9 dingen om te doen in Wenen

9 dingen om te doen in Wenen

Groepsreizen Europa

Wenen is een van de steden die je gaat bezoeken tijdens je groepsreis door Oost-Europa. Als hoofdstad van Oostenrijk staat het bekend om zijn klassieke schoonheid, met prachtige gebouwen, paleizen, musea en opera's. Tijdens de singlereis Oost-Europa heb je een hele dag om deze stad te verkennen. We helpen je graag met het plannen van je bezoek. Dit zijn 7 bezienswaardigheden in Wenen die je echt niet mag missen!

Wa te doen in Wenen?

1. Hofburg en Sissi Museum

De Hofburg in Wenen is een bijzonder paleis dat eeuwenlang het politieke en culturele centrum van het Habsburgse rijk was. Het is een groot paleis en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw. Vandaag de dag dient het als de officiële residentie van de president van Oostenrijk en zitten er verschillende musea en culturele instellingen.

Een van de meest bezochte attracties binnen de Hofburg is het Sissi Museum, gewijd aan keizerin Elisabeth van Oostenrijk, ook wel bekend als Sissi. Het museum biedt een inzicht in het leven van deze iconische keizerin, met tentoonstellingen die haar persoonlijke bezittingen, kleding, en andere spullen tonen. Bezoekers kunnen meer te weten komen over haar leven, haar reizen en haar impact op de geschiedenis van Oostenrijk. Als je geïnteresseerd bent in het keizerlijke tijdperk van Oostenrijk is dit dus echt de place-to-be tijdens je groepsreis Oost-Europa.

2. Paleis Schönbrunn

Paleis Schönbrunn, gelegen in het hart van Wenen, is een beroemde bezienswaardigheid die zeker de moeite waard is om te bezoeken in je vrije tijd tijdens de groepsreis Oost-Europa. Dit mooie paleis, met meer dan 1.400 kamers, is een voorbeeld van historische architectuur en was vroeger het zomerverblijf van de keizers van Oostenrijk. Tegenwoordig staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO en trekt het elk jaar veel bezoekers. Van de prachtige zalen tot de grote tuinen, een rondleiding door Paleis Schönbrunn geeft je een goed beeld van de geschiedenis van Wenen. Neem de tijd om dit interessante paleis en zijn omgeving te verkennen, het is namelijk best groot. Met zijn rijke geschiedenis en mooie architectuur is Schönbrunn zeker een hoogtepunt van je bezoek aan Wenen.

3. Naschmarkt 

De Naschmarkt in Wenen is niet zomaar een markt. Met meer dan 200 jaar aan geschiedenis heeft de Naschmarkt een speciale plaats verworven in het hart van zowel de lokale bevolking als de bezoekers van de stad. Naast het aanbod van eten en drinken, zie je hier locals die hun boodschappen doen, toeristen die op zoek zijn naar souvenirs, en vriendengroepen die genieten van een hapje en een drankje. 

Je wordt op de markt gegrepen door de geuren van vers fruit, kruiden, en exotische specerijen.. De kraampjes liggen vol met kleurrijke groenten, sappige fruitsoorten, en ambachtelijke kazen. De Naschmarkt is echt een reis rond de wereld in smaken. Langs de kramen vind je kleine eetgelegenheden die veel verschillende internationale gerechten aanbieden, van Turkse kebabs tot Griekse souvlaki en van Italiaanse pasta tot Aziatische noedels. Zeker een aanrader voor je lunch tijdens de singlereis Oost-Europa dus!

4. Spaanse Rijschool

De Spaanse Rijschool in Wenen is een beroemde plek waar paarden getraind worden in klassieke dressuur. Het is gevestigd in de Hofburg, het voormalige keizerlijke paleis van Oostenrijk. Een bezoek is dus perfect te combineren met een bezoek aan het paleis en het Sissi museum. De school werd opgericht in de 16e eeuw en staat bekend om zijn tradities en vakmanschap. Hier worden de beroemde Lipizzaner paarden gefokt en getraind, een speciaal ras dat nauw verbonden is met de rijschool. Je kunt er de elegante bewegingen van de paarden bewonderen tijdens de voorstellingen die regelmatig plaatsvinden. De rijschool heeft ook een museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de paardensport en de trainingstechnieken die worden gebruikt. Het is bijzonder om de paarden binnen in een paleis te zien en daarom dus echt een must-see tijdens je vrije tijd als je kiest voor de singlereis Oost-Europa.

5. Ontspan tijdens de groepsreis Oost-Europa in Therme Wien

Heb je nou meer zin om lekker een dagje te ontspannen? Dan moet je echt een bezoek brengen aan Thermen Wien! Gelegen in een prachtige omgeving, is Thermen Wien de ideale plek om tot rust te komen en te genieten van een welnesservaring. En het beste van alles? Het is super makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Stap gewoon op de metro of de tram en laat je meenemen naar een oase van rust en ontspanning. Eenmaal aangekomen bij Thermen Wien word je verwelkomd door een scala aan faciliteiten, waaronder verwarmde binnen- en buitenbaden, sauna's, stoombaden en ontspanningsruimtes. Of je nu zin hebt in een verkwikkende massage, een verfrissende duik wilt nemen, of gewoon wilt relaxen onder de warme zon, Thermen Wien heeft alles wat je nodig hebt voor een heerlijk dagje relaxen tijdens de groepsreis Oost-Europa. 

 

6. Burggarten

De Burggarten in Wenen is een fijn groen gebied naast de Hofburg. Het was zelfs ooit de privetuin van keizer Franz Joseph 1. Locals komen hier graag omdat het er zo mooi is, met veel bomen, leuke paadjes en oude gebouwen. Een bekend standbeeld in het park is dat van Mozart, een beroemde componist, die lange tijd in Wenen heeft gewoond en gewerkt. Ook vind je er het Palmenhaus, een indrukwekkend kasgebouw met veel verschillende soorten exotische planten. Er zijn veel leuke plekjes om te zitten en daarom komen er in de zomer dan ook veel mensen hier om te picknicken, te joggen of te fietsen. Voor ontspanning, plezier en cultuur is de Burggarten een leuke plek om te bezoeken tijdens de singlereis Oost-Europa.

7. Koffiehuis cultuur

Ontdek de gezelligheid van de koffiehuiscultuur in Wenen. Het is een essentieel onderdeel van het sociale leven in Wenen. Mensen komen samen in koffiehuizen om te genieten van de lekkernijen, te praten, lezen en ontspannen. Probeer zeker de beroemde Sachertorte, een heerlijke chocoladetaart met abrikozenvulling die perfect samengaat met een kop koffie. Café Central, gelegen in het hart van de stad, is een bekend en historisch koffiehuis waar je van deze lekkernij kunt genieten. De sfeer van vervlogen tijden is hier nog steeds voelbaar, en het is de perfecte plek om te ontspannen met een goede kop koffie en taart. Mis deze ervaring dus niet tijdens je singlereis Oost-Europa.

8. Prater Pretpark

Het Prater-pretpark is een pretpark gelegen in Wenen. Tijdens de groepsreis Oost-Europa is een bezoek aan dit pretpark onderdeel van het programma. Met zijn iconische reuzenrad, dat al meer dan een eeuw bezoekers trekt, is het Prater een geliefde bestemming voor zowel lokale inwoners als toeristen. Naast het reuzenrad biedt het pretpark een scala aan attracties en entertainment, van kermisattracties tot moderne achtbanen en shows, er zijn maar liefst 250 attracties. Het leuke aan dit pretpark is dat je geen vaste prijs betaalt, maar betaalt per attractie. Het Prater is een plek waar jong en oud samenkomen om te genieten van een dag vol plezier, avontuur en opwinding, te midden van de bruisende sfeer van Wenen.

9. Pub Crawl

Tijdens je eerste avond in Wenen ga je een pub crawl doen. Dit is inbegrepen in het programma. Dit is een onvergetelijke manier om het bruisende nachtleven van Wenen te ervaren. Je verkent de beste pubs, bars en clubs van de stad terwijl je overal geniet van 1 a 2 drankjes. Een ontzettend leuke activiteit om samen met de groep te doen in Wenen.

Naast Wenen bezoeken we tijdens de singlereis Oost-Europa nog veel meer mooie steden. Verdiep je dus ook zeker eens in Hannover, Berlijn, Praag en Boedapest!