Groepsreizen boekbaar 2 januari 2022

Groepsreizen boekbaar 2 januari 2022

Singlereizen

Al onze singlereizen met vertrek vanaf 21 mei 2022 zijn te boeken vanaf 2 januari 2022 om 10:00. Heb je 1 van onze reizen op het oog en wil je zeker zijn van een plekje? Dan is 2 januari 2022 om 10:00 het moment dat je klaar moet zitten om je groepsreis daadwerkelijk te boeken. Met name verre groepsreizen worden vaak vroeg geboekt, ook omdat het aantal plekjes vaak beperkt is. 

Waarom pas boeken in januari?

De komende maanden zal er veel veranderen op het gebied van reisadviezen, vooral ook voor verre reisbestemmingen. Om die reden hebben we ervoor gekozen om iedereen op hetzelfde moment de kans te geven zijn of haar reis te boeken. Dat geeft jou de gelegenheid om er nog even over na te denken en wij kunnen zodoende zorgen dat alles helemaal voorbereid is en we goed kunnen adviseren. 

Nieuwe reisadviezen

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken werkt aan een nieuw systeem van reisadvisering dat in november aangekondigd zal worden. Hierbij wordt eindelijk weer per land bepaald of een land veilig is om naartoe te reizen. Hoewel veel landen buiten de EU het goed of zelfs beter voor elkaar hebben als het gaat om corona-protocollen etc heeft de Nederlandse overheid ervoor gekozen om voor alle landen buiten de EU een negatief reisadvies te geven, met slechts enkele uitzonderingen (groepsreis Jordanië, groepsreis Canada). Alle andere landen hebben een negatief reisadvies, terwijl veilig en goed reizen vaak al lang weer mogelijk is. 

Meerdere verzekeraars dekken covid nu

Zowel Unigarant als ANWB als Allianz geven inmiddels dekking op hun reisverzekeringen op het moment dat een gebied een negatief (oranje) reisadvies heeft wegens covid. Dat betekent dat je in feite gewoon kunt reizen, zonder dat het invloed heeft op de dekking van je verzekering.

De verwachting is dat op korte termijn de overige reisverzekeraars deze voorbeelden zullen volgen.

Veilig op reis

Reizen is nooit zonder risico. We reizen over de hele wereld en vrijwel altijd zonder problemen. Als je een reis onderneemt zijn er altijd risico's. Diefstal, vluchtvertragingen, wijzigende planningen of een vulkaanuitbarsting, het zijn allemaal dingen die tijdens een reis zouden kunnen gebeuren. Je boekt bij Simi altijd een georganiseerde rondreis, waarbij we in direct contact staan met de lokale bevolking.

Covid is een risico dat meegenomen wordt in de mix van risico's die we tijdens onze single reizen zo goed mogelijk proberen te voorkomen. 100% veiligheid bestaat helaas niet en zullen we je om die reden ook nooit beloven. Wel kunnen we beloven dat we tijdens al onze reizen een goede risico-inventarisatie doen en zorgen dat we op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden. 

Groepsreizen met Simi

Onze groepsreizen zijn zonder uitzondering gezellige reizen waar het grootste deel van de reizigers alleen reist. Dat betekent dat er altijd meer mensen zullen zijn die hun reis boeken zonder andere mensen te kennen. Doordat je van ons inloggegevens ontvangt voor vertrek kun je al kennis maken met elkaar. Je zult merken dat iedereen het een beetje spannend vindt om een groepsreis te plannen. In de praktijk valt het echter altijd 100% mee. Met onze groepsreizen boek je veilig en vertrouwd een georganiseerde reis. Wij zoeken uit wat je moet regelen voor vertrek, jij hoeft alleen maar te genieten! 

Waar moet je extra op letten als je een reis boekt?

We raden je aan de volgende dingen goed te controleren:

  • Wat dekt je annuleringsverzekering? Voorwaarden voor verzekeringen zijn voor elke maatschappij anders. Het is niet het leukste klusje, maar lees de polisvoorwaarden door voor je een singlereis boekt. 
  • Een reisverzekering die alle activiteiten dekt die we ondernemen stellen wij verplicht. Dit kan steekproefsgewijs worden gecontroleerd. Je kunt deze reisverzekering afsluiten bij je boeking of zelf ergens afsluiten. Ook hier geldt: lees de polisvoorwaarden door!
  • Indien je niet gevaccineerd bent tegen covid kunnen landen aanvullende regels stellen. Wij stellen als bedrijf vaccinatie niet verplicht, maar de realiteit is wel dat je in de meeste landen er niet of nauwelijks onderuit komt. Lees dus altijd de reisadviezen op Nederlandwereldwijd.nl voor je een reis boekt. Het voldoen aan de voorwaarden om een land in te mogen reizen is jouw verantwoordelijkheid als reiziger. Dit geldt niet alleen voor vaccinaties, maar bijvoorbeeld ook voor het hebben van een paspoort waar dat verplicht is. 

Wat is jullie verwachting voor groepsreizen in 2022?

We houden ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Dagelijks openen meer en meer landen hun grenzen opnieuw voor toerisme. Tijdens onze groepsreizen zijn we als groep een soort "bubbel". Het overgrote deel van alle activiteiten doe je met de groep samen, met eigen vervoer van en naar de bestemming. 100% garanties zijn er nooit te geven, maar de kans dat iemand van onder de 40 dusdanig ziek wordt van een corona-infectie is gelukkig minimaal en gecombineerd met vaccinatie verwaarloosbaar. Er zijn nog een heleboel andere risico's die samenvallen met reizen. Covid is daar slechts 1 van. Wij voeren onze groepsreizen dus gewoon met gezond verstand uit en vragen al onze reizigers ook hun gezond verstand te gebruiken. 

Wij verwachten in 2022 een zeer groot deel van onze groepsreizen, zowel binnen Europa als daarbuiten, weer te kunnen uitvoeren. Voor rondreizen Costa Rica, groepsreizen Sri Lanka en een aantal andere verre bestemmingen geldt dat we vanaf februari 2022 alweer die kant op zullen reizen. Natuurlijk met zorgvuldigheid, maar reizen is weer "gewoon" mogelijk. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.