Groepsreizen binnen Europa

Groepsreizen binnen Europa

Verder weg is niet altijd beter

Ver weg gaan is populair. Toch raden we je aan om bij het overwegen waar je naartoe wilt reizen, ook te kijken naar Europa als reisbestemming. In dit artiikel geven we je een overzichtje van mooie reizen die echt de moeite waard zijn, maar een stuk minder ver van huis zijn dan Azië of Amerika. 

Dichterbij blijven is vaak goedkoper, omdat je geen dure vliegreis hoeft te boeken. Met name in het hoogseizoen, in juli en augustus, zijn vliegreizen relatief duur. Ze kosten veel tijd en je zit al snel tien tot twaalf uur in het vliegtuig. Vlieg je naar Zuid Azië, dan is 16 uur eerder regel dan uitzondering. 

Frankrijk Actief en Frankrijk Actief PLUS

Voor jongerenreizen met actie zit je gebeiteld in Zuid Frankrijk. Al jaren is Frankrijk Actief 1 van onze meest populaire jongerenreizen. We combineren een fantastisch plekje in de Alpen met een pakket activiteiten en een relaxte busreis. Ideaal voor wie houdt van natuur, adrenaline en avontuur, maar vooral van gezelligheid! 

Raften, canyoning, een bergwandeltocht, via ferrata en meer zijn inbegrepen bij het programma. Daarnaast kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Er is ter plekke van alles nog apart bij te boeken. Ben je iemand die echt voor het avontuur en de adrenaline gaat? Dan is actief PLUS iets voor jou! Op dezelfde locatie, maar met een eigen kampement beleef je extra intensieve activiteiten en geniet je van een echte outdoorvakantie. 

frankrijk actief jongerenvakantie frankrijk

Je boekt deze reis inclusief busreis, verblijf en activiteiten. 

Rondreis Ierland

Ierland is zo dichtbij, maar toch zo anders. Als je toch graag een rondreis doet en niet op 1 plek wil blijven zijn de rondreizen Ierland een echte aanrader. Je moet wel een beetje van natuur houden, maar je boekt een wandelvakantie met zowel cultuur, natuur als de gezellige steden van Ierland. Je bezoekt Dublin, Galway en Cork, maar ook de indrukwekkende landschappen van Connemara, the Burren en we rijden de Ring of Kerry in het Zuidwesten van Ierland. 

De beklimming van de Croagh Patrick en de wandeling over de Cliffs of Moher zijn hoogtepunten van deze rondreis, maar ook het bezoek aan de mystieke Aran Islands zijn een niet te vergeten hoogtepunt. Onderstaand filmpje geeft een goed beeld van de rondreis Ierland zoals je deze boekt bij Simi Reizen. We slapen in hostels tijdens deze reis. 

Griekenland en Macedonië

Nieuw in 2020 is de jongerenreis Griekenland en Macedonië. Bij deze reis vliegen we naar Griekenland, waar onze rondreis begint. We bezoeken zowel Noord-Macedonië als Griekenland en brengen een bezoek aan het mooie Meteora. Inbegrepen bij je reissom zijn onder andere een wijnproeverij, fietstocht, stadstour door Ohrid (Macedonië), kajakken, raften en een tour door Meteora. Deze reis is een combinatie van cultuur, natuur en een beetje actief, maar je hoeft geen enorme sportieve held te zijn om te genieten van deze groepsreis. 

We vliegen bij deze groepsreis samen op een groepsticket naar Griekenland met 1 overstap. 

Voordelen van groepsreizen binnen Europa:

  • Beter voor het milieu, korter vliegen of met de bus is altijd gunstiger dan een lange vlucht. Gemiddeld besparen we met onze busreizen ruim 1 miljoen kilo CO2 ten opzichte van vliegen met dezelfde groepen. 
  • Je komt fitter aan en kunt dus beter genieten van je reis. Een vlucht van 3 uur is qua intensiteit niet te vergelijken met een vlucht van 10 uur of langer. 
  • Europa is ontzettend veelzijdig. Van het ruige noorwegen tot het warme Griekenland, het avontuurlijke Servië of het mooie Montenegro: elk land heeft zijn eigen identiteit. 
  • In Europa kies je uit een rondreis of een vaste locatie waarbij de nadruk meer op de activiteiten ligt. 
  • Reizen binnen Europa is over het algemeen goedkoper, omdat er geen dure vlucht aan te pas komt. Uitzondering daarop is Noorwegen, omdat Noorwegen als land erg duur is. 

Ver weg maar toch dichtbij: Jordanië

Het indrukwekkende Jordanië is maar een kleine 5 uur vliegen vanaf Nederland en ligt in het Midden-Oosten. Een hele andere wereld en juist daarom ontzettend interessant als vakantiebestemming. Onze groepsreizen Jordanie combineren voldoende activiteiten met een culturele ervaring. Natuurlijk gaan we naar de dode zee, maar bezoeken ook het oude Romeinse Jerash, het wereldwonder Petra en bezoeken de Citadel van Amman. Hoogtepunt van deze rondreis Jordanie is toch wel de overnachting in de woestijn van Wadi Rum. 

Jordanië is voor wie wat langer weg wil, indrukwekkende cultuur en geschiedenis wil zien en het leuk vindt om zich onder te dompelen in een andere cultuur. 

jordanie groepsreizen groepsvakantie jordanie

Outdoor in Slovenië

Als je gewoon een weekje op vakantie wil raden we je het groene Slovenië aan. Al jaren een populaire outdoorvakantie met veel inbegrepen activiteiten en een fantastische omgeving, een gezellige camping en ons eigen hostel op de camping. 

De Slovenië reis is een busreis en blijft op een vaste locatie, waardoor we veel activiteiten in het programma hebben kunnen opnemen. Slovenië is gemoedelijk, er kan een kampvuurtje gemaakt worden en op de camping vind je onder andere een bar en restaurant, zwemvijver en een hoop gezelligheid!

Populaire reisbestemmingen Europa

  1. Kroatië is verreweg de meest populaire reisbestemming voor jongeren die meer willen dan alleen Lloret de mar. Je combineert een actieve vakantie met een strandvakantie en verblijft op een camping letterlijk op loopafstand van het strand. Ben je niet zo'n kampeerder? Check dan Kroatië Deluxe met retourvlucht en appartement, 100 meter van de camping vandaan. 
  2. Viva España - Spanje is van oudsher een echte jongerenbestemming. Met Simi combineer je een vakantie die begint in de bergen en eindigt aan het strand. Ideaal als je nieuwe dingen wilt ontdekken, maar ook de nodige ontspanning aan het strand zoekt! 
  3. Ierland - niet zo voor de hand liggend, maar erg populair onder mensen die zoeken naar groepsreizen die je voorzien van cultuur, natuur en lekker wandelen. Deze wandelvakantie Ierland is een aanrader voor wie geen zonvakantie hoeft, maar vooral een uniek land wil ontdekken tijdens de vakantie. 
  4. Griekenland en Macedonië - tijdens deze rondreis ontdek je Griekenland en Noord-Macedonië. Zeker de moeite voor iedereen die van zon houdt en toch veel wil zien tijdens de vakantie.
  5. Last but not least: Noorwegen! Enorm populair onder iedereen die van natuur houdt en bijna een must voor wandel-liefhebbers. Ontdek Noorwegen en Zweden tijdens de 15-daagse kampeerrondreis of ga voor iets meer luxe en comfort en boek de Noorwegen bucketlist-adventure rondreis. 

Waarom we gek zijn op vakanties binnen Europa

De laatste tien jaar is iedereen vooral verder gaan reizen, maar slaat daarbij vaak prachtige natuur over. Ook reisorganisaties zijn zich vaak gaan focussen op verre bestemmingen. Bij Simi is en blijft ons reisaanbod binnen Europa de kern. Europa heeft ontzettend veel diversiteit, een aangenaam reisklimaat en door het verdwijnen van grenzen is reizen binnen Europa ook nog eens ontzettend makkelijk geworden. 

Europa is prachtig! Van de geweldige kliffen in Ierland tot de unieke vale Gier in Servië, de indrukwekkende overblijfselen uit de oudheid in Griekenland en de immense natuurpracht van Noorwegen: elk land binnen Europa heeft een eigen geschiedenis en achtergrond. Elk land heeft een eigen taal en een eigen historie waar mensen trots op zijn. Tijdens onze groepsreizen komen we op plekken met roerige geschiedenissen, maar ook op plekken met heel indrukwekkende verhalen. Een rondreis door Europa kan minsten zo avontuurlijk zijn als een rondreis door Azië.

Bij Simi boek je groepsreizen. Het zijn geen echte single reizen, maar een groot deel reist wel solo.

Dus: denk ook aan Europa!

Bedenk voor je een reis gaat boeken dus goed wat je wilt en vergeet zeker Europa niet mee te nemen in je gedachten. Het hoeft niet altijd ver om onvergetelijk te zijn. Bij alle groepsreizen kom je terecht in een groep mensen die net als jij bewust voor een bepaalde bestemming hebben gekozen. We merken dan ook altijd dat de sfeer ontzettend goed is en mensen echt genieten van het contact met leeftijdsgenoten. We hebben in dit artikel slechts een paar van de groepsreizen besproken. Je kunt binnen Europa verder nog naar Servië, Montenegro, Noorwegen, Zweden, Kroatië en Spanje. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.