Costa Rica en Corona - wanneer kunnen we weer?

Costa Rica en Corona - wanneer kunnen we weer?

Costa Rica is voor Simi al jaren een enorm succesvolle reisbestemming. Onze groepsreizen Costa Rica zijn afwisselend, met veel inbegrepen excursies. Reizigers zijn tussen de 18 en 39 jaar oud. Hoewel geen singlereizen, reist het overgrote deel van de groep solo en boekt alleen. Tijdens de groepsreizen ontstaan vaak goede vriendschappen en zorgen voor een onvergetelijke vakantie. 

Costa Rica in tijden van corona

Net als veel andere landen is Costa Rica lang gesloten geweest voor buitenlandse bezoekers. Inmiddels is het voor toeristen weer toegestaan om Costa Rica te bezoeken. Om Costa Rica binnen te mogen moet je de volgende dingen ondernemen:

  1. Het is verplicht om een reisverzekering te hebben die medische kosten dekt. We raden aan deze via de Costa Ricaanse INS te regelen. Deze verzekering dekt namelijk expliciet de kosten gerelateerd aan medische kosten ivm corona. De regering in Costa Rica heeft hiervoor zelf een verzekeringspolis ontwikkeld die we je aanraden. 
  2. Een negatieve covid-test die binnen 72 uur voor aankomst in Costa Rica is afgenomen. Het gaat hier om een PCR-RT test. 
  3. Elke reiziger moet een pase de salud invullen. Dit is een soort gezondheidsverklaring.

Op deze website kun je zowel de verzekering als de verklaring invullen. 

costa rica

Reisadviezen Buitenlandse Zaken

Op dit moment, 15 oktober 2020 is het reisadvies voor Costa Rica nog oranje (alleen noodzakelijke reizen). We verwachten ook niet dat dit gezien onze eigen Nederlandse situatie snel zal wijzigen.

We hebben echter goede hoop dat zodra het aantal besmettingen in Nederland teruggelopen is en de situatie weer meer onder controle is, Costa Rica 1 van de eerste landen zijn waar het reisadvies zal worden versoepeld. Dat zal ongetwijfeld niet voor 2021 zijn, maar de combinatie van een verplichte verzekering en een negatieve corona-test zijn belangrijke voorwaarden voor het herstellen van het toerisme.

Safe travels

De WTTC (de wereld toerisme organisatie) heeft Costa Rica als veilige bestemming bestempeld. De voorzorgsmaatregelen in combinatie met strakke protocollen zorgen dat Costa Rica straks weer verantwoord toeristen kan ontvangen. Vanaf november 2020 wordt het vliegverkeer naar Costa Rica weer opgeschaald door verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Wat nu als....

Stel dat je naar Costa Rica mag (als het reisadvies is aangepast naar geel) en je loopt tijdens je rondreis onverhoopt toch corona op? In dat geval dekt de Costa Ricaanse verzekering die je afgesloten hebt de kosten voor het hotel en extra kosten. Het zorgstelsel van Costa Rica behoort tot de beteren in Zuid-Amerika. Er is veel kennis voorhanden en het niveau is goed. Wel wordt niet overal even goed Engels gesproken. 

En wat nu als het reisadvies weer aangepast wordt naar oranje terwijl je in Costa Rica bent? In principe kunnen we onze groepsreis dan gewoon af maken. De situatie is nu anders dan in maart, toen er plotsklaps van alles wijzigde. Toen was vooral het vliegverkeer en het sluiten van luchtruimen een groot probleem. Inmiddels zullen luchtruimen niet zomaar weer gesloten worden. Bij een wijzigend reisadvies overleggen we altijd met de groep wat raadzaam en verstandig is. Het hangt ook af van hoe het reisadvies tot stand komt en wat de exacte inhoud van het advies is.

groepsreizen costa rica

Waarom reizen naar Costa Rica?

Nu het leuke deel! Onze groepsreizen Costa Rica zijn al jaren heel populair. De unieke natuur met bijzondere dieren en planten, het tropische klimaat en de afwisseling in het landschap zijn goede redenen om Costa Rica te bezoeken. 

Tijdens onze groepsreis gaan we raften, bezoeken we verschillende populaire plekken zoals het Nationaal Park Arenal en meer. De prachtige stranden, vulkanisch gebied en de jungle zorgen voor een perfecte mix voor een avontuurlijke vakantie. 

Je reist met mensen tussen de 18 en 39 dus je bent altijd met een levendige groep reisgenoten op pad. 

 

 

terug naar blogs