Jongerenvakanties kiezen

De laatste jaren hebben we bij Simi Reizen meer en meer avontuurlijke jongerenvakanties toegevoegd. Niet alleen in Europa, maar ook in de VS en Canada kun je nu met ons op pad. Dat maakt de keus niet altijd makkelijker, maar in dit artikel gaan we proberen een beetje richting te geven aan de mogelijkheden.

Strand en feestvakanties

Als je vooral op zoek bent naar een vakantie waar je 's avonds kunt uitgaan en daarnaast een aantal mooie activiteiten onderneemt kunnen we je bijvoorbeeld Novalja in Kroatie aanraden. Deze plek is ideaal voor een jongerenvakantie, maar onder Nederlanders nog niet zo bekend. Vreemd eigenlijk, want met veel festivals in de zomer en bekende DJ's, ontzettend mooie weer en een toplocatie die ook nog eens heel betaalbaar is, is Novalja een absolute topper onder de jongerenreizen. Deze vakantie is perfect als je echt houdt van mooi weer, chillen op het strand en uitgaan in de avond.

Een tweede goede optie voor.mensen die van zowel strand als uitgaan houden is natuurlijk onze jongeren vakantie vlakbij Salou in Spanje. Een vakantie waar je vooral gaat relaxen op een mooie camping met zwembad net buiten Salou. Overdag genieten van top activiteiten, 's avonds de mogelijkheid om uit te gaan en te genieten van al het goede dat Spanje te bieden heeft. Ook Salou is als uitgaansplek niet heel duur, hoewel wel iets duurder dan Kroatie. 

jongerenvakanties

Jongerenvakanties met actie

Sommige jongeren worden al gek van het idee om de hele dag op het strand te liggen en houden wel van een beetje gezelligheid, maar hoeven niet zo nodig elke avond tot diep in de nacht uit te gaan. Je bent daarin niet de enige. We hebben een aantal locaties waar je wel gezellig iets kunt drinken in de avond, maar waar uitgaan niet de hoofdmoot van de vakantie zal zijn. 

Zo kun je kiezen voor een actieve vakantie in Frankrijk met activiteiten die je nog lang bij zullen blijven. Vanaf een topcamping in het stadje Guillestre ondernemen we tijdens deze echte outdoorvakantie allerlei activiteiten. Doordat het 's zomers ook daar gewoon ontzettend lekker weer is, leent de omgeving zich perfect voor nog een drankje in de avond of een gezellige avond op de camping met je leeftijdsgenoten. 

Een andere aanrader is de actieve vakantie in Slovenie. Een vakantie met heel veel inbegrepen activiteiten en op een supergezellige camping in Slovenie. Niet voor de hand liggend, maar als je de foto's van deze jongeren vakanties bekijkt zie je gelijk wat we bedoelen. Een ideale combi van natuur en actie.


Rondreizen voor jongeren

Rondreizen zijn vooral populair bij de wat oudere jongeren, tussen de 20 en 30 jaar oud en zijn perfect als je wel in groepsverband op pad wilt, maar niet elke dag op dezelfde plek wilt verblijven. Dit jaar kun je kiezen uit jongerenvakanties in Ierland, waarbij je in 10 dagen het prachtige Ierland ontdekt, maar ook uit een 15-daagse rondreis door Noorwegen en Zweden die je nog lang bij zal blijven.

Andere hoogtepunten zijn de rondreizen door de VS en Canada, maar voor 2017 zitten die al helemaal vol. Als je in de zomer van 2018 met ons mee wilt naar Canada of de VS kun je deze al vroeg boeken zodat je zeker bent van een plekje op deze echte natuur rondreizen.

Welke jongerenvakantie je ook kiest, bij Simi reis je altijd met gelijkgestemden en naar de mooiste plekken van Europa en Noord Amerika.

terug naar blogs

Meer lezen