Jongerenreizen naar Noord-Ierland

Jongerenreizen naar Noord-Ierland

Altijd al een keer naar Noord-Ierland gewild? Dat kunnen we zeker begrijpen! De gezellige donkere pubs, de mooie kliffen, de indrukwekkende heuvels en bergen en de filmsets van de hitserie Game of Thrones. Je kunt het hier allemaal vinden. Om zo veel mogelijk uit je vakantie naar Noord-Ierland te halen, hebben we een rondreis voor je samengesteld. In dit blog lees je alles over de hoogtepunten van Noord-Ierland die we tijdens de jongerenreis gaan bezoeken. Voor het volledige programma kun je de Noord-Ierland reispagina bezoeken.

Bezoek filmlocaties Game of Thrones tijdens de jongerenreis

Op dag twee van de jongerenreis brengen we een bezoek aan verschillende filmlocaties van de HBO hitserie Game of Thrones. Dit zal gebeuren op de route van Belfast naar Ballintoy. Een van deze locaties is de Dark Hedges (zie onderstaande foto), wat ook een van de meest gefotografeerde plekken is van het land. Als je Game of Thrones hebt gekeken zal deze locatie je bekend voorkomen als de ‘the Kingsroad’. Deze weg was te zien in de tweede aflevering van seizoen 1, waarbij Arya Stark zich verkleedde als een jongen om te kunnen ontspannen uit King’s Landing. 

Nooit Game of Thrones gekeken? Geen paniek. De filmsets van Game of Thrones zijn zorgvuldig gekozen over heel de wereld en betreffen altijd de meest mooie natuurlijke locaties. Deze plekken zijn dus ook zonder de serie gezien te hebben een echt must see.

Bezoek aan Belfast

Op de eerste dag van de jongerenreis brengen we gelijk een bezoek aan het mooie Belfast. We zullen eerst naar Dublin vliegen en hebben vanaf daar een transfer naar Belfast. Daar zullen we een citytour krijgen van een ervaren gids die je alles kan vertellen over met name de interessante geschiedenis van deze stad. De tweede dag brengen we voor vertrek in Belfast ook een bezoek aan het Titanic Museum. De Titanic is namelijk gebouwd in Belfast.

De natuur van Noord-Ierland

De natuur van Noord-Ierland is prachtig en ook zeker zeer divers. Dit zul je zeker gaan merken tijdens de jongerenreis als we diverse plaatsen gaan bezoeken. We brengen tijdens de jongerenreis als snel een bezoek aan het vissersstadje Ballintoy, waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de zee. Hier kun je ook over de beroemde Carrick a Rede Rope Bridge lopen. Om alles te bekijken maken we hier een mooie wandeling. Ook gaan we natuurlijk naar het mooie kustlandschap the Giant’s Causeway, dat een plekje heeft verdiend op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Geschat wordt dat de rotsen zo’n 60 miljoen jaar geleden zijn ontstaan bij een vulkaanuitbarsting.

Op de vierde dag maken we een wandeling door het grootste nationale park van Ierland, Glenveagh National Park. Dit nationale park bevat veel bergen, bossen, meren en mooie uitzichtpunten. Om de natuur op meerdere manieren te ontdekken zullen we ook tijdens de jongerenreizen een fietstocht maken door Shannon Blueway. Daarnaast bezoeken we historische plaatsen in de natuur, zoals de Hill of Tara en het UNESCO erfgoed Knowth.

De gezelligste jongerenreis locaties in Noord-Ierland

Je zult al snel merken dat de groep al op de eerste dag erg hecht met elkaar wordt tijdens de jongerenreis. Om lekker na te praten over de dag en foto’s met elkaar te delen, bezoeken we ook een aantal gezellige pubs. In de avond kunnen we hier wat gaan drinken tijdens de jongerenreizen. Wees niet verrast als een Iers persoon een gesprek met je probeert aan te knopen. Dat is hier heel normaal! Ook een leuk feitje is dat er vaak ook Ierse muziek live wordt gespeeld. 

Natuurlijk hoort een glas Ierse whiskey er ook bij. Op de derde dag brengen we een bezoek aan de oudste destilleerderij met licentie van de wereld, de Old Bushmills Distellery. In het jaar 1608 heeft de stokerij een vergunning gekregen maar zelfs daarvoor al zijn ze begonnen met het maken van deze dranksoort.

Met wie reis ik samen?

De meeste groepen van de jongerenreizen naar Noord-Ierland zijn tussen de 12 en 18 personen. Deze jongerenreis is dus ideaal als je graag met een wat kleiner groepje samen reist. Meestal boekt zo’n 55% de reis alleen en 45% met iemand samen. Dit kan uiteraard per jongerenreis verschillen. Tijdens deze reis is er sprake van een gecombineerde groep van de 18-22 jarigen en 23-35 jarigen en meestal ligt de leeftijd tussen de 20 en 28 jaar. 

De echte groepssamenstelling kun je bekijken zodra je geboekt hebt. Je kunt dan inloggen in Mijn Simi en de voornamen, woonplaatsen, leeftijd en telefoonnummers (het laatste indien zelf ingevoerd) bekijken van je medereizigers. Door samen een Whatsapp groep aan te maken kun je alvast met elkaar kennismaken. Ook kan het leuk zijn om van tevoren samen een uitje te plannen! De types die meegaan met deze jongerenreizen kunnen zeer divers zijn. Vaak zijn het mensen die houden van gezelligheid, actief bezig zijn, nieuwe mensen ontmoeten, lezen, natuur en iets minder van iedere avond uitgaan.

Wist je trouwens ook dat je de mogelijkheid hebt om deze rondreis te combineren met de Ierland rondreis? Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen. 

terug naar blogs

Meer lezen