Groepsreizen per vertrekmaand

Groepsreizen per vertrekmaand

Vrijwel het hele jaar door organiseren we groepsreizen en singlereizen voor reizigers tussen de 18 en 39 jaar oud. Het zwaartepunt ligt daarbij op de zomermaanden, vooral omdat in die periode de meeste mensen op reis willen. Toch kun je vrijwel het hele jaar door terecht voor spectaculaire groepsreizen. We hebben per vertrekmaand een overzichtje gemaakt:

Groepsreizen in januari

De groepsreizen in januari vertrekken voornamelijk naar winterse bestemmingen. Zo kun je in januari vertrekken voor wintersportreizen in Oostenrijk, Slovenië of avontuurlijke reizen naar winters Lapland. Ook een aantal verre bestemmingen zoals Sri Lanka en Costa Rica zijn in januari goed bereisbaar. Voor Costa Rica geldt zelfs dat deze periode als hoogseizoen gezien wordt.

En zeg nou zelf, het noorderlicht in real life meemaken, met een groep reisgenoten, hoort toch thuis op ieders bucketlist? Onderstaande foto werd gemaakt op onze bestemming in Zweeds Lapland. 

Aurora Borealis Lapland

Reizen in februari

Ook februari is een maand waarin vooral singlereizen vertrekken naar winterse bestemmingen, maar ook naar zonnige bestemmingen als Costa Rica, de Malediven en Sri Lanka. 

De Malediven zijn in deze periode prachtig. Tijdens deze groepsreis behaal je niet alleen je PADI certificaat, maar ontvlucht je ook nog eens de Nederlandse winter voor een week of 2! Heb je ook nog wat te vertellen als iedereen terug komt van de wintersport!

malediven

Singlereizen maart

Maart is de rustigste reisperiode binnen Simi Reizen. Omdat we ons reisaanbod afstemmen op de verwachtte vraag zijn er een aantal maanden waarin relatief weinig wordt gereisd. In maart kun je mee op verschillende wintersportreizen, maar gaan we meestal niet buiten Europa. Binnen ons bedrijf is dit een drukke periode met veel boekingen voor de zomerperiode en zijn we vooral druk met het voorbereiden van de lente en zomerreizen. 

Groepsreizen met vertrek in april

April biedt goede mogelijkheden voor groepsreizen naar onder ander Bali, Costa Rica, maar ook Jordanië en de Verenigde Staten zijn in deze periode weer mogelijk. Binnen Europa is Ierland 1 van de eerste landen waar het weer stabiel genoeg is in deze maand om een mooie wandelvakantie te kunnen organiseren. 

Reizen met vertrek in mei

Vanaf eind mei zijn onze single groepsreizen in de Verenigde Staten weer volop mogelijk. Tegen het einde van de maand mei vertrekken onze eerste groepen weer richting de Verenigde Staten. Groot voordeel van deze reisperiode is dat het relatief rustig is, vluchten vaak nog goedkoper zijn en natuurlijk dat de beren inmiddels uit winterslaap zijn en op zoek naar voedsel. Bij onze reizen in mei is de kans op het zien van beren groot, vrijwel al onze groepen zien beren tijdens hun rondreis!

Ook Bali en Sri Lanka zijn goed bereisbaar in deze periode. Op Bali begint het droge seizoen nu en kun je genieten van zonovergoten vakanties tegen redelijke prijzen, omdat ook hier het hoogseizoen nog niet begonnen is. 

groepsreizen vs

Op reis in de maand juni

In juni vertrekken reizen naar Cyprus, de VS en beginnen we tegen het einde van de maand weer met onze groepsreizen naar Kroatië. Juni is een relatief rustige maand omdat veel mensen die niet in de zomerperiode op reis willen liever in september op pad gaan dan in juni. 

Groepsreizen juli

De maand juli is de maand voor het boeken van een groepsreis. Je kunt kiezen uit meer dan 25 verschillende groepsreizen binnen Europa en buiten Europa. Onze reizen naar de VS lopen volop, maar ook Thailand, Vietnam, Bali en Sri Lanka vertrekken vrijwel wekelijks in deze periode, evenals zonnig Costa Rica. Binnen Europa kun je onder andere naar Spanje, Griekenland, Frankrijk, Noorwegen, Ierland, Zweden, Cyprus, Servië, Kroatië en meer. In juli kun je rekenen op volle groepsreizen die ook vaak al vroegtijdig volgeboekt zijn. 

Met name onze zonbestemmingen als Kroatië en Griekenland zijn razend populair, maar ook minder zonnige bestemmingen als Ierland en Noorwegen kunnen rekenen op gegarandeerde vertrekken met maximale groepsgroottes. 

frankrijk groepsreis

Singlereizen augustus

Vooral de eerste helft van augustus vertrekken er veel groepsreizen. In de tweede helft van augustus wordt het aantal vertrekdata minder, omdat veel reizigers dan met studie, school of werk zitten en daardoor minder flexibel zijn met vertrekdata. Nog altijd heb je in augustus volop keus uit groepsreizen binnen en buiten Europa. Een aanrader is bijvoorbeeld de actieve vakantie in Schotland, maar ook Slovenië is voor avonturiers een aanrader!

schotland groepsreizen jongeren

September reizen

September is vooral de maand waarin we verre reisbestemmingen aanbieden. Wat ons betreft is september de mooiste reismaand die er is in vrijwel de hele wereld. Niet alleen zijn vluchten alweer stukken goedkoper, ook accommodatie is betaalbaarder en daarnaast is september eigenlijk altijd een hele stabiele maand met mooi nazomerweer. 

Of je nu naar de VS wilt, Jordanië wilt ontdekken of naar zonnig Bali wilt, september is een ideale reismaand voor onze groepsreizen. Als je de mogelijkheid hebt raden we je zeker aan om in september te reizen. Reissommen zijn vaak honderden euro's goedkoper terwijl de massa al weg is. 

jordanie groepsreizen

Groepsreizen in oktober, november en december

Het vierde kwartaal is relatief rustig, met vertrekken naar bestemmingen binnen en buiten Europa, maar met minder vertrekdata. Zo weten we dat de vertrekdata die we wel aanbieden waarschijnlijk ook helemaal vol raken en we nog altijd een mooie groepsreis kunnen maken. 

Check groepsreizen met vertrek in oktober

Check groepsreizen in november

Check groepsreizen in december 

Groepsreizen in tijden van corona

Corona heeft het maken van reizen aardig onmogelijk gemaakt in het afgelopen jaar. Hoewel we gelukkig nog een aantal bestemmingen hebben kunnen uitvoeren en groepsreizen hebben mogen uitvoeren naar verschillende Europese bestemmingen kunnen we niet wachten tot we weer "kunnen". Uiteraard met de nodige voorzorgen, maar als reisorganisator zijn we gewend om altijd al te werken met protocollen, risico-inventarisaties en oplossingen voor lastminute wijzigingen. We zijn wel wat gewend en hebben er alle vertrouwen in dat reizen straks weer mogelijk is. De wereld ontdekken, nieuwe mensen leren kennen en sociaal contact is onmisbaar. 

Dat we nu tijdelijk in een abnormale situatie zitten heeft veel impact, maar iedereen is erop gebrand om in alle rust en veiligheid straks weer op pad te kunnen. Als reisorganisatie zijn we voorbereid op die dag dat reizen weer mogelijk is en je weer met leeftijdsgenoten de wereld kunt ontdekken. 

terug naar blogs