Groepsreizen Bali - wanneer kunnen we weer?

Groepsreizen Bali - wanneer kunnen we weer?

Groepsreizen Bali - wanneer kunnen we weer?

Door corona is Bali al lange tijd gesloten voor buitenlanders. Hoewel er oorspronkelijk gepland was om op 11 september weer internationale reizigers toe te laten, is besloten dit uit te stellen tot 1 januari 2021. Het is nog niet duidelijk of dit ook daadwerkelijk zo zal zijn. De kans dat we later in 2021 weer naar Bali kunnen achten we echter wel groot.

Dat zal in 2021 wellicht nog niet helemaal "als normaal" zijn, maar Bali heeft laten zien snel en effectief te kunnen handelen. Het grote belang van de toeristische industrie helpt daarbij, omdat de belangen groot zijn. Wij vertrekken weer richting Bali zodra het kan en zodra we ook ons reisprogramma ongestoord kunnen uitvoeren. Onze groepsreizen Bali voor 2021 staan in ieder geval gewoon gepland! 

Groepsreizen Bali

Waarom zou je een groepsreis Bali boeken? 

Bali is prima te bereizen zonder groep natuurlijk. Je boekt een vlucht, zoekt ergens een leuk hotel en gaat. Toch heeft het reizen met een groep best wat voordelen, ook een aantal waar je misschien niet gelijk aan denkt.

  1. Het grootste voordeel: als je een pakketreis boekt (dus vlucht, accommodatie en activiteiten) valt je boeking automatisch onder de dekking van de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Dit betekent dat jouw reissom altijd verzekerd is tegen faillissement van de reisaanbieder. 
  2. Indien vluchten worden geannuleerd is dit niet jouw probleem, maar van de reisorganisatie. Of nog vervelender: stel dat je luchtvaartmaatschappij failliet gaat? Als je zelf je ticket hebt geboekt kun je fluiten naar je geld. Boek je via een reisorganisatie, dan regelen zij een andere vlucht voor je. Op onze kosten. De afgelopen jaren zijn tientallen luchtvaartmaatschappijen failliet gegaan. Door de corona-crisis zal dit aantal de komende jaren alleen maar toenemen. 
  3. Bali kent nogal wat natuur en vulkanen. Bij een plotselinge vulkaanuitbarsting (of ander natuurgeweld) is het calamiteitenfonds de partij die je uit de brand helpt. Het calamiteitenfonds is er voor plotseling optredende natuurproblemen en vergoed dan je niet-genoten vakantiedagen onder meer. 
  4. Groepsreizen zijn gewoon heel erg gezellig. Je leert nieuwe mensen kennen, er is altijd wel iemand die wat wil ondernemen en je hebt altijd aanspraak. 
  5. Bij onze groepsreizen reist ongeveer 65% solo. Iedereen vindt het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Er ontstaan altijd talloze vriendschappen tijdens onze groepsvakanties.
  6. Je hoeft niks te regelen. De excursies staan vast en je reisleider is er om alles in goede banen te leiden. 

Bali groepsreizen

Regenseizoen op Bali

Voor meer informatie over het regenseizoen op Bali kun je grofweg aanhouden dat het regenseizoen tussen half november en half april ligt. Hoewel we er regelmatig vragen over krijgen is het echt niet zo dat je twee weken lang in de regen gaat lopen. Bali is een tropisch eiland en ontzettend groen. Zonder neerslag heb je ook geen paradijselijk eiland! 

De beste reistijd voor Bali ligt ergens tussen half april en half oktober. Met name mei, juni en september zijn fantastische maanden om over Bali te reizen. Ben je afhankelijk van schoolvakanties? Dan zijn juli en augustus ook prima, maar wel een stuk duurder. Zowel vluchten zijn in juli en augustus duurder als accommodatie en activiteiten. 

Bali ontdekken! 

Bali is een eiland dat wacht om ontdekt te worden. Boek je 1 van onze groepsreizen die kant op, dan staat je heel wat te wachten. Zo gaan we op zoek naar dolfijnen, bezoeken we het populaire Gili Trawangan, bezoeken we uiteraard verschillende tempels en is er tijd genoeg voor strand!

Dan hebben we het nog niet gehad over topexcursies als de overnachting in een nationaal park, snorkelen, het beklimmen van de Batur vulkaan en het raften dat allemaal inbegrepen is bij je reissom. 

Iedereen tussen de 18 en 39

Ja, tussen 18 en 39 zit een groot verschil, maar tegelijk ook weer niet. Over het algemeen kun je stellen dat onze groepsreizen worden geboekt door mensen die actief zijn en geen urenlange fotostops willen maken, maar vooral dingen willen doen en ondernemen. Het actieve karakter van ons reisprogramma nodigt dat ook uit. 

 

terug naar blogs