Reizen vanaf voorjaar 2021. Wat kan wel en wat kan niet? Corona-blog

Reizen vanaf voorjaar 2021. Wat kan wel en wat kan niet? Corona-blog

Laatste update (16 september): geen updates

Update (14 september): update Bali, update Thailand, update Vietnam

Update (25 augustus): update Slovenië

Update (19 augustus): update Kroatië, update Noorwegen

Belangrijke informatie

De afgelopen maanden waren een echte achtbaan als het gaat om informatie met betrekking tot het corona-virus en alle regels in alle landen. 

Informatie verandert dagelijks. We zijn bij Simi Reizen volledig afhankelijk van externe factoren en partijen die de regels bepalen. Deze pagina wordt doordeweeks dagelijks bijgehouden om je op de hoogte te houden van aanpassingen en verduidelijkingen in de verschillende landen. 

Normaliter bepalen we vier weken voor vertrek definitief of een reis doorgang kan hebben. In deze bijzondere tijden kan het echter zijn dat we soms nog iets langer moeten wachten tot alles duidelijk is en we veilig en verantwoord kunnen gaan reizen. 

Status reizen naar het buitenland

Oranje reisadvies betekent dat alle niet-essentiële reizen worden afgeraden. 

Geel reisadvies betekent dat het weer mogelijk is om op vakantie te gaan, maar dat je wel de voorzorgsmaatregelen in de verschillende landen moet opvolgen.

We hopen en verwachten dat binnen afzienbare tijd de reisadviezen naar verschillende landen worden aangepast naar geel. Enkel bij geel of groen reisadvies zullen wij vertrekken.

Indien je op vakantie bent met Simi Reizen in een land met geel reisadvies, dat gedurende je verblijf wordt aangepast naar oranje reisadvies, kunnen we in bijna alle gevallen de groepsreis gewoon afronden.

Zorgeloos boeken

Je kunt bij Simi Reizen zorgeloos boeken, doordat we zijn aangesloten bij de SGR. Je bent bijvoorbeeld nooit je geld kwijt en kan sowieso omboeken naar een andere datum of groepsreis indien je groepsreis vanuit ons wordt geannuleerd. Daarnaast heb je de voordelen van het boeken van een pakketreis. Voor verre groepsreizen hebben we deels de vertrekdata geannuleerd, omdat we nog niet de verwachting hebben er tijdig naar toe te kunnen reizen en omdat de kans groter is dat de minimumdeelname wordt behaald bij minder vertrekdata. De vertrekdata die nog boekbaar zijn voeren we uit als er tijdig sprake is van een geel of groen reisadvies.

Informatie over verschillende bestemmingen 2021

Onderstaande informatie wordt dagelijks bijgewerkt. Voor een actueel overzicht van de reisadviezen kun je site van Nederland Wereldwijd raadplegen.

Bali

Huidige status: oranje reisadvies

Op dit moment is inreizen naar Bali niet mogelijk. De grenzen van het eiland zijn momenteel nog gesloten voor internationale toeristen. Bali heeft eerder aangekondigd dat ze enkele "Green Zones" wilden heropenen voor internationaal toerisme vanaf juli. Inmiddels is bekend dat dit niet gaat lukken vanwege het aantal positieve gevallen. Ze hopen nu ergens in de maand september te heropenen voor toeristen. Bali is begonnen met de voorbereidingen om te heropenen voor het toerisme met een zogenaamde "The Green Zone". "The Green Zone" omvat specifieke delen van Bali waar minimale aanwezigheid is van het corona-virus, hier gelden verhoogde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen om toegankelijk te zijn voor internationaal toerisme. Nationale en internationale toeristen zullen alleen deze delen van het eiland mogen bezoeken. Het doel is om zo snel mogelijk het hele eiland "groen" te krijgen. Indonesië gaat de komende maanden proeven doen met verschillende landen in Europa en Azië om zo "coronavrije reisbubbels" te creëren. Bali is als een van de eerste bestemmingen in Indonesië aan de beurt voor deze proef en naar verwachting staat Nederland hoog op de agenda. Bali is na verschillende pogingen in de nabije toekomst klaar om de eerste reisbubbel te openen. 

België 

Huidige status: geel reisadvies

Het reisadvies voor België is geel. Houd bij het reizen naar België rekening met de speciale voorwaarden om België in te reizen. België beschouwt Nederland als 'rode zone'. Bij aankomst in België vanuit nederland geldt geen testverplichting of quarantaine als je volledig gevaccineerd bent (+2 weken), een negatieve PCR-test die niet ouder dan 72 uur is kunt aantonen of als je een herstelbewijs kunt aantonen die maximaal 180 dagen oud is en minimaal 11 dagen oud. Bij verblijf dan minder dan 48 uur is er geen test nodig. Wanneer je langer dan 48 uur in België verblijft dan moet je een PLF formulier invullen, dit formulier moet binnen 48 uur voor binnenkomst in België ingevuld zijn.

Canada

Huidige status: geel reisadvies

Het reisadvies voor Canada is geel. De grenzen zijn momenteel nog wel gesloten. De Canadese grenzen zijn vanaf 9 augustus geopend voor volledig gevaccineerde Amerikanen. Vanaf 7 september zijn de Canadese grenzen geopend voor andere landen, mits de covid-situatie gunstig blijft. De overheid van Canada heeft bekend gemaakt dat er een vaccinatieplicht worden ingevoerd voor onder andere alle vliegtuigpassagiers. Ze hopen de vaccinatieplicht zo snel mogelijk in te voeren, ze verwachten dit in de herfst en uiterlijk oktober in te voeren. 

Costa Rica

Huidige status: oranje reisadvies

Op dit moment is reizen naar Costa Rica niet mogelijk vanwege het reisadvies vanuit de Nederlandse overheid. Costa Rica heeft de grenzen per 1 augustus 2020 heropend voor internationale toeristen. Momenteel zijn de grenzen geopend voor toeristen die geen visum nodig hebben voor Costa Rica, waaronder Nederlanders. Wel zijn er enkele maatregelen bekend gemaakt waaraan toeristen zich moeten houden bij het bezoeken van Costa Rica. Zo moeten toeristen een vragenlijst invullen voor vertrek naar Costa Rica en een reisverzekering afsluiten die medische zorg vanwege het coronavirus of een onverwacht verlengd hotelverblijf dekt, deze polis dien je te tonen bij aankomst in Costa Rica. Je hoeft geen uitgebreide reisverzekering te hebben als je volledig gevaccineerd bent. Toeristen hoeven geen bewijs van een negatieve PCR-test of een vaccinatiebewijs te tonen bij het betreden van Costa Rica.

Cyprus

Huidige status: geel reisadvies

Het reisadvies voor Cyprus is geel. Reizigers uit Nederland worden vanaf 1 maart weer toegelaten op Cyprus, hiervoor dien je te voldoen aan een paar eisen. Wanneer je een reis maakt naar Cyprus ben je verplicht binnen 48 uur voor vertrek een Cyprus Flight Pass te hebben ingevuld. Bij aankomst in Cyprus dien je volledig gevaccineerd te zijn (geldig vanaf de dag van de 2e vaccinatie) of dien je 14 dagen of langer geleden het Janssen vaccin te hebben gehad. Je mag indien je nog niet volledig gevaccineerd bent bij aankomst ook een PCR-test aantonen, deze mag bij aankomst niet ouder zijn dan 72 uur. Indien je nog niet volledig gevaccineerd bent en bij aankomst een testuitslag aantoont, moet je bij aankomst op Cyprus nog een PCR-test laten afnemen, deze test moet je zelf betalen. De uitslag van deze test mag je op je verblijfplaats afwachten in thuisquarantaine. Je hoeft geen test te doen of vaccinatiebewijs te laten zien indien je niet langer dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona. Ook reizigers die volledig gevaccineerd zijn kunnen bij aankomst in Cyprus gevraagd worden om een PCR-test te doen. 

Frankrijk

Huidige status: geel reisadvies

Het reisadvies voor Frankrijk is geel. Frankrijk heeft vanaf 9 juni de grenzen heropend voor buitenlandse toeristen, mits zij een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of negatief testbewijs kunnen laten zien. Vanaf 30 juni geldt er geen avondklok meer en in de zomer zijn de terrassen en dergelijke weer geopend. De toegangeisen vind je via de volgende link: https://www.simi-reizen.nl/frankrijk/toegangseisen-frankrijk.html

Griekenland 

Huidige status: geel reisadvies 

Het reisadvies voor Griekenland is geel. Griekenland is momenteel geopend voor EU-toeristen. Toeristen vanuit EU-landen kunnen weer reizen naar Griekenland, zonder quarantaineverplichting. De toegangseisen voor Griekenland vind je via de volgende link: https://www.simi-reizen.nl/griekenland/up-to-date-toegangseisen-griekenland.html De Griekse overheid neemt de kosten voor een eventuele ziekenhuisopname of verblijf in een coronahotel dit reisseizoen weer voor zijn rekening.

Ierland

Huidige status: geel reisadvies

Voor Ierland geldt vanaf 15 mei een geel reisadvies. Ierland is vanaf 19 juli geopend voor toeristen uit de EU, het VK en de VS. Vanaf dan hoef je niet meer in quarantaine bij aankomst in Ierland. De toegangseisen voor Ierland vind je via de voglende link: https://www.simi-reizen.nl/ierland/toegangseisen-ierland-reizen.html

Italië

Huidige status: geel reisadvies

Het reisadvies van Italië is geel. Vanaf 21 juni zal er in Italië is er geen avondklok meer van kracht. De winkels, restaurants, terassen, stranden en musea zijn geopend. De toegangseisen voor Italië vind je via de volgende link: https://www.simi-reizen.nl/italie/toegangseisen-italie.html

Jordanië

Huidige status: geel reisadvies

Het reisadvies voor Jordanië is geel. Jordanië heeft de grenzen voor internationaal toerisme op 8 september 2020 heropend. Voordat je naar Jordanië reist moet je je aanmelden bij de Jordaanse overheid, dit kan via een formulier op de website van de Jordaanse overheid. Na registratie krijg je een bevestiging met een QR code, de QR code moet je laten zien voor vertrek naar Jordanië. Op basis van je registratie, waarin je ook kunt aangeven of je gevaccineerd bent, krijg je de inreisvoorwaarden te zien. Voor vertrek naar Jordanië moet je een negatieve PCR-test hebben, deze mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek naar Jordanië. Daarnaast heb je een bewijs van een zorgverzekering nodig voor vertrek naar Jordanië. Bij aankomst in Jordanië wordt op het vliegveld opnieuw een PCR-test afgenomen, tenzij je volledig gevaccineerd bent. De kosten van deze test zijn voor eigen rekening (28 Jordaanse Dinar). Je ontvangt de uitslag van de test per mail, je mag de uitslag afwachten in je accommodatie. 

Kroatië

Huidige status: geel reisadvies

Het reisadvies voor Kroatië geel. Bij terugkeer vanuit Kroatië naar Nederland, moet je vanaf 21 augustus een geldig coronabewijs laten zien. Vanaf 1 april mogen toeristen weer Kroatië binnen reizen. De toegangseisen voor Kroatië vind je via de volgende link: https://www.simi-reizen.nl/kroatie/up-to-date-toegangseisen-kroatie.html

Malediven

Huidige status: oranje reisadvies

Vanaf 15 juli 2020 heeft de Malediven de grenzen heropend voor internationaal toerisme. De grenzen zijn weer open voor alle nationaliteiten. Je krijgt een visum bij aankomst op de Malediven als je aan enkele eisen voldoet. Zo zijn reizigers zijn verplicht het resultaat van een negatieve coronatest te tonen bij aankomst, deze test mag niet ouder dan 72 uur voor vertrek naar de Malediven zijn. Reizigers die al ten minste 14 dagen voor aankomst op de Malediven volledig gevaccineerd zijn hoeven bij aankomst geen negatief testresultaat te laten zien, zij kunnen hun vaccinatiebewijs tonen. Daarnaast dien je bij aankomst je bevestigde hotelreservering in een geregistrerde toeristenfaciliteit laten zien, deze reservering moet voor de gehele periode van je verblijf zijn. Alle reizigers dienen ook binnen 24 uur voor aankomst op de Malediven een Traveler Health Declaration in te vullen voor het reizen naar de Malediven. De uitslag van de negatieve PCR-test moet samen met het ingevulde Traveler Health Declaration formulier online ingediend worden binnen 24 uur voor aankomst op de Malediven, dit kan via het portal IMUGA. Op de Malediven geldt geen quarantaineverplichting. Het reisadvies voor de Malediven vanuit de Nederlandse Overheid is oranje.

Marokko

Huidige status: oranje reisadvies

Voor Marokko geldt een oranje reisadvies. Marroko staat vanaf 15 juni weer Nederlandse reizigers toe. Marokko heeft besloten om open te gaan voor gevaccineerde reizigers zonder testvereisten. Als reizigers uit landen komen die op de "A-lijst" staan, waaronder Nederland, hoeven ze alleen een bewijs van vaccinatie te tonen bij aankomst in Marokko. De laatste vaccinatie dient meer dan 14 dagen te zijn gedaan. Reizigers die naar Marokko reizen en nog niet volledig gevaccineerd zijn dienen bij aankomst in het land het bewijs van een negatieve PCR-test te tonen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek naar Marokko, hierbij geldt het moment van afname. Reizigers moeten daarnaast ook een Public Health Passenger Form aantonen bij aankomst in het land. 

Noorwegen 

Huidige status: geel reisadvies

Voor Noorwegen geldt een geel reisadvies. Bij terugkeer vanuit Noorwegen naar Nederland moet je vanaf 21 augustus een geldig coronabewijs laten zien. Volledig gevaccineerde reizigers of reizigers die in de afgelopen 6 maanden corona hebben gehad kunnen naar Noorwegen reizen met de CoronaCheck-app. Reizigers zijn volledig gevaccineerd als ze de 2e vaccinatie langer dan 1 week geleden hebben gekregen, voor het Jansen-vaccin geldt langer dan 3 weken geleden. Deze reizigers hoeven niet in quarantaine en hoeven ook geen test te doen bij aankomst in Noorwegen. 

Oostenrijk

Huidige status: geel reisadvies

Het reisadvies voor Oostenrijk is geel. De toegangseisen voor Oostenrijk vind je via de volgende link: https://www.simi-reizen.nl/oostenrijk/toegangseisen-oostenrijk-corona.html

Schotland - Verenigd Koninkrijk

Huidige status: oranje reisadvies 

Het reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk is oranje. 

Vanaf 2 augustus hoeven volledig gevaccineerde toeristen uit onder andere de EU niet meer in quarantaine bij aankomst in Engeland en Schotland. Het is mogelijk om Engeland en Schotland in te reizen met de CoronaCheck-app. Bij aankomst in het VK blijft het laten zien van een negatieve (snel)test verplicht, deze test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen.

Voor het reizen naar het Verenigd Koninkrijk dien je een Passenger Locator Form in te vullen. Bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk moeten reizigers verplicht in quarantaine. Voor vertrek naar het VK dien je een testafspraak te maken voor dag 2 en dag 8 van de quarantaine in het VK. Het bewijs van de geboekte testen moet je laten zien bij binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk. Voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn geldt een uitzondering op de quarantaineverplichting. Reizigers die volledig gevaccineerd zijn dienen op of voor dag 2 nog wel een test te doen.

Servië

Huidige status: geel reisadvies

Het reisadvies van Servië is geel. Reizigers naar Servië moeten bij aankomst een negatieve uitslag van een PCR-test tonen, de test mag niet ouder zijn dan 48 uur bij aankomst in Servië.

Slovenië 

Huidige status: geel reisadvies

Het reisadvies voor Slovenie is geel. Vanaf 29 augustus moet je bij terugkeer uit Slovenië naar Nederland een coronabewijs laten zien. De toegangeisen voor Slovenië vind je via de volgende link: https://www.simi-reizen.nl/slovenie/toegangseisen-slovenie.html

Sri Lanka

Huidige status: oranje reisadvies

Sri Lanka heeft de grenzen heropend voor internationaal toerisme. Toeristen moeten zich bij een bezoek aan Sri Lanka aan enkele inreisvereisten houden. Voorafgaand je reis dien je een visum aan te vragen voor Sri Lanka. Voor het verkrijgen van het visum is het noodzakelijk om in bezit te zijn van een vooraf bevestigde boeking bij een door de overheid van Sri Lanka goedgekeurd hotel voor maximaal 14 dagen, een hotel in categorie Level 1. Daarnaast moet je een lokale reisverzekering afsluiten voor een periode van een maand (USD 12), dit kan via een speciale website van de overheid van Sri Lanka. Je moet ook voorafgaand betalen voor je PCR-tests ter plaatse (USD 40 per test). Als je verblijf 5 of meer dagen duurt betaal je voor 2 tests, 1 test bij aankomst en 1 test bij het verlaten van Sri Lanka. Bij aankomst in Sri Lanka moet je ook een bewijs tonen van een negatieve PCR-test die binnen 72 uur voor vertrek naar Sri Lanka is afgenomen. Daarnaast moet je bij aankomst een ingevuld Health Declaration Form laten zien.

Volledig gevaccineerde reizigers, die tenminste 14 dagen geleden de 2e dosis hebben gekregen, moeten bij aankomst een PCR-test laten afnemen en verblijven in een door de overheid van Sri Lanka goedgekeurd hotel. Zij dienen in dit hotel te verblijven totdat de test is afgenomen en de uitslag bekend is. Als de uitslag negatief is mogen zij het hotel verlaten en vrij reizen door Sri Lanka. 

Tijdens je verblijf in één van de overheid aangewezen hotels mag je 17 goedgekeurde toeristische bezienswaardigheden bezoeken. Na de eerste 14 dagen in Sri Lanka mag je vrij door het land reizen.

Spanje

Huidige status: geel reisadvies

De grenzen van Spanje zijn geopend voor inwoners uit EU-landen. Het reisadvies voor heel Spanje is geel. Je kunt naar Spanje reizen met het coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat).

Thailand

Huidige status: oranje reisadvies

Het reisadvies van Thailand is oranje. Als reiziger kun je niet meer zomaar naar Thailand reizen. Voordat je je reis plant en vliegticket boekt dien je eerst contact op te nemen met de ambassade of je toegelaten wordt en of je een visum nodig hebt. Je krijgt alleen toegang tot Thailand wanneer je in bezit bent van een Certificate of Entry (COE), deze wordt door de Thaise autoriteiten afgegeven. Daarvoor moet je je voor vertrek registreren bij de Thaise overheid. Bij aankomst in Thailand moet je (ook als je volledig gevaccineerd bent) verplicht 14 dagen in quarantaine in een daarvoor ingericht hotel. De kosten voor het quarantainehotel zijn voor eigen rekening.

Er is bekend gemaakt dat Thailand van plan is om de hoofdstad Bangkok en andere populaire toeristische bestemmingen vanaf oktober te heropenen. 

Verenigde Staten

Huidige status: geel reisadvies

Het reisadvies voor de Verenigde Staten is geel. Op dit moment zijn toeristische reizen niet mogelijk, alleen Amerikaanse burgers, ingezetenen van de VS die een permanente geldige verblijfsvergunning voor de VS hebben en hun directe familieleden, diplomaten of stafleden van internationale organisaties mogen de VS inreizen. De grenzen van de VS blijven voor Canada en Mexico sowieso tot tenminste 21 september 2021 gesloten. De bestaande reisbeperkingen naar de Verenigde Staten worden op korte termijn nog niet opgeheven. In september of later wordt deze beslissing herzien. 

Vietnam

Huidige status: oranje reisadvies

Op dit moment is inreizen niet mogelijk. Voor bijna alle buitenlandse reizigers geldt een algemeen inreisverbod, toeristische reizen zijn verboden. Vietnam biedt momenteel alleen toegang aan o.a. diplomaten, investeerders, experts, managers, hooggekwalificeerde werknemers en hun familieleden en aan Vietnamezen die naar huis terugkeren. Iedereen die wordt toegelaten krijgt bij binnenkomst in Vietnam een medische test en moet daarnaast verplicht 21 dagen in quarantaine in een door de lokale overheid toegekende locatie. De kosten van deze quarantaine zijn voor eigen rekening. Na de quarantaineverplichting in het hotel wordt de quarantaine verlengd met 1 week van thuisquarantaine en zelfmonitoring. Tijdens de quarantaineperiode word je regelmatig getest op corona.

Vietnam zal in oktober heropenen voor internationale toeristen die volledig gevaccineerd zijn. In eerste instantie zal Vietnam het eiland Phu Quoc voor de zuidkust van Vietnam heropenen. Het eiland heropent voor een proefperiode van 6 maanden om zodoende de economie te stimuleren. Ondanks dat reizigers volledig gevaccineerd zijn, moeten zij bij aankomst ook een negatieve PCR-test aantonen. 

Zweden

Huidige status: zweden reisadvies

Het reisadvies voor Zweden is geel. Je kunt naar Zweden reizen met een vaccinatiecertificaat, negatieve test of herstelbewijs (Digitaal Corona Certificaat). Je mag naar Zweden reizen indien je tenminste 14 dagen of langer geleden een 1e dosis hebt ontvangen van een vaccin, in bezit bent van een negatieve test (antigeen, PCR, LAMP of TMA) die bij aankomst in Zweden niet ouder is dan 72 uur of als je in bezit bent van een herstelbewijs dat aantoont dat je tenminste 11 dagen en niet langer dan 180 dagen geleden positief bent getest op corona. Bij aankomst in Zweden hoef je niet in quarantaine.

terug naar blogs

Meer lezen