Tropische regenwouden en op reis in december?

Wellicht weet je nog niet zoveel van Costa Rica, maar het is een geweldig vakantieland dat naadloos aansluit bij de andere jongerenreizen en groepsreizen die we aanbieden.

Het is een land waar je veel activiteiten kunt ondernemen, waar je spannende dingen kunt beleven en dat een overweldigende natuur heeft. Wat minstens zo belangrijk is: je reist met een Nederlandstalige groep langs bijzondere plekken en zelfs in december is het er gemiddeld zo rond de 26 graden. Tijd voor een tropisch avontuur dus!

Over Costa Rica als reisbestemming

Costa Rica is een goed ontwikkeld land in midden Amerika dat eigenlijk uit verschillende delen bestaat. Elk deel van het land heeft zijn eigen unieke natuur en zelfs een eigen microklimaatje. Zo kun je heerlijk relaxen aan het strand, genieten van cocktails in een echt Carribische sfeer en surfen op de golven, maar je kunt ook trekkings door de regenwouden maken, veel verschillende diersoorten spotten en vulkanen bezichtigen. 

Costa Rica is misschien wel het meest diverse land dat er is met regenwouden, nevelwouden, vulkanen, strand en meer. Zowel de Carribische zee als de Stille Oceaan grenzen aan Costa Rica. Tijdens onze rondreis komen we aan beide kusten uit.

Groepsreizen met Simi

Bij Simi boek je je reis altijd inclusief vlucht. Mensen vinden het in onze ervaring prettig om samen te reizen, elkaar onderweg alvast een beetje te leren kennen en ook samen aan te komen in San Jose in Costa Rica. 

Bij aankomst worden jullie opgehaald en breng je de eerste nacht door in San Jose. Omdat iedereen moe is van de vlucht, beperken we het tot een hapje eten ergens, om vervolgens tijdig te gaan slapen. 

De volgende ochtend begint je reis namelijk direct met avontuur! We worden opgehaald bij ons hotel en reizen naar de Pacuare rivier, waar we een spectaculaire raft-tocht gaan doen. Vervolgens reizen we door naar de andere kant van het land waar we overnachten en vervolgens een aantal dagen in de natuur zijn.

Costa Rica heeft zo ongeveer de meest gevarieerde flora en fauna van de wereld, met enorm veel plantensoorten, maar vooral ook veel dieren. Zo vind je er spinnen, slangen, kikkers, maar ook grote zoogdieren zoals apen en luiaards, die je tijdens deze reis op verschillende plekken zeker tegen gaat komen. 

Daarnaast kun je in Costa Rica verschillende plantages vinden van onder andere koffie, chocola, ananas, bananen en meer tropische vruchten. Sommige plantages geven rondleidingen, zeker de moeite als je iets meer wilt weten over het land zelf.

Verblijven bij locals

Tijdens deze reis slapen we in hotels of lodges, over het algemeen van goede of zeer goede kwaliteit. Halverwege de reis echter onderbreken we ons programma voor een overnachting in een lokaal dorpje, waar we (in een aparte kamer) slapen bij de gezinnen die er wonen. Een leuke manier om kennis te maken met de gewoonten van het land. 

La Fortuna

Het meest bekende van Costa Rica is wellicht La Fortuna, vanwaar je de grote vulkaan kunt zien. Het stadje La Fortuna is gezellig, toeristisch en ideaal voor een tussenstop van een nachtje. Er is veel te zien en te beleven en er zijn allerlei activiteiten ter plekke nog te ondernemen. Een canopy-tour is zeker een aanrader wat ons betreft!

Monteverde

De groene nevelwouden van Monteverde zijn een belevenis. Tijdens de rondreis kom je op zoveel verschillende plekken dat het moeilijk voor te stellen is dat het 1 land is. 

Samenvattend: 

Costa Rica is een topbestemming voor jongeren. De combinatie van zon, zee, strand, cocktails en een geweldige natuur waar je ook nog eens heel actief kunt zijn is ideaal. Reis met Simi naar costa Rica en geniet van een onvergetelijke reis met mensen van je eigen leeftijd en ook nog eens in een geheel Nederlandstalige groep.

terug naar blogs

Meer lezen