Groepsreis Macedonië: Wat te doen in je vrije tijd?

Groepsreis Macedonië: Wat te doen in je vrije tijd?

Macedonië is de perfecte vakantiebestemming voor een zonvakantie. Tijdens de groepsreis van Simi Reizen naar dit land, verblijf je in de stad Ohrid. Deze singlereis biedt een programma aan met veel activiteiten, maar er is ook voldoende vrije tijd. In en rondom Ohrid is genoeg te doen, dus je hoeft je zeker niet te vervelen. Om je alvast een handje te helpen, hebben wij de leukste activiteiten hieronder op een rijtje gezet.

Paragliden: verken Ohrid vanuit de lucht

Op zoek naar actie en avontuur? Voor de durfallen onder ons is er de mogelijkheid om in Ohrid te gaan paragliden. Je wordt met een jeep boven op een berg afgezet, waarvan je vervolgens gaat paragliden. Geniet tijdens het paragliden van het adembenemende uitzicht. Let wel op dat deze activiteit afhankelijk is van de wind. Onze tip is daarom om op tijd te gaan informeren naar de mogelijkheden tijdens je zomervakantie.

Bezoek Mavrovo National Park tijdens de groepsreis van Simi Reizen

Tijdens de soloreis naar Macedonië is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan Mavrovo National Park. Deze excursie bestaat uit een wandeling met lunch. Mavrovo National Park is het grootste nationale park in Macedonië. Door de hoogteverschillen in het park leven er verschillende soorten dieren en kun je er veel variatie in planten vinden. Als je geluk hebt, zie je misschien wel een arend of een grijze buizerd. Wat ook bijzonder is aan dit park is het kunstmatige meer. In het park vind je namelijk een groot meer met daarin een kerk die voor de helft onderwater staat. Kortom, dit is een park dat veel te bieden heeft en dat voor natuurliefhebbers zeker een must see is!

Dagtrip naar Albanië

Naast Macedonië is het ook mogelijk om tijdens deze groepsreis een kijkje te nemen in Albanië. Een van de optionele activiteiten in je vrije tijd is een dagtrip naar Albanië. Voor ongeveer €20,- heb je al een retourticket voor de bus. Je stapt dan op de bus in Ohrid en je kunt er dan voor kiezen om bijvoorbeeld naar de Albanese stad Elbasan te gaan. Deze busrit duurt ongeveer 1,5 uur. Je kunt er ook voor kiezen om naar de Albanese hoofdstad Tirana te gaan. Een retourtje kost rond de €25,- en deze busrit duurt ongeveer 2,5 uur.

Duiken in het Ohrid meer tijdens de jongerenreis

Tijdens de single reis is het voor de echte waterratten mogelijk om te gaan duiken in het meer van Ohrid. Diving Center Amfora biedt namelijk de mogelijkheid om dit te gaan doen. Voor gevorderde duikers is dit misschien niet de meest spectaculaire plek, maar voor een instructieduik is dit zeker de moeite waard! Het water in het meer is namelijk nog net zo helder als in de oudheid.

The Bay of bones museum

Zin in een betaalbaar en historisch uitstapje tijdens je vakantie? Dan is het een aanrader om the Bay of bones museum te bezoeken. Neem een taxi of boottocht naar het museum toe en waan je helemaal terug in de tijd. Op de plek waar dit museum staat, zijn restanten van een oud dorp gevonden dat er al vanaf het jaar 1200 v.Chr. ligt. Dit museum is een replica van dit dorp. Je kunt in dit museum ontzettend veel objecten van vroeger vinden. Daarnaast zijn er op deze plek ook veel restanten van dierlijke botten gevonden. Dit is ook waar het museum zijn naam aan dankt.

Zwemmen in het meer van Ohrid

Naast het doen van leuke activiteiten, kun je in Ohrid ook prima relaxen in de zon. Rondom het meer liggen namelijk prachtige stranden waar je heerlijk kun genieten van de zon. Na het zonnen duik je zo het heldere water in. Als je liever niet naar een van de stranden wilt, kun je natuurlijk ook gewoon zwemmen in het zwembad bij het hotel.

Extra info: De optionele activiteiten zijn tijdens de groepsreis ter plaatse bij te boeken. Kortom, je hoeft je zeker niet te vervelen tijdens de jongerenreis naar Ohrid. Vakantiekriebels gekregen? Kijk dan hier tussen ons reisaanbod!

terug naar blogs

Meer lezen