Griekenland vakantie tips groepsreizen

Griekenland vakantie tips groepsreizen

Tips en adviezen

Als je op zoek bent naar een groepsreis waarbij je gaat rondreizen, veel nieuwe plekken gaat ontdekken, actieve activiteiten kunt ondernemen maar ook tijd hebt voor een beetje relaxen op het strand, dan is Griekenland een ideale reisbestemming! Griekenland heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van geschiedenis, cultuur, bezienswaardigheden, interessante steden en natuur. Daarom geven we je in deze blog Griekenland vakantie tips! Met deze vakantie tips Griekenland kom je veel te weten over welke bezienswaardigheden de moeite waard zijn, welke stranden leuk zijn, waar actieve activiteiten mogelijk zijn en meer. Zin in een single reis Griekenland? Neem dan zeker deze Griekenland vakantie tips door!

Mooie plekken in Griekenland

We geven je een aantal Griekenland vakanatie tips met betrekking tot mooie gebieden. Mooie plekken in Griekenland die we je kunnen aanraden tijdens een groepsreis Griekenland zijn als volgt.

Alle single reizen bekijken? 

De zwevende kloosters van Meteora

Meteora is een bijzondere locatie waar geschiedenis, natuur, architectuur, religie en cultuur samenkomen. In dit mooie natuurgebied dat vol staat met bijzondere rostformaties, kun je 6 kloosters vinden van de 24 oorspronkelijke kloosters die hier vroeger gebouwd zijn. Deze staan bovenop de rotspilaren en zijn nog steeds in gebruik. De rotsen, die zijn gevormd door wind- en watererosie, werden naar schatting al vanaf de negende eeuw beklommen. Eeuwen later trokken ook monniken naar dit gebied om af te zonderen van de gemeenschap. Je kunt met diverse trappen de rotsen beklimmen en de kloosters aanschouwen en het is zeker een bezoek waard! Sinds 1988 staat deze locatie ook op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Op het programma van: groepsreis Noord-Griekenland

De hoofdstad Athene

Athene is de hoofdstad van Griekenland en ook een stad die veel mensen nog heel graag een bezoek willen brengen. Tijdens onze zeilrondreis Griekenland kun je je hier meerdere dagen vermaken. De Akropolis is natuurlijk het hoogtepunt van de stad. Ga terug in de tijd en ontdek onder andere de Propyleeën, het theater, de tempel van Athena Nike en de Erechtheion. Als je nog meer te weten wil komen over deze plek is een bezoek aan het Acropolis museum aan te raden. Naast de Akropolis kun je diverse kerken bezichtigen, terrasjes pakken, klassieke huizen aanschouwen en winkelen. Bezoek vooral ook de tuinen van Agora, de witte toren, het stadion Panathinaiko waar de eerste moderne Olympische Spelen hebben plaatsgevonden, de kathedralen en het Syntagmaplein. Je kunt je dagen vermaken in Athene!

Op het programma van: zeilrondreis Griekenland

Athene, Griekenland Athene, Griekenland

De stad Thessaloniki 

Na Athene is Thessaloniki de grootste stad van het mooie Griekenland. Er is ontzettend veel te doen in de stad. Een absolute aanrader is het beklimmen van de Witte Toren, waarna je beloond wordt met een mooi uitzicht. Thessaloniki staat bekend om de vele markten met leuke hebbedingetjes. Ook voor een originele souvernir of het proeven van Griekse specialiteiten kun je hier goed terecht. Indien je geinteresseerd bent in geschiedenis, architectuur en/of religie is het ook leuk om een bezoek te brengen aan een van de vele kerken of musea. Breng bijvoorbeeld een bzoek aan het archeologische museum van de stad. Andere bezienswaardigheden die we je zeker kunnen aanraden zijn het Aristotelesplein (groot plein met terrasjes en een beeld van Aristoteles), de Galerius bogen en Rotonda.

Op het programma van: groepsreis Noord-Griekenland

De Griekse kust

De Griekse kust is natuurlijk ook heerlijk om te bezoeken tijdens een vakantie Griekenland. Bij beide groepsreizen Griekenland zullen we hier een bezoek aan brengen. Tijdens de Noord-Griekenland rondreis overnacht je in Kavala, een gezellige kuststad. Hier kun je tijdens je vrije tijd natuurlijk heerlijk het strand opzoeken. Ook is het mogelijk om vanuit Kavala door te reizen naar het strand Nea Iraklitsa tijdens je vrije dag. Tijdens de zeilrondreis Griekenland kun je op de tweede reisdag het strand bezoeken vlakbij de haven, genieten van het strandje op het eiland Angistri en naar Aegina Beach op het eiland Aegina. Daarnaast maken we tijdens het zeilen natuurlijk meerdere zwemstops!

Op het programma van: groepsreis Noord-Griekenland en zeilrondreis Griekenland 

Kust Griekenland Kust Griekenland

Soorten groepsreizen Griekenland

Of je nou op zoek bent naar een zonvakantie, een wandelvakantie of een fietsvakantie, in Griekenland is het allemaal mogelijk. De leukste manier om een land te ontdekken tijdens een single reis Griekenland is door het zien van bezienswaardigheden te combineren met proeven en actieve activiteiten die je een nog beter beeld geven van het landschap. Dit kun je natuurlijk allemaal heel goed combineren tijdens een georganiseerde groepsreis Griekenland. En ook tijdens de zeilrondreis Griekenland zorgen we voor voldoende variatie in je reisprogramma. Zo staan bij de groepsreis Noord-Griekenland de de zeilrondreis Griekenland van Simi Reizen het volgende op het programma.

Activiteiten Noord-Griekenland groepsreis

  • Kajaktocht op de Nestos rivier
  • Hike van Kavala naar Palia Kavala
  • Paardrijtocht in de buurt van Kerkini
  • Boottocht over het Kerkini meer
  • Bezoek Thessaloniki (plus bezoek Heptapyrgion en Witte Toren)
  • Hike bij berg Olympus
  • Tour Meteora
  • Wijnproeverij
  • Griekse BBQ

Activiteiten zeilrondreis Griekenland

  • Meerdere dagen de tijd om Athene te ontdekken
  • Zeilen naar eiland Angistri
  • Zeilen naar eiland Aegina
  • Zeilen naar Epidavros, een stad op het schiereiland Peloponnesos
  • Bezoek aan theater van Epidaurus
  • Zeilen naar eiland Poros
  • Nachtje overnachten in een prachtige baai
  • Zeilwedstrijdje

Zeilrondreis Griekenland

Algemene vakantie tips Griekenland

  • Je hebt geen wereldstekker nodig, de stopcontacten zijn hetzelfde!
  • Voor een single reis Griekenland heb je een paspoort of identiteitskaart nodig. Deze hoeft niet langer geldig te zijn dan je verblijf. Een visum is niet nodig.
  • In Griekenland kun je het kraanwater veilig drinken, maar er zit wel iets meer chloor in. Als je twijfelt of hiervoor gevoelig bent kunnen we je aanraden om tijdens een groepsreis Griekenland flesjes water te kopen in de supermarkt.
  • Voor een groepsreis Griekenland worden er geen vaccinaties aangeraden of verplicht.

Als je nieuwsgierig bent geworden, dan raden we je zeker aan de singlereizen Griekenland te bekijken! Of kom meer te weten over Griekenland als reisbestemming.

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.