Bucket list Europa: Simi editie

Bucket list Europa: Simi editie

Groepsreizen Europa Singlereizen Tips en adviezen

Wie denkt alles binnen Europa gezien te hebben, heeft het (meestal) mis. Binnen Europa zijn zo gigantisch veel mooie plekken te ontdekken. De vele reisblogs, YouTube filmpjes, TikTok’s, Reels etc. laten schitterende plekken zien, zowel binnen als buiten Europa. Maar hierdoor is het soms ook lastig om de bomen nog door het bos te zien, want welke plekken moet je nou écht een keer bezocht hebben binnen Europa tijdens een groepsreis?  

Plekken die je bezocht moet hebben binnen Europa

In deze bucket list Europa Simi editie geven we aan wat wij denken dat je echt een keer gezien moet hebben. Om het makkelijker te maken, geven we daarbij direct aan tijdens welke groepsrondreis of groepsreis vanaf een vaste plek dit mogelijk is. Natuurlijk begrijpen we dat een bucket list zeer persoonlijk is. Waar de een graag de hoogtes opzoekt en vooral de natuur in wilt trekken, wilt de ander misschien vooral culturele bezienswaardigheden bekijken of relaxen op de mooiste stranden. Maak vooral dus een eigen persoonlijke bucket list aan de hand van deze 10 tips! Altijd leuk om weer even op terug te blikken als je je volgende vakantie of jongerenreis wilt gaan uitzoeken.  

Hoeveel van de onderstaande plekken heb jij al gezien (tijdens een van onze jongerenreizen)? En welke ben je van plan om nog te gaan beleven? We hebben zowel verborgen pareltjes meegenomen als dingen die iets toeristischer zijn, maar ook absoluut de moeite waard. Wij geven je inspiratie voor je volgende jongerenreis binnen Europa!  

Bucket list Europa: locaties die je gezien moet hebben

1. Plovdiv, Bulgarije

Laten we beginnen met een redelijk onbekende stad (voor toeristische begrippen). De pittoreske stad Plovdiv kun je vinden in Bulgarije en is naar schatting zo’n 8000 jaar oud. Waar je misschien dacht dat Rome en Athene oud waren, Plovdiv beats this. Je kunt er onder andere een antiek Romeins theater vinden, maar ook bouwwerken met een bijzondere architectuur (bv. het Hindiliyan’s huis) en smalle straatjes. Het historische Balabanov huis in Bulgaarse renaissance architectuur is ook zeker een bezoekje waard. Kijk omhoog naar de Bonardzhik heuvel en je ziet het Alyosha monument, resterend uit de sovjet tijd. Plovdiv leent zich trouwens ook uitstekend voor het opzoeken van een leuke bar, het is immers de grootste studentenstad van het land.

Bulgarije bucket list Plovdiv

Je bezoekt deze stad tijdens de groepsrondreis Bulgarije.  

2. Bled, Slovenië

Slovenië is misschien ook niet de meest voor de hand liggende vakantiebestemming, maar een snelle blik op Google leert dat de natuur hier adembenemend is. Daarnaast is Slovenië naast avontuurlijk, ook nog eens heel betaalbaar. Maar wat is nou echt een locatie in Slovenië die je een keer bezocht moet hebben? Bled is the place to be. Wat kun je verwachten? Denk aan een bergachtige omgeving met een groot meer, met daarin een heel klein schattig eilandje met een kerkje. Kijk je naar het vaste land, dan zien je een mooi kasteel. Beetje toeristisch wel, maar absoluut de moeite waard. Na lang je ogen uitgekeken te hebben kun je terecht op een van de gezellige terrassen. Alsof je je waant in een sprookje dus. Wat wil je nog meer?

Bucket list Europa Bled Slovenië

Je bezoek deze plek tijdens de actieve groepsreis Slovenië.  

3. Fjorden van Noorwegen

Als sneeuw op een berg of heuvel een ijsmassa vormt op, die langzaam naar beneden verplaatst, dan heb je een gletsjer. Indien een gletsjer hierdoor een dal uitslijt, dan ontstaat er een fjord. Deze prachtige stijle inhammen zorgen voor spectaculaire vergezichten. In Noorwegen zijn meer dan 1000 fjorden te vinden en ieder fjord is natuurlijk prachtig. De combinatie van bergen, bomen en water zorgen ook nog eens voor prachtige vakantiekiekjes. Zeker een keer bezoeken dus! Tijdens de Noorwegen-Zweden rondreis zie je de fjorden bij Andalsnes en het Geiranger-fjord, Fun fact: Wist je dat het beroemde Geiranger fjord eigenlijk helemaal geen fjord op zichzelf is, maar eigenlijk een vertakking van de Storfjorden? De vertakkingen zijn vaak nog populairder.

Fjorden Noorwegen Zweden groepsreis

Je bezoek de fjorden tijdens de Noorwegen-Zweden rondreis.  

4. Florence, Italië

Toscane is een van de heerlijkste regio’s van Italië. Met alles redelijk dicht bij elkaar, ben je daarnaast ook niet al te veel tijd kwijt aan alle mooie plekken bezoeken. Ook weer mooi meegenomen. De hoofdstad van deze regio is Florence. Ondanks dat dit echt een toeristische trekpleister is, is deze stad als je fan bent van cultuur, historie en lekker eten the place the be. Niet overslaan tijdens je bezoek: Duomo, Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio en de heerlijke pleinen zoals Piazza della Signoria en Piazza della Repubblica. En daarna natuurlijk een ijsje scoren, want dat is belangrijk. Zeker in Italië. Deze stad staat vooral in het teken van beleven. Goed om te weten: In Italië wordt de stad Firence genoemd (spreek je uit als vie-ren-ze).

Florence Italië jongerenreizen

Je bezoek deze topstad tijdens de Italië groepsrondreis.  

5. Córdoba, Spanje  

We geven eerlijk toe, we waren aan het twijfelen over het toevoegen van Sevilla of Córdoba op dit lijstje. Beide steden in het zuiden van Spanje zijn absoluut het bezoeken waard. Omdat Córdoba iets onbekender is (en ook een stuk minder bezocht!), nemen we toch deze mooie stad op dit lijstje, maar vergeet Sevilla ook maar niet! Córdoba heeft een heerlijk historisch centrum en is enorm fotogeniek, niet voor niets staat de binnenstad op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De fijnproever is hier ook aan het juiste adres, je kunt hier heerlijke snacks uitproberen. De kathedraal, het Palacia de Viana, de synagoge en de Torre de la Calahorra zijn mooie plekken die een bezoek waard zijn tijdens je bezoek, net als vele andere plekken overigens...

Cordoba Spanje groepsreizen

Je bezoek deze stad tijdens de Zuid-Spanje groepsrondreis.

6. Meteora, Griekenland

Waar iedereen vooral het zuiden van Griekenland bezoekt, gaan wij ook noord! Een hoogtepunt (letterlijk trouwens) van het noorden van Griekenland, zo niet het grootste hoogtepunt, is Meteora. Je kunt hier schitterende rotsformaties vinden die opdoemen uit het landschap. Alsof dat al niet mooi genoeg is, kun je hier de meest prachtige bucket list waardige kloosters op vinden. Ja zeker, bovenop de rotsformaties! De zes overgebleven kloosters (het waren er ooit 24) worden tot de dag van vandaag nog steeds gebruikt. De kloosters zijn gebouwd tussen de 14e en 17e eeuw, dus besef je als je daarboven staat even hoeveel moeite ze hier vroeger voor gedaan hebben. Heel indrukwekkend. Voor de geïnteresseerden: deze plek staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Meteora Griekenland

Je bezoek Meteora tijdens de Noord-Griekenland groepsreis.

7. Mostar, Bosnië  

De prachtige stad Mostar in Bosnië is een pareltje. De bekende brug Stari Most, de Tabicica moskee, de Koksi Mehmed Pasha moskee, de bazaar, de Mostar Sniper Twer en de Kriva Curpija brug zijn echte hoogtepunten van de stad. Voldoende bezienswaardigheden te bezoeken dus! De oude brug in de binnenstad (zie foto) staat ook op de UNESCO werelderfgoeldlijst. Mostar is rijk aan cultuur en geschiedenis, waardoor mensen die hier veel interesse in hebben ontzettend veel kunnen halen uit hun bezoek. Overigens is winkelen ook heel goed mogelijk in deze leuke stad, net als lekkere hapjes uitproberen.

Mostar Bosnië groepsreizen bucket list Europa

Je bezoek deze stad tijdens de Kroatië Deluxe groepsreis.

8. Zlatni Rat strand, Kroatië

Op het Kroatische eiland Brac kun je vlakbij de plaats Bol het bucket list waardige Zlatni Rat strand vinden. Dit strand is eigenlijk een landtong, zoals je kunt zien op de onderstaande foto. Bij deze foto is het redelijk vloed en is de landtong vrij kort, maar zodra het eb wordt, wordt deze landtong heel lang! De stand van de zee bepaalt dus hoe lang het strand is. Op de achtergrond zijn mooie bergen en het strand grenst aan het bos. Ideaal dus ook als je even de verkoeling op wilt zoeken. Het strand bestaat uit witte kiezeltjes en is erg populair in de zomermaanden.

Zlatni Rat Kroatie strand

Je bezoek dit strand tijdens de Kroatië eilandhoppen jongerenreis.

9. Kliffen van Moher, Ierland

De kliffen van Moher kun je vinden in het westen van Ierland en behoren tot de hoogste klifkusten van Europa. Voor de echte wandelaars is het een aanrader om te genieten van het wandelpad dat ernaast is aangelegd, zeker als je begint vanaf Doolin. Dan worden tijdens de wandeltocht de kliffen steeds hoger en hoger en mooier en mooier. Op het hoogste punt zijn de kliffen maar liefst 214 meter boven zeeniveau. Voor de Potterheads is het leuk om te weten dat hier opnames hebben plaatsgevonden voor Harry Potter en de Halfbloed Prins. Ook eentje voor op je bucket list Europa dus!

Kliffen van Moher Ierland bucket list

Je bezoek deze kliffen van Moher tijdens de Ierland rondreis jongeren.  

10. De Alpen, Frankrijk

Niet voor niets reizen voldoende Nederlanders ieder jaar af naar Frankrijk. Het eten is er lekker, het weer is vaak goed en zeker in de Alpen heb je fantastisch veel outdoor mogelijkheden. Daarom mogen de Franse Alpen ook zeker niet ontbreken op dit lijstje van bucket list plekken binnen Europa. Vooral natuurliefhebbers, outdoor fanaten en wandelaars kunnen goed terecht in dit stukje Frankrijk. Mooie bergmeren, hoge toppen en schattige rivieren domineren het landschap. Ook kun je talloze leuke bergdorpjes vinden in dit gebied. Als je er dus nog nooit geweest bent, zeker een keertje heen gaan!

Franse Alpen groepsreizen Frankrijk

Je verblijft in dit gebergte tijdens de Frankrijk groepsreis.

Natuurlijk zijn nog honderden andere plekken ook de moeite waard. Maar bovenstaande plekken mogen sowieso niet missen op jouw lijstje én bijkomend voordeel is dat je ze kunt bezoeken tijdens onze jongerenvakanties (daarom is het ook de Simi editie!). Binnenkort volgt ook de activiteiten editie: welke activiteiten moet je absoluut een keer gedaan hebben in Europa tijdens een groepsreis?

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.