Busreizen Europa

Busreizen Europa

Groepsreizen Europa Singlereizen

Veel mensen pakken tegenwoordig het vliegtuig om van en naar een bestemming te reizen. Toch zijn busreizen verrassend leuk, vaak goedkoper geprijsd en een betrouwbare manier om op je eindbestemming te komen. Al een jaar of tien reizen we bij Simi Reizen naar een aantal van onze bestemmingen per bus. Zeker met alle covid-regels is het reizen per bus eigenlijk een goed alternatief. 

Onze groepsreizen naar Kroatië, Slovenië, Frankrijk en Oostenrijk vertrekken allemaal met de touringcar vanuit Nederland. We reizen uitsluitend met onze "eigen" bussen die we inhuren en exclusief voor Simi rijden. Er reizen dus geen anderen mee behalve Simi reizigers. 

Zeker in 2021 zijn busreizen een veilige en betrouwbare manier om naar het land van bestemming te reizen. Hoewel we ook in de touringcar mondkapjes op zullen moeten, maken de bussen tussenstops en hoef je vaak geen testen te doen (dit kan per land verschillen). Het is dus een makkelijke manier om te verplaatsen. 

Voordelen van jongerenreizen met de touringcar

  • Een goede manier om kennis te maken met je reisgenoten. De vibe in een touringcar is anders dan bij een vliegreis waar mensen meer hun eigen gang gaan. Je vakantie begint dus direct na het opstappen in Nederland. 
  • De touringcar stopt onderweg met enige regelmaat. Lekker om even de benen te strekken of een warme maaltijd te eten. Touringcars zijn wel gebonden aan de rust- en rijtijdenwet dus in sommige gevallen kan het zijn dat een pauze eerder of later gebeurt. 
  • Geen drie uur voor vertrek op het vliegveld, geen lange rij bij het inchecken en direct naar je eindbestemming. Met een busreis wordt je voor de deur afgezet, terwijl er meerdere opstapplaatsen door het land zijn. 
  • De touringcar rijdt 's nachts gewoon door. Daardoor gaat de reis relatief snel. 
  • In de touringcar rijdt je uitsluitend met Simi reizigers. In tegenstelling tot het vliegtuig waar ook andere mensen in zitten is dat een uitstekende manier om elkaar beter te leren kennen en is de sfeer ook een stuk vrijer. 

busreizen jongeren

En met corona zijn er nog meer voordelen

Corona heeft de wereld aardig in zijn greep gehouden. Door met de touringcar te reizen heb je een paar belangrijke voordelen ten opzichte van een vliegreis:

  • Hoewel mondkapjes vermoedelijk deze zomer nog wel verplicht zijn in de bus, zijn er meer momenten waarop je hem even af kunt zetten, vooral bij tussenstops. 
  • Met de touringcar voorkom je het risico dat vluchten opeens uitvallen of luchtruimen gesloten worden. Terug naar huis kan met de touringcar altijd.
  • We zijn flexibeler. Zo hebben we in 2020 de pech gehad dat tijdens 1 van onze jongerenvakanties het reisadvies voor Kroatië werd aangepast naar oranje. Dezelfde avond nog zijn onze reizigers die op dat moment in Kroatië waren met de bus naar Slovenië gegaan. Daar hebben we de vakantie af kunnen maken, waardoor iedereen toch een fijne reis heeft kunnen hebben. 
  • Net als bij het reizen met de auto is het ook met de touringcar niet altijd nodig om bijvoorbeeld een negatieve test te laten zien bij de grens. We gaan er dan ook vanuit dat dit in de zomer van 2021 niet veel anders zal zijn, maar zijn wel afhankelijk van de verschillende overheden. 
  • De luchtfiltering in de touringcars die we gebruiken is optimaal. De aanwezige lucht wordt eigenlijk constant ververst met aanvoer van buiten. 

Welke groepsreizen met de bus kun je boeken?

De volgende busreizen staan gepland voor de zomer van 2021. Boek tijdig, want voor alle jongerenreizen geldt dat ze in normale tijden altijd vol zitten. 

Kroatië Actief

Al jaren een enorm succesvolle busvakantie. Hoewel we helemaal naar het zuiden van Kroatië reizen met de touringcar is deze reis enorm populair. We vertrekken vanaf de verschillende opstapplaatsen in Nederland en reizen in de nacht door Duitsland, Oostenrijk en Slovenië. De volgende ochtend kom je aan en merk je dat je in een compleet ander landschap zit. De touringcar zet ons af bij de camping die aan het strand ligt. 

De eerste dag is vooral een bijkom-dag op het strand en de avond een goede avond om nog ergens wat te gaan drinken. Tijdens je vakantie in Kroatië zijn veel activiteiten standaard inbegrepen. Zo maken we een uitstap naar de stad Mostar in Bosnië, gaan we paintballen met de hele groep, canyoning doen en zeekajakken en snorkelen. 

Je boekt met deze groepsreis een avontuurlijke en gezellige jongerenvakantie die zonder uitzondering hoge cijfers scoort. 

Frankrijk Actief

Zuid-Frankrijk is een prachtige reisbestemming voor outdoorliefhebbers. Vanaf onze camping in het stadje Guillestre boek je met deze jongerenreis een actieve vakantie. Het weer in Frankrijk is in de zomer heerlijk, er is genoeg te doen en te beleven en een groot aantal activiteiten is standaard inbegrepen bij je reissom. De touringcar naar Frankrijk vertrekt in de zomer elke vrijdagmiddag en komt zaterdag vroeg in de ochtend aan op bestemming. 

Je hebt bij het boeken keus uit twee verschillende reisprogramma's: Frankrijk Actief en Frankrijk Actief PLUS. Beide reizen zijn goed te doen ook voor mensen zonder outdoor ervaring. In het geval van Frankrijk Actief PLUS is het wel van belang dat je niet angstig aangelegd bent en niet veel last hebt van bijvoorbeeld hoogtevrees.

Heb je dit wel? Dan is Frankrijk Actief aan te raden, waar de activiteiten nog steeds spectaculair zijn, maar die iets beter geschikt zijn voor mensen die wat meer spanning hebben in het begin. 

Singlereizen boeken

Hoewel we het woord singlereizen gebruiken, hebben we het feitelijk over groepsreizen met andere jongeren. Je hoeft dus zeker niet single te zijn om een reis met Simi te kunnen boeken. Wel is het zo dat het grootste deel van de reizigers, ongeveer 65%, alleen boekt. Dat is vaak even spannend, om je aan te sluiten bij een reis waarbij je niemand kent, maar valt in de praktijk nooit tegen. Het belangrijkste is om vooral de single reis te boeken die je zelf uitzoekt. De kans is groot dat mensen die dezelfde reis uitzoeken als jij, ook bij je passen als persoon. Niet voor niets ontstaan er jaarlijks honderden vriendschappen en hebben we groepen die jaren na dato nog altijd contact met elkaar hebben, reünies plannen en samen dingen ondernemen. 

Groepsreizen met bus

Slovenië

Ben je iemand die van een kampvuurtje, lekker buiten zijn en actief zijn houdt? Dan is het groene en bergachtige Slovenië iets voor jou! Tijdens deze busreis vertrek je ook weer in de middag en kom je de volgende ochtend aan op onze camping in Slovenië. Hier staat je een vol outdoorprogramma te wachten met onder andere cave-biken, canyoning en nog veel meer. 

In Slovenië staat vooral het gezellig samenzijn met de groep centraal. Doordat je wat meer afgelegen verblijft (hoewel er wel een en ander te doen is in de buurt) ben je veel samen met de groep. 's Avonds is er eigenlijk altijd mogelijkheid tot kampvuur. Op de camping vind je verder nog een bar/restaurant, een zwemmeertje en kun je nog extra dingen ondernemen. 

Wandelvakantie Oostenrijk

Oostenrijk is zowel in de zomer als de winter een populaire reisbestemming. Behalve wintersport in Oostenrijk organiseren we ook in de zomerperiode busreizen naar Oostenrijk. Tijdens deze wandelvakantie verblijf je in een gezellig pension en maak je uiteenlopende wandelingen in de bergen. Deze groepsreizen zijn ideaal voor mensen die houden van de bergen en enige ervaring hebben met wandelen. Je kunt het in veel opzichten zo intens maken als je zelf wilt, door te kiezen uit lichtere of zwaardere wandelroutes. 

Veilig en verantwoord op reis

Alle touringcars die we gebruiken zijn voorzien van uitgebreide veiligheidssystemen, variërend van noodstoptechniek tot scanners die in de gaten houden of chauffeurs niet toch slaperig worden. We reizen altijd met meerdere chauffeurs. Het kan wel gebeuren dat je opgepikt wordt door 1 chauffeur, maar die wordt dan in Duitsland afgewisseld door twee anderen om de rijtijden zo effectief mogelijk te houden. 

Wij regelen verder alle rompslomp bij de grens en zorgen ervoor dat je vooraf weet wat je wel en niet bij je moet hebben om de reis te kunnen maken. Voor 2021 sluiten we niet uit dat een PCR-test verplicht is, maar het zou ons ook niks verbazen als dat tegen de tijd dat het zomer wordt niet meer nodig gaat zijn. Als je het in je achterhoofd houdt kan het alleen maar meevallen. 

Busreizen jongeren - jongerenvakanties met de bus

Onze groepsreizen worden aangeboden in twee leeftijdsgroepen: 18-24 en 24-39. Hoewel je met de touringcar gezamenlijk reist hebben we per leeftijdsgroep een eigen kampement. Bij sommige activiteiten kan het logistiek gezien handig zijn om samen te gaan. Onze jongerenvakanties met de bus worden grotendeels door solo reizigers geboekt, maar ook groepjes of vrienden boeken regelmatig samen een groepsreis.

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.