Groepsreis Ierland tijdens St. Patrick

Groepsreis Ierland tijdens St. Patrick's Day

Ook in 2022 biedt Simi de rondreis aan naar Ierland. In deze blog lees je waarom Ierland een leuk vakantiebestemming is en welke activiteiten er plaatsvinden tijdens de Ierland rondreis. Ook kan je wat lezen over de feestdag St. Patricks Day. De eerste rondreis vindt plaats van 10 tot en met 19 maart, wat inhoudt dat de reizigers op locatie zijn tijdens deze leuke feestdag. 

St. Patrick's Day

Op donderdag 17 maart 2022 is het weer St. Patricks Day, de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, de provincies Newfoundland en labrador in Canada en het Caribische eiland Montserrat. De feestdag wordt ook groots gevierd in Australië en de Verenigde Staten. Op deze dag wordt het leven van Sint-Patricus herdacht. Patricus is de beroemdste missionaris van Ierland. Hij is overleden in 461 en na zijn dood heilig verklaard. Hij kreeg van de paus de opdracht om Ierland te bekeren omdat dit destijds ongelovig was.

Deze dag wordt gevierd in het groen en een typische outfit voor deze feestdag bestaat uit een groen kostuum, oranje baard en een hoge hoed. Ook is er groen bier te koop. De feestdag wordt gevierd met veel drank. In Ierland wordt St. Patrick's Day 4 dagen lang gevierd. Er wordt van alles gedaan tijdens deze feestdag, denk aan festivals, openluchtconcerten, straattheater vuurwerk en de bekende "St. Patrick's Festival Parade". Ook in New York vindt een grote parade plaats. St. Patrick's Day kan ook wel worden gezien als een Koningsdag in het groen. 

St. Patrick's Day Ierland

Funfacts:

 • De kleur groen hoort niet bij St. Patricus, hij werd juist geassocieerd met blauw. Groen is de kleur geworden omdat het hoort bij het Ierse eiland, ook wel de bijnaam van Ierland 'het smaragd groene eiland'. 
 • Op St. Patrick's Day wordt zo'n 13 miljoen Guinness gedronken, terwijl dit er op een normale dag 5,5 miljoen zijn. 
 • In de tijd van Patricus was het heel normaal om je naam te veranderen als priester. Voordat hij Priester werd was zijn naam Maewyn. 
 • Tot in 1970 was het niet mogelijk om een drankje te krijgen op deze dag omdat het een religieuze feestdag was. 
 • De juiste manier om St. Patrick's day te vieren is om met een vers geplukt klavertje met aluminium folie aan je jas vast te maken en naar de mis te gaan. 
 • In Chigago gooien ze elk jaar 11kg aan groene kleurstof in de rivier die ervoor zorgt dat de rivier 5 uur lang groen blijft. 
 • Het klavertje is door de jaren heen het symbool van Ierland geworden. Oorspronkelijk was dit een hulpmiddel voor St. Patricus om de Heilige Drie-eenheid uit te leggen, waarbij de drie blaadjes stonden voor aspecten van de heilige geest. 

Jongerenreizen Ierland

Ierland is een land die vaak niet helemaal voor de hand ligt om naar toe te gaan, maar toch heeft het veel fantastische bezienswaardigheden om te bezoeken en activiteiten om te doen. Het is een avontuurlijk land met veel afwisseling, vol gezelligheid, veel pubs en vriendelijke mensen. De groepsreis door Ierland duurt in totaal 10 dagen. Bij de prijs inbegrepen zijn de retourvlucht, het vervoer op locatie, een Nederlandstalige reisbegeleider, de activiteiten, de accommodaties inclusief een ontbijt. 

Ierland Wandeling

Activiteiten singlereis Ierland

Voor de rondreis door Ierland staan er veel leuke activiteiten op de planning. 

 • Het ontdekken van Dublin
 • Galway, een gezellige studentenstad, bezoeken
 • Bezoek brengen aan het Nationaal park Connemara
 • Diamond Hill beklimmen naar de top
 • Boottocht naar Aran Islands
 • Een prachtige wandeling langs de Cliffs of Moher
 • Whiskey en Beer proeverij
 • Wandeling op Valentia Island naar Bray Head
 • Een bezoek brengen aan het Killarney National Park
 • Cahir Castle bezoeken
 • En nog meer!

National Park Connemara

Waarom op rondreis door Ierland? 

Ierland heeft veel te bieden als het gaat om natuur, cultuur en gezelligheid. Naast het feit dat Ierland een prachtig land is, is het ook nog eens ideaal voor reizigers die van avontuur en afwisseling houden. Tijdens de rondreis bezoek je zowel steden als kleine dorpjes. Het voordeel is dat Ierland niet zo groot is en de afstanden dus goed te doen zijn. Het grooste deel van de rondreis zal plaatsvinden aan de westkust. 

Cliffs of Moher

Reizen Ierland 2022

In 2022 biedt Simi de rondreizen naar Ierland aan van maart tot en met oktober. We verblijven in hostels tijdens deze rondreis. Het gezelschap bestaat uit 15 tot 28 personen. De gemiddelde leeftijdsgroep is 20-30 jaar. De eerste reis naar Ierland vertrekt al op 10 maart. Deze groep is op locatie tijdens de nationale feestdag van Ierland, St. Patrick's Day!

Kijk hier welke bestemmingen we nog meer aanbieden: Bestemmingen Simi Reizen

terug naar blogs