Natuurlijk Noorwegen

Natuurlijk Noorwegen

Noorwegen is een land met gletsjers, bergen en watervallen. Het is dus een land met natuur in overvloed! In de zomer is het hier bijna de hele dag licht en kun je optimaal genieten van de natuur. Voor actieve groepsvakanties ben je hierdoor in Noorwegen aan het juiste adres. Tijdens de Noorwegen groepsreis van Simi Reizen leer je de Noorse natuur kennen en kom je op de allermooiste plekken terecht. Wij hebben alvast de mooiste plekken op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden Noorwegen

Noorwegen heeft een hoop te bieden aan natuurliefhebbers en mensen die houden van actief bezig zijn. Tijdens de groepsreizen in Noorwegen zul je merken dat je eigenlijk voortdurend omringd bent door natuur en zelfs de "grotere" steden in Noorwegen vaak dorpen zijn. 

Een rondreis door Noorwegen boek je dan ook niet als je op zoek bent naar kroegjes en uitgaan. Wel boek je Noorwegen als je in bent voor een actieve, avontuurlijke vakantie in 1 van de mooiste landen van Europa. De indrukwekkende fjorden, de hoge bergen en de uitgestrekte natuur zullen ervoor zorgen dat je een onvergetelijke vakantie beleeft.

Dus:

 • Avontuurlijk ingesteld?
 • Gek op natuur? 
 • Altijd al de fjorden willen zien?
 • Geen angst voor kamperen?
 • En kun je tegen een beetje regen op zijn tijd?

Dan is Noorwegen een unieke reisbestemming en ga je ernom veel plezier beleven aan dit indrukwekkende land. 

Rondane National Park

Op de zevende dag van de jongerenreis naar Noorwegen en Zweden maak je een bezoek aan het Rondane National Park in Noorwegen. Dit is het oudste park in Noorwegen en is opgericht op 21 december in 1962. Het park is 963 km², dat is ongeveer net zo groot als 142 voetbalvelden. In dit park vind je bergen, meren en hooglanden. Voor ieder wat wils dus. Daarnaast is dit park ook het thuis van de laatste groep wilde rendieren in Noorwegen. Dus als je geluk hebt, spot je nog een rendier ook! Daarnaast kent Rondane National Park ontzettend mooie wandelroutes. Er zijn verschillende soorten routes in verschillende moeilijkheidsgraden. De wandelroutes komen langs de tofste plekken. Een wandeling is dus zeker de moeite waard!

Trollstigen

De Trollstigen is een route van 106 kilometer door het westen van Noorwegen. Deze weg is te vinden bij het Geirangerfjord. De Trollstigen bergweg bestaat uit 11 haarspeldbochten en heeft een hellingsgraad van 9%. Het bijzondere aan deze weg is dat ondanks de hoge hellingsgraad, het verkeer toch normaal en goed doorstroomt. De weg is geopend in 1932 en is sinds toen een van de bekendste en drukstbezochte bezienswaardigheden in Noorwegen. Het is dus zeker een must see. Ørnevegen, de Adelaarsweg, is het steilste gedeelte van de Trollstigen. Bij Ørnevegen heb je een prachtig panoramisch uitzicht over Geiranger.

Geiranger-fjord

Bij het kleine dorpje Geiranger, ligt het Geiranger-fjord. Het Geiranger-fjord is toch wel een beetje de juweel in de kroon van de Noorse fjorden. Dit fjord is 20 kilometer lang en staat sinds 2005 op wereld-erfgoedlijst van UNESCO. Bij een bezoek aan het fjord lijkt het alsof je in een sprookje stapt. Deze fjord is rijk aan beroemde watervallen en het is daarom ook zeker een aanrader om deze te bekijken. Tijdens de reis van Simi Reizen is het optioneel om een speedboottocht te maken en de bruidssluier-waterval en de zeven zusters te zien. Als de zon schijnt op de bruidssluier-waterval, lijkt het net een bruidssluier. Daar heeft de waterval haar naam dan ook aan te danken. De zeven zusters is een waterval die bestaat uit zeven verschillende stroompjes.

Jostedalsbreen

Bijna de helft van het Jostedalsbreen National Park is bedekt door de Jostedalsbreengletsjer. Dit is de grootste gletsjer van Europa. De Jostedalsbreengletjser is 80 kilometer lang en sommige ijslagen zijn wel 500 meter dik. Dit Nationale Park staat bekend om haar gevarieerde natuur, want als je hier een korte wandeltocht maakt, lijkt het al alsof je door alle seizoenen heen loopt.

Tijdens onze rondreis Noorwegen kun je ervoor kiezen een gletsjertocht te maken over de Jostedalsbreen. Dat wordt door veel reizigers ook gedaan, omdat het een unieke ervaring is. Er zijn in Europa niet superveel plekken waar je nog een gletsjer kunt zien en hoewel ook de Jostedalsbreen zich terugtrekt, is het een unieke ervaring om de gletsjer te bewandelen. 

Jotunheimen National Park

Jotunheimen National Park is opgericht in 1980 en bestaat uit een landschap met meer dan 250 bergen van bijna 2000 meter hoog. Dit nationale park biedt verschillende, spectaculaire wandelroutes aan. Daarnaast kun je ook de hoogste waterval van Noorwegen bezichtigen in dit park. De waterval genaamd Vettisfossen heeft een vrijeval van maarliefst 275 meter. Deze waterval is te bereiken per voet en is ongeveer een uur lopen vanaf Øvre Årdal.

Noorwegen is op het gebied van natuur toch wel de parel van Europa. Hier zie je natuurformaties die je nergens anders ter wereld ziet, wat het land ontzettend bijzonder maakt. Noorwegen is zeker een bezoek waard en zou op iedereens bucketlist moeten staan! Zin om een groepsreis te maken? Check hier ons reisaanbod!

Meer groepsreizen

Noorwegen en de kosten

Noorwegen staat bekend als duur land. Niet onterecht, want je zult merken dat je voor je boodschappen een stuk meer kwijt bent. Met name alcohol is erg duur, maar ook de dagelijkse boodschappen en verse groenten en fruit zijn een stuk duurder dan in Nederland. Als je je een beetje aanpast en je beperkt tot gewoon voedzame maaltijden kun je echter prima uit de voeten in Noorwegen, ook zonder direct de hoofdprijs te betalen. 

Tips om Noorwegen betaalbaar te houden: 

 • Koop alcohol voor je het vliegveld verlaat en houd rekening met wat je maximaal mag importeren per persoon
 • Koop diepvriesgroenten in plaats van vers
 • Ga niet teveel uit eten, een simpele pizza kost vaak al 20 euro. 
 • Pas je aan aan lokale gebruiken, eet wat mensen daar ook eten
 • Let goed op aanbiedingen
 • Pasta's zijn ook in Noorwegen goed te betalen en makkelijk te bereiden bij het kamperen

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs

Meer lezen