Griekenland als reisbestemming

Griekenland als reisbestemming

Griekenland wordt als reisbestemming steeds populairder. Ook bieden wij sinds dit jaar een nieuwe reis aan: groepsreis Griekenland/Macedonië. Toch vragen veel mensen zich af, wat is er te doen? In dit artikel leggen we je uit wat onze aanraders zijn voor de reisbestemming Griekenland en beschrijven we een aantal leuke activiteiten.

Wat is er te doen in Griekenland?

Athene en Thessaloniki zijn de twee bekendste steden in Griekenland. In beide steden is genoeg te doen en te bezoeken, mede doordat de locals nu ook in beginnen te spelen op de toeristen. Na aankomst in Thessaloniki heb je (afhankelijk van de vliegtijden) vrije tijd om samen met de rest van de groep de stad te verkennen. 

In Thessaloniki is er veel te doen. Naast de vele mooie gebouwen en musea over de geschiedenis van de stad, zijn de marktjes heel leuk om te bezoeken. Hier vind je veel “vintage” hebbedingetjes, maar ook lokale etenswaren en de lekkerste kruiden. Op zoek naar een uniek souvenir? Die ga je op een van deze marktjes zeker vinden! 

De grote steden is niet het enigste wat Griekenland te bieden heeft. Voor de actieve reiziger zijn er genoeg activiteiten. Raften, hiken, kajakken en een canyoning tocht zijn allemaal beschikbaar in Griekenland. Een dagje aan het strand, kan natuurlijk ook altijd. Nieuwsgierig naar het hele programma van de single reis? Kijk dan zeker het dag-tot-dag programma op onze website!


Meteora bezoeken tijdens de singlereis Griekenland

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Griekenland is Meteora. Meteora betekent letterlijk zweven, hiermee wordt verwezen naar de kloosters die zijn gebouwd op rotspilaren. Oorspronkelijk zijn er hier 24 van gebouwd, maar inmiddels zijn er hier nog maar 6 van over. Wel is het leuk om te weten dat deze 6 nog steeds in gebruik zijn, iedere dag komen hier mensen vanuit de hele wereld naar toe om te bidden. Alle rotsen zijn verbonden met elkaar door trappen en bruggen, wat ook hele mooie uitzichten oplevert. De rotsen waar de kloosters op zijn gebouwd zijn gevormd door wind- en watererosie en vanaf de negende eeuw werden de rotsformaties al beklommen. Een paar eeuwen later werden de rotsen gebruikt door de monniken om zich af te zonderen van de gemeenschap. 

Macedonië

Gedurende de groepsreis wordt ook het mooie, onbekende Macedonië bezocht. Nog niet veel mensen kennen dit land, wat het juist heel leuk maakt om dit land te ontdekken. Het is een avontuurlijke bestemming waar je voor weinig geld, heel goed kan eten. Tijdens de groepsreis Griekenland maak je bijvoorbeeld een fietstocht door de natuur van Mariovo. In dit natuurgebied is gevochten tijdens de Eerste Wereldoorlog, wat de fietstocht extra interessant maakt tijdens de groepsreis Griekenland. 

De stad Ohrid is unieke vakantiebestemming. Een city tour is dan ook zeker op zijn plaats tijdens de singlereis Griekenland. In het oude stadsgedeelte vind je allerlei gebouwen die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan, mooie kerkjes en de bekende historische Romeinse route 'Via Ignatia' is te zien vanuit de stad. Natuurlijk is dit niet het enige wat de stad te bieden heeft. Activiteiten als quad rijden, kajakken en paragliden zijn allemaal te vinden in en rondom Ohrid. 

Het weer in Griekenland

In Griekenland komt de temperatuur vanaf april tot en met november meestal niet onder de 20 graden. In het hoogseizoen kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot 35 graden! Tijdens de zomermaanden valt er heel weinig regen, waardoor droogte dan ook vaak een probleem is. Hittegolven komen voornamelijk in de maanden juli en augustus voor. Temperaturen lopen hierbij op tot boven de 40 graden. Veel inwoners uit de grote steden vluchtten tijdens deze maanden dan ook vaak naar de kust of andere omliggende eilanden, op zoek naar verkoeling van de wind en de zee. Tijdens de groepsreis Griekenland is er natuurlijk tijd voor een frisse duik!


Enthousiast over deze groepsreis Griekenland?

Ben jij na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar de groepsreis? Heeft dit een aantal vragen bij je opgeroepen? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op!

terug naar blogs