Groepsreizen per vertrekmaand

Groepsreizen per vertrekmaand

Tips en adviezen

Vrijwel het hele jaar door organiseren we groepsreizen en singlereizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar oud. Het zwaartepunt ligt daarbij op de zomermaanden, vooral omdat in die periode de meeste mensen op reis willen. Toch kun je vrijwel het hele jaar door terecht voor spectaculaire groepsreizen. We hebben per vertrekmaand een overzichtje gemaakt:

Groepsreizen in januari

De groepsreizen in januari vertrekken voornamelijk naar winterse bestemmingen. Zo is de groepsreis Lapland een aanrader voor iedereen die deze once in a lifetime reis eens wil maken! 

Maar, voor wie de kou een beetje achter zich wil laten is er de mogelijkheid om te genieten van een reis naar Costa Rica, Mexico of het mooie en dichterbij gelegen Jordanië. 

Aurora Borealis Lapland

Reizen in februari

Ook februari is een maand waarin vooral singlereizen vertrekken naar winterse bestemmingen, maar ook naar zonnige bestemmingen als Thailand, Sri Lanka, Egypte en meer. 

Hoewel het in Nederland volop winter is, zijn het ideale maanden om de donkere winter even achter je te laten en je in te schrijven voor een groepsreis. 

Singlereizen maart

Maart is nog een mooi moment om het staartje van het winterseizoen in Lapland mee te pakken. We vertrekken daarnaast naar enkele zonnige bestemmingen. Hoewel je in deze periode niet kunt kiezen uit al onze bestemmingen, hebben we reizen op het programma staan die zeker de moeite waard zijn! 

Check alle groepsreizen in maart

Groepsreizen met vertrek in april

April biedt goede mogelijkheden voor groepsreizen naar onder ander Bali, Costa Rica, maar ook Jordanië en de Verenigde Staten zijn in deze periode weer mogelijk. Binnen Europa is Ierland 1 van de eerste landen waar het weer stabiel genoeg is in deze maand om een mooie wandelvakantie te kunnen organiseren. 

Reizen met vertrek in mei

Vanaf eind mei zijn onze single groepsreizen in de Verenigde Staten weer volop mogelijk. Tegen het einde van de maand mei vertrekken onze eerste groepen weer richting de Verenigde Staten. Groot voordeel van deze reisperiode is dat het relatief rustig is, vluchten vaak nog goedkoper zijn en natuurlijk dat de beren inmiddels uit winterslaap zijn en op zoek naar voedsel. Bij onze reizen in mei is de kans op het zien van beren groot, vrijwel al onze groepen zien beren tijdens hun rondreis!

Ook Bali en Sri Lanka zijn goed bereisbaar in deze periode. Op Bali begint het droge seizoen nu en kun je genieten van zonovergoten vakanties tegen redelijke prijzen, omdat ook hier het hoogseizoen nog niet begonnen is. 

Rondreis groep

Op reis in de maand juni

In juni kun je opnieuw gaan voor een aantal verre groepsreizen, maar ook binnen Europa kun je naar bijvoorbeeld Ierland of Italië afreizen. 

Groepsreizen juli

De maand juli is de maand voor het boeken van een groepsreis. Je kunt kiezen uit meer dan 25 verschillende groepsreizen binnen Europa en buiten Europa. Onze reizen naar de VS lopen volop, maar ook Thailand, Vietnam, Bali en Sri Lanka vertrekken vrijwel wekelijks in deze periode, evenals zonnig Costa Rica. Binnen Europa kun je onder andere naar Griekenland, Frankrijk, Noorwegen, Ierland, Kroatië en meer. In juli kun je rekenen op volle groepsreizen die ook vaak al vroegtijdig volgeboekt zijn. 

Met name onze zonbestemmingen als Kroatië en Griekenland zijn razend populair, maar ook minder zonnige bestemmingen als Ierland en Noorwegen kunnen rekenen op gegarandeerde vertrekken met maximale groepsgroottes. 

frankrijk groepsreis

Singlereizen augustus

Vooral de eerste helft van augustus vertrekken er veel groepsreizen. In de tweede helft van augustus wordt het aantal vertrekdata minder, omdat veel reizigers dan met studie, school of werk zitten en daardoor minder flexibel zijn met vertrekdata. Nog altijd heb je in augustus volop keus uit groepsreizen binnen en buiten Europa. Een aanrader is bijvoorbeeld de actieve vakantie in Schotland, maar ook Slovenië is voor avonturiers een aanrader!

schotland groepsreizen jongeren

September reizen

September is vooral de maand waarin we verre reisbestemmingen aanbieden. Wat ons betreft is september de mooiste reismaand die er is in vrijwel de hele wereld. Niet alleen zijn vluchten alweer stukken goedkoper, ook accommodatie is betaalbaarder en daarnaast is september eigenlijk altijd een hele stabiele maand met mooi nazomerweer. 

Of je nu naar de VS wilt, Jordanië wilt ontdekken of naar zonnig Bali wilt, september is een ideale reismaand voor onze groepsreizen. Als je de mogelijkheid hebt raden we je zeker aan om in september te reizen. Reissommen zijn vaak honderden euro's goedkoper terwijl de massa al weg is. 

Groepsreizen in oktober, november en december

Het vierde kwartaal is relatief rustig, met vertrekken naar bestemmingen binnen en buiten Europa, maar met minder vertrekdata. Zo weten we dat de vertrekdata die we wel aanbieden waarschijnlijk ook helemaal vol raken en we nog altijd een mooie groepsreis kunnen maken. 

Check groepsreizen met vertrek in oktober

Check groepsreizen in november

Check groepsreizen in december 

groepsreizen

Welke maand is het beste voor een groepsreis?

Zoals je ziet hebben we onze planning het hele jaar door zorgvuldig afgesteld. We proberen reizen aan te bieden waar we ook met redelijke zekerheid van kunnen zeggen dat ze doorgaan. Bij een groepsreis zijn we altijd afhankelijk van hoeveel mensen boeken én op welk moment er wordt geboekt. 

Doordat je bij Simi altijd een reis inclusief de bijbehorende vluchten boekt, hebben we te maken met deadlines. Over het algemeen zul je een maand of twee voor vertrek je groepsreis vastgelegd moeten hebben. Er zijn wel groepsreizen waarbij je nog later kunt beslissen, maar waar mogelijk is het aan te raden tijdig te boeken.

Bij het zoeken naar een geschikte reis zul je ook zien dat er prijsverschillen zijn. Dat heeft met name te maken met de beschikbare vliegtickets. In het hoogseizoen, tussen mei en eind september, zijn tickets over het algemeen een stuk duurder. We zoeken wel altijd naar voordelige tickets, maar dat is niet altijd mogelijk. 

Boek je reis dus op tijd! 

 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.