Georgië: 5 redenen om mee te gaan op groepsreis!

Georgië: 5 redenen om mee te gaan op groepsreis!

De eerste associatie die je misschien hebt met Georgië is Wie is de Mol? Georgië was namelijk de bestemming van Wie is de Mol? 2018. Georgië is ook een van de bestemming voor groepsreizen van Simi. Het is een ontzettend groen land en het verschilt enorm van andere landen in Europa en Azië. Kortom, het is een uniek land dat zeker een bezoek waard is! Daarom zijn hier 5 redenen om dit jaar voor een actieve single reis naar Georgië te kiezen.

1. De gevarieerde natuur 

Georgië bestaat voor 30% uit bos en is hiermee een ontzettend groen land. De natuur in Georgië is heel erg gevarieerd. Zo zijn er berggebieden, witte stranden en er zijn subtropische bossen. Door de vele hoogteverschillen kun je veel grote en kleine rivieren vinden in het land, welke je zeker zullen verrassen tijdens de groepsrondreis. De mooie dorpjes in combinatie met de hoogteverschillen, maken dit land zeker het bezoeken waard als je van mooie natuur houdt. 

2. Tbilisi 

Tbilisi is de charmante hoofdstad van Georgië. Tijdens de single reis naar Georgië zul je ook een bezoek aan deze stad brengen. De stad is rijk aan moderne gebouwen, gekleurde huizen en vervallen Sovjetflats. Tbilisi is in het bezit van een van de bekendste bruggen van Georgië, namelijk de Bridge of Peace. Deze van glas en aluminium gemaakte brug valt enorm op in de stad. Het is zeker een aanrader om over deze brug te gaan lopen, want bij het oversteken van deze brug heb je een prachtig uitzicht over Tbilisi zelf en de heuvels eromheen. Zeker een aanrader om te bezoeken tijdens de groepsreis! Een andere must-see in de stad is de Narikala Fort! Dit Fort staat bovenop dit een heuvel en heeft een adembenemend uitzicht. Een van de populaire plekken waar de locals graag komen is het Mtatsminda Park. Dit park bruist van de creativiteit. Je vindt er een reuzenrad en vele restaurants en cafeetjes, leuk om ergens wat te gaan drinken met je groepsgenoten tijdens de singlereis. Tbilisi is een gemixte stad en kent vele bezienswaardigheden. Je hoeft je hier dus geen moment te vervelen tijdens de groepsrondreis! 

3. Het land van de gastvrijheid 

Tijdens de singlereis naar Georgië zul je merken dat er mensen leven met diverse afkomsten. Daarnaast zijn Georgiërs heel erg gastvrij. Deze gastvrijheid komt uit de Georgische cultuur en wordt van de ene generatie op de andere doorgegeven. Dit is een van de redenen waarmee de Georgische cultuur zich onderscheidt van andere culturen. Met de actieve jongeren groepsreis naar Georgië bezoek je ook kleine dorpjes waar de inwoners op een typische Georgische wijze leven. Samen met de verblijven in guesthouses, krijg je een optimale indruk van de cultuur in dit mooie land.

4. De Georgische militaire weg 

De Georgische militaire weg is een doorgaande weg tussen Georgië en Rusland die is aangelegd in de 19e eeuw. Oorspronkelijk was deze weg bedoeld om militaire troepen te verplaatsen, maar nu is het een weg met de mooiste bezienswaardigheden. Zo kom je onder andere langs het Ananuri Castle. Deze castle kent verschillende legendes, welke we zullen ontdekken tijdens de soloreis. Een andere bezienswaardigheid waar je tijdens de groepsreis van Simi Reizen langskomt is het waterreservoir van Zhinvali. Dit reservoir gelegen aan de Aragvi rivier biedt een prachtig uitzicht en is de perfecte plek voor mooie foto’s. Daarom raden we je aan een camera mee te nemen tijdens deze groepsreis!

5. Trektochten met paard 

Georgië kent vele plekken waar je trektochten kunt maken. Tijdens de jongerenreizen naar Georgië zul je vier trektochten gaan maken. Iets wat typisch Georgisch is, zijn trektochten met paarden. Deze paarden vervoeren de bagage tijdens de tochten. Door de hoogteverschillen binnen het land zul je prachtige uitzichten gaan zien. De hikes zijn dus avontuurlijk en erg mooi! Na de verschillende hikes, kun je slapen in de guesthouses. Deze guesthouses zijn erg eenvoudig, maar er is altijd warm water en internet. Tijdens het verblijf in de guesthouses gedurende de jongerenreis, krijg je een goede indruk van de cultuur in Georgië. 

Georgië is een gevarieerd land met voor ieder wat wils! Heb je zin gekregen in een avontuurlijke jongerenreis? Bekijk dan het reisaanbod van Simi Reizen. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs

Meer lezen