Dublin guide: Alle tips op een rij

Dublin guide: Alle tips op een rij

Ierland, het land van Guinness, de pubs en St. Patricks Day. Met de jongeren wandelvakantie door Ierland van Simi Reizen kom je langs veel hoogtepunten van dit prachtige eiland. Zo begin en eindig je de reis in de leuke stad Dublin. Dublin is een bruisende stad waar je ontzettend veel kunt zien en doen. Met de groepsreis naar Ierland ben je in ieder geval een dag in Dublin. Om jou alvast een idee te geven over wat je tijdens het bezoek aan deze stad allemaal kunt doen, hebben we deze Dublin guide voor je opgesteld.

Een bezoek aan het Temple Bar District

Wat niet mag ontbreken aan je bezoek aan Dublin tijdens de jongerenvakantie is het Temple Bar District. Dit is misschien wel het meest bekende gebied in heel Dublin. Het ligt in het centrum van Dublin en is het meest bezochte uitgaansgebied in de stad. ’s Avonds is het hier gezellig druk en kun je hier in veel pubs livemuziek vinden. Niet alleen toeristen, maar ook de lokale bevolking komt hier in hun vrije tijd om van de gezelligheid te genieten. De bekendste pub in het Temple Bar District is natuurlijk de Temple Bar. Deze pub bestaat al sinds 1840 en gaat dus al een tijdje mee. De Temple Bar is te herkennen aan de rode gevel met de gouden letters. Het is een populaire plek voor een foto en mag daarom niet ontbreken tijdens de jongerenreis van Simi Reizen.

Ook overdag kun je je hier goed vermaken. Het Temple Bar district is namelijk een artistieke en kleurrijke wijk met veel bijzondere winkeltjes.

Guinness Storehouse

Guinness is het bekende, zwarte Ierse bier. Het is sowieso al een must om - als je 18 jaar of ouder bent natuurlijk – dit bier uit te proberen. Nog leuker is om dit bier te ervaren. Dat kun je doen in de Guinness Storehouse. Dit Guinness museum heeft de vorm van een bierglas en bestaat uit 7 verdiepingen met elk een ander thema. Zo heb je een verdieping over het verhaal van Guinness en een over reclame en advertenties. Je kunt ook deelnemen aan een proeverij en aan een workshop Guinness tappen. De experience kun je afsluiten met een bezoek aan de gravitybar op de hoogste verdieping. Hier heb je een panoramisch uitzicht over heel Dublin. Als je van een biertje houdt, dan is deze experience zeker een must! Kortom, dit museum is de perfecte manier om je een middag te vermaken tijdens de groepsreis.Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €18,50.

Trinity College

Trinity College is de oudste universiteit van Dublin. De universiteit is in 1592 opgericht door Queen Elizabeth I. Het complex ligt aan het plein College Green midden in Dublin. Het bekendste gebouw van Trinity College is de Trinity College Library. Hier kun je onder andere The Long Room vinden met meer dan 200.000 oude boeken en de oudste harp van Ierland. Dit wordt gezien als een van de mooiste bibliotheken van Europa. Het lijkt net alsof je in een film loopt, met boekenkasten helemaal tot aan het plafond vol met stoffige boeken. Deze bibliotheek is zeker voor Potterheads een aanrader, want Thee Long Room is het decor geweest voor diverse Harry Potter films. Een bijzondere bibliotheek dus! De toegangsprijs voor een bezoek aan The Long Room is €13,-.

EPIC The Irish Emigration Museum

Musea zijn er in Dublin zat te vinden, een aanrader is EPIC The Irish Emigration Museum. In dit museum leer je meer over de Ierse cultuur en waarom 10 miljoen Ieren Ierland hebben verlaten. Dit is een interactief museum waar je alles te weten komt over Ierse invloeden in het buitenland. Als je meer wilt leren over de Ierse cultuur tijdens de soloreis, dan is dit een leuke optie! Een ticket koop je voor €15,-.

Viking Splash Tour

Als je Dublin op een bijzondere manier wilt leren kennen, dan is een Viking Splash Tour een absolute aanrader! Met deze tour van ongeveer anderhalf uur zit je als een echte Viking in een auto/boot. Op een humoristische, maar leerzame manier leer je heel Dublin kennen vanaf het land en water. Het leuke aan deze tour is dat je de hele tijd naar mensen mag gaan schreeuwen! Een ticket voor deze unieke tour kost €25,-.

Leer Dublin kennen door middel van een stadswandeling

Als het weer mee zit dan is het ontzettend leuk om stadswandeling te gaan maken. Omdat de binnenstad vrij compact is, is Dublin perfect om te voet te verkennen. Je bent tijdens de groepsreis een volle dag in Dublin, dus een stadswandeling is de beste manier om in een korte tijd zoveel mogelijk te zien. Als je zelf een wandeling gaat uitstippelen, dan mag je de volgende stops zeker niet missen: St. Stephens Green, St. Patrick’s Cathedral, Liffey rivier, Grafton Street, Dublin Castle en The Brazen Head. Je kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan een georganiseerde wandeltour door de stad. Je kunt je hiervoor aanmelden via de site van Civitatis Dublin. De tour zelf is geheel gratis, maar een fooi wordt zeer gewaardeerd. Als je mee wilt doen aan deze georganiseerde tour, zorg dan dat je je een aantal dagen van tevoren al opgeeft, want anders zit het vol.

Als je Dublin op een creatievere manier wilt leren kennen, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een street art tour te doen. Dublin barst namelijk van de street art. Op de site van Dublin Walls kun je verschillende routes vinden.

Sluit de rondreis af met een pub crawl

Last but not least, een pub crawl, oftewel kroegentocht. Ierland is het land van de pubs en in Dublin zijn er daarom veel te vinden. Ieren zijn in hun vrije tijd veel in de pub te vinden, daarom is dit het bezoeken van pubs de perfecte manier om jezelf helemaal in de Ierse cultuur te wanen. Enkele must visit pubs zijn de Temple Bar en The Brazen Head pub. Een pub crawl is de ideale manier om de singlereis naar Ierland mee af te sluiten!

Je kunt dus ontzettend veel doen in Dublin. Deze leuke en bruisende stad moet je een keer hebben bezocht! Heb je zin gekregen in een actieve single reis? Neem dan gerust een kijkje tussen ons reisaanbod!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs