Update: Naar Griekenland deze zomer!

Update: Naar Griekenland deze zomer!

Groepsreizen Europa Singlereizen Tips en adviezen

"Kunnen we naar Griekenland deze zomer?" Dat is een vraag die we de afgelopen periode flink vaak hebben gekregen. En eindelijk kunnen we met meer zekerheid zeggen dat we hoogst waarschijnlijk deze zomer die kant op kunnen! Eergisteren heeft de Griekse overheid tijdens een persconferentie aangegeven vanaf 14 mei weer toeristen te willen verwelkomen! Fantastisch nieuws natuurlijk!

De hoofdpunten op een rijtje

 • Griekenland is druk bezig met het herstarten van toerisme en heeft hiervoor een gedegen en helder beleid.
 • Vorig jaar is het Griekenland gelukt om op een veilige manier 6 miljoen toeristen te verwelkomen. Ook voor dit jaar ligt er een uitgebreid en verbeterd plan.
 • Alle reizigers die of gevaccineerd zijn, of een negatieve test uitslag hebben of antilichamen hebben zijn welkom.
 • Net als vorig jaar zal steekproefgewijs worden getest bij aankomst in Griekenland. Dit jaar met snellere tests. Medische onkosten worden door de Griekse staat gedekt (dus geen onvoorziene kosten).
 • Mensen in Griekenland die werken in de toeristische sector krijgen voorrang op een vaccinatie. Daarnaast worden zij met regelmaat getest.
 • De gezondheidsinfrastructuur zal versterkt worden.
 • Dezelfde maatregelen in Griekenland die gelden voor bewoners gelden ook voor toeristen.

Zodra het Nederlandse reisadvies wordt aangepast, kunnen we als alles volgens plan verloopt (en zo ziet het er wel uit), deze zomer dus ook weer naar Griekenland! Zelfs als er iets vertraging is bij de opstart.

Twee groepsreizen Griekenland

We hebben voor deze zomer twee gezellige Griekenland groepsreizen: de Noord-Griekenland groepsreis en het zeilavontuur Griekenland. De groepsreizen in het kort!

Groepsreis Noord-Griekenland

 • Reisduur: 10 dagen
 • Groepsgenoten: 18 tot 39 jarigen
 • Verblijf: twee nette hotels in Kavala en de Olympische Riviera
 • Vervoer: vliegtuig
 • Programma: o.a. kajakken, diverse hikes, paardrijden, boottocht, Thessaloniki, tour Meteora, wijnproeverij, Griekse BBQ en voldoende vrije tijd
 • Inbegrepen: o.a. vluchten, verblijf, programma, ruimbagage, ontbijt, Nederlandstalige reisbegeleider

Zeilavontuur Griekenland

 • Reisduur: 11 dagen
 • Groepsgenoten: 18 tot 39 jarigen
 • Verblijf: 3 nachten in Athene en overige nachten in een cabine op de zeiljacht
 • Vervoer: vliegtuig
 • Programma: o.a. verkennen diverse Griekse eilanden en vrije dagen in Athene
 • Inbegrepen: o.a. vluchten, verblijf, ruimbagage, Nederlandstalige reisbegeleider, Nederlandstalige schipper

Groepsreizen Griekenland: zeilavontuur Griekenland Groepsreizen Griekenland: leven op een zeiljacht

Een optie nemen, boeken of nog afwachten?

Ondanks dat er op dit moment nog minder wordt geboekt dan normaal, wordt een enorme run op de vakanties verwacht zodra het reisadvies wordt aangepast. Daardoor kunnen we je zeker aanraden om nu al te gaan oriënteren op een mooie groepsreis. Als we weer weg kunnen, wil je natuurlijk niet de leuke groepsreis mislopen. Je kunt ervoor kiezen om nog even af te wachten, maar raden je dan wel aan er snel bij te zijn zodra het reisadvies wordt aangepast. Zeker Griekenland wordt nu al geboekt door Simi reizigers. Ook kun je ervoor kiezen een optie te plaatsen of om direct een boeking te plaatsen.

Een optie plaatsen

Weet je al zeker met welke groepsreis je graag mee wilt en op welke vertrekdatum, maar moet je nog vrij regelen of een cijfer van een tentamen afwachten? Dan kunnen we je aanraden om een optie te nemen. Zodoende heb je wel vast een plekje gereserveerd voor de groepsreis, maar kun je deze later nog definitief maken. Lees ook de informatie op onze pagina over het nemen van een optie. Hier leggen we uit hoe het nemen van een optie precies werkt.

Boeken

Zodra je zeker weet dat je graag mee wilt met de groepsreis en in die periode weg kunt, dan kunnen we je aanraden om gewoon vast te boeken. Zodoende hoef je niet meer in de gaten te houden of de groepsreis snel vol raakt. De boeking die je plaatst is dan definitief, maar:

 • Je bent nooit je geld kwijt als wij je groepsreis dienen te annuleren; Simi Reizen is lid van de SGR
 • Het afgelopen jaar hebben reisorganisaties gewerkt met corona-vouchers, in 2021 gaat dit om een rechtstreekse terugstorting
 • Indien je groepsreis niet door kan gaan proberen we je altijd alternatieven aan te bieden, je mag dus gewoon omboeken
 • We reizen enkel af naar locatie als de maatregelen geen grote invloed hebben op ons programma
 • De maatregelen op locatie zijn meestal niet veel spannender dan die in Nederland, maar je bent wel eindelijk lekker in het buitenland!

Je kunt dus gewoon zorgeloos boeken en genieten van de voorpret!

Even afwachten

Even afwachten is natuurlijk ook een optie. We raden je in dat geval wel aan om via de website in de gaten te houden hoe snel de groepsreis vol raakt, zeker als je gebonden bent aan een specifieke reisperiode of interesse hebt in één specifieke groepsreis. Bij het tabje data/prijzen op de reispagina verschijnt een geel bolletje als er nog 10 plekken vrij zijn en een oranje bolletje zodra het gaat om de één, twee of drie laatste plekken. Is het bolletje geel? Dan is het tijd om te kiezen of je de groepsreis graag wilt boeken, zeker als je met meerdere mensen samen reist. Bij een oranje bolletje kunnen we aanraden de knoop direct door te hakken, want dan kan het erg snel gaan.

Is er al meer nieuws over andere bestemmingen?

Nee, op dit moment zijn er door andere landen nog geen data bekend gemaakt waarop we weer mogen inreizen. Wel kun je onze verwachtingen lezen op onze Simi's verwachtingen voor de zomer van 2021 pagina. Een voordeel is dat als het eerste land komt met een gedegen beleid, er waarschijnlijk snel meerdere zullen volgen. We verwachten een mooie zomer tegemoet te gaan waarbij het mogelijk gaat zijn om naar meerdere Europese bestemmingen af te reizen. Als we kijken naar het aantal besmettingen, het aantal gevaccineerden en de landen die afgelopen jaar toeristen verwelkomden, is onze verwachting dat we dit jaar kunnen afreizen naar Griekenland, Frankrijk, Kroatië, Slovenië, Cyprus en Italië. Ook hebben we goede hoop voor Noorwegen, Zweden, Ierland en Spanje. Verre bestemmingen zullen waarschijnlijk pas later weer toeristen verwelkomen, maar omdat veel landen nu volop aan het vaccineren zijn, kan het ineens heel snel gaan.

Relevante blogs

Hèt moment om te boeken

Corona update

Corona, wat als mijn reis niet doorgaat?

Corona en verzekeringen

Keuzehulp: test welke bestemming bij je past

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.