Groepsreis Amerika: Alles over deelname aan de loterij van The Wave

Groepsreis Amerika: Alles over deelname aan de loterij van The Wave

De groepsreis Amerika Nationale Parken biedt je kans om wel een heel bijzonder stukje natuurgebied te bekijken, namelijk The Wave. Dit gebied, in de buurt van Page (Utah), is een golvend rotslandschap en daarnaast ook uniek in de wereld. Geen verrassing dus dat hier veel mensen naartoe zouden willen tijdens de rondreis door Amerika, maar ook in het algemeen! Omdat het gebied graag in deze staat wordt behouden, mogen slechts 20 mensen per dag dit gebied betreden.

Iedereen maakt hiervoor evenveel kans, er is namelijk sprake van een loterij. Spannend! Ook tijdens de groepsreis Amerika heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan de loterij in Kanab, waarbij 10 tickets worden verloot. Om meer kans te maken om The Wave te bezoeken tijdens de groepsreis naar Amerika, kun je ook deelnemen aan de online loterij, waarbij nog eens 10 tickets worden verloot. Omdat we je graag een zo groot mogelijke kans willen geven om naar natuurgebied The Wave te kunnen, geven we je in deze blog alle informatie over het bemachtigen van een The Wave permit. 

Bezoek aan de loterij in Kanab tijdens de groepsreis Amerika

Op de eerste reisdag van de groepsreis naar Amerika vliegen we naar Las Vegas, waar we de eerste nacht zullen overnachten. Op de tweede reisdag van de groepsreis Amerika reizen we via Zion National Park naar het kleine Amerikaanse stadje Kanab. Vanuit Kanab zijn diverse nationale parken en natuurgebieden gemakkelijk te bereiken, waaronder ook The Wave. 

De derde ochtend van de groepsreis Amerika zullen we gezamenlijk met alle reizigers die aan de loterij willen deelnemen naar het Kanab Visitor Centre gaan, waar de loterij plaatsvindt. Deze loterij is hier elke dag tussen 08:30 en 09:00 uur. 10 deelnemers per dag zijn hier de gelukkigen die een ticket winnen voor een bezoek aan de The Wave op de volgende dag. Dit is een heerlijk oudewetse loterij. Het wordt namelijk gedaan op basis van nummertjes met een bingo spel.

Ben jij de lucky one die heeft gewonnen en naar The Wave mag? Dan breng je een bezoek aan dit rotslandschap op de vierde dag van de groepsreis naar Amerika. De loting is dus voor de dag erna.

Meer kans maken: Deelnemen aan de online loterij voorafgaand de groepsreis Amerika

Ook kun je online deelnemen aan de andere loterij, waarbij weer tien tickets gewonnen kunnen worden. In totaal kunnen dus 20 mensen een ticket winnen. Je kunt je vier maanden vantevoren inschrijven voor de loterij. Onderstaand hebben we een gemakkelijk schemaatje voor je gemaakt, zodat je precies kunt zien wanneer je je kunt opgeven per vertrekdatum van de groepsreis Amerika. Er wordt gevraagd voor welke dag(en) je deel wilt nemen aan de loterij. Hierbij kun je de datum invoeren van de tweede kolom in onderstaande tabel. Dit is de dag van het daadwerkelijke bezoek. Om aan de loterij deel te nemen dien je 5 dollar aan administratiekosten te betalen. Heb je gewonnen, dan kost de permit zelf nog 7 dollar. Dat is vergelijkbaar met de Nationale Parken en natuurgebieden van de Verenigde Staten zeker niet duur. Op de tweede dag van de nieuwe maand wordt je per mail op de hoogte gebracht of je the lucky one bent, of eigenlijk one of the lucky ten. Let erop dat deze mail ook in je spambox terecht kan komen. 

Je kunt deelnemen via de officiele website van de loterij, waarbij je aan de bovenste loterij dient deel te nemen, de Coyote Buttes North loterij.

Vertrekdatum groepsreis naar Amerika Dag van bezoek The Wave Deelnemen aan online loterij
19 april 2019 22 april 2019 december 2018
6 juli 2019 9 juli 2019 maart 2019
20 juli 2019 23 juli 2019 maart 2019
3 augustus 2019 6 augustus 2019 april 2019
17 augustus 2019 20 augustus 2019 april 2019
4 september 2019 7 september 2019 mei 2019
23 september 2019 26 september 2019 mei 2019

Hoe groot is de kans om naar The Wave te kunnen tijdens de groepsreis naar Amerika?

Hoe groot de kans is, is erg lastig te bepalen. Het Kanab Visitor Centre heeft de aantallen weggegeven van hoeveel mensen er gemiddeld deelnemen aan de loterij per maand en per week, echter kan dit altijd sterk verschillen. Focus je dus niet te veel op onderstaande percentages. Natuurlijk begrijpen we dat je het fijn vindt om wel een idee te krijgen van wat ongeveer de kansen zijn, daarom lichten we dit per loterij toe.

De loterij in Kanab

Tijdens deze loterij worden er dus 10 tickets verloot. In de lente- en zomermaanden doen er vanzelfsprekend meer mensen mee aan de loterij dan in de herfst- en wintermaanden. Onderstaande aantallen gaan om de percentages van de dag van de loterij zelf, voor een permit voor de volgende dag.

  • De maanden: Onze Nationale Parken groepsreizen vinden plaats in april, juli, augustus en september. In april doen er gemiddeld 78 (13% kans) mensen mee aan de loterij, in juli 40 (25% kans), in augustus 49 (20% kans) en in september 71 (14% kans). 

  • De dagen: Ook ziet het Kanab Visitor Centre een verschil in het gemiddelde aantal deelnemers per dag. Tijdens de groepsreizen naar Amerika doen we vier keer mee aan de loterij op een maandag, een keer op een woensdag, een keer op een vrijdag en een keer op een zondag. Gemiddeld gezien heb je van deze dagen de meeste kans op de zondag (24% kans), daarna de maandag (21% kans) en als laatste de woensdag en vrijdag (19%). Deze aantallen zijn gebaseerd op de gemiddelde aantallen per dag door het gehele jaar heen, dus niet enkel gericht op de lente- en zomerperiode. 

De online loterij

Van de online loterij is helaas niet precies bekend hoeveel mensen eraan deelnemen en hoe groot de kansen zijn om een permit voor The Wave te bemachtigen. Volgens de officiele website zijn de kansen wel veel kleiner dan bij de loterij in Kanab. Echter, om je kansen te vergoten kan het nooit kwaad om aan beide mee te doen!

De kansen liggen natuurlijk niet rond de 50%, echter is dit zeker een leuke loterij om aan deel te nemen! Er zijn namelijk al eerder Simi reizigers naar The Wave geweest door deel te nemen aan de loterijen en de kans bestaat dus zeker! Soms zelfs meerdere tegelijk. Daarnaast; hoe tof is het als je kunt zeggen dat je een van de weinig mensen bent geweest die The Wave heeft bezocht?!

Lees meer over de Nationale Parken rondreis om erachter te komen welke natuurgebieden en nationale parken je allemaal gaat bezoeken.

terug naar blogs

Meer lezen