Griekenland als reisbestemming

Griekenland als reisbestemming

Griekenland wordt als reisbestemming steeds populairder. Bij Simi Reizen heb je de keus uit twee groepsreizen Griekenland. Toch vragen veel mensen zich af, wat is er te doen? In dit artikel leggen we je uit wat onze aanraders zijn voor de reisbestemming Griekenland en beschrijven we een aantal leuke activiteiten.

Wat is er te doen in Griekenland?

Athene en Thessaloniki zijn de twee bekendste steden in Griekenland. In beide steden is genoeg te doen en te bezoeken, mede doordat de locals nu ook in beginnen te spelen op de toeristen. Tijdens de groepsreis Noord-Griekenland vlieg je naar Thessaloniki. Na aankomst in Thessaloniki heb je (afhankelijk van de vliegtijden) vrije tijd om samen met de rest van de groep de stad te verkennen. 

Thessaloniki bezoeken tijdens een groepsreis

In Thessaloniki is er veel te doen. Naast de vele mooie gebouwen en musea over de geschiedenis van de stad, zijn de marktjes heel leuk om te bezoeken. Hier vind je veel “vintage” hebbedingetjes, maar ook lokale etenswaren en de lekkerste kruiden. Op zoek naar een uniek souvenir? Die ga je op een van deze marktjes zeker vinden! 

Athene bezoeken tijdens een groepsreis

Als je mee gaat met de zeilrondreis Griekenland ontdek je de hoofdstad Athene. De eerste en tweede reisdag kun je al het een en ander ontdekken en aan het einde van de zeilrondreis heb je hier nog twee volle dagen te besteden. Ook hier is natuurlijk ontzettend veel te beleven. Van de Akropolis tot aan het Oarthenon, van de tempel van Zeus tot aan het Dionysustheater. 

Meteora bezoeken tijdens de singlereis Griekenland

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Griekenland is Meteora. Meteora betekent letterlijk zweven, hiermee wordt verwezen naar de kloosters die zijn gebouwd op rotspilaren. Oorspronkelijk zijn er hier 24 van gebouwd, maar inmiddels zijn er hier nog maar 6 van over. Wel is het leuk om te weten dat deze 6 nog steeds in gebruik zijn, iedere dag komen hier mensen vanuit de hele wereld naar toe om te bidden. Alle rotsen zijn verbonden met elkaar door trappen en bruggen, wat ook hele mooie uitzichten oplevert. De rotsen waar de kloosters op zijn gebouwd zijn gevormd door wind- en watererosie en vanaf de negende eeuw werden de rotsformaties al beklommen. Een paar eeuwen later werden de rotsen gebruikt door de monniken om zich af te zonderen van de gemeenschap. 

Verder kijken dan de Griekse steden

De grote steden is niet het enigste wat Griekenland te bieden heeft. Voor de actieve reiziger zijn er genoeg activiteiten. Raften, hiken, kajakken en een canyoning tocht zijn allemaal beschikbaar in Griekenland. Een dagje aan het strand, kan natuurlijk ook altijd. Nieuwsgierig naar het hele programma van de single reis? Kijk dan zeker het dag-tot-dag programma op onze website!

Dingen die je sowieso een keer moet doen in Griekenland

Er zijn een aantal dingen die we je sowieso willen aanraden om te doen in Griekenland. Uiteraard hebben we hiervan de meeste dingen opgenomen in het dag-tot-dagprogramma van een van de twee groepsreizen Griekenland.

 1. Eén of meerdere eilanden van Griekenland ontdekken
 2. Kennis maken met de heerlijke Griekse specialiteiten
 3. De UNESCO highlight Meteora bezoeken met haar zwevende kloosters
 4. De Akropolis bekijken in Athene
 5. Wandelen door de Samariakloof op Kreta
 6. Een zeilavontuur meemaken
 7. Thessaloniki ontdekken
 8. Hiken in een mooi natuurgebied, zoals bij de de berg Olympus
 9. Relaxen op een van de mooie stranden
 10. Een actieve activiteit ondernemen, zoals kajakken

Athene, Griekenland

Kiezen tussen twee groepsreizen Griekenland

We begrijpen dat je nodige keuzestress krijgt van alle leuke Europese groepsreizen die we aanbieden. We proberen je een beetje op weg te helpen met het maken van je keuze!

Groepsrondreis Noord-Griekenland

 • Reisduur: 10 dagen
 • Groepssamenstelling: 18-39 jarigen
 • Grootste highlights: Olympische Rivièra, Meteora, Thessaloniki, Kavala, kajakken, hike Olympus Mountain
 • Voor mensen die houden van cultuur, geschiedenis en ontdekken

Noord-Griekenland rondreis

Zeilrondreis Griekenland

 • Reisduur: 11 dagen
 • Groepssamenstelling: 18-39 jarigen
 • Grootste highlights: Athene, diverse eilanden ontdekken, zeilavontuur, proberen dolfijnen te spotten
 • Voor mensen die houden van genieten, het leven op het water en ontdekken

Zeilrondreis Griekenland

Bij beide groepsreizen Griekenland is heel veel al inbegrepen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de activiteiten die zijn opgenomen in het programma, maar ook de heen- en terugvlucht en de overnachtingen.

Het weer in Griekenland

In Griekenland komt de temperatuur vanaf april tot en met november meestal niet onder de 20 graden. In het hoogseizoen kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot 35 graden! Tijdens de zomermaanden valt er heel weinig regen, waardoor droogte dan ook vaak een probleem is. Hittegolven komen voornamelijk in de maanden juli en augustus voor. Temperaturen lopen hierbij op tot boven de 40 graden. Veel inwoners uit de grote steden vluchtten tijdens deze maanden dan ook vaak naar de kust of andere omliggende eilanden, op zoek naar verkoeling van de wind en de zee. Tijdens de groepsreis Griekenland is er natuurlijk tijd voor een frisse duik!

Het weer in Griekenland

Enthousiast over deze groepsreis Griekenland?

Ben jij na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar de groepsreis? Heeft dit een aantal vragen bij je opgeroepen? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op!

Meer lezen:

Griekenland vakantie tips groepsreizen
Groepsreizen binnen Europa
Groepsreizen 2021

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs