Culturele groepsreizen 2022

Culturele groepsreizen 2022

Singlereizen Tips en adviezen

Behalve een groot aantal actieve groepsreizen boek je bij Simi ook verschillende culturele groepsreizen. Bij onze meer op cultuur gerichte rondreizen kun je rekenen op een groot aantal excursies die je kennis laten maken met de geschiedenis, cultuur en gebruiken van een land of regio. Hieronder vind je een aantal van onze meest populaire cultureel gerichte groepsreizen. 

Groepsreis Italië

Als het over geschiedenis en cultuur gaat is Italië een logische keuze. Tijdens onze groepsreis Toscane maak je kennis met een aantal van de mooiste plekken van Italië. Zo bezoeken we de indrukwekkende stad Florence waar we een rondleiding door de stad krijgen, maken kennis met lokale gerechten tijdens speciaal voor ons georganiseerde uitjes, maken enkele prachtige wandelingen door oude steden en bezoeken natuurlijk hoogtepunten als Pisa en Sienna.

De tuinen van Villa Torrigiani en Villa Garzoni waar we brunchen en een wijnproeverij op het programma hebben staan maken je Italië rondreis helemaal compleet. We weten zeker dat je van deze unieke rondreis volledig uitgerust terug komt. Het hotel waar we tijdens deze groepsreis verblijven beschikt over een buitenzwembad trouwens! 

Expert in groepsreizen jongeren

Simi is de grootste aanbieder van groepsreizen voor jongeren tussen de 18 en 32 jaar oud. Als je een reis boekt bij Simi weet je zeker dat je altijd een volledig avontuur boekt. Wij zoeken de regeltjes uit, wij houden ons bezig met de voorbereiding. Het enige dat jij hoeft te doen is tijdig te boeken. Je kunt altijd voor vertrek kennismaken met je reisgenoten. Veel van onze groepen doen dat ook voor vertrek al. Een groepsreis is altijd inclusief vervoer, verblijf en activiteiten. 

Groepsreizen Andalusië - Spanje

Zuid-Spanje is een regio die bol staat van de interessante historische feiten. Of het nu gaat om de Romeinen, Ottomanen, heroveringen en spannende verhalen: het zuiden van Spanje heeft alles. 

We hebben hier een groepsreis ontwikkeld die je meeneemt naar verschillende steden met elk een eigen interessante achtergrond. We combineren rondleidingen met tijd om zelf dingen te ontdekken. We bezoeken onder andere Granada, Sevilla, Córdoba en Cadiz tijdens deze rondreis. 

Tijdens deze reis verblijf je in goede hostels en hebben we gekozen voor een aantal prachtige rondleidingen die je meer te weten laten komen over de regio. Natuurlijk hebben we, nu je zo dicht bij de Costa del Sol bent, ook een dagje ingepland waarin je gewoon lekker aan het strand kunt liggen. 

Zoals je zult merken combineren we onze culturele uitstapjes graag met tijd voor jezelf en tijd om ook volop te genieten van het gebied waar je op dat moment bent. Ontdek Andalusië! 

groepsreizen andalusie

Rondreizen Noord-Griekenland

Het noorden van Griekenland is een ontzettend interessant gebied. Deze reis begint en eindigt in Thessaloniki en brengt je onder andere naar de heilige berg Olympus en het imposante Meteora. Tussendoor staan enkele leuke activiteiten op het programma. 

Deze vakantie is meer een mix tussen een culturele en een actieve vakantie, maar is een ideale manier om het prachtige Griekenland te verkennen. 

culturele reis griekenland

Culturele groepsreizen buiten Europa

Niet alleen binnen Europa, maar ook daarbuiten, reis je met Simi naar de mooiste bestemmingen. Hoewel al onze reizen buiten Europa wel een beetje cultuur bevatten natuurlijk, zijn er een aantal reizen die bovengemiddeld cultureel ingesteld zijn. 

De top 3 van verre culturele groepsreizen:

  1. Cuba
  2. Jordanië
  3. Marokko

Culturele groepsreis Cuba

Cuba. Een land dat tot de verbeelding spreekt. Rum, sigaren en oude auto's zijn de meest bekende beelden die mensen bij Cuba hebben. Onze groepsreizen Cuba zijn de meest avontuurlijke die je kunt vinden, waarbij we met Russische 4x4 jeeps het land ontdekken. De prachtige kleuren, het heerlijke klimaat en het bijzondere van het bezoeken van een communistisch land zorgen voor een onvergetelijke en unieke rondreis. Deze rondreis boek je nergens anders en is avontuurlijker dan veel andere verre reizen, juist omdat in Cuba alles anders kan lopen dat we vooraf plannen. 

Boek deze groepsreis dus als je interesse hebt in het land, de mensen én een flexibele avonturier bent die wel van een uniek land houdt. Natuurlijk bezoeken we de hoofdstad Havana en krijgen hier een rondleiding met een oude Amerikaanse auto, maar we doen nog veel en veel meer. We verblijven enkele dagen bij locals thuis, hebben een salsales op de planning staan, bezoeken Trinidad en sluiten de rondreis af met een all inclusive resort aan het strand. 

We weten zeker dat Cuba na jouw bezoek aan dit bijzondere land een speciaal plekje in je hart krijgt! 

groepsreis cuba

Groepsreis Jordanië

Jordanië ligt slechts een uurtje of vijf vliegen van Nederland af, maar is een geheel andere, nieuwe en bijzonder mooie wereld. Met deze culturele rondreis boek je een groepsreis Jordanië die je zowel een inkijk geeft in de bijzondere geschiedenis van het land als in de cultuur. Jordanië is een Islamitisch land met prachtige moskeën, unieke overblijfselen uit de Romeinse tijd en indrukwekkende archeologische plekken als Petra. 

Voor iedereen met een interesse in geschiedenis en cultuur is een bezoek aan Jordanië een must. Jordanië is politiek stabiel, heeft een goede infrastructuur gericht op toerisme en is makkelijk bereisbaar. Natuurlijk hebben we ook tijdens deze reizen verschillende activiteiten op het programma staan, waaronder het drijven in de dode zee, snorkelen over de rode zee en nog veel meer. Je boekt dus niet alleen een culturele vakantie, maar ook nog eens een heel afwisselende. 

Jordanie groepsreizen

Ontdek het gastvrije Marokko

Tijdens deze groepsreis Marokko dompelen we je onder in de gastvrije Marokkaanse cultuur. We bezoeken kleine dorpjes die tot tien jaar geleden niet beschikten over elektriciteit en waar het leven in vrijwel alle opzichten nog helemaal authentiek is. We eten bij locals, slapen bij locals en bezoeken prachtige plekken op het Marokkaanse platteland. We maken trekkings en wandeltochten door unieke gebieden en bezoeken verschillende kasba's die al duizenden jaren dienst doen als verzamelplekken voor mensen op doorreis. Het prachtige Atlas-gebergte is het decor van een groot deel van deze reis, dat met bergen van 4000 meter hoog een indrukwekkende bergketen is. 

Natuurlijk maken we ook kennis met de lokale gerechten en zul je genieten van onverwachte maaltijden, interessante ontmoetingen en fascinerende wandeltochten. 

groepsreis marokko

Meer culturele reizen? 

Bij vrijwel al onze groepsreizen maak je kennis met lokale gebruiken en krijg je een inkijkje in de lokale cultuur. Doordat we bij Simi vaak rechtstreeks samenwerken met de partners ter plaatse kunnen we reizen samenstellen die echt uniek zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verblijf op een tropisch eiland in de Malediven? Niet in een luxe all-inclusive resort waarvan het geld wegvloeit naar investeerders, maar echt lokaal. Waar je een voetbalwedstrijd tegen de eilandbewoners gaat doen, geniet van unieke tropische ervaringen en kennismaakt met het echte leven op een eiland in de Indische Oceaan? 

Of, wat dacht je van een prachtige rondreis door Colombia, waar we een bezoek brengen aan verschillende lokale hacienda's en finca's, maar ook aan Medellin waar we meer leren over de Colombiaanse strijd tegen drugs. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.