Keuzestress?

Keuzestress?

Er is zo ontzettend veel keus in vakantiebestemmingen en goede groepsreizen dat we ons kunnen voorstellen dat kiezen soms niet zo eenvoudig is. Een vakantie uitzoeken die echt bij je past is dan ook niet altijd makkelijk. In dit artikel vind je een aantal verschillende soorten groepsreizen waarbij we verschillende reizen afhankelijk van welk type jij bent zullen opnoemen.

Type 1: de echte avonturier!

Ben jij iemand die zich niet laat tegenhouden door het onbekende? Die slapen in minder luxe omstandigheden wel prima vindt, die graag dingen ontdekt en die zich niet snel zorgen maakt? Maar, hou je ook van gezelligheid, reizen met anderen en kampvuurtjes?

Dan zijn onderstaande groepsreizen een aanrader:

  • Groepsreis Servie - een echte avontuurlijke groepsvakantie in een land waar toerisme nog in de kinderschoenen staat. Eten bij locals, slapen in de wildernis met om je heen de imposante vale gier, maar ook ontzettend veel afwisselende outdoor activiteiten? Een week lang douchen in de natuur, onder een waterval of in een rivier? Dan zeker doen, deze reis in een bijzonder land!
  • Lapland in de winter - iets meer georganiseerd, maar wel voor de avonturier: slapen bij -30 in een sami kamp, sneeuwscooter rijden, mee op een ijsbreker en wandelen op sneeuwschoenen door verlaten gebieden. Natuurlijk met je reisgenoten, maar een wintervakantie Lapland moet zeker op je bucketlist staan. Oh, we vergeten de huskytocht nog te noemen!

wildkamperen groepsreis Groepsreizen


Type 2: de actieveling

Yup. Ben jij degene in je vriendengroep die na een hele dag op pad geweest te zijn nog steeds vol energie zit? Ben jij diegene voor wie geen adrenalinekick te ver gaat en die altijd op zoek is naar iets te doen? Dan zijn onderstaande actieve vakanties iets voor jou!

  • Actieve vakanties Frankrijk - een klassieker onder de actieve vakanties. Met outdooractiviteiten als raften en canyoning, maar ook met prachtige wandeltochten door de bergen om je heen. Een afwisselende groepsreis speciaal gericht op mensen die wel houden van een beetje actie en avontuur. Deze week sluit je dan ook af met een Survival Challenge waarbij je met je medereizigers een parcours aflegt. Ideaal voor wie actief bezig wil zijn, maar ook wil kunnen genieten van gezelligheid en spelletjes op de camping.
  • Groepsreis Slovenie - dit is een bestemming die je niet snel zult vergeten. Tijdens deze vakantie verblijf je met je reisgenoten op een levendige camping in Slovenie en staan ontzettend veel activiteiten op het programma. Vanuit ons hostel met kampvuurplek ondernemen we elke dag iets nieuws. Raften, zorbing, canyoning, paintball, een bergtocht en een spectaculaire via ferrata maken deel uit van het standaard programma. Daarnaast zul je merken dat Slovenie ook nog eens heel betaalbaar is!

Slovenie reizen groep slovenie groepsvakantie


 

Type 3: de zonaanbidder die niet alleen wil bruinbakken

Ben jij iemand die wel houdt van een feestje, die gek is op het strand en tijdens een vakantie ook lekker wil relaxen? Dan zijn de volgende vakanties zeker iets voor jou. Ook hier zul je zien dat er altijd activiteiten inbegrepen zijn, want 11 dagen op het strand liggen is ook niet alles, toch?

  • Groepsvakanties Spanje - veel jongeren kiezen voor Spanje als vakantiebestemming en dat is best te snappen! Niet alleen is Spanje redelijk betaalbaar, je kunt er ook nog eens prima uitgaan en de zandstranden zijn van goede kwaliteit. Voor een echte zonvakantie is Spanje dan ook een goede keus. Als je met Simi een zonvakantie Spanje boekt gaan we behalve uitgaan en relaxen op het strand onder andere leren windsurfen, varen we op een catamaran en bezoeken we het grootste pretpark van Spanje.
  • Feesten in Novalja - een echte feestbestemming voor jongeren en hoewel we tijdens deze reis best veel leuke activiteiten en excursies ondernemen is dit toch echt de bestemming waar je het beste terecht kunt als je een zonaanbidder bent. Prachtig weer, een eigen zandstrand en een fantastisch plekje vlakbij uitgaansstad Novalja in Kroatie.
  • Actie en strand in Split, Kroatie - al jaren een enorm succesvolle jongerenvakantie in ons reisaanbod is Split. In het zuiden van Kroatie kun je zowel uitgaan als echte outdoor activiteiten beleven, maar ook genieten van onze topcamping aan het strand. DE perfecte combinatie van een actieve vakantie en een uitgaansvakantie.

keuzestress reizen keuzestress?

Type 4: de rondreiziger

Als jij iemand bent die niet elke avond op dezelfde plek in slaap wil vallen en iemand bent die graag nieuwe dingen ervaart, nieuwe dingen ziet en op ontdekking gaat, dan is een rondreis wellicht de ideale vakantiebesteding voor jou. Bij een rondreis slaap je regelmatig op andere plekken, ontdek je ontzettend veel en gebeuren de meest onverwachte dingen die je reis beinvloeden.

Als rondreiziger kun je bij Simi onder andere terecht in:

  • De USA en Canada - enorm populair en snel uitverkocht zijn onze groepsreizen in de VS en Canada. Een rondreis met leeftijdsgenoten maar ultiem flexibel doordat we niet in een grote touringcar reizen maar met auto's. Hierdoor ben je als groep veel flexibeler en kun je veel beter rekening houden met ieders wensen en spontaan wijzigingen aanbrengen. Alleen je overnachting staat vast en je reisbegeleider weet natuurlijk veel mooie plekjes te vinden, maar je hebt ruimte om zelf ook iets te ondernemen. Een deel van onze rondreizen Amerika staan voor 2018 alweer online!
  • Rondreis Ierland - deze rondreis wordt veel geboekt door jongeren tussen de 20 en 30 jaar en is een perfecte 10-daagse kennmismaking met Ierland, het land van de Kelten, de muziek en de pubs. Maar, ook het land van natuur, cultuur en heel veel sfeer en gezelligheid. Tijdens deze 10-daagse rondreis ontdek je een groot deel van Ierlands hoogtepunten. Je verblijft in hostels.
  • Rondreizen Noorwegen en Zweden - Ideaal als je een natuurliefhebber bent, maar ook als je houd van actief bezig zijn. We beginnen deze 15-daagse rondreis in Zweden en reizen vervolgens door naar het indrukwekkende Noorwegen. Tijdens deze rondreis kom je op de mooiste plekken en maken we onder andere een tweedaagse kanotocht in de natuur. Ga voor een unieke rondreis!

Welke types ontbreken nog op de lijst? Voor iedereen geldt dat als je met ons op reis gaat, je iemand bent die houdt van mensen, die graag nieuwe mensen leert kennen en die tijdens de vakantie vooral ook heel veel plezier wil hebben. De sfeer binnen onze groepsreizen is niet voor niets altijd zo goed! See you at Simi!

terug naar blogs

Meer lezen