Groepsreizen Bali in 2024

Groepsreizen Bali in 2024

Verre groepsreizen

Al enkele jaren voert Simi Reizen de groepsreizen Bali uit. Wil je in 2023 nog mee? Dan kun je in december nog aansluiten bij een reis naar het prachtige Bali. In dit artikel geven we je een beetje meer inzicht in de reis naar Bali, wat je kunt verwachten en leggen we je uit waarom de prijzen voor deze reis hoger liggen dan voorgaande jaren helaas. 

Wat voor reizigers boeken een rondreis Bali met Simi?

Het grootste deel van de reizigers is tussen de 18 en 27 jaar ongeveer. Voor Bali geldt dat gemiddeld 2/3e van de groep uit vrouwen bestaat en ongeveer 1/3e uit mannen. Het overgrote deel van de reizigers bestaat uit Nederlanders, maar ook Vlamingen sluiten geregeld aan bij onze groepsreizen (en zijn van harte welkom!). 

Verreweg de meeste reizigers boeken alleen of met een vriend of vriendin samen. Door je aan te sluiten bij een groepsreis heb je als groot voordeel dat je altijd aanspraak hebt. Vooraf kun je online al kennismaken. De meeste groepen spreken voor vertrek al een keer af om wat te gaan eten en drinken samen. 

Onze reizen zijn trouwens niet perse singlereizen. Het zijn echt groepsreizen, maar dan wel groepsreizen waarbij een groot deel van de reizigers single reist. 

Rondreizen Bali jongeren

Waarom is Bali zo duur momenteel? 

Het leven op Bali zelf is niet het duurste deel, maar helaas zijn vluchten naar Indonesië en specifiek naar Bali de afgelopen jaren fors duurder geworden. Deels heeft het te maken met de verhoogde tarieven van luchtvaartmaatschappijen als gevolg van de corona-crisis. Ook vraag en aanbod speelt een rol.

Er is veel vraag naar vluchten richting Bali, maar slechts beperkt aanbod. De derde en meest belangrijke reden is de oorlog in Oekraïne. Hierdoor kunnen vliegtuigen niet over Rusland vliegen. Dit kost enkele uren extra, maar heeft ook grote invloed op de hoeveelheid piloten en crew die mee moeten vliegen bijvoorbeeld. 

Er zijn dus drie hoofdredenen waardoor Bali duur is momenteel:

 1. Vraag en aanbod. Na de corona-pandemie is de vraag weer enorm, maar het aantal vluchten nog niet op het oude niveau. 
 2. Beperkte capaciteit. De luchthaven van Denpasar wordt veelvuldig aangevlogen. Met goed gevulde vluchten is de noodzaak er niet direct om op prijs te concurreren. 
 3. Omvliegen in verband met de oorlog in Oekraïne. Dit heeft grote gevolgen voor de strakke luchtvaartoperatie. 

Tempel Bali

Tien redenen om met Simi naar Bali te gaan

We kunnen je heel erg veel redenen geven om naar Bali te reizen, maar we hebben een selectie voor je gemaakt met redenen om Bali te bezoeken. 

 1. Je boekt een groepsreis naar Bali. Aansluiten bij een groep leeftijdsgenoten (18-32) is een prettige manier om te reizen. Altijd aanspraak en op en top gezelligheid. 
 2. Samen vliegen! Met een vlucht van in totaal wel 17 uur is het wel zo gezellig en prettig om samen met je reisgenoten de vlucht te beleven. Zo leer je elkaar al kennen, maar hoef je ook niet alleen ergens over te stappen op een andere vlucht. Wel zo fijn! 
 3. Vol programma met excursies. Je boekt een dure vakantie, dus je wilt er ook alles uit halen natuurlijk. We vliegen niet naar de andere kant van de wereld om alleen maar op het strand te liggen. Om die reden zijn er bij deze rondreis Bali 14 excursies al gewoon inbegrepen bij je reissom. Duidelijk, helder en op die manier weet je vooraf ook al een beetje wat je gaat doen. 
 4. Meestal een Nederlandstalige gids. Bij vrijwel alle Bali rondreizen hebben we een Nederlandstalige zeer betrokken gids die onze groepen begeleidt. Heel soms maken we gebruik van een Engelstalige gids, maar in alle gevallen gaat het om professionals die al meerdere Simi groepen hebben ontmoet. 
 5. Prima hotels! We verblijven tijdens deze rondreis in prima hotels. De meeste nachten heb je een zwembad bij het hotel, zodat je heerlijk kunt relaxen na een intensieve dag. 
 6. Honderden barretjes. Bali is vergeleken met veel andere Indonesische eilanden een hele vrije plek. Je kunt er alcohol verkrijgen, er zijn veel barretjes, restaurants en plekjes om heerlijk te lunchen. Ook uitgaan is goed mogelijk op veel plekken. 
 7. Unieke avonturen. Twee hoogtepunten van deze reis willen we je nog extra benadrukken. De beklimming van Mount Batur waarbij we in de vroege ochtend in het donker vertrekken om de zonsopgang op de berg mee te maken. Intensief, maar de moeite waard. De tweede echt unieke activiteit in ons reisprogramma is de overnaching in een tent in een nationaal park. Klinkt spannend, maar deze nacht wordt zonder uitzondering door onze reizigers beschreven als de beste avond van de hele reis. Kampvuurtje, aan het strand, aapjes om je heen en een heerlijke rust. 
 8. Jaarlijks reizen duizenden jongeren met Simi. Niet onbelangrijk: jaarlijks verzorgen we duizenden vakanties specifiek voor jongeren tussen de 18 en 32 jaar oud. Gaat er dan nooit iets mis bij ons? Ja zeker wel, maar we doen wel altijd ons best om het op te lossen! 
 9. SGR, ANVR en Calamiteitenfonds. Als je een dure vakantie boekt wil je zeker weten dat je geld veilig is. De SGR zorgt ervoor dat jouw reisgeld altijd gegarandeerd is. De ANVR is er voor het verzorgen van eerlijke reisvoorwaarden en het calamiteitenfonds vergoedt schade bij natuurrampen ter plaatse. Waar je ook je vakantie boekt, zorg dat je altijd een reis boekt bij een touroperator met een garantiefonds. Dit is trouwens ook gewoon wettelijk verplicht! 
 10. Echte rondreis. We laten je verschillende onderdelen en plekken op Bali zien. Niet alleen Ubud, niet alleen het strand, maar ook plekken die minder bekend zijn. 

Over de hotels tijdens deze rondreis

De hotels waar je tijdens de rondreis verblijft zijn allemaal prima, goed gelegen en meestal voorzien van een zwembad. Sommige hotels hebben een kleine gym, ontbijt is altijd inbegrepenen op veel plekken kun je eenvoudig ergens wat eten of drinken nog. 

Bali hotel

Bali rondreizen

Bali rondreis

Maar....wanneer moet je Bali boeken? 

Als je mee wilt op reis naar Bali raden we je over het algemeen aan om een maand of drie voor vertrek uiterlijk te boeken. Dat wil zeggen: als de reis niet vol zit nog. In veel gevallen is Bali al ver voor vertrek uitverkocht, dus hoe eerder hoe beter. Zodra je voor jezelf de keus gemaakt hebt raden we je aan je boeking te plaatsen. Je betaalt een aanbetaling van 25% van de reissom. De rest betaal je pas 6 weken voor vertrek. 

Ook niet onbelangrijk: hoe eerder jij boekt, hoe eerder de groep vol is. Hoe eerder de groep vol is, hoe eerder wij je je inloggegevens sturen waarmee je kennis kunt maken met je reisgenoten. Bij een groepsreis ben je altijd afhankelijk van het aantal mensen dat boekt, dus als je de keus gemaakt hebt is er geen enkele reden meer om je boeking uit te stellen. 

Berg Bali

Prachtige natuur, een heerlijke cultuur en paradijselijke plekjes: dat is Bali

Op Bali is het grootste deel van de bevolking Hindoestaans. In de rest van Indonesië is het grootste deel van de inwoners Moslim. Je zult tijdens je verblijf merken dat Balinezen veel tijd besteden aan hun geloof. Op talloze plekken zie je kleine en grotere tempels, offerplaatsen en zul je mensen offers zien brengen. Dat maakt Bali tot, ondanks het vele toerisme, nog steeds een authentieke bestemming. Het Hindoeïsme is een erg verdraagzame religie. Je zult merken dat de vriendelijkheid van de bevolking oprecht is. 

Maar ook qua natuur is Bali de moeite waard. Bovenstaande foto is tijdens een van onze eigen rondreizen Bali gemaakt. Hoewel Bali toeristisch is zijn er nog genoeg plekken om te ontdekken. De afwisseling tussen prachtige stranden, jungle en heuvels en bergen zorgen voor een landschap dat elke keer anders is. 

Al met al is Bali daadwerkelijk een klein paradijs, waar het bijna onmogelijk is om niet van terug te komen met een grote glimlach op je gezicht als je terugdenkt aan je vakantie met Simi naar Bali!