Jongerenvakantie 2023

Jongerenvakantie 2023

Tips en adviezen

Of je nu een verre reis wilt maken of een reis binnen Europa: ook in 2023 kun je weer volop terecht voor volledig verzorgde jongerenvakanties. Simi is de grootste aanbieder van jongerenvakanties die anders zijn dan de massa-bestemmingen. Door je aan te sluiten bij een groep geniet je van een vakantie met mensen van je eigen leeftijd, heb je altijd aanspraak en ga je voor een vakantie die je nog lang bij zal blijven. 

In dit artikel zetten we populaire jongerenvakanties voor je op een rijtje. Ook geven we je vast wat tips voor volgend jaar!

Populaire jongerenvakanties Europa

Wat zijn nu de meest populaire jongerenvakanties? Hoewel we geen standaardbestemmingen aanbieden, zijn er wel degelijk een aantal reizen die altijd extreem populair zijn. Voor de meest populaire reizen raden we je aan zo vroeg mogelijk in het seizoen te boeken. Zo voorkom je dat de reissom stijgt naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

  1. Kroatië Actief - de meest klassieke jongerenvakantie die al jaren populair is. Je boekt hierbij een reis met leeftijdsgenoten naar het zuiden van Kroatië. Je combineert hierbij een actieve vakantie met verblijf in zonnig Zuid-Kroatië. 
  2. Rondreis Noord-Griekenland - als je tijdens je reis niet op 1 plek wilt blijven is Griekenland een aanrader. We hebben een programma samengesteld waarbij je wel genoeg ziet van het land, maar niet telkens van hotel hoeft te wisselen. 
  3. Toscane Italië - een jongeren-vakantie voor wie gezellige terrasjes wil combineren met allerlei excursies, variërend van stadstours tot het proeven van authentieke Toscaanse snacks. 

Voor alledrie de bovenstaande groepsreizen geldt dat ze snel vol raken. We raden je aan deze reizen ergens tussen januari en april te boeken. 

Jongerenvakanties kroatie

Populaire jongerenvakanties buiten Europa

Je kunt vrijwel het hele jaar door met Simi op reis. Hoewel veel van onze reizen in juli en augustus plaatsvinden, kun je het hele jaar door terecht voor mooie bestemmingen en rondreizen buiten Europa. Een aantal van de meest populaire rondreizen zijn:

  1. Rondreis Bali - wat kunnen we zeggen. Bali heeft alles te bieden voor jongeren dat je wilt. Een relaxte vibe, prachtige stranden, veel mogelijkheid tot activiteiten en uitgaan, maar ook prachtige jungle en top activiteiten. 
  2. Rondreizen Thailand - een topbestemming met een diversiteit waar je blij van wordt. We hebben een groot aantal hoogtepunten tijdens deze reis, waar je wel een beetje een flexibele houding nodig hebt natuurlijk. Inbegrepen zijn 21 maaltijden, je retourvlucht en een aantal bijzondere activiteiten. 
  3. Rondreizen Costa Rica - deze rondreis zit eigenlijk altijd vol. Dat komt grotendeels door het bijzonder mooie reisprogramma met alle hoogtepunten van Costa Rica, maar ook door de bijzondere tweedaagse raft-tocht en een verblijf in de jungle met alleen onze groep. Een aanrader voor natuurliefhebbers die houden van zon!

jongeren vakanties bali

Welke vakantie past bij jou? 

Het beste advies dat we je kunnen geven is om vooral te kijken naar een vakantie die bij jou past. Laat je niet leiden door anderen, maar lees het reisprogramma goed door en kijk van welke vakantie jouw hart sneller gaat kloppen. Als je tijdens het lezen tien keer denkt: "o wow", dan is dat de reis voor jou. 

Kom je er zelf niet helemaal uit? Probeer dan onze keuzehulp en doe de reisquiz! 

Waarom in vredesnaam met een groep? 

Natuurlijk kun je al onze rondreizen en vakanties voor jongeren ook zelf organiseren. Vluchtje boeken, activiteiten plannen en gaan. We hebben echter ontdekt dat het samen beleven met leeftijdsgenoten je vakantie een extra dimensie geeft. 

Daarnaast heb je met een reisorganisatie meer zekerheden. Als er iets heftigs gebeurt ter plaatse, zijn we er met hulp en bijstand. Ook ben je via de SGR automatisch verzekerd tegen faillissement van je reisorganisatie. Wel zo prettig als je een hoop geld betaalt voor een vakantie. 

En last but zeker not least: een jongerenvakantie is een ideale manier om nieuwe vrienden te maken. Je trekt samen op tijdens je vakantie, leert elkaar goed kennen omdat je allerlei activiteiten samen onderneemt en hebt buiten het reisprogramma om allerlei momenten om samen nog wat te ondernemen.

En nee: onze reizen zijn geen echte singlereizen. Je hoeft niet single te zijn, je hoeft ook niet solo te reizen. In de praktijk reist ongeveer 70% van de mensen alleen, de anderen met een vriend of vriendin of groepje. In alle gevallen kiezen mensen bewust voor een reis met andere jongeren, dus laat je vooral niet tegenhouden. 

vakanties voor jongeren 2023

Ontwikkelingen reizen 2023

Op het moment van schrijven (eind augustus 2022) is het nog volstrekt onduidelijk hoe reizen er in 2023 uit gaat zien. We hebben allemaal te maken met inflatie en ook vliegtickets worden duurder door de hoge brandstofprijzen. Dat betekent dat een deel van onze jongerenvakanties in 2023 duurder zal zijn. We doen ons best om de stijgingen beperkt te houden, maar je kunt hier zelf ook iets aan doen. Stel je beslissing niet te lang uit! Met onze partners hebben we afgesproken dat voor bestaande boekingen de reissom niet aangepast mag worden. 

Dat betekent dat als jij je vakantie boekt, de prijs ook vast staat en niet meer wijzigt. Wel zo prettig, want dan weet je waar je aan toe bent. De aanbetaling bedraagt 25% van de reissom, de rest betaal je pas 42 dagen voor vertrek.

Niet-standaard jongerenvakanties

Als je een groepsreis boekt bij Simi, boek je een niet-standaard jongeren vakantie. De standaard zon-zee-zuip reizen ga je bij ons niet vinden. Dat wil niet zeggen dat er geen feestjes gevierd worden of drankjes gedronken natuurlijk, maar als je met Simi een vakantie wilt boeken is het vooral het reisprogramma dat jou moet aanspreken. 

Dus: ben je op zoek naar een vakantie mét mensen van je eigen leeftijd en wil je tijdens je vakantie dingen zien, ontdekken en beleven? Dan zit je helemaal goed en moet je je eigenlijk gewoon aansluiten bij een van onze groepsreizen voor jongeren. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.