Welke Europese groepsreis past bij mij?

Welke Europese groepsreis past bij mij?

Met inmiddels zo veel Europese groepsreizen om uit te kiezen kunnen we begrijpen dat het even afwegen is welke goed bij je past. Sommige Europese groepsreizen hebben iets meer overlap met elkaar dan de anderen, maar toch zijn ze allemaal uniek. Een vakantie uitzoeken is natuurlijk heel persoonlijk. Een voordeel van alleen mee gaan met een van deze Europese groepsreizen is dat je helemaal zelf kunt uitkiezen met welke je graag mee gaat. Natuurlijk mag je ook bij ons boeken als je samen met een of meerdere mensen wilt mee gaan. In dat geval kunnen jullie samen kijken naar jullie wensen en een gezamenlijk besluit maken. In deze blog proberen we je de verschillen te laten zien op basis van veschillende categorieen, zodat je je keuze goed kunt afwegen voor de zomer van 2020! 

Tussen welke Europese groepsreizen kan ik kiezen?

Je kunt dit jaar mee met veertien verschillende groepsreizen binnen Europa. Dit betreffen:

 • Twee groepsreizen in Frankrijk
 • Een rondreis door Griekenland en Macedonie
 • Een rondreis door Ierland
 • Drie groepsreizen in Scandinavie
 • Twe groepsreizen in Kroatie
 • Een rondreis in Montenegro
 • Een groepsreis in Slovenie
 • Twee groepsreizen in Spanje (Spanje en Tenerife)
 • Een groepsreis in Servie

Ofwel; keuze genoeg!

Jouw Europese groepsreis kiezen: keuzehulp

Maar welke Europese groepsreis past dan echt bij jou? Hieronder delen we alle Europese groepsreizen op basis van verschillende kenmerken. Zo kun je bijvoorbeeld de keuze af laten hangen van welke bestemmingen je het meeste aanspreken. Nu kan het natuurlijk ook zo zijn dat je je keuze niet afweegt op basis van de bestemmingen, maar op basis van het activiteitenpakket. Of wellicht wel op soort reis? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een avontuurlijke reis, een actieve zonvakantie of meer een wandelvakantie? Of wellicht vind je het heel belangrijk hoe lang de vakantie duurt. Of speelt comfort een grote rol bij jou? We helpen je een beetje op weg!

Europese groepsreis kiezen op basis van soort reis

De keuze binnen of buiten Europa heb je al gemaakt, dat scheelt al een hoop! Nu is het tijd om de keuze te maken welke bestemming je het meeste aanspreekt. We hebben voor het gemak de groepsreizen opgedeeld in drie soorten reizen; Europese rondreizen, outdoor & beach en avontuur & natuur. Het kenmerk van een Europese rondreis is dat je een rondreis maakt en bij outdoor & beach is er sprake van een zonvakantie dichtbij het strand, met inbegrepen outdooractiviteiten. Bij avontuur & natuur horen de groepsreizen waarbij je meer de natuur intrekt, of waarbij je meer gaat hiken.

Sommige Europese groepsreizen kunnen natuurlijk overlap hebben bij meerdere categorieeen, maar staan ingedeeld bij de categorie die het meest van toepassing is. Bij de Montenegro groepsreis maak je bijvoorbeeld een rondreis, maar is deze groepsreis ook nog eens heel avontuurlijk.

Europese rondreizen

 • Griekenland/Macedonie rondreis
 • Ierland rondreis
 • Noorwegen/Zweden rondreis
 • Noorwegen Bucket List rondreis
 • Montenegro rondreis

Outdoor & beach

 • Kroatie Actief groepsreis
 • Kroatie Deluxe groepsreis
 • Spanje groepsreis
 • Tenerife groepsreis

Avontuur & natuur

 • Frankrijk Actief groepsreis
 • Frankrijk Actief Plus groepsreis
 • Zweden Actief groepsreis
 • Slovenie groepsreis
 • Servie groepsreis

Europese groepsreis kiezen op basis van activiteiten

De activiteiten spelen vanzelfsprekend ook een grote rol bij je keuze voor een Europese groepsreis. Ben je bijvoorbeeld meer fan van lekker hiken, van echt actief bezig zijn of wil je ook een beetje aan het strand kunnen liggen?

Veel hiken

Op zoek naar een groepsreis waarbij je diverse hikes gaat maken? Verdiep je dan eens in de Ierland rondreis, de Scandinavie groepsreizen en de Montenegro rondreis.

Veel outdooractiviteiten

Onder outdooractiviteiten vallen onder andere via ferrata, klimmen en mountainbiken. Reizen waarbij je veel outdooractiviteiten gaat ondernemen zijn de Frankrijk groepsreizen, de Slovenie groepsreis, de Spanje groepsreis en de Servie groepsreis. Echter valt vrij veel onder outdoor wat actief is, en maak je eigenlijk bij elke Europese groepsreis wel minimaal 1 outdoor activiteit mee vanwege de actieve insteek die alle groepsreizen hebben. Maar bij eerdergenoemde Europese groepsreizen spelen de outdooractiviteiten echt een hoofdrol.

Veel wateractiviteiten

Onder wateractiviteiten vallen onder andere raften, canyoning, bellyak, kajakken en snorkelen. Europese groepsreizen die jou erg kunnen aanspreken zijn de Kroatie groepsreizen en de Tenerife groepsreis. Bij deze groepsreizen, maar ook de Spanje groepsreis, heb je de mogelijkheid om naast het bezig zijn lekker een duik in de zee te nemen!

Europese groepsreis kiezen op basis van lengte

Wellicht is het juist belangrijk voor je hoe lang de groepsreis duurt. Per Europese roepsreis staat hieronder aangegeven hoe lang deze duurt. Het gaat hierbij om de gehele reisduur van de Europese groepsreis, inclusief heen- en terugreis.

8 dagen: Zweden Actief groepsreis, Kroatie Deluxe groepsreis, Montenegro rondreis, Tenerife groepsreis 

9 dagen: Spanje groepsreis

10 dagen: Frankrijk Actief groepsreis, Frankrijk Actief Plus groepsreis, Griekenland/Macedonie rondreis, Ierland rondreis, Servie groepsreis 

11 dagen: Kroatie Actief groepsreis, Slovenie groepsreis 

14 dagen: Noorwegen Bucket List rondreis 

15 dagen: Noorwegen/Zweden rondreis

Overzicht singlevakanties

Europese groepsreis kiezen op basis van comfort

Misschien ben je helemaal fan van kamperen, misschien is dat wel het laatste waar je aan wilt denken tijdens een vakantie. Daarnaast zijn er Europese groepsreizen waarbij je met de bus naar locatie afreist, maar ook Europese groepsreizen die vliegreizen betreffen. Daarom als laatste de catagorie: Europese groepsreizen op basis van comfort! De binnen accommodaties kunnen verschillen van cabins in de natuur tot aan hotels.

Vliegreizen: Griekenland/Macedonie rondreis, Ierland rondreis, Noorwegen/Zweden rondreis, Noorwegen Bucket List rondreis, Zweden Actief groepsreis, Kroatie Deluxe groepsreis, Montenegro rondreis, Spanje groepsreis, Servie groepsreis, Tenerife groepsreis.
Busreizen: Frankrijk Actief groepsreis, Frankrijk Actief Plus groespreis, Kroatie Actief groepsreis, Slovenie groepsreis.

Kamperen: Noorwegen/Zweden rondreis, Spanje groepsreis, Servie groepsreis, Frankrijk Actief groepsreis, Frankrijk Actief Plus groepsreis, Kroatie Actief groepsreis, Slovenie groepsreis.
Binnen accommodatie: Griekenland/Macedonie rondreis, Ierland rondreis, Noorwegen Bucket List rondreis, Zweden Actief groepsreis, Kroatie Deluxe groepsreis, Montenegro rondreis, Tenerife groepsreis.

Wist je trouwens dat je alle groepsreizen heel gemakkelijk kunt filteren op de website? Op de alle groepsreizen pagina kun je alle groepsreizen filteren op leeftijdsgroep, vertrekdatum en diverse kenmerken. Nadat je je wensen hebt ingesteld, komen alle groepsreizen die goed bij jou passen tevoorschijn!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs

Meer lezen