Griekenland vakantie tips groepsreizen

Griekenland vakantie tips groepsreizen

Als je op zoek bent naar een groepsreis waarbij je gaat rondreizen, veel nieuwe plekken gaat ontdekken, actieve activiteiten kunt ondernemen maar ook tijd hebt voor een beetje relaxen op het strand, dan is Griekenland een ideale reisbestemming! Griekenland heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van geschiedenis, cultuur, bezienswaardigheden, interessante steden en natuur. Daarom geven we je in deze blog Griekenland vakantie tips! Met deze vakantie tips Griekenland kom je veel te weten over welke bezienswaardigheden de moeite waard zijn, welke stranden leuk zijn, waar actieve activiteiten mogelijk zijn en meer. Zin in een single reis Griekenland? Neem dan zeker deze Griekenland vakantie tips door!

Mooie plekken in Griekenland

We geven je een aantal Griekenland vakanatie tips met betrekking tot mooie gebieden. Mooie plekken in Griekenland die we je kunnen aanraden tijdens een groepsreis Griekenland zijn als volgt.

Alle single reizen bekijken? 

Prespa gebied

Het Prespa meer ligt zowel in Noord-Macedonie als in Griekenland en Albanie. Dit is dan ook het drielandenpunt van deze drie landen. Als je het meer vanuit Griekenland wilt bezoeken, dan ligt het helemaal links bovenin Griekenland. Bij dit meer kun je ook Prespa Nationaal Park vinden, net als drie andere nationale parken die rondom het meer liggen. Het Prespa gebied is absoluut een must see als je naar Griekenland of Noord-Macedonie afreist. Rondom het meer liggen bergen en bossen en hierdoor is dit dus een onzettend mooi stukje natuur. Het is geliefd onder toeristen, maar ook niet platgelopen. 

Leuk om te weten is dat hier diverse soorten vogels voorkomen, zoals de kroeskoppelikaan, de roze pelikaan, de grote zilverreiger en de steenarend. Rondom het meer kun je bossen vinden, waar ook beren en wolven voorkomen. Deze zal je echter niet snel tegen het lijf lopen, maar het is wel handig om hier rekening mee te houden. Een leuk weetje is dat in het meer van Prespa het enige eiland van Noord-Macedonie ligt, genaamd Golem Grad. Hier woonden vroeger kloosterlingen, maar nu is het onbewoond.

Omdat je op de mooiste plekken enkel komt met de benenwagen of met de fiets, kunnen we het absoluut aanraden om hier een mooie hike te lopen!

Griekenland vakantie tips - Prespa

De zwevende kloosters van Meteora

Meteora is een bijzondere locatie waar geschiedenis, natuur, architectuur, religie en cultuur samenkomen. In dit mooie natuurgebied dat vol staat met bijzondere rostformaties, kun je 6 kloosters vinden van de 24 oorspronkelijke kloosters die hier vroeger gebouwd zijn. Deze staan bovenop de rotspilaren en zijn nog steeds in gebruik. De rotsen, die zijn gevormd door wind- en watererosie, werden naar schatting al vanaf de negende eeuw beklommen. Eeuwen later trokken ook monniken naar dit gebied om af te zonderen van de gemeenschap. 

Je kunt met diverse trappen de rotsen beklimmen en de kloosters aanschouwen en het is zeker een bezoek waard! Sinds 1988 staat deze locatie ook op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Griekenland vakantie tips - Meteora

Kustplaats Katerini

Katerini is een gezellige Griekse kustplaats met zo'n 80 tot 90 duizend inwoners. Natuurlijk kun je hier genieten van het strand, de zon en de zee, maar er is nog veel meer te beleven! Er zijn gezellige koffietentjes te vinden, je kunt genieten van het leuke uitgaansleven en het stadspark is een geliefd wandelgebied. Het is ook mogelijk om diverse watersportactiviteiten te ondernemen. Of struin gewoon door de gezellige straatjes! Een leuke bestemming voor tijdens een single reis Griekenland.

Griekenland vakantie tips - kustplaats Katerini

Soorten groepsreizen Griekenland

Of je nou op zoek bent naar een zonvakantie, een wandelvakantie of een fietsvakantie, in Griekenland is het allemaal mogelijk. De leukste manier om een land te ontdekken tijdens een single reis Griekenland is door het zien van bezienswaardigheden te combineren met proeven en actieve activiteiten die je een nog beter beeld geven van het landschap. Dit kun je natuurlijk allemaal heel goed combineren tijdens een georganiseerde groepsreis Griekenland. Zo staat bij de groepsreis Griekenland en Macedonie van Simi Reizen het volgende op het programma.

Actieve activiteiten in Griekenland en Macedonie

 • Fietstocht door de natuur van Mariovo (Macedonie)
 • Kajaktocht over Ohrid Lake in Ohrid (Macedonie)
 • Hiketocht in het Prespa gebied (Griekenland)
 • Raft-tocht nabij Greneva (Griekenland)
 • Optioneel: canyoning in the canyon of Kleftis (Griekenland)
 • Optioneel: rotsklimmen bij Meteora (Griekenland)
 • Optioneel: zeilboot huren of kookklas in Ohrid (Macedonie)
 • Optioneel: paragliding of quad rijden in Ohrid (Macedonie)

Griekenland vakantie tips - groepsreizen Griekenland raften

Proeven in Griekenland en Macedonie

 • Wijnproeverij bij de Popova Kula Winery (Macedonie)

Ontdekken in Griekenland en Macedonie

 • Een city tour in Ohrid (Macedonie)
 • Tour in Meteora, ontdek de zwevende kloosters (Griekenland)

Relaxen in Griekenland en Macedonie

 • Deels de overnachtingslocaties hebben een zwembad! 
 • Vrije dag in Ohrid (Macedonie)
 • Vrije dag in de kustplaats Katerini (Griekenland)

Griekenland vakantie tips groepsreizen Griekenland

De bovenstaande activiteiten waar geen 'optioneel' bij staat, zijn al inbegrepen bij de reissom van de groepsreis Griekenland en Macedonie. 

Algemene vakantie tips Griekenland

 • Je hebt geen wereldstekker nodig, de stopcontacten zijn hetzelfde!
 • Voor een single reis Griekenland heb je een paspoort of identiteitskaart nodig. Deze hoeft niet langer geldig te zijn dan je verblijf. Voor Macedonie heb je een paspoort of identiteitskaart nodig die nog 90 dagen geldig is na vertrek uit het land. Een visum is voor beide landen niet nodig.
 • In Griekenland kun je het kraanwater veilig drinken, maar er zit wel iets meer chloor in. Als je twijfelt of hiervoor gevoelig bent kunnen we je aanraden om tijdens een groepsreis Griekenland flesjes water te kopen in de supermarkt.
 • Voor een groepsreis Griekenland worden er geen vaccinaties aangeraden of verplicht. Voor Noord-Macedonie zijn er geen vaccinaties verplicht, maar worden DTP en Hepatitis A wel aangeraden door de GGD.

Griekenland combineren met Macedonie

Aangezien Noord-Macedonie boven Griekenland ligt, kun je de twee landen prima met elkaar combineren tijdens een single reis Griekenland. Zeker als je van plan bent vooral het noorden van Griekenland te bezoeken. Griekenland ontvangt jaarlijks veel meer toeristen dan Noord-Macedonie. Dat heeft er vooral mee te maken dat Griekenland aan de kust ligt en Macedonie enkel over meren beschikt. Een voordeel van dat Noord-Macedonie niet zo platgelopen is, is dan ook dat er geen sprake is van enorme drukte op mooie plekken en je dus echt kunt genieten van alles wat het land te bieden heeft. Samen zijn ze een ideale combinatie voor een gezellige single reis Griekenland en Macedonie. Vooral wanneer je het binnenland en de kuststreek met elkaar combineert tijdens de groepsreis Griekenland. 

Verschil Griekenland en Macedonie natuur

De natuur van beide landen is in het binnenland redelijk vergelijkbaar. Qua natuur is het grootste verschil dat Griekenland voor een groot deel grenst aan de kust, terwijl Noord-Macedonie nergens aan de zee grenst. Noord-Macedonie heeft twee grote meren: het meer van Ohrid en meer Prespa. Ongeveer een kwart van Griekenland is bebost en eenderde van Noord-Macedonie is bebost.

Groepsreizen Griekenland Macedonie

Verschil Griekenland en Macedonie grootte

Noord-Macedonie heeft een oppervlakte van 25.713 vierkante kilometer en Griekenland heeft een oppervlakte van 131.957 vierkante kilometer. Griekenland heeft ongeveer 10.800.000 inwoners en Noord-Macedonie heeft ongeveer 2.100.100 inwoners.

Verschil Griekenland en Macedonie munteenheid

Griekenland is lid van de Europese Unie, Noord-Macedonie is dat niet, maar sinds 2005 al wel kandidaat voor toetreding tot de Europese Unie. Je kunt in Griekenland dan ook betalen met de Euro en in Noord-Macedonie met de Macedonische Denar.

Verschil Griekenland en Macedonie eten en drinken

In Noord-Macedonie kun je op de menukaart veel typische Balkan gerechten vinden. Het verschilt wel in welk gebied je een restaurantje bezoekt. Voorgerechten zijn vaak een slaatje met kaas. In het hele land kun je vooral vleesgerechten vinden als hoofdmenu, vaak in de vorm van een gekruide stoofpot. Wanneer je vlakbij Ohrid bent tijdens een groepsreis Griekenland, dan zul je ook meer visgerechten tegenkomen op de menukaart. Ui en spek worden vaak in verschillende gerechten mee verwerkt. Wijn en raki zijn drankjes die graag worden gedronken in het land. Noord-Macedonie staat bekend om dat je er heel goedkoop uit eten kunt gaan. Vaak betaal je voor uit eten gaan niet meer dan tien euro. 

Als we kijken naar Griekenland vakantie tips met betrekking tot eten en drinken, dan zul je in Griekenland zien tijdens een single reis Griekenland dat de menukaart zeker verschilt met die van Noord-Macedonie. Olijven zijn heel belangrijk voor de Grieken, net als paprika's en tomaten. Er wordt veel met groente gewerkt, zoals spinazie en pompoen. Kruiden zijn ontzettend belangrijk in de Griekse keuken. Je zult op veel menukaarten vlees- en visgerechten tegenkomen in combinatie mer zuivelproducten. Iets wat je in beide landen veel kunt zien, zijn wijngaarden. Beide leiden verbouwen veel wijn. Om Griekenland drinken ze ook graag ouzo en Grieks bier. Wist je dat het biermerk Mythos uit Thessalonniki komt?

Griekenland groepsreizen Macedonie eten en drinken

Als je nieuwsgierig bent geworden, dan raden we je zeker aan de single reis Griekenland en Macedonie te bekijken! 

terug naar blogs