Balkan groepsreizen 2018

Balkan groepsreizen 2018

De Balkan landen zullen vast niet direct als eerste in je opkomen als je denkt aan een zomervakantie. Toch is dat zonde, want juist deze landen hebben binnen Europa nog extreem veel te bieden. Behalve betaalbaar (ter plaatse is het leven vaak goedkoop) is het klimaat gunstig met goede temperaturen in de zomer, de mensen vriendelijk en het landschap nog relatief onbedorven. In de zomer van 2018 kun je kiezen uit verschillende groepsreizen en singlereizen naar de Balkan. In dit artikel zetten we ze even voor je op een rijtje. 

Outdoorvakantie Slovenië 

Het groene paradijs, dat is Slovenië in het kort. Prachtige bergen met de hoogste toppen tot 3000 meter, fantastische berglandschappen, groene heuvels, bossen en heel veel natuur in een vaak glooiend landschap. Een combinatie van Oostenrijk en Italië qua landschap en met een heel eigen cultuur. Wat Slovenië nog veel interessanter maakt is dat het een geweldig vakantieland is voor actieve vakanties. 

Inmiddels organiseren we al meerdere jaren vakanties naar Slovenië, maar nog steeds is iedereen altijd enorm positief verrast over de vele mogelijkheden van het land. Op het programma staan standaard activiteiten als raften, canyoning, via ferrata en paintball, maar de sfeer en gezelligheid maken alles helemaal compleet. 

5 redenen om voor Slovenië te gaan deze zomer:

 1. Gezellige camping met veel levendigheid
 2. Elke avond kampvuur
 3. Heel veel activiteiten standaard inbegrepen
 4. Net zo ver als naar Zuid Frankrijk
 5. Deze groepsreis scoort een 9 gemiddeld

Meer weten over de groepsreizen Slovenië?

Onontdekt Macedonië

Macedonië is het land van Alexander de Grote en heeft een lange en interessante geschiedenis. Het is onderdeel van het Ottomaanse rijk geweest, maar ook eeuwen bezet geweest door anderen. Dit zorgt voor een unieke combinatie van culturen. Macedonië is behalve mooi en qua klimaat aantrekkelijk, ook nog eens een goedkoop vakantieland. Met een rechtstreekse vlucht en verblijf in een 4-sterrenhotel, reis je deze zomer relaxed af naar Macedonië. Bij deze topvakantie zijn een aantal activiteiten standaard inbegrepen. 

Als je op zoek bent naar iets dat niet zo standaard is, waar het wel lekker weer is en waar je dagelijks leven goedkoop is: Macedonië dus! 

5 redenen om voor Macedonië te gaan

 1. Verrassend goedkoop. Uit eten gaan kan voor nog geen 5 euro
 2. Direct aan het meer van Ohrid en met zwembad bij het hotel
 3. Levendige omgeving
 4. De Jeep Safari tijdens deze groepsreis is meer dan de moeite waard
 5. Met directe vlucht naar Ohrid met TUIfly

Macedonie reizen Macedonie groepsreis

Jongerenreizen Montenegro

In Montenegro kun je kiezen uit twee actieve vakanties in 2018. Je kunt gaan voor een 8-daagse rondreis waarbij je een groot deel van Montenegro zult ontdekken, maar ook veel in de natuur bent. Ook kun je kiezen voor een reis die wat avontuurlijker is en waar je een vijfdaagse trektocht door de bergen combineert met een tweedaagse raft-tocht. 

In beide gevallen zul je Montenegro ontdekken als bijzonder vakantieland. Hoge bergen van meer dan 2000 meter hoog, een heerlijk klimaat en met een mooie kust waar we in beide reizen zullen eindigen. Ook Montenegro is goed betaalbaar en: ze betalen met de euro, ondanks het feit dat Montenegro geen deel van de EU is. 

Voor een avontuur kun je dus perfect terecht in Montenegro, dat pas sinds 2006 een eigen land is. Gebaande paden? Nee, als je voor Montenegro gaat kun je rekenen op een echte unieke groepsreis!

5 redenen om voor Montenegro te gaan!

 1. Ruig en avontuurlijk!
 2. Kust en bergen in 1 vakantie
 3. Betaalbare reisbestemming
 4. Perfect voor een actieve groepsreis
 5. Met directe vlucht vanuit Nederland

Montenegro reizen groep

Wat ons bijzonder aantrekt in de verschillende Balkan landen is vooral de ongereptheid. Er is geen massatoerisme en hoewel je slechts een paar uur vliegen van Nederland bent, begeef je je in een volkomen andere wereld. Wij raden het iedereen aan om eens wat verder te kijken en voor een originele vakantiebestemming te gaan in ieder geval!

Veiligheid

De landen waar we vakanties naartoe organiseren zijn veilige reisbestemmingen. Doordat massatoerisme nog niet zo groot is kunnen we tijdens deze reizen nog makkelijk contact maken met locals en genieten van reisbestemmingen waar authenticiteit nog groot is. 

Dus: we dagen je uit om gebaande paden een beetje achter je te laten en te gaan voor ongerept Europa!

terug naar blogs

Meer lezen