Jongeren en Sri Lanka - goede combi!

Jongeren en Sri Lanka - goede combi!

Verre groepsreizen

Sri Lanka ligt in Zuid-Azië en is een eiland onder India in de Indische Oceaan. Van oudsher is Sri Lanka een strategisch gelegen plek waar dan ook altijd veel handel is geweest. Sri Lanka is de laatste jaren weer enorm aan populariteit aan het winnen. Logisch ook, want de combinatie van een interessante geschiedenis, prachtige tempels, een diversiteit aan wildlife (met onder andere apen, vogels en olifanten) en de heerlijke temperaturen zorgen voor een aantrekkelijke mix. Daarnaast heeft Sri Lanka mooie, langgerekte stranden. 

Update Sri Lanka jongerenreizen (15 juni)

Na de aanslagen in Sri Lanka hebben we besloten de zomervakantie 2019 geen jongerenreizen Sri Lanka aan te bieden. Inmiddels is de rust weergekeerd in Sri Lanka en is het reisadvies weer versoepeld. Goed nieuws natuurlijk en we pakken ook graag de draad weer op. Vanaf november 2019 kun je Sri Lanka gewoon weer boeken. Uiteraard houden we, net als bij al onze andere bestemmingen, de ontwikkelingen in de gaten. 

Goedkope jongerenreis Sri Lanka

Bij Simi Reizen boek je Sri Lanka voor 1 van de laagste prijzen die je kunt vinden. Dat komt met name omdat bij Simi alle entreekosten gewoon inbegrepen zijn. Geen zogenaamd "optionele" activiteiten die je eigenlijk niet kunt overslaan, maar ook geen verrassingen van de hoge entreeprijzen bij bijvoorbeeld de Lion Rock {+/- EUR 25 pp). Je betaalt als toerist namelijk westerse prijzen voor veel toegangstickets. 

We hebben bij onze jongeren groepsreizen er bewust voor gekozen zoveel mogelijk standaard inbegrepen te houden, omdat niemand er blij van wordt om bij te moeten betalen continu. Houd daar zeker rekening mee bij het prijsvergelijken, want veel goedkoper ga je een dergelijke complete rondreis door Sri Lanka niet vinden. 

Meer over de goedkope jongerenreis Sri Lanka?

Interessant voor jongerenreizen?

Ons oog viel op Sri Lanka vanwege de mogelijkheid om enorm veel verschillende dingen te doen in een korte tijd. De afstanden zijn relatief klein doordat het een eiland is, de bezienswaardigheden allemaal goed ontwikkeld en het niveau van de guesthouses waar we tijdens onze jongerenreizen verblijven zijn goed. 

Daarnaast is er in Sri Lanka ook nog eens veel te beleven op het gebied van excursies en avontuurlijke activiteiten. Zo staat bij onze jongerenreis Sri Lanka standaard een surfles op het programma, maar ook gaan we raften, canyoning doen en maken we een aantal mooie wandeltochten.  

Wat kun je je voorstellen bij Sri Lanka?

Poeh, dat is nog niet zo eenvoudig uit te leggen. Als je in Sri Lanka rondreist, ben je echt in Zuid Azië. Veel mensen, een enorme georganiseerde chaos met langsrijdende tuktuks en motoren aan alle kanten. Het tempo ligt een stuk lager, maar het straatbeeld is een stuk onrustiger. Wat ons opviel is dat Sri Lanka best een schoon land is. Straatafval is aardig beperkt. Wel vind je er veel wilde honden, maar daar heb je verder geen last van. 

Sri Lanka is een gastvrij land met aardige mensen. Niet iedereen spreekt even goed Engels, dat is wel iets om te bedenken, maar in het toerisme kunnen mensen over het algemeen prima Engels.

Sri Lanka heeft daarnaast veel natuur. Overal groeien bomen met specerijen bananen, kokosnoten en andere tropische vruchten die we hier niet kennen. Je kunt er eenvoudig lekker verse fruitsapjes krijgen en kunt bijna elke 100 meter stoppen voor een vers opengemaakte kokosnoot. 

Qua eten is het niet super gevarieerd. De hoofdbestanddelen van maaltijden zijn rijst en verschillende soorten curry's. Erg lekker, maar voor ons wel even wennen altijd! Houd er ook rekening mee dat je de tijd neemt om je lichaam te laten wennen aan het andere eten. 

Activiteiten

Meer dan genoeg te doen tijdens onze jongerenreizen Sri Lanka. Hoewel 2019 pas het eerste jaar is waarin deze rondreis plaatsvindt, hebben we een programma samen kunnen stellen dat zowel qua prijs als qua volledigheid niet snel ergens goedkoper gevonden kan worden. Zeker als je gaat vergelijken raden we je aan om goed mee te wegen wat allemaal inbegrepen is bij je reissom.

Bij veel reisorganisaties zijn bijvoorbeeld entreekosten niet inbegrepen. Dat lijkt geen probleem, maar als je het allemaal bij elkaar optelt zie je dat in Sri Lanka voor toeristische attracties speciale prijzen gevraagd worden aan toeristen. 

Lokale activiteiten - speciaal voor ons

Twee van de hoogtepunten van onze jongerenreizen in Sri Lanka zijn toch wel de tuktuksafari en het paalvissen. Tuktuks zijn enorm veelgebruikt in Sri Lanka. Je ziet ze overal waar je komt. Maar, zelf je tuktuk rijden is toch weer iets anders.

Ook op het programma: authentiek paalvissen. We krijgen als toerist de kans om deze originele manier van vissen te proberen. 

Wildlife safari

We hebben gekozen voor een wildlife safari in een gebied van Sri Lanka waar het niet zo toeristisch is als op andere plekken. Dat heeft als voordeel dat het een stuk minder druk is en authentieker dan op andere plekken. Natuurlijk blijft het een toeristisch gebeuren, maar we hebben wel onze best gedaan om tijdens onze rondreis het toerististische ook te vermijden waar mogelijk, zonder afbreuk te doen aan de hoogtepunten van Sri Lanka.

Is Sri Lanka veilig?

Op veel reisbestemmingen, met name buiten Europa, is het goed om je vooraf in te lezen over veiligheidsrisico's die gelden in de regio. In het geval van Sri Lanka geldt dat het land voor een goed deel afhankelijk is van toerisme. De bevolking is over het algemeen erg vriendelijk en hoewel niet iedereen Engels spreekt zul je merken dat iedereen zijn best doet.

Zoals in elk land waar het grootste deel van de bevolking armer is, geldt ook hier:

 • Let op je eigendommen. Laat niks onbeheerd achter
 • Zorg dat je een kopie van je paspoort in je koffer hebt of thuis achterlaat. Mocht je paspoort kwijtraken of gestolen worden, dan maakt dat het aanvragen van een nooddocument eenvoudiger. 
 • Loop 's avonds laat niet alleen door verlaten straten en stegen (duh..)
 • Zorg dat je een pinpas of creditcard apart houdt van je spullen, ook dit weer ter voorzorg

Sri Lanka zelf heeft een roerig verleden, waar onderlinge spanningen soms de kop op steken. Dit heeft voor toeristen verder geen invloed, behalve dat je samenscholingen en demonstraties moet vermijden, maar ook dat geldt overal. Inmiddels is het in Sri Lanka rustig. Als je het reisadvies van buitenlandse zaken bestudeert (en dat raden we je altijd aan), zul je zien dat Sri Lanka weliswaar enkele veiligheidsrisico's heeft, maar deze niet schokkend zijn ten opzichte van soortgelijke reisbestemmingen.

Wanneer Sri Lanka boeken?

Sri Lanka heeft een regenseizoen en een droger seizoen. Het is in Nederland gangbaar voor reisorganisaties om de reis enigszins aan te passen aan de seizoenen. Doordat Sri Lanka verschillende landschappen heeft, zijn sommige gedeeltes in het natte seizoen juist relatief droog en andersom. Laat het je niet tegenhouden, want het weer blijft over het algemeen gewoon erg goed.

Wist je trouwens dat Sri Lanka fantastische zandstranden heeft? Weliswaar niet zo mooi als die tijdens onze groepsreizen Malediven, maar absoluut de moeite waard!

De jongerenvakanties Sri Lanka zijn afwisselend, met extreem veel inbegrepen en 1 van de goedkoopsten die er zijn. Gaan dus!

Meer groepsreizen Azië? Check dan onze jongerenreizen Vietnam

Rondreizen door Sri Lanka met een groepsreis

Wil je wel een avontuurlijke vakantie beleven, maar niet heel veel zin om solo te reizen? Dan is een rondreis met leeftijdsgenoten een prima optie. Je leert je reisgenoten tijdens de vakantie supergoed kennen, je maakt ongetwijfeld nieuwe vrienden en kunt Sri Lanka ontdekken zonder dat je je heel druk hoeft te maken, in smerige hostels terecht komt of helemaal alleen door een onbekend land hoeft te reizen. 

Tijdens onze rondreize Sri Lanka ontdekken we in ieder geval:

 • Hoe een tuktuk rijdt tijdens onze tuktuksafari
 • De jungle met olifanten
 • Paalvissen zoals de locals
 • Surfen aan de kust
 • Tempels en nog meer tempels
 • De stad Kandy met alle mooie dingen!
 • Sigiriya Lion Rock
 • Treinrit Ella
 • Horton Plains en World's end
 • En nog heel veel meer. 

Behalve naar Vietnam en Sri Lanka kun je met Simi ook jongerenreizen Thailand boeken. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.