Groepsreizen Sri Lanka 2021

Groepsreizen Sri Lanka 2021

Verre groepsreizen

Als je Sri Lanka nog op je lijst hebt staan om te bezoeken raden we je aan dit blog zeker even door te lezen. Voor Sri Lanka hebben we groepsreizen ontwikkeld met een ruime keus uit vertrekdata, vrijwel het hele jaar door. Het regenseizoen in Sri Lanka hebben we al eerder beschreven, maar het zijn er eigenlijk twee.

Hierdoor is het land eigenlijk het hele jaar door goed bereisbaar, maar heb je op sommige plekken wel een kans op stevige regenbuien. Het "voordeel" van tropische regenbuien is vooral dat ze vaak kort en zeer intensief zijn. De temperatuur blijft echter aangenaam. Gemiddeld zijn de maanden oktober en november het natst, maar ook dat is relatief. 

Bekijk de groepsreizen Sri Lanka

Sri Lanka groepsreizen

Sri Lanka staat voor avontuur!

Als reisbestemming is Sri Lanka een plek om avontuur te beleven. Boek vooral geen rondreis door Sri Lanka als je heel veel behoefte hebt aan zekerheid en hecht aan een goede tijdsplanning. Je zult merken dat bij een bezoek aan Sri Lanka iedereen ontzettend zijn best doet om je een onvergetelijke tijd te bezorgen, maar het plannen en vooruitdenken minder ingesleten is dan bij ons.

Daarnaast moet je niet gek staan te kijken als een weg afgesloten is, als er opeens om onduidelijke redenen een opstopping ontstaat of als alles veel en veel langer duurt dan je denkt. Door de grote drukte op de weg en het verkeer dat je aan alle kanten voorbij schiet is het tempo vaak laag. Gelukkig ben je op vakantie, dus leg je er bij voorbaat al bij neer en kijk naar buiten, waar altijd wat gebeurt. 

We hebben ervoor gekozen deze groepsreis heel compleet aan te bieden. Omdat je vaak lang onderweg bent (niet zozeer vanwege de afstand trouwens, die valt wel mee) zijn maaltijden gewoon inbegrepen. Wel zo makkelijk en praktisch. 

Activiteiten

Als je naar de andere kant van de wereld reist voor je vakantie wil je natuurlijk ook wat beleven! Het is voor ons altijd een keus tussen de "standaard bezienswaardigheden" zoals de Sigirya Lion Rock en Adam's Peak die gewoon thuishoren bij elke rondreis door Sri Lanka en keus uit wat meer originele en authentieke belevenissen. 

Natuurlijk gaan we olifanten kijken in het wildpark, natuurlijk bezoeken we Kandy en een theeplantage, maar buiten dat gaan we ook op tuktuksafari, raften en maken we de beroemde treinrit tussen Nanu Oya en Ella (van de klassieke foto's..). 

Tuktuks Sri Lanka

Waarom groepsreizen van 16 dagen?

Sommige reisaanbieders kiezen voor Sri Lanka, waarbij langere groepsreizen worden aangeboden. Dat geeft je meer tijd om alles te zien en te ontdekken, maar heeft ook een nadeel. Tijdens groepsreizen ben je op pad met mensen die je vooraf niet kent. Dat is altijd een beetje een risico, hoewel het altijd helemaal goed komt.

Toch, als je ruim twee weken heel intensief met iedereen op pad geweest bent, beginnen de irritaties er soms ook te zijn. Dat is normaal en logisch, maar zorgt er wel voor dat je aan het einde ook wel weer blij bent als je weer eens geen groep om je heen hebt de hele dag. Bij een reisduur tussen de 12 en 18 dagen kan iedereen het prima redden en ontstaan er ook nooit zoveel problemen. Bij langere groepsreizen is het wat anders, omdat je als je echt drie of vier weken opgescheept zit met een aantal mensen met wie het niet klikt, het gewoon minder leuk is. 

Trouwens, verreweg de meeste groepen zijn net zo gezellig als de groep hieronder :-) 

surfles sri lanka

Waarom een georganiseerde groepsreis boeken? 

Ook hier geldt dat er natuurlijk argumenten voor en tegen zijn. Ben je een 100% avonturier die zich wel redt en het prima vindt om in hostels te slapen en daar mensen te leren kennen? Dan is een groepsrondreis misschien niet helemaal voor jou weggelegd. Ben je iemand die het wel prettig vindt om wat meer gepland te hebben of vind je het leuk om de hele tijd met een groep leeftijdsgenoten op pad te gaan? Dan is het juist wel een aanrader om je aan te sluiten bij een groep.

En nee, niet iedereen is single, het zijn geen traditionele singlereizen. Wel boekt het grootste deel van de mensen de reis solo. Je zult dus niet de enige zijn die alleen reist (we hebben dat in alle jaren bij nog geen enkele groep meegemaakt trouwens). 

Waar moet ik aan denken als ik naar Sri Lanka wil?

Er zijn een paar dingen die je geregeld moet hebben op het moment dat je naar Sri Lanka wilt reizen. Natuurlijk moet je een geldig paspoort hebben. Deze moet nog 6 maanden na terugkeer geldig zijn, dus controleer even de vervaldatum. 

Vervolgens moet je een elektronisch visum aanvragen. Dit doe je snel en eenvoudig via het online systeem van de regering van Sri Lanka. Let er goed op dat je dit pas doet als zeker is dat je rondreis genoeg boekingen heeft staan. Betalen voor je visum doe je met een creditcard, maar die hoeft niet op je eigen naam te staan. Als je dus geen creditcard hebt kun je het beste even rondvragen of je er 1 kan gebruiken van iemand anders.

Het derde wat we je aanraden om te regelen zijn de inentingen. Dit kun je vaak gewoon via je huisarts of de GGD regelen. Zij adviseren je ook welke inentingen nodig zijn. Er gelden weliswaar geen verplichte inentingen (tenzij je net een paar dagen terug bent uit een land waar gele koorts voorkomt), maar het is aan te bevelen de nodige vaccinaties te halen. Dit is niet alleen handig voor je groepsreis naar Sri Lanka, maar ook als je in de komende jaren nog naar andere landen wilt reizen waarvoor vaccinaties aanbevolen worden. 

En waarom met Simi? 

Het grootste voordeel van onze groepsreizen is dat je altijd met relatief jonge mensen op pad gaat. Dit zorgt ervoor dat we onze reisprogramma's ook net iets uitdagender en avontuurlijker kunnen maken. Met Sri Lanka boek je ook nog eens een volledige reis waarbij je samen uit en samen thuis bent. Je leert elkaar dus tijdens deze reis goed kennen. Gezelligheid staat voorop en een Nederlandstalige reisbegeleider is altijd mee met de groep, met name om de lokale contacten in goede banen te leiden. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.