als je in Spanje bent ontkom je er eigenlijk niet aan: de tapas. Dit zijn kleine hapjes, waardoor je van alles lekker uit kunt proberen. Tapas is de verzamelnaam van alle hapjes. Ben je vooral op zoek naar een klein sneetje brood met lekker beleg? Dan kun je op zoek naar de pinchos! De tapas worden hier vooral veel gegeten als avondeten. Meestal eten de Spanjaarden pas in de avond rond een uur of 21.00, waardoor de restaurants en tapaszaakjes hier later open gaan dan dat je in Nederland gewend bent. Heb je tijdens de groepsreis honger gekregen rond een uur of 6? Ga dan voor de lekkere chrurros! Dit is gefrituurd deeg met een laagje suiker of chocola. In de middag hebben de Spanjaarden altijd de grote maaltijd. Rond een uur of 14.00 gaan ze vaak buitenshuis op zoek naar een uitgebreide lunch.

3. Hop on hop off

De hop on hop off bus is in veel steden te vinden en ook in Barcelona. Het ideale van deze bussen is dat ze langs alle hoogtepunten komen en je overal kunt uitstappen wanneer je maar wilt. Je hoeft enkel op het routekaartje te kijken waar je naartoe wilt en de goede lijn te pakken. Er zijn drie verschillende kleuren die je kunt pakken. Iedere lijn komt langs diverse hoogtepunten. Let er wel op dat ze allemaal in 1 richting een rondje rijden. Je kunt dus niet gemakkelijk terugsteken naar de vorige halte. Je krijgt van ons een 10-rittenkaart voor de metro in Barcelona, waardoor je gemakkelijk naar alle hoogtepunten kunt reizen. Maar mocht je 1 dagje alles met de bus willen zien, dan is dit ook een leuke optie voor tijdens de groepsvakantie Spanje!

4. Museu Picasso

Het Picasso Museum in Barcelona is een van de drie musea waar je enkel de werken van Picasso kunt bekijken. Pablo Picasso was een Spaanse kunstschilder die leefde tussen 1881 en 1973. Er zijn meer dan 4.000 kunstwerken te bekijken in vijf middeleeuwse paleizen in Barcelona. Je kunt het museum vinden in de wijk El Born, bij de metrohalte Jaume I. Ben je dus iemand die fan is van kunst en cultuur? Dan kan dit veelbezochte museum wellicht wat voor jou zijn tijdens de Spanje groepsreis!

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze groepsreis? Bekijk dan de Spanje en Andorra reispagina! Wist je dat we ook nog een reis hebben in Spanje? Tijdens de Spanje Actief reis verblijf je in de Spaanse Pyreneeen waar je diverse activiteiten gaat doen en vervolgens kun je heerlijk relaxen aan het strand van de Costa Dorada. Of is het Canarische eiland Tenerife meer wat voor jou? Keuze genoeg! Voor vragen mag je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

terug naar blogs