Belangrijke informatie singlereizen Simi

Belangrijke informatie singlereizen Simi

Singlereizen

We krijgen bij Simi natuurlijk regelmatig vragen van mensen die van plan zijn een reis bij ons te boeken. We hebben de meestgestelde vragen nog even voor je op een rijtje gezet. Wel zo handig!

Waarom kan ik geen groepssamenstelling zien op jullie site?

Veel reisorganisaties hebben de keus gemaakt de samenstelling van de groep op de website te laten zien. Bij Simi hebben we er heel bewust voor gekozen dat niet te doen. We willen een self fulfilling prophecy voorkomen namelijk. Stel je voor dat jij als vrouw van 28 op zoek bent naar een mooie vakantie en interesse hebt in een rondreis Noorwegen.

En stel nu dat wij de samenstelling al laten zien en er alleen drie jongens van 18 geboekt hebben. De kans is groot dat je dan besluit je boeking uit te stellen of helemaal niet te doen. 

Wij weten echter uit jarenlange ervaring dat als we het op zijn beloop laten, de balans vanzelf ontstaat. Je zult dus moeten vertrouwen op onze ervaring in het samenstellen van groepsreizen. 

Wanneer weet ik of mijn groepsreis doorgaat?

Je kunt er vanuit gaan dat het overgrote deel van de reizen gewoon met een volle groep vertrekt. We zijn echter afhankelijk van het moment waarop mensen boeken. We hebben geen inzicht in wie er allemaal overwegen te boeken, maar dit nog niet gedaan hebben. Ons advies aan iedereen is dus om te boeken zodra je zeker bent. Alleen dan kunnen ook wij snel communiceren. 

Dus: ben je er uit? Boek dan, want je helpt iedereen en zorgt ervoor dat wij vroegtijdig kunnen communiceren! 

Wanneer kan ik kennismaken met mijn reisgenoten?

Uiterlijk vier weken voor vertrek, maar in de praktijk doen we dit vaak zo snel mogelijk en zodra we zeker weten dat je reis door kan gaan. Ook hier geldt dus weer dat vroeg boeken helpt bij het vroeg kunnen communiceren door ons. 

Wanneer moet ik boeken om er zeker van te zijn dat ik met de rest mee vlieg?

Hoe vroeger hoe beter. We reizen met groepstickets, maar daar zitten deadlines aan verbonden. Boek je dus pas een paar weken voor vertrek, dan ligt het er maar net aan of we nog tickets hebben kunnen vasthouden. Boek je meer dan twee maanden voor vertrek? Dan komt het meestal wel goed! 

Doen jullie aan lastminute kortingen?

Over het algemeen worden onze singlereizen en groepsreizen duurder naarmate de vertrekdatum dichterbij komt, niet goedkoper. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je gemiddeld dus ook uit zult zijn. Slechts in heel uitzonderlijke situaties geven we een korting, maar dat komt maar zelden voor. Stel je boeking dus niet onnodig uit. 

Het zit namelijk zo: als je je reis boekt, ligt je reissom vast. Je weet dan waar je aan toe bent en ook onze lokale partners kunnen geen prijsverhogingen doorvoeren voor mensen die al geboekt hebben. Heb je nog niet geboekt, dan kunnen partners en luchtvaartmaatschappijen dit echter wel. Zo is bijvoorbeeld per 1 januari 2023 de vliegbelasting verhoogd van een kleine 8 euro per persoon naar bijna 27 euro per persoon. Dit zijn kosten die doorberekend worden aan nieuwe boekingen. Onnodig lang wachten is dus zelden voordeliger.

Ik ben in de war: doen jullie nou groepsreizen of singlereizen?

Als het beestje maar een naam heeft, toch? We organiseren groepsreizen waar een groot deel van de reizigers single reizend is. Ongeveer 70% van onze reizigers boekt alleen, de andere 30% kiest ervoor om met een vriend of vriendin of klein groepje een reis te boeken. Je hoeft dus absoluut geen single te zijn om een heerlijke vakantie te boeken en mee te reizen. 

Kan ik mijn singlereis ook zonder vlucht boeken?

Met enige regelmaat krijgen we de vraag of het mogelijk is een reis te boeken zonder de inbegrepen vlucht. Helaas is dat niet het geval. Wij bieden echte samen-uit-samen-thuis reizen aan, waarbij je als groep gezamenlijk naar een bestemming reist. Er zijn enkele uitzonderingen, maar die zijn helder omschreven als "zonder vlucht". 

We reizen met groepstickets. Dat heeft een paar grote voordelen:

  1. We hebben al plekken vastgelegd op een specifieke vlucht. Hoewel vluchten soms wijzigen, kun je er redelijk vanuitgaan dat de vluchtgegevens kloppen met je daadwerkelijke vluchttijden. 
  2. Helaas, groepstickets zijn niet goedkoper dan reguliere vluchten, maar we kunnen wel veel beter garanderen dat je samen reist met je groepsgenoten. 
  3. Met een groepsticket worden reizigers normaalgesproken standaard bij elkaar geplaatst in het vliegtuig, wel zo gezellig! Dit kunnen we nooit 100% garanderen, maar in de praktijk is dit eigenlijk altijd het geval. 

Waarom zou ik met jullie mee moeten reizen?

Het belangrijkste is dat je een reis boekt die bij je past. Wat Simi Reizen ideaal maakt voor veel mensen:

  • Samen uit, samen thuis. Gezelligheid is het allerbelangrijkste dat we kunnen bieden tijdens onze singlereizen. Je bent met je groep echt samen en beleeft de vakantie dus ook als groep.
  • Geen gezeur met allerlei niet-inbegrepen kosten. Je boekt altijd een heel pakket activiteiten waarbij dingen als entreekosten gewoon inbegrepen zijn. Niks vervelender dan een mooie reis boeken en vervolgens overal waar je komt nog bij te moeten betalen. 
  • Je leert je reisgenoten veel beter kennen als je ook de excursies samen beleeft.
  • Iedereen is tussen de 18 en 32 en dus "jong". En ja, iemand van 18 heeft zeker een ander leven dan iemand van 32, maar er zijn vaak meer overeenkomsten dan verschillen. 

Kunnen er nog dingen wijzigen als ik geboekt heb? 

Als je geboekt hebt, ligt je reis vast. Wij proberen op dat moment zo min mogelijk wijzigingen door te voeren. Soms kan het gebeuren dat we noodgedwongen wijzigingen moeten aanbrengen, bijvoorbeeld bij vluchtwijzigingen of als een hotel plotseling niet meer beschikbaar is. Dit gebeurt misschien bij 5% van al onze single reizen. Wijzigingen communiceren we in je vertrekinformatie. 

Ik twijfel nog, wat moet ik doen?

We merken dat de drempel om op reis te gaan met een groep mensen die je niet kent soms erg spannend is. Maar, vergelijk het eens met een nieuwe studie of baan die je begint. Dat is ook altijd even spannend, maar in no time voelt het alsof je al eeuwen ergens werkt of studeert, heb je de mensen leren kennen en besef je je dat je je helemaal niet zo druk had hoeven maken. Dat is bij onze singlereizen niet anders. Het is even spannend, maar je maakt vooraf al kennis met elkaar en leert elkaar doordat je ook samen excursies doet, snel kennen. 

Het beste advies dat we je kunnen geven is om bij twijfel niet te boeken. Een vakantie moet leuk zijn en iets om naar uit te kijken. Boek dus pas als je voor jezelf de knoop ook echt hebt doorgehakt.