Nieuwe groepsreizen in 2024

Nieuwe groepsreizen in 2024

Verre groepsreizen Singlereizen

Nieuwe groepsreizen in 2024

Na elk seizoen nemen we aan de hand van feedback die we ontvangen beslissingen over de groepsreizen voor 2024. Aan de hand daarvan maken we wijzigingen in bestaande reisprogramma's, voegen we reizen toe en vallen er reizen af. In dit artikel beschrijven we de belangrijkste wijzigingen en toevoegingen voor 2024. Vanaf 1 januari om 14:00 kun je boeken als je eerder met Simi bent meegeweest. Ben je niet eerder meegeweest, dan kun je alle reizen met vertrek na 1 mei 2024 boeken op 2 januari om 10:00. 

Groepsreis Mexico

Nieuw in 2024 is Mexico! Er zijn een aantal vertrekken al voor 1 mei die nu dus al te boeken zijn. Deze groepsreis biedt je een afwisselende reis die begint in het immens grote Mexico City. Met 17 inbegrepen excursies is het een goed gevulde rondreis met veel afwisseling. De wijdste boom ter wereld, de Agua Azul watervallen, tempelstad Monte Alban en een bezoek aan een Mezcal distillerderij zijn een paar van de inbegrepen excursies. 

Je boekt met deze reis een intensieve rondreis waarin we best wat afstand afleggen. We eindigen in het levendige Cancún, waar je nog kunt genieten van het strand. Wel zo fijn nadat je twee weken door Mexico hebt gereisd. 

Deze rondreis boek je inclusief de bijbehorende retourvlucht naar Mexico. Op de heenweg vlieg je naar Mexico Stad, op de terugweg vliegen we vanaf Cancún. 

Check de groepsreizen Mexico hier. 

Agua Azul

Wildlife spotten in Tanzania en eindigen in Zanzibar

Een reis waar je snel bij moet zijn gezien de interesse voor deze nieuwe groepsreis. Je boekt een avontuurlijke rondreis waarbij natuurlijk de nodige wildlife safari's inbegrepen zijn. Maar, deze rondreis is veel meer dan alleen dat. Niet alleen zijn de maaltijden grotendeels inbegrepen bij je reissom. 

Tanzania is onder Nederlanders een bekende reisbestemming en 1 van de meest makkelijk te bereizen landen in Afrika. Wellicht heb je het idee dat Afrika vooral bestaat uit steppe en dorre vlaktes, maar het tegendeel is waar. Behalve een bezoek aan de Usambara Mountains, met prachtige watervallen en uitzichten, maken we een aantal mooie wandeltochten. Een letterlijk hoogtepunt is de dagtrekking naar de Kilimanjaro. We zijn de hele dag onderweg en brengen een bezoek aan het basiskamp voor de mensen die Kilimanjaro willen beklimmen. 

Als je het reisprogramma voor deze groepsreis Tanzania doorleest zul je zien dat je een zeer volledige rondreis boekt. Houd er rekening mee dat vegetarisch eten geen probleem is, maar houd er rekening mee dat niet met alle dieten rekening gehouden kan worden. 

Natuurlijk is het spotten van wildlife een belangrijk onderdeel van deze rondreis Tanzania. Ben je in het bezit van een goede camera? Dan raden we je zeker aan die mee te nemen (en te zorgen dat je reisverzekering op orde is, maar dat geldt voor elke reis)!

Je eindigt deze rondreis met een paar dagen uitblazen op het levendige Zanzibar. 

Tanzania groepsreizen

Terug van weggeweest: Deep South USA

Als je op zoek bent naar een rondreis waarbij je veel verschillende steden bezoekt is dit de reis voor jou. Deze reis brengt je naar het zuiden van de Verenigde Staten. We bezoeken onder andere Savannah, Nashville, Memphis, New Orleans, Orlando en eindigen deze rondreis in Miami. Voor reizigers met interesse in geschiedenis en muziek is dit de ideale rondreis. 

Deze rondreis is op veler verzoek teruggeplaatst in het reisaanbod. We bieden hem uitsluitend aan in mei en september vanwege de zeer hoge temperaturen in de zomerperiode. Je ontdekt verschillende staten van de VS. Een aantal excursies is inbegrepen bij je reissom. Zo bezoeken we de Everglades waar we een airboat tour op het programma hebben staan. Ook staat een citytour in Savannah op het programma en gaan we snorkelen in Florida. 

We bezoeken ook het zuidelijkste punt van het landgedeelte van de Verenigde Staten, toch een bijzonder plekje! 

Ook de Deep South USA bezoeken?

Deep South rondreis

Rondreizen Vietnam

Oorspronkelijk was het de bedoeling om deze groepsreizen Vietnam al in 2020 uit te voeren. Door alle omstandigheden hebben we deze rondreis nog niet kunnen uitvoeren. Je kunt dus een van de eersten zijn die met Simi Vietnam ontdekt! Als je voor een rondreis Vietnam kiest, kom je terecht in een hele andere wereld. Waar bestemmingen als Thailand of Bali ideaal zijn voor een kennismaking met Zuidoost-Azië, is Vietnam in alle opzichten authentieker. Hoewel we bij deze groepsreis de belangrijkste toeristische attracties en bezienswaardigheden aan doen, zul je merken dat Vietnam niet heel internationaal is ingesteld. Dat heeft deels te maken met de manier waarop het land gerund wordt, met een stevige achtergrond in het communisme. Je zult merken dat de bevolking enorm vriendelijk is, maar slechts beperkt Engels spreekt. 

Deze reis boek je dus als je echt een beetje op zoek bent naar een echte Azië-ervaring, als je je niet te druk maakt over wijzigingen in het programma en dingen gewoon lekker over je heen kunt laten komen. Een flexibele opstelling is dus van belang. Ook als je een dieet volgt of een allergie hebt is het handig om even vooraf te kijken wat mogelijk is voor je. Op veel plekken is het wel mogelijk vegetarisch te eten. Vis is moeilijker te vermijden. Ben je allergisch voor schaaldieren, dan is het belangrijk goed op te letten met bijvoorbeeld vissausjes. 

Vietnam groepsreizen

Najaarsreis Zweeds Lapland

Nieuw in 2023 is de najaarsreis naar Zweeds Lapland. Een heerlijke vakantie vanuit een fijn hotel, met maaltijden inbegrepen. Tijdens deze groepsreis gaan we op jacht naar het noorderlicht (grote kans!), heb je de mogelijkheid om huskies van dichtbij mee te maken en maken we verschillende mooie wandelingen in de omgeving. Deze reis is perfect voor wie op zoek is naar natuur, rust en gezelligheid. We voeren de reis uit op dezelfde plek als waar we in de winter naartoe gaan. De herfst is een uitstekende periode om op reis te gaan. Vaak is het stabiel, mooi weer met al frisse nachten. 

Meer weten over de najaarsreis Lapland?

Najaar Lapland reis

Undisclosed- SIMI SPECIAL!

Nog heel even geduld! We kondigen binnenkort onze eerste Simi Special aan. Dit zijn reizen die in eerste instantie uitsluitend geboekt kunnen worden door reizigers die minimaal 1 keer met Simi op reis zijn geweest. Om deel te nemen is een flexibele instelling vereist. Het gaat vaak om een nieuwe reis, waarbij soms op detailniveau nog dingen moeten worden afgestemd. In ruil daarvoor boek je een unieke ervaring, naar plekken waar we nog niet eerder geweest zijn. Waar we naartoe gaan? Dat hoor je binnenkort!

Gewijzigde reizen

Elk seizoen evalueren we grondig welke groepsreizen verbeterpunten hebben. Vaak gaat het daarbij om kleine wijzigingen in de volgorde of de volheid van het reisprogramma. Soms maken we grotere wijzigingen bekend, zoals bijvoorbeeld komend seizoen in Marokko, de Balkan rondreis en in Maleisië. Deze worden in de komende periode allemaal verwerkt op de website, zodat je op 1 of 2 januari het actuele aanbod kunt boeken. Veel van de feedback die we ontvangen kunnen we zodoende verwerken. Reizen zijn geen statisch product, waardoor we erg zorgvuldig moeten kijken naar de feedback die we ontvangen. Zo zetten we elk seizoen meer puntjes op i. 

Aansluiten bij een groepsreis of single reis?

Simi organiseert groepsreizen, waar een groot deel van de reizigers solo reist. Gemiddeld kun je rekenen op tussen de 60 en 80% van de reizigers die alleen boekt. Anderen boeken samen met een vriend of vriendin, maar altijd met het uitgangspunt om aan te sluiten bij een gezellige groep leeftijdsgenoten. 

Aansluiten bij een groepsreis maakt het leven een stuk makkelijker. Je reist met andere mensen samen naar je bestemming. Je hebt altijd aanspraak en er is altijd wel iemand om iets mee te ondernemen. Het reisaanbod is divers, met uiteenlopende bestemmingen zowel binnen als buiten Europa.