Costa Rica groepsreis: de 3 grootste hoogtepunten

Costa Rica groepsreis: de 3 grootste hoogtepunten

Verre groepsreizen Singlereizen

Costa Rica is een van Simi’s enorm populaire groepsreizen. De gezelligheid met de reisgroep van de rondreis Costa Rica, de prachtige stranden, de vele dieren, het tropische weer, de gastvrije bevolking en de bijzondere natuurgebieden maken Costa Rica een land en een groepsreis om nooit meer te vergeten. We nemen je in deze blog mee naar de hoogtepunten van het land en de groepsreis Costa Rica! 

De 3 grootste hoogtepunten van Costa Rica 

Ondanks dat Costa Rica gigantisch veel mooie plekjes heeft om te bezoeken, hebben we een selectie voor je gemaakt van de 3 absolute hoogtepunten die niet mogen ontbreken tijdens je groepsreis Costa Rica!

1. National Park Tortuguero

Een van de mooiste natuurgebieden van Costa Rica is Tortuguero National Park. Bijzonder aan dit natuurgebied is niet alleen de hoeveelheid dieren die hier voorkomen, maar ook dat het park een combinatie biedt van zowel een dichte jungle als een prachtig strand. Tortuguero heeft haar naam te danken aan de vele zeeschildpadden die hier leven. Daarover later meer!

Het park ligt aan de zee en bestaat vooral uit natuur. Er zijn zo goed als geen wegen, dus je kent er enkel met de boot of met een klein vliegtuig komen. Wij gaan voor de meest avontuurlijke optie tijdens de Costa Rica groepsreis en varen dwars door de ongerepte natuur naar onze accommodatie in het park.

Daarnaast opgenomen in het reisprogramma  van de reis naar Costa Rica is een boottocht waarbij we verschillende mooie plekken bezoeken in Tortuguero National Park. Met een beetje geluk, spotten we ook nog wat dieren! Dieren die hier voorkomen zijn onder andere leguanen, kaaimannen, apen en zelfs luiaards. Ook zijn er prachtige vogelsoorten met de meest bijzondere kleuren. Ogen open dus en als je iets meer geluk wilt hebben; mond dicht ;-). 

Terug naar de schildpadden, hetgeen waar National Park Tortugeuro het meest bekend om staat! In Costa Rica komen vijf verschillende schildpadsoorten voor. Vier hiervan komen voor in Tortuguero, waarbij met name de groene zeeschildpad en de lederschildpad vaak worden gespot. Deze soorten broeden hier op het strand. Van februari/maart tot en met mei/juni legt de lederschildpad eieren. De soepschildpad doet dit vanaf juni tot en met augustus/september. Hoe dit werkt? De mama schildpadden maken met de achterste zwemvliezen een gat in het zand waar ze vervolgens de eieren in leggen. Daarna bedekken de mama schildpadden het nest met zand en dan is het tijd om terug de zee in te gaan. 

In juli en augustus worden vervolgens de meeste baby schildpadjes geboren en van eind september tot begin december lopen ze naar de zee. Schildpadden komen pas na 45 tot 75 dagen uit het ei! Ben je ergens tussen juli en oktober mee op groepsreis Costa Rica? Dan is het mogelijk een turtle night bij te boeken, waarbij je op afstand van de dieren deze bijzondere bezigheid kunt bewonderen. Dit mag enkel met een gids, omdat de gids instructies kan geven hoe we de schildpadden niet storen tijdens het broedproces of het lopen naar de zee. Soms is er geen enkele schildpad, maar als ze er zijn (meestal!), zijn dit vaak honderden in één keer. 

Tips Tortuguero National Park:

 • Kijk tijdens de boottocht vooral ook uit naar omgevallen bomen, dit is een van de lievelingsplekjes van de krokodil. 
 • Hoewel je tijdens je verblijf wel kunt genieten van het strand (oppassen tijdens het lopen voor schildpadden en nestjes!), is zwemmen zeer sterk af te raden. De zee kan hier erg wild zijn en daarnaast is hier sprake van stroming, haaien en barracuda's. Zoek het gevaar niet op en houd het in dit gebied lekker bij het zwembad van de accommodatie tijdens je reis naar Costa Rica.
 • Zes van de zeven schildpadsoorten worden bedreigd. Met name vanwege de vervuilde oceanen, het verstrikt raken in netten, dat er souvenirs van ze worden gemaakt en dat er steeds minder stranden zijn om op te broeden. Ga je mee met de turtle night, dan zal de gids je informeren hoe we de schildpadden kunnen zien op een manier dat we ze niet verstoren. Graag je oplettendheid hiervoor!
 • Waarom geen licht gebruiken als je een schildpad ziet? Baby schildpadden worden aangetrokken door het licht en kruipen daardoor verder weg van de zee af richting het licht. Ze raken gedesoriënteerd en de kans op overleven is vervolgens zeer klein. Ook mag je de weg naar zee nooit blokkeren.
 • Neem een fototoestel mee tijdens de reizen naar Costa Rica!

Boottocht Costa Rica rondreis Schildpadden Costa Rica rondreis

2. Vulkaan Arenal en stadje La Fortuna

Tijdens de Costa Rica groepsreis verblijven we ook in La Fortuna, een stadje aan de voet van de vulkaan Arenal. La Fortuna is een stadje met heerlijk veel activiteiten mogelijkheden. Het is een van de outdoor stadjes van Costa Rica. Vanaf hier worden activiteiten georganiseerd zoals wandelen over hangbruggen, paardrijden, ziplinen, wakeboarden en bezoeken van het nationale park Parque Nacional Volcán Arenal. Dit park omvat de Arenal vulkaan, de Chato vulkaan en het tropische regenwoud. Ook kun je optioneel ervoor kiezen om in de middag de thermale bronnen van het stadje te bezoeken tijdens de rondreis Costa Rica, of gewoon te hangen bij het zwembad uiteraard.

In de meeste gevallen slapen we redelijk dichtbij de La Fortuna waterval. Mocht je deze willen bezoeken, dan zal je een stukje moeten klimmen en dalen, maar uiteindelijk is het het waard. Entree kost 17 dollar en daarvoor mag je de waterval aanschouwen en vlakbij de waterval zwemmen.

Een hike langs de vulkaan Arenal is bij je reissom inbegrepen en absoluut een must do in Costa Rica. Omdat de vulkaan actief is, mag je niet klimmen op de vulkaan zelf, maar mag je er wel langs hiken. Niet perse vervelend, want het is ook prachtig om de vulkaan van een afstand te bewonderen in volle glorie. De vulkaan is maar liefst 1.675 meter hoog. We wandelen tijdens je reis naar Costa Rica de Mirador 1968 trail. Deze heet zo omdat we deels wandelen over de opgedroogde lava gesteente van de uitbarsting in 1968. Daarnaast loop je deels door het regenwoud en heb je een prachtig uitzicht over de vulkaan. Echt iets van je rondreis Costa Rica om nooit meer te vergeten!

Tips Arenal vulkaan en La Fortuna:

 • Overweeg je optioneel te gaan ziplinen bij La Fortuna tijdens je rondreis Costa Rica? De ziplines tijdens de canopy-tour in Monteverde worden door de meeste mensen spectaculairder gevonden, maar mocht je ziplinen erg leuk vinden, dan kun je natuurlijk voor beiden gaan! De canopy tour bij Monteverde is echter al inbegrepen bij de reissom van de reizen naar Costa Rica.
 • Overweeg je een optionele tour te boeken waarbij je naar de hangbruggen gaat? De hangbruggen in dit gebied vinden de meeste mensen de mooiste van Costa Rica.
 • Vanwege de verschillende ondergronden en bescherming van de enkels is het een aanrader om hoge wandelschoenen of bergschoenen mee te namen tijdens de groepsreis Costa Rica waar je fijn op kunt lopen. We snappen dat je er niet aan wilt denken en dat de kans al heel klein is, maar ook is de kans minder groot op slangenbeten. Better safe than sorry!
 • Neem opnieuw je fototoestel mee!

Vulkaan Arenal Costa Rica groepsreis Vulkaan Arenal reis naar Costa Rica

3. Het nevelwoud van Monteverde

Speciaal voor een spectaculaire canopy-tour reizen we tijdens de Costa Rica groepsreis af naar Monteverde in Costa Rica. Dan moet deze wel heel spectaculair zijn, niet? Bij Monteverde kun je een prachtig nevelwoud vinden met een gigantische biodiversiteit. Het heet een nevelwoud, omdat er vaak nevel hangt tussen de bomen. Dit maakt het een hele bijzondere plek.

Net als in La Fortuna, zijn daarom vanuit Monteverde heel veel outdoor activiteiten mogelijk. Wij ondernemen tijdens de Costa Rica groepsreis de canopy tour, die inbegrepen is bij je reissom. Tijdens een canopy tour ga je ziplinen door het woud. Als je ooit in Monteverde bent, mag je dit absoluut niet overslaan.

Voel je een echt jungle dier en vlieg op tientallen meters hoogte over de boomtoppen heen! Soms zelfs op meer dan 100 meter hoogte. Ideaal aan de canopy tour is dat terwijl je iets doet waarbij adrenaline om de hoek komt kijken, je ook een prachtig mooi uitzicht hebt over het nevelwoud. Voor wie durft, is er aan het einde van de tour ook de tarzan schommel, waarbij je aan een lang touw slingert op ongeveer 60 meter hoogte. Een beetje spannend wellicht, maar wel iets van je rondreis Costa Rica wat je heel lang bij zal blijven!

Tips Monteverde:

 • Heb je last van hoogtevrees? Overweeg dan alsnog om de activiteit te proberen tijdens de groepsvakantie. We merken dat bij onze reisgroepen reizigers vaak hun grenzen hebben weten te verleggen door elkaar wat moed in te spreken. 
 • Heb je last van wagenziekte? De rit van La Fortuna naar Monteverde is best wel slingerend. Reisziekte pilletjes kunnen misschien vandaag geen kwaad.
 • Heb je een GoPro? Het kan een leuk idee zijn om deze mee te nemen en na te vragen of het mogelijk is om deze aan de helm te bevestigen.

Canopy tour Costa Rica rondreis Groepsreizen Costa Rica

Meer must do's Costa Rica

Naast bovenstaande gebieden en mogelijkheden heeft Costa Rica natuurlijk nog ontzettend veel meer te bieden. Costa Rica heeft een oppervlakte van 51.100 km2 en is dus net wat groter dan Nederland (411.500 m2). Waar wij stranden, bossen en heuvels hebben, heeft Costa Rica natuurlijk een veel meer veelzijdige natuur en biodiversiteit. Wat zijn nog meer must do's als je gaat reizen naar Costa Rica?

Slapen bij een lokale familie

Een absolute aanrader is om een keer te slapen bij een lokale familie. Je leert een land echt kennen door de gastvriendelijke locals te ontmoeten. Dit hebben we dan ook zeker opgenomen in het reisprogramma van de Costa Rica groepsreis.

De hoofdstad verkennen

Als je in een bijzonder land bent, dan is het vaak ook leuk om de hoofdstad mee te pakken We verblijven kort in San José tijdens de eis naar Costa Rica. Het is niet een van de mooiste steden ter wereld, maar je kunt er zeker goed genieten van de architectuur en de koffie.

Zwemmen en uitgaan bij Samara

Tijdens de rondreis Costa Rica verblijf je drie nachten in Samara, aan de westkust van Costa Rica. Hier kun je een prachtig witbruin strand vinden met mooie palmbomen en zwemmen is hier mogelijk! Uitgaan kan bijvoorbeeld bij Tubanuco (op donderdagen en vrijdagen feest op het strand) en Arriba. Bij het restaurant Coco's hebben ze vaak vanaf 6 uur happy hour met lekkere pizza's. Een suggestie is om gewoon rond te lopen en te kijken waar het gezellig is, soms hebben ze ook karaoke feestjes hier.

Doe een latin dansles

Oké, dansen is misschien niet de hobby van iedereen, maar als je dan toch in Latijns-Amerika bent, dan hoort een latin dansles er wel bij! We doen het rustig aan en je leert de basis van de dans tijdens de groepsreis Costa Rica. Er zijn vijf latin dansstijlen dus we houden het nog een beetje spannend voor je wat voor dans je gaat leren!

Raften op de Pacuare

De Pacuare rivier in Costa Rica is een van de beste rivieren om op te raften. Let's go for it! Tijdens de Costa Rica groepsreis is dit opgenomen in je reisprogramma. Tijdens de adrenaline kicks is het zeker een aanrader om om je heen te blijven kijken, want om je heen zie je het regenwoud en soms ook watervallen. Met veel geluk zien we mooie vogels of zelfs apen tijdens de rafttocht. 

Raften Pacuare Costa Rica rondreis Samara Beach Costa Rica groepsreis

Waneer kan ik mee met de groepsreis Costa Rica?

Helemaal fan van deze prachtige groepsreis Costa Rica? Dat begrijpen we maar al te goed. Je kunt meereizen met deze 16-daagse rondreis Costa Rica op 14 februari en 13 april 2022! Deze groepsreizen zijn al te boeken. De andere vertrekdata zijn boekbaar vanaf 2 januari. Het gaat hierbij om 11 mei, 4 juli, 6 september en 21 september 2022.

Costa Rica is een zeer populaire groepsreis, dus wees er op tijd bij. Je kunt je via de reispagina onder het tabje data/prijzen opgeven voor de reminder. Dan ontvang je kort voor 2 januari een mailtje van ons. Je mailadres zal daarna door ons worden verwijderd en wordt enkel gebruikt voor je reminder. Zodoende weet je dat je er op tijd bij bent om je favoriete vertrekdatum te kiezen van de Costa Rica groepsreis. Helemaal nu je hebt gelezen over de turtle tour natuurlijk ;-). Bekijk ook onze andere verre groepsreizen!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.