Groepsreis Amerika: Alcatraz bezoeken

Groepsreis Amerika: Alcatraz bezoeken

Ga je mee met de groepsreis Amerika naar Californië? Of ben je van plan om deze singlereis te boeken? Dan heb je wellicht wel het idee om tijdens de groepsreis het gevangenis-eiland Alcatraz te bezoeken. Ieder jaar bezoeken aardig wat reizigers van de groepsreis Amerika Californië gedurende hun verblijf in San Francisco het gevangenis-eiland. Dit eiland is een enorm populaire toeristenattractie en daarom is het verstandig om ruim van tevoren te bedenken of je er naartoe wilt. Een ticket dien je namelijk al van tevoren online aan te schaffen. In deze blog vertellen we je wat je kunt verwachten met een bezoek en hoe je een ticket kunt bemachtigen.

Wat is gevangenis-eiland Alcatraz?

Gevangenis-eiland Alcatraz is, zoals de naam het al zegt, een gevangenis op een eiland. Van 1934 tot 1963 was dit een van de meest zwaarbewaakte gevangenissen. In totaal hebben er 1576 beruchte criminelen gevangen gezeten, waarvan de meest bekende gevangene de maffiabaas Al Capone. Door de sterke stromingen van het water en de afgelegen ligging was het voor de gevangenen zo goed als onmogelijk om te ontsnappen. Gevangenis-eiland Alcatraz, ook wel "The Rock" genoemd, was oorspronkelijk een militair fort en gedurende de eerste wereldoorlog werden er dienstweigeraars opgesloten. In totaal zijn er 14 ontsnappingspogingen geweest waarbij er in totaal 36 gevangenen een poging hebben gedaan. Hiervan zijn 23 gevangenen gearresteerd, zijn er 6 doodgeschoten en zijn er 2 hoogstwaarschijnlijk verdronken. Een aantal gevangenen zijn in 1962 ontsnapt met een zelfgemaakt opblaasbaar vlot. Van hun is nooit meer iets vernomen, waardoor mensen er vanuit zijn gegaan dat ze zijn verdronken. 

Door de interessante geschiedenis van het eilandzijn er verschillende films gemaakt over de gevangenis, dat ongeveer 5 km ten oosten van de Golden Gate Bridge ligt. Super interessant dus om een bezoekje aan te brengen! Tijdens de groepsreis Amerika kun je in je vrije tijd in San Francisco in je eentje of met je leeftijdsgenoten een bezoekje brengen aan het gevangenis-eiland.

Wat kun je verwachten tijdens een bezoek aan het gevangenis-eiland tijdens de groepsreis Amerika?

We zullen natuurlijk niet alles spoileren, zodat het een verrassing blijft wat je kunt verwachten tijdens de trip naar Alcatraz tijdens de Amerika groepsreis. Om je weleen idee te geven van wat je ongeveerkunt verwachten tijdens een bezoek aan het gevangenis-eiland, zullen we je in grote lijnen vertellen wat je te wachten staat. Per boot zal je vanaf Pier 33 vanaf de Fisherman's Wharf vertrekken richting het eiland. Dit boottochtje duurt ongeveer 15 minuten. Hierna krijg je een korte uitleg en kun je je daarna vermaken op het eiland.

Een bezoek kost je ongeveer 2 tot 3 uur en je kunt gebruik maken van een gratis audiogids, die ook beschikbaar is in het Nederlands. Op het eiland kun je tijdens de groepsreis Amerika een kapel, eenwatertoren,eenpostkantoor,eenwerkplaats en het cellenblok bezoeken, waarvan de laatste twee het populairst zijn. Je kunt er maar liefst5 celblokken vinden met in totaal 336 cellen. Reizigers die er eerder tijdens de Amerika groepsreis geweest zijn, waren altijd erg enthousiast na hun bezoek!

Hoe kan ik online een bezoek aan Alcatraz boeken?

Je kunt tot 90 dagen van tevoren online een ticket bestellen voor je bezoek aan Alcatraz tijdens de singlereis USA. Echter kan de trip al maanden van tevoren vol raken, zeker voor tickets in het hoogseizoen. Boek dus op tijd je ticket! Een ticket bestellen doe je via de officiele website, de enige geautoriseerde organisatie die overtochten heeft waarbij je ook daadwerkelijk op het eiland zelf komt. In de ticketprijs zijnde overtocht, het bezoek aan het eiland, de gevangenis en de audiotour inbegrepen. Je koopt het ticket op de vertrektijd van de boot. 

Belangrijk is dat je tijdens je bezoek je paspoort meeneemt, je moet je kunnenidentificerenmet een pasfoto. Verder is het ook erg handig om een jas of extra trui mee te nemen, het kan namelijker erg fris zijn vanwege de wind. Wandelschoenen kunnen we je ook zeker aanraden. De afstanden om het eiland zijn niet mega groot (<0.5 km van de aanlegplaats van de boot naar het complex), maar het eiland is erg stijl. Eten en drinken zijnniet verkrijgbaar op het eiland, maar je mag het wel meenemen. Er zijn zones waar je mag eten en drinken. Over water meenemen doen ze vaak niet moeilijk.

In je Simi account kun je de voornamen, woonplaatsen, leeftijden en indien ingevuld de telefoonnummer zien van je reisgenoten. Je kunt samen een Whatsappgroep maken om van tevoren al online kennis te maken, maar ook om wellicht al afspraken te maken over het bezoeken van Alcatraz tijdens de groepsreis Amerika! 

De groepreis Amerika Californië

Tijdens de groepsreis Amerika naar Sunny California maak je een rondreis langs de mooiste locaties van deze staat. Je begint en eindigt de reis in Los Angeles en bezoekt naast mooie steden ook bewonderenswaardige nationale parken. Zo breng je een bezoek aan Yosemite National Park, Kings Canyon National Park en Sequoia National Park. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan de hoofdstad van Californië.Nee niet San Francisco of Los Angeles, maar Sacramento is de hoofdstad van deze staat! Hier staat ook Amerikaans bowlen op de planning. Je brengt een bezoek aan San Francisco, waar het dus mogelijk is om Alcatraz te bezoeken. Daarnaast zijn leuke plekken om te bezoek in San Francisco onder andere de Golden Gate Bridge en Park, Lombard Street, Fisherman's Wharf, Union Square en de Twin Peaks.  

Een trip naar het westen van de Verenigde Staten zou geen reis naar de westkust zijn als je niet over Highway 1 zou rijden om de kust te bewonderen. Het is de mooiste snelweg van de VS en heeft leuke plekken om een stop te maken. Zo overnachten we een keer in Ventura, bezoeken we Bubblegum Alley en zoeken we een mooi plekje om de zonsondergang te bewonderen met uitzicht over de Stille Oceaan. Tijdens de laatste dag in Los Angeles heb je ook veel mogelijkheden om je dag goed in te richten tijdens de groepsreis USA. Zo kun je bijvoorbeeld naar Disneyland, naar Universal Studios, naar het Hollywood Sign, de Rodeo Drive, Venice Beach of wat dacht je van Beverly Hills? Genoeg mogelijkheden. Met SUV's reis je met je groepsgenoten naar deze locaties. Slapen doe je tijdens de groepsreis Amerikain degelijke, nette motels of hotels.

Ben je ook nieuwschierig naar de andere Amerika groepsreizen? Bekijk dan ook de andere Amerika rondreizen! Zo kun je naast de Californie groepsreis ook mee met de Nationale Parken USA rondreis, de Canada en Amerika singlereis en in de winter met de New York en Washington kerstreis. 

terug naar blogs

Meer lezen