Hoe kies ik een single reis die bij mij past?

Hoe kies ik een single reis die bij mij past?

Singlereizen Tips en adviezen

Hulp nodig bij het kiezen van een single reis? Wij helpen je op weg! Met bijna 30 leuke groepsreis bestemmingen om uit te kiezen, soms ook met nog meerdere reizen, snappen we het als je het misschien even niet weet. Als jij iemand bent die alles leuk vindt, en door de bomen het bos niet meer ziet, dan helpt dit stappenplan 'help, hoe kies ik een single reis die bij mij past?' jou op weg!

We beginnen met hoe je aan de hand van vijf verschillende criteria zelf kunt achterhalen welke single reizen bij jou passen. Want waar let je nou op bij het kiezen van een groepsreis? Daarna krijg je drie tips voor verschillende hulpmiddelen die je keuze voor een groepsreis nog makkelijker kunnen maken!

Criteria voor je single reis keuze

Aan de hand van vijf criteria kun je heel gemakkelijk een selectie maken van single reizen die bij jou passen! 

1. Reisperiode singlereizen

Niet geheel onbelangrijk, de periode waarin je op reis kunt. Misschien wel de belangrijkste criteria om mee te beginnen, want als je gebonden bent aan een bepaalde reisperiode kan dit ervoor zorgen dat je een duidelijk overzicht hebt van wat de mogelijkheden zijn voor groepsreizen. Klik bovenaan de pagina op 'alle groepsreizen' om de single reizen te filteren op vertrekdata. Dit werkt natuurlijk een stuk sneller dan alle reispagina's af gaan ;-).

Maak even een handig lijstje van de singlereizen die voor jou mogelijk zijn, dan gaan we door naar de volgende stap!

2. Reisduur groepsreis

Bij alle single reizen staat aangegeven hoe lang de groepsreis duurt. Dit is al inclusief de heen- en terugreis. Bedenk goed hoe lang je ongeveer op vakantie wilt. De groepsreizen binnen Europa duren tussen de 8 en 12 dagen, afhankelijk van of het een rondreis is of een groepsreis op een vaste locatie en het programma. De rondreizen buiten Europa duren meestal tussen de 12 en 18 dagen.

Alle groepsreizen die buiten jouw gewenste reisduur vallen kun je afstrepen van het lijstje. Mocht dit je niet zo heel veel uitmaken, raden we je aan om deze stap over te slaan. Het is zonde als je een hele mooie reisbestemming met een goed passend programma van je lijstje afstreept, enkel omdat de single reis net iets korter of langer duurt dan je nu voor ogen hebt.

Sri Lanka groepsreizen

3. Rondreis of vaste locatie

Tijdens een rondreis slaap je in diverse accommodaties en reis je van plek naar plek. Dit betekent veel mooie nieuwe plekken ontdekken, maar ook een iets intensievere groepsreis. Je bent meer onderweg en moet iets vaker je spullen bijeen rapen, maar je hebt wel een hele volle fotocamera en veel mooie plekken mogen aandoen.

Bij een single reis op een vaste locatie slaap je op één camping of in één accommodatie tijdens de groepsreis. Vanuit hier reis je met transfers naar mooie plekken voor de inbegrepen activiteiten, sightseeing dagen of city tours. Je ziet iets minder van een land, maar tijdens dit soort single reizen ben je wel lekker veel samen met de groep, kun je je favoriete restaurantje uitkiezen en hoef je je koffer maar één keer uit te klappen.

Is dit heel belangrijk voor je bij het maken van een keuze voor je groepsreis? Dan is het tijd om weer een aantal groepsreizen van je lijstje af te strepen.

4. Activiteiten / het programma tijdens de groepsreis

Niet alleen de bestemming, maar ook het programma is natuurlijk belangrijk. Je zult zien dat er misschien bestemmingen zijn waar je niet zo veel van weet, maar die je absoluut in positieve zin gaan verrassen. We raden je daarom aan om vooral naar het programma te kijken van een groepsreis, in plaats van naar de bestemming.

Wil je vooral veel actieve outdooractiviteiten ondernemen zoals raften en klimmen, veel wandelen of vooral veel zien? Of wil je een echte culturele experience of juist meer een relaxvakantie? Leg de reisprogramma's naast elkaar en kijk wat je het meeste aanspreekt!

5. Accommodatie single reizen

Als je een hekel hebt aan kamperen is een kampeerreis misschien niks voor jou, maar er zijn ook veel reizigers die juist houden van alle gezelligheid die kamperen met zich mee brengt. Het is tijd om de accommodaties af te wegen. Bij Simi Reizen heb je de keuze uit diverse soorten groepsreizen. Kampeerreizen, hotelreizen, hostelreizen, guesthouses, maar ook groepsreizen waarbij je een aantal nachten bij locals overnacht. Dit is de laatste handige criteria om naar te kijken.

Als het goed is de lijst van alle single reizen nu ingekort naar een aantal reisfavorieten om uit te kiezen. Dit maakt je keuze voor een single reis een stuk makkelijker! Je kunt nu een stak gemakkelijker naar de details kijken van de overgebleven single reizen om een keuze voor een groepsreis te maken.

Groepsreizen keuzehulp accommodaties

Hulpmiddelen keuze single reis

Je kunt ervoor kiezen om ouderwets met pen en papier te gaan strepen, maar op de site hebben we ook een aantal digitale hulpmiddelen die je kunnen helpen met je keuze voor een groepsreis.

Doe de groepsreizen keuzehulp test

Speciaal voor de twijfelaars, of voor de reizigers die gewoon zin hebben even om iets leuks te doen, hebben we een leuke en handige keuzehulp gemaakt! Aan de hand van de algemene keuzehulp reisquiz ontdek je door 15 meerkeuzevragen welke groepsreis wij denken dat goed bij je past. Je ziet na de quiz een top drie van single reizen die overeenkomen met je wensen en interesses bij een single reis. Ook hebben we een specifieke winterreis en Noord-Amerika editie van deze quiz.

Naast de algemene keuzehulp quiz kun je op deze pagina trouwens nog meer leuke quizzes vinden. Zo kun je bijvoorbeeld ontdekken wat voor type vakantieganger je bent en kun je een spelletje raad de single reis bestemming spelen.

Gebruik de single reis filter

Wist je dat wij op de website een super handige reisfilter hebben voor het uitkiezen van je groepsreis? Klik op alle groepsreizen en je kunt bovenaan de pagina aangeven wanneer je op vakantie kunt. De pagina zal nu alleen single reizen aangeven in jouw gewenste vertrekperiode. Onder het knopje 'filters' kun je nog meer opties vinden voor het kiezen van een groepsreis. Je maakt direct een keuze of je binnen of buiten Europa mee wilt met een gezellige single reis. Vervolgens kun je aangeven wat voor single reizen of elementen van een groepsreis je aanspreken. Je kunt bijvoorbeeld aangeven of je mee wilt met een intensieve groepsreis of een relaxte groepsreis, of je graag mee gaat met een wandelvakantie, met welk vervoer je graag naar de single reis bestemming afreist en nog veel meer. Super handig, zeker gebruiken!

Groepsreizen Frankrijk

Wij zijn er voor je

Kom je er ondanks deze tips niet uit? Neem dan contact met ons op! Samen kunnen we kijken welke groepsreizen aansluiten bij je wensen en interesses. Wij kennen immers alle programma's, verblijven en vervoersmiddelen van de single reizen uit ons hoofd!

Meer handige single reis blogs

Vliegtuighacks singlereis

Outdoorvakanties

Simi klassiekers

5 redenen om vroeg je groepsreis te boeken

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.